זמן הכנה: 5 דקות
זמן בישול/אפייה: 5 דקות
סוג: חלבי
רכיבים
50 גר’ חמאה
כף גדושה קמח או קורנפלור
כוס ורבע (300 מ”ל) חלב
חצי כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
רבע כפית אגוז מוסקט (לא חובה)
אופן ההכנה
-ממיסים חמאה בסיר על אש נמוכה.
-מוסיפים קמח ומערבבים בעזרת מטרפה (להבה נמוכה) עד לתערובת סמיכה ואחידה (אין להפסיק לערבב!).
-מוסיפים חלב, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומערבבים תוך כדי בחישה על אש בינונית (אין להפסיק לערבב!) במשך 1-2 דקות, עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכוני בסיס
מתכון מקסים!! השתמשתי את זה לרוטב של הלזניה. יצא ממש טעים ומשובך! תודה רבה על השיתוף!
תודה לך💙
אין לי חמאה אפשר מרגרינה?
כן (למרות שחמאה יותר טעימה)..
מה משתמשים עם הרוטב למה הוא מתאים?
אפשר להוסיף ללזניה (בין השכבות), מעל פסטה, קנלוני, רביולי ומעל ירקות אפויים כמו פטריות, אספרגוס, כרובית ותפוחי אדמה🙂
הכנתי את הרוטב אבל מאוד נוזלי כמו חלב
תערבבי בכוס רבע כוס מים קרים עם כף גדושה קורנפלור עד לתערובת חלקה ותוסיפי לסיר.
תבשלי על אש גבוהה ללא מכסה תוך כדי ערבוב.
שמעתי הרבה על הרוטב הזה אבל מעולם לא הכנתי. נתת לי חשק עכשיו, זה נראה מגרה 🙂 רק צריך להחליט מה לעשות איתו 🙂 תודה רבה אפרת וכתיבה וחתימה טובה!
שמחה שאהבת וניסית את המתכון!
תודה ששיתפת, שנה טובה ומתוקה🥰
אם אכין ביום שישי, זה יהיה טוב בשבת ? או שעדיף טרי ?
מומלץ מאד להכין סמוך להגשה(: