שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 5 דקות

זמן בישול/אפייה: 5 דקות

סוג: חלבי

רכיבים

50 גר’ חמאה

כף גדושה קמח או קורנפלור

כוס ורבע (300 מ”ל) חלב

חצי כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

רבע כפית אגוז מוסקט (לא חובה)

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-ממיסים חמאה בסיר על אש נמוכה.

-מוסיפים קמח ומערבבים בעזרת מטרפה (להבה נמוכה) עד לתערובת סמיכה ואחידה (אין להפסיק לערבב!).

-מוסיפים חלב, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומערבבים תוך כדי בחישה על אש בינונית (אין להפסיק לערבב!) במשך 1-2 דקות, עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש.

ראו גם
תפוצ’יפס אפויתפוצ’יפס אפוי
סלמון בחרדל ודבש סלמון בחרדל ודבש
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
חיה (14:56 13.06.2024)

מתכון מקסים!! השתמשתי את זה לרוטב של הלזניה. יצא ממש טעים ומשובך! תודה רבה על השיתוף!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:02 13.06.2024)

תודה לך💙

avatar
סטלה (18:28 18.03.2024)

אין לי חמאה אפשר מרגרינה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:57 18.03.2024)

כן (למרות שחמאה יותר טעימה)..

avatar
נעמה (13:02 4.02.2024)

מה משתמשים עם הרוטב למה הוא מתאים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:04 4.02.2024)

אפשר להוסיף ללזניה (בין השכבות), מעל פסטה, קנלוני, רביולי ומעל ירקות אפויים כמו פטריות, אספרגוס, כרובית ותפוחי אדמה🙂

avatar
ציפי (10:41 13.12.2023)

הכנתי את הרוטב אבל מאוד נוזלי כמו חלב

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:10 13.12.2023)

תערבבי בכוס רבע כוס מים קרים עם כף גדושה קורנפלור עד לתערובת חלקה ותוסיפי לסיר.
תבשלי על אש גבוהה ללא מכסה תוך כדי ערבוב.

avatar
אודליה (16:21 18.09.2023)

שמעתי הרבה על הרוטב הזה אבל מעולם לא הכנתי. נתת לי חשק עכשיו, זה נראה מגרה 🙂 רק צריך להחליט מה לעשות איתו 🙂 תודה רבה אפרת וכתיבה וחתימה טובה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:53 18.09.2023)

שמחה שאהבת וניסית את המתכון!
תודה ששיתפת, שנה טובה ומתוקה🥰

avatar
חן (20:57 31.08.2023)

אם אכין ביום שישי, זה יהיה טוב בשבת ? או שעדיף טרי ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (02:39 1.09.2023)

מומלץ מאד להכין סמוך להגשה(:

לקריאת כל התגובות