זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 67 דקות
מצרכים:
בצל קטן קצוץ
חלקי עוף- שוקיים, כנפיים, ירכיים (לפי בחירתכם)
2 תפוחי אדמה מקולפים
2 גזרים מקולפים
בצל חתוך לשניים
2 שיני שום חתוכות גס
כוס עלי כוסברה קצוצים/ עלי סלרי קצוצים (מומלץ לשלב)
תיבול: כפית שטוחה כורכום, כף אבקת מרק בטעם עוף, מלח לפי הטעם, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מטגנים בצל קצוץ בסיר עם מעט שמן.
-מוסיפים את חלקי העוף, ממליחים מעט עם המלחייה, מפזרים קמצוץ פלפל שחור ומטגנים כדקה מכל צד.
-מוסיפים את הירקות: תפו”א, גזר, בצל ושום.
-שופכים מים רותחים עד שני שליש גובה סיר.
-מוסיפים כוסברה/סלרי ומתבלים בכורכום, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור.
-מערבבים ומכסים ומבשלים על אש נמוכה למשך כשעה.
הפעל טיימר (60 דק’)
+
טיימר פועל
מרק עוף מתכון, מרק עוף צח, מתכון מרק עוף, מרק עוף עם ירקות
ראו גם
- מרק עגבניות איטלקי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מרק עשיר לחורף |
- עוף שלם בנינג’ה |
- מרק אפונה יבשה |
- מרק כתום עם עדשים
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
מתכון מעולה, תודה רבה!
רוצה הפעם להכין עם גם גרגירי חומוס מקופסת שימורים. יכול להתאים? ואם כן, באיזה שלב להוסיף?
כן אפשר להוסיף בחצי שעה האחרונה.
היי תודה רבה על הכל!!שאלה קצת מוזרה.. נתקעתי בלי ירקות רק עם תפו”א ובצל. האם אפשר להכין את המרק רק עם התיבול והעוף והירקות הללו? או שהכרחי עוד ירקות?
כן אפשר.
אני הייתי מוסיף קישוא ומוריד את תפוחי האדמה כי הם סופחים את כל הטעמים
היי אפרת
האם צריך להרתיח קודם את העוף ואחר כך לשטוף אותו? רוצה להכין בשביל התינוקת שלי
תודה רבה
לא חייב. הוא מתבשל במים רותחים.
היי אפרת,
אני רוצה להכין את המרק ולרסק אותו בשביל הבת שלי בת עשרה חודשים.
בנוסף, אני רוצה לבשל במרק כרעיים לארוחת צהריים לבעלי,
איך היית ממליצה להגיש את הכרעיים? יש לך רעיון לשידרוג קל אחרי הבישול במרק?
ואם אני מתכננת לשים 4 כנפיים ו-2 כרעיים, הכמות של החרקות אותו דבר
תודה רבה מראש!!
היי רחלי,
את יכולה לרסק כמות מהמרק.
אפשר לשים את הכרעיים בתנור חצי שעה (אחרי הבישול במרק).
אין שינוי בכמות.
חג שמח!
קרתה לי תקלה, אוי יש לך רעיון לפתרון?
קניידלך התפרקו לי לגמרי בתוך מרק העוף שהכנתי. כך שהמרק נראה משהו אחר.
סינון לא כל כך עוזר,
יש לך רעיון?
תודה ו
היי דבי,
האמת שאין לי רעיון חוץ מסינון במסננת צפופה.
חג שמח
היי, אפרת יקרה. תודה על כל המתכונים ועל האתר הנפלא. אני מכינה בפעם הראשונה מרק עוף. אני צמחונית ואין לי מושג איך להתנהל עם עוף. המרק עבור חברה חולה. רציתי לשאול האם נכון שלא מקובל לשטוף את העוף כדי לא לפזר חיידקים בסביבת העבודה? שאלה נוספת: האם הרתחה משמידה את כל החייידקים שבדרך כלל אמורים להיות בעוף? ושאלה אחרונה- בתום הבישול, האם עליי להשאיר את העוף, למשל שוקיים בצורתן או להשאיר רק את החלקים הראויים לאכילה במרק? מצטערת על השאלות… זו כאמור פעם ראשו ה שאני נחשפת לזה תודה מראש
היי נחמית,
לבי השטיפה- כן, ככה אומרים.
ההרתחה אכן משמידה את החיידקים.
בתום הבישול משאירים את החלקים כמו שהם.
הי אפרת היקרה! אני רוצה להכין את המרק, יש לי חזה עוף שלם ללא עצמות אבל קפוא. בעלי מצונן ואני רוצה להכין לו אבל אין לי זמן לחכות שהעוף יפשיר, אני צריכה לצאת. ראיתי באינטרנט שאפשר לבשל עוף קפוא אבל אני לא יודעת כמה זמן. תוכלי לכוון אותי בערך? וגם על איזה אש לבשל? תודה רבה מאוד מאוד! חורף בריא ונעים!
היי ברכה,
תבשלי רגיל לפי המתכון. העוף כבר יפשיר במרק.
תודה רבה יצא ממש טעים!!!
היי ברכה,
אפשר לשאול לאיפה את הולכת?
הי אפרת
מה כמות חלקי העוף שצריך להוסיף לפי כמות הירקות שבמתכון?
תודה
כמה שרוצים. אם זה רק בשביל הטעם מספיק 1-2 חלקי עוף.
היי אפרת
שאלה קצת מוזרה:
יש לי כאבי גרון וצינון, והבנתי שמרק עוף מצוין במצב כזה
הבעיה, שאין לי שום חלק עוף כרגע…
האם דווקא העוף הוא זה שמקל על הכאבים או שמה שעוזר הם התבלינים, העשבי תיבול,הירקות
ואפשר להכין בלי עוף?
אודה לתשובה…
המרק מעולה לצינון גם בלי העוף.
תרגישי טוב❤️
באיזה שלב נכון להוסיף אטריות? והאם כמויות המים צריכות להשתנות?
תודה על המתכונים הנפלאים!
היי אלינה,
את האטריות כדאי להוסיף 10-15 דקות לפני סוף הבישול.
לגבי כמויות המים, תחליטי בסוף. תמיד אפשר להוסיף ולשפר תיבול.
הכנתי המון פעמים מדהים!!
מוסיפה גם בהרט וזה להיט משדרג ממש
שמחה לשמוע!
היי אפרת,
אם אני מכינה את המרק עם כנפיים יש לך הצעה למתכון שאחר כך אפשר יהיה להכין עם הכנפיים המבושלות?
כי ראיתי את המתכונים כנפיים שיש באתר ובהם לא צריך קודם לבשל אותם…
תודה רבה
ושנה טובה 🙂
היי
אפשר להגיש את הכנפיים עם כל תוספת שרוצים ואפשר לטחון אותם ולהכין פשטידה או קציצות ירק ועוף (ברשת תוכלי ךמצוא מתכונים להצעות אלו).
היי אפרת האם אפשר לשים רק פטרוזיליה במקום הסלרי והכוסברה? אם כן כמה?
היי
אפשר לשים כוס פטרוזיליה.
מרק מעולה.
הוספתי קישואים. משתלב יפה ומוסיף טעם.
תודה רבה
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
היי בדקתי ולא שאלו. אפשר להוסיף אטריות אורז?
היי,
אפשר(:
אייין על המתכונים שלך קלילים וטעימים אני מכינה רק מהאתר שלך
הבנות שלי כלכך בררניות לגבי אוכל ומאז שהתחלתי להכין מהמתכונים שלך הן ממש אוהבות,
לפני כמה ימים דברתי עם חמותי והיא אמרה שגם היא מכינה מהאתר שלך,
בדיוק מחכה גם שהמרק יהיה מוכן
תודה לך תבורכי❤❤❤
איזה כיף שיצא מוצלח ושנהניתן מהמתכון(:
תודה שחזרת לשתף❤
כל כך פשוט ויצא לי מושלם! לא ברור לי איך עד עכשיו לא עשיתי ככה .
הוספתי גם שיני שום שלמות.
תודה
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
מאד נהנית מהמתכונים שלך (יש לי גם את סדרת הספרים שלך-ממליצה בחום)
האם ניתן לוותר על אבקת מרק ? צריך משהו במקום?
באופן כללי מהאם הוספה של חוואיג למרק יכולה לבוא במקום אבקת מרק?משתדלת להמנע כמה שניתן מאבקת מרק
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים❤️
אפשר לוותר על אבקת מרק, ולהוסיף מעט מלח לפי הטעם.
אפשר גם להוסיף מעט חוואיג אם אוהבים.
מצרפת לך גם מתכון לאבקת מרק ביתית(:
אחלה מרק
שמחה שאהבת(:
היי,תודה רבה על המתכונים שלך.
כמה מיים לשים בסיר מרק בדיוק
לפי ליטר של מיים תודה רבה
היי,
שמחה שאתה נהנה מהמתכונים(:
כמות המים בערך ליטר וחצי או קצת יותר- בגובה של 2/3 מהסיר.
תודה רבה רבה 😀
הי אפרת
אין על האתר המושלם שלך!!!
אין לי עלים לא סלרי ולא כוסברה
כן יש לי תבלין כוסברה ופטרוזיליה
יתאים פה?
ואם כן מתי להוסיף?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר❤️
אפשר לשים תבליני כוסברה ופטרוזיליה יחד עם שאר התבלינים.
במידה ואני מכינה עם חזה עוף האם משהו מהמתכון או מזמן ההכנה משתנה? לגבי הסלרי אם אשים 2 גבעולים עם העלים שלהם ככה שלמים זה יספיק?
היי,
אין שינוי באופן ההכנה.
מספיק לשים גבעול סלרי אחד.
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך.
אם יש לי עוף שכבר הכנתי השבוע ואני רוצה להוסיף אותו למרק, האם זה אפשרי? אם כן אז באיזה שלב אני מוסיפה אותו?
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להוסיף את העוף למרק כ-5-10 דקות לפני סיום הבישול.
היי, יש לי נינג’ה פודי עם תוכנית של סיר לחץ , אשמח אם תוכלי להסביר לי כמה זמן בערך לעשות את זה בסיר לחץ ועל איזו אש (יש רק על טמפרטורה גבוהה או נמוכה ) ולכמה זמן?
והם לעשות את אותו התהליך או שאני יכולה פשוט לזרוק הכל לסיר לחץ ולהפעיל?
היי,
תתחילי בטיגון הבצל עם שמן בתבנית בישול/צריבה, תוסיפי את העוף, הירקות, המים (עד גובה MAX) והתבלינים ותמשיכי בבישול בתכנית סיר לחץ HI כ-30 דקות.
תודה רבה לך!!
היי, זו פעם ראשונה שלי שאני מכינה מרק והייתי שמחה למענה על לכמה שאלות:
1. באיזה סוג וגודל של סיר יש להשתמש למתכון זה ?
2. כמה חלקי עוף יש להוסיף ואיך מטפלים בו טרם הכנסתו לסיר?
3. האם ב7 הדקות האחרונות שהמרק מסיים להתבשל אפשר לזרוק לסיר בצקניות ממולאות בבשר?
4. וכמה זמן אפשר לאחסן את המרק במקרר?
חג שמח
היי רעות,
1. הסיר צריך להיות גדול מספיק, אבל לא ענק. בסביבות 4 ליטר נפח.
2. מומלץ להוסיף כ-6 חלקי עוף. הם צריכים להיות כמובן מופשרים ונקיים (כמו בכל מתכון עם עוף).
3. אפשר.
4. מומלץ לשמור במקרר עד 4-5 ימים.
חג שמח(:
היי, הכנתי ויצא מאוד טעים. תודה רבה!!
שאלתי היא האם לא צריך לבשל על אש גבוהה עד להרתחה ורק אז להנמיך לאש נמוכה?
היי,
נראה מעולה!
אפשר בשתי הדרכים (או הרתחה ובישול על אש נמוכה, או בישול קבוע על אש נמוכה).
האם אפשר להוסיף ראש סלרי? אם כן כמה? והאם קולרבי אפשר גם?
אפשר להוסיף 2-3 ראשי סלרי.
לטעמי קולרבי פחות מוצלח כאן.
היי אפרת יקרה,
כמה כנפיים או שוקיים יש לשים בסיר?
היי,
כדאי לשים בסביבות 6 חלקי עוף או קצת יותר, תלוי אם אוהבים כמות גדולה יותר או פחות של עוף במרק.
שלום לך,
אשמח לקבל עצה ממך.
הכנתי מרק עוף עם ירקות שונים וגם סלק. המרק אדמדם מה אפשר להוסיף שישנה את הצבע?
תודה לך וחתימה טובה!
פחות רוצה תבלינים, מעדיפה ירק.
תודה
אפשר אולי להוסיף מעט עלי תרד, אבל לא בטוחה עד כמה זה ישתלב ויהיה אפקטיבי.
היי,
אני מניחה שאפשר להוסיף מעט כורכום שייתן צבע קצת יותר צהוב.
בהצלחה וגמר חתימה טובה(:
היי אפרת יש לי שאלה קצת מוזרה האם אפשר להשתמש בבצל סגול באחד מהבצלים שכתובים במתכון או אחד מהם?
היי,
אפשר להשתמש בבצל סגול, רק שהוא ישנה מעט את צבע המרק.
מתכונים מוצלחים קלים ומגוונים ביותר! תודה!
ניתן לשדרג את המרק ע”י שימוש בתבלין שנקרא חוויג’ למרק שניתן להשיג מוכן והוא בעצם תערובת תבלינים המורכבת מ-כורכום, כמון, הל, פלפל שחור וציפורן .
ואם רוצים להפחית מרמת השומן והקלוריות שבמרק – ניתן לוותר על הטיגון של הבצל,
להרתיח את התפו”א, גזר וקישוא בסיר עם מים, להביא לרתיחה עם מכסה סגור. כשהמים מבעבעים, להכניס את חתיכות העוף ולהמשיך להרתיח עם מכסה פתוח.
השומן של העוף צף למעלה וניתן להוציאו.
לאחר הוצאת השומן, ניתן להוסיף את הבצל, סלרי וכד’, ניתן גם להוסיף בשלב זה בטטה – כי היא ממהרת להתבשל, ולתבלן בחוויג’ למרק ואבקת מרק ושום גבישי או שיני שום חתוכים .
גם בריא וגם מזין – בקיצור, מרק עוף תימני. בהצלחה.
תודה על השיתוף😊
היי אפרת, תודה על המתכונים הנהדרים.
איך אני יכול לשלב במתכון הנ”ל קציצות עוף?
אני רוצה להכין בדיוק את אותו המתכון רק להוסיף במקביל לחתיכות העוף גם קציצות. (כ600 גרם טחון פחות או יותר)
היי,
אפשר להכין קציצות עוף כמו במתכון הנוכחי (ללא הרוטב). להוסיף אותן למרק לאחר הרתחה של כ-10 דקות, ולהמשיך לבשל על אש נמוכה עוד כ-45 דקות.
יצא מעולה!!!!
קצר וקולע!
תודה רבה
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון(: תודה על השיתוף🌺
היי 🙂
אני קצת פדנטית במתכונים😂 האם תוכלי לאמוד כמות של מים, מלח ופלפל במתכון הזה?
תודה!
היי סיון,
כמת המים- בערך 8 כוסות, מלח- להתחיל בחצי כפית ולהוסיף לפי הטעם, פלפל שחור- בערך שישית כפית או קצת יותר.
בהצלחה!
יצא פשוט טעים!
שמתי צרור סלרי, וויתרתי על הכורכום.
שאר המתכון בדיוק לפי המרשם שלך, איזה יופי 🙂 מרק העוף הראשון שלי
שמחה שהמרק יצא מוצלח, נראה מעולה! תודה על השיתוף וחג שמח🌺
שלום,
אפשר לוותר לגמרי על הכוסברה והסלרי?
תודה.
היי,
אפשר לוותר עליהם.
אני מוסיפה גם כמון וחוואיג’ תימני וכורכום אפשר גם מוסיף טעם וצבע .
אפשר להוסיף גם שמיר למרק?
היי,
אפשר להוסיף מעט שמיר אם אוהבים(:
הי, מה היחס בין כמות המים למספר השוקיים?
היי,
אין יחס מדויק למספר השוקיים, יש להוסיף מים עד לגובה 2/3 מהסיר.
האם אפשר להכין את המתכון עם גרון הודו?
היי רוני,
כן, אפשר(:
מרק מעדן!!
אפשר להוסיף מגוון ירקות לפי הטעם
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
אני גרוש עם 2 ילדים הכנתי לראשונה מרק לפי המתכון שלך,מתכון מהיר עינייני וקל,יצא אליפות ,תודה רבה .
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף אורן😊
ממש מושששששלם. יצא ממש טעים
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף😊
הי (: הכנתי עם שוקיים הודו. השאלה היא האם ניתן עכשיו, אחרי שהמרק מוכן, להשתמש בהודו למשהו אחר? אולי לפרק לבולונז? או קציצות? אשמח לרעיון (:
היי רחלי,
לא יצא לי להכין קציצות מעוף מבושל, כך שאני לא בטוחה אם זה יהיה מוצלח.
אפשר לפרק אותו לחתיכות די קטנות ולהכין ממנו:
-רוטב בולונז לפסטה,
-תבשיל של אורז או של אטריות ועוף,
-סלט עוף,
-מילוי לבורקס בשרי מבצק עלים (לטגן עם בצל ואפשר גם עם פטריות).
בהנאה!
היי האם צריך לבשל את העוף לפני?לא הבנתי מהמתכון אם מטגנים או מבשלים לפני שמכניסים לסיר
היי,
יש לטגן כדקה מכל צד בסיר עצמו כפי שכתוב במתכון🙂
היי אפרת , רציתי לוודא אם הבנתי נכון ואני מכינה ללא טיגון את המרק לעשות באותה השיטה כמו שרשמת?לשים בצל קצוץ ואחר כך עליו את העוף והירקות ומעל לישפוך מים רותחים ותבלינים?
היי קרינה,
הבנת נכון, זו אומנם דרך פחות מוצלחת להכנת המרק, אבל גם בסדר.
היי אפרת, רוצה להכין את המרק משוקיים ללא טיגון הטם התהליך אותו או לשנות קצת ? תודה רבה:)
ועוד שאלה אם אני עושה ללא טיגון האם מספיק לנקות את הקצף או שצריך לישפוך את המים הראשונים? תודה שוב
היי,
אפשר להכין ללא טיגון העוף, אין שינוי במתכון. אין צורך לשפוך את המים של הבישול כי מבשלים הכל יחד😊
היי אפרת,
האם יש חלק עוף כלשהו שאת ממליצה לשים במרק שהוא ללא עצמות?
היי נופר,
בגדול כל חלק עוף משתלב במרק כל עוד יש בו עצמות. החלקים המועדפים עליי הם: כרעיים, ירכיים, שוקיים, וכנפיים.
אפשר בכל זאת עם חזה עוף?
כן, אפשר(:
הי אפרת
שאלה הזויה
האם אפשר להכין בלי תפוא ןגזר? יהיה טעים? מקווה שלא הגזמתי עם הטיימינג
תודה!
היי חיה,
כן, אפשר לשים איזה ירקות שרוצים במרק, רק קחי בחשבון שככל שיש יותר ירקות כך המרק יהיה יותר עשיר וטעים.
גמר חתימה טובה🌺
היי אפרת ותודה על האתר המדהים!!
הכנתי את המרק -כרגע הוא על הגז מקווה שיצא טעים.
כמה דברים שלא היו ברורים לי ואשמח אם תעני לי:
1. לגבי הגזר והתפו”א – לחתוך או להכניס שלם -אני חתכתי לחתיכות גדולות.
2. עשיתי עם 500 גרם חזה עוף ולא טיגנתי אותו אלא הכנסתי עם הירקות- להבא, מומלץ לטגן את חזה העוף או לא?
3. חתכתי את חזה העוף לרצועות שמנות- עשיתי נכון, איך מומלץ לחתוך את חזה העוף?
4. שמתי פטרוזיליה במקום סלרי וכוסברה- שמתי אותה מיד אחרי הוספת המים כפי שכתוב במתכון אך בתגובות ראיתי שאת ממליצה להכניס לקראת הסוף- מה מומלץ?
5. הבאתי לרתיחה על אש גבוהה ואח”כ הנמכתי לאש נמוכה וכיסיתי לשעה – פעלתי נכון?
תודה רבה וסליחה על החפירה:)
היי עליזה,
1. עשית נכון(:
2. מומלץ לטגן מעט את העוף לפני הבישול, אבל לא חובה.
3. אפשר לחתוך לחתיכות גדולות או קצת פחות- איך שמעדיפים.
4. אפשר להוסיף פטרוזיליה יחד עם הירקות- כך היא מתבשלת יותר.
5. כן, זה בסדר.
בטוחה שיצא מוצלח😊
תודה רבה!
המרק יצא מעולה!!
שמחה ממש לשמוע! תודה שחזרת לעדכן🌺
היי ותודה על האתר המדהים, אם אני רוצה להכין עם חוויאג’ לוותר על יתר התבלינים או שרק לוותר על האבקת מרק?
תודה רבה!
היי עליזה,
את יכולה לוותר על אבקת מרק אך עדיין יש לשים מלח ופלפל ומעט כורכום.
בהצלחה!
פעם ראשונה שהכנתי מרק עוף, וזה יצא פשוט מושלם! אפילו מי שלא אוהב עוף אהב! תודה!! (עשיתי גם לילדים, אז ללא השום, ועם פטרוזיליה לא קצוצה שהוצאתי אחרי הבישול).
מעולה, איזה כיף שאהבתם!
תודה ששיתפת ושבת שלום😊
היי אפרת,
אני רוצה להשתמש בשאריות עוף מבושל, באיזה שלב אני מוסיפה אותם למרק?
תודה רבה
היי נטע,
אם העוף כבר מבושל- אפשר להוסיף אותו לקראת סוף הבישול.
היי
רוצה להכין היום ורוצה לשדך לזה בצקניות. איזה נראה לך הכי עדיף וכמה זמן לבשל את זה במרק?
היי סיוון,
כל מתכון לבצקניות ילך עם המרק. זמן הבישול שלהן הוא ממש קצר, בד”כ כשתי דקות.
היי, לא ברור לי מהמתכון כמה מים וכמה רגלי עוף לשים…
היי טלי,
בסביבות 6-8 חלקי עוף ומים בגובה 2/3 מהסיר. אפשר גם כמות עופות קטנה או גדולה יותר, רק לזכור להתאים את גודל הסיר לכמות…
בהצלחה:)
המרק יצא טעים לאללה
שמחה שיצא טעים ❤️
כל המתכונים באתר זה מעולים אבל זה קל להכנה ויוצא טעים מאד אמנם אני רק בן 13 אבל כשאמא חזרה מהבית יולדות היא נהנתה ממרק חם.תודה
שמחה לשמוע , תודה רבה לך תמשיך לבשל😃
הכנתי פעם ושכחתי לשתף
כעת בעלי מחלים מהקורונה ואני מצוננת… הכנתי לשבת בבוקר במקום חמין
בטוחה שייצא טעים ומבריא!!!!!
איזה כיף לקרוא 🙂
שרק תהיו בריאים❤️
היי 🙂 המתכון נראה מעולה, רציתי לדעת כיצד מומלץ לשים את הירקות חתוכים במרק? כקוביות , חתיכות גדולות או לא חתוך בכלל?
תודה רבה!!
בעיקרון זה עניין של טעם ותלוי גם באורך הבישול המתוכנן.
כמה שיותר קטנים שיהיו הירקות ככה יתבשלו מהר יותר וסביר להניח שיתפרקו במרק.
אם את אוהבת את הירקות בחתיכות גדולות יותר אז כדאי.
היי בע”ה במקום עוף רגיל שמה חזה של הודו . כמה זמן בישול?
אין שינוי בזמן הבישול.
חנוכה שמח ושבת שלום 🌺
מבשלת פעם ראשונה בשר עופות וכו׳.. הוצאתי עוף מהפריזר איך אני מפשירה אותו?
היי לירון,
תוכלי להפשיר מחוץ למקרר על השיש
טעים בטירוף וקל בטירוף !
שמחה לקרוא שאהבת טניה ❤️
שלום:)
האם אפשר להוסיף לדעתך גם סלרי למרק?
בטח! 🌸
היי אני אפרת המרק פשוט מוווווווווווווווווווווווווווווווווווווושלם
תודה אפרת 🙂
שמחה לקרוא שאהבת
שבוע נפלא
פשוט וטעים תודה רבה ❤
שמחה שנהנת ערן, יום מקסים 🙂
היי אפרת, מתה על האתר שלך !
הבן שלי מאוד אוהב מרק תימני השאלה שלי האם ניתן להפוך את המרק הזה לכזה ?
תודה !
היי רוז
תוכלי פשוט להוסיף כף תבלין למרק חוויאג’
בהצלחה!
———
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
יצא מושלם !! וואו הריח והטעם
תודה
נראה מעולה רוז!
בתאבון 🌸
———-
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il
יצא טעים מאוד!!!!!👍
הכנתי ליום שישי ויצא פשוט טעים!!!
הוספתי חווי’ג תימני כדי שיצא לי מרק תימני והתוצאה היתה פשוט מעדן!!!!
אין על האתר שלך!!
כל מתכון יוצא מדהים😃😋😛
וזה נותן חשק לעוד!!
תודה ענקית!!!!!!!❤🧡🧡❤
מעולה! תודה לך 💗
וואו מרק עוף נדירררר. אפרת, אני לא מפסיקה להשתמש במתכונים שלך!!!!!
שמחה לשמוע 💜
היי רוצה להכין לתינוק שלי בן חצי שנה (כבר אוכל כמעט הכל) אבל איך אני עושה מבחינת העוף?? מה לטחון את המרק ?
היי ליאת,
את לא חייבת לטחון את כל המרק אלא אפשר לטחון בשבילו קצת מרק עם חתיכת עוף וירקות.
אפשר גם לא לטחון ולמעוך לו את הירקות והעוף עם מזלג. העוף אמור לצאת מאוד רך.
בסוף טחנתי. הוא אוכל את רוב המרקמים ממש יפה אבל בגלל שהעוף לפעמים יוצא חוטים אז פחדתי.
יצא טעים כרגיל אפילו שזה טחון 🙂
מה ניתן לשים במקום גזר? אין לי:(
בטטה או קישוא.
אם אין לך אפשר להכין בלי.
בטטה
היי, האם ניתן לשים רק חזה עוף?
תודה מראש על המענה
כן אפשר.
היי אפרת 🙂 אני רוצה להוסיף קישוא ולהשמיט את העוף (ולהשתמש באבקת מרק בטעם עוף), עדיין יצא טעים? וכמה זמן בישול אצטרך אם ככה?
כן אפשר. זה ייצא מרק צח טעים.
מספיק לבשל 40 דקות.
מתי מומלץ להוסיף את הסלרי והכוסברה – בתחילת הבישול או לקראת סופו?
לקראת הסוף.
מה אפשר לשים במקום אבקת מרק? לא חוואג..
מישהי הגיבה ורשמה שזה יוצא טעים גם בלי להשתמש באבקת מרק כי המרק מקבל את הטעם מהעוף.
מרק מושלם וטעים ! פשוט להכנה. כבר במהלך ההכנה הריח לא נותן מנוחה וואו ! תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הי אפרת,
לכמה מנות מיועד המתכון? מה משקל חלקי העוף במתכון? ואם ארצה להכפיל את מספר המנות , להכפיל את כל המרכיבים?
היי ענת,
את יכולה להוסיף חלקי עוף בהתאם לכמות שאת רוצה.
אם את מכינה עם הרבה עוף תשתמשי בסיר גדול יותר.
תתבלי לפי המתכון ותשפרי תיבול בסוף לפי הטעם.
היי, אפשר להוסיף גם את גבעולי הסלרי? ומה לגבי פטריות טריות? אוהבת להוסיף אבל המתכונים שלך כל כך מוצלחים שמפחדת להרוס
כן אפשר להוסיף גם את גבעולי הסלרי.
פטריות קצת פחות מתאים אבל אפשרי.
יצא מושלם!!
כל המשפחה אכלה כולל הילדים,
עד הטיפה האחרונה..!
שמחה שנהניתם 🙂
מושלם בחורף הקררר, זה אחד המרקים הכי מושלמים שיש !
הוספתי גם קישוא, במיוחד אהבתי את השילוב של הסלרי וכוסברה זה נותן טעם מיוחד במרק , פצצה של מתכון !
שמחה שאהבת! 🙂
המרק יצא טעים תודה רבה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה רחל
מאוחר באמצע להכין .
החבר\’ה שלנו לא אוהבים שהעלים מתפזרים להם במרק מה עושים ?
2. אני חייבת כ8 מנות הוספתי מים – מנסיוני הרבה מים עושה טעם טפל מה עושים ?
תודה רבה .
מעריכה
היי רחלי,
מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.. מקווה שהסתדרת.
במקרה כזה אפשר לשים את העלים עם הגבעול (מבלי לחתוך אותם) ובסוף הבישול להוציא.
אם הוספת יותר מים רק תשפרי תיבול.
חפשתי מתכון למרק עוף, ומצאתי באתר שלך זה בדיוק המרק שרציתי שהיה מבחינת הטעם והכנה
יצא מושלם 😍😍😍
אני משתמשת באתר הזה להכנת עוגות עוגיות שקוצרות הרבה מחמאות
תודה יקרה♥️♥️
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך ❤️
תתחדשי עח האתר!! תענוג 🙂
תודה אביבית ❤️
היי, הכנתי היום ויצא מעולה! במקום אבקת מרק עוף שמתי כפית של חוואיג למרק. אני מרגישה שהמים הצטמצמו יותר מדי, האם ניתן עכשיו להוסיף עוד? אם כן כמה להוסיף? להרתיח את המרק שוב וזהו? תודה 🙂
כן, אפשר להוסיף מים ולהרתיח על הגז. לטעום ולשפר תיבול במידת הצורך.
תודה על המתכון יצא מצויין. אנחנו לא מטגנים – אז במקום הטיגון בישלתי את הבצל במעט מים עד שהתרכך היטב.
מעולה, שמחה שיצא טעים 🙂
תודה כרמל
ניתן לאדות בצל ללא שמן כשמכניסים בצל לתוך סיר רותח ואז הבצל מפריש נוזזלים מעצמו
טעים מאוד
הפך למרק הבית והכנתי מספר פעמים עם תוספת 50% לכל המוצרים
מעולה 🙂
תודה קובי
היי אפרת
קודם כל אשמח לדעת על כמות העלי פטרוזיליה והסלרי…בסלרי גם גבעול וגם עלים?
שאלה שניה אני רוצה להכניס שורש פטרוזיליה באיזה שלב להכניס אותו למרק? והאם במקום אחד המרכיבים?
תודה ❤️
היי דנה,
שימי סה”כ כוס עלים קצוצים. אפשר לשלב פטרוזיליה עם סלרי.
אפשר לשים גבעול סלרי קצוץ אבל לא חובה. אם כן, יש להוסיף אותו יחד עם יתר הירקות.
שורש פטרוזליה יש לחתוך ולהוסיף עם הירקות. אפשר בנוסף למרכיבים.
שלום, יש לי חבילה של גרונות עוף מתאים למרק? אם כן, יש שינוי בזמן הבישול?
מתאים מאוד. איו שינוי.
האם אפשר להוסיף דלעת? אם כן, מתי? לקלף אותה?
כן אפשר להוסיף דלעת קלופה חתוכה לקוביות יחד עם הגזר ותפו”א.
תודה רבה!
שבוע טוב
מה שלומך?
רציתי לעדכן אותך שהכנתי לעצמי , ביום שישי, את המרק. אני חולה כבר שבוע ימים….
מרק מעולה, היה לי ממש טעים. לקראת הסוף, הוספתי אורז.
תודה רבה. תבורכי
ממני
רותי
שמחה שיצא טעים 🙂
המון בריאות ושבוע טוב ומבורך ❤️
היי אפשרת אפשר להוסיף גריסים? ומתי כדי ואיך?
אפשר להוסיף כחצי כוס גריסים שטופים היטב ומסוננים לאחר 20 דקות בישול ואז לבשל עוד 40 דקות.
הי אפרת,
אפשר לדלג על הטיגון של העוף בהתחלה? לא ככ אוהבת שמן במרק
כן אפשר.
אפרת יקרה,
ניסיתי כמה פעמים להכין מרק ותמיד זה לא צלח…כבר השלמתי עם זה שאני פשוט לא טובה במרקים. כל חורף בעלי מבקש ממני שאכין מרק ואני מתבאסת שלא יוצא לי טוב…
השבת הכנתי את המתכון שלך ויצא מעולה!! עד מוצ”ש לא נשאר כלום! טעם שמחזיר אחורה, לילדות…
תודה תודה תודה!!
איזה כיף לשמוע!
תודה לך ושבוע נפלא 🌺
היי האמת שבחיים לא שמתי עוף במרק כלשהו-
כשהלכתי לפי המתכון- העופות הוציאו דם למרק.. האם זה בסדר?
היי נוי,
השתמשת בעוף מוכשר?
אני מנסה לשחזר מרק כזה שהייתי אוכל בילדותי.. זה ניראה ממש דומה אך אני זוכר שהיה בתוך המרק אורז. אפשר לדעת מתי להוסיף אותו לדעתך והאם להוסיף את האורז מבושל מראש או לתת לו להתבשל במרק
? תודה
היי בר,
אפשר להוסיף חצי כוס אורז לבן שטוף ומסונן כ-20 דקות לפני סיום הבישול.
*מומלץ להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה ולסנן.
מדהים איך אפשר לדחדש מתכון של מרק ירקות , לא יודעת מה הקסם של המרק הזה אבל הוא טעים בצורה בלתי רגילה! מאז שהכנתי בכיפור מבקשים רק את המרק הזה , תודה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה טל
היי
אשמח לקבל טיפ לגבי איך לשפר טעם של מרק עוף שיש לו טעם חזק של סלרי
האם יש דרך להציל את המרק עוף?
אפשר לדלל את הטעם ולהוסיף למרק מים.
היי…
אפשר להוסיף קציצות בשר במקום העוף?
ואם כן, באיזה שלב להוסיף אותם?
תודה 🙂
היי עדי,
את הקציצות אפשר להוסיף למרק לאחר 45 דקות בישול ואז לבשל 15-20 דקות נוספות.
ממש טעים! הכנתי והבן שלי מבקש רק אותו מאז.. כזה מרק פשוט שילדים אוהבים בלי הרבה קשקושים 🙂 אימצנו. תודה
כיף לשמוע 🙂
תודה אפרת
היי יש אפשרות להחליף סלרי במשהו אחר חוץ מכוסברה ?
אפשר לשים שמיר או פטרוזיליה.
יצא פשוט טעים
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת,
אני רוצה להכין את המרק לכמות של כ-20 איש. תוכלי להגיד לי בבקשה איך לשנות את הכמויות של המצרכים?
היי יעל,
כמויות מומלצות:
בצל גדול קצוץ
חלקי עוף- שוקיים, כנפיים
5 תפוחי אדמה מקולפים
5 גזרים מקולפים
2 בצלים חתוכים לשניים
5 שיני שום חתוכות גס
עלי כוסברה קצוצים/ עלי סלרי
24 כוסות מים (כ-6 ליטר)
תיבול: 2 כפיות כורכום, 3 כפות אבקת מרק בטעם עוף, מלח לפי הטעם, מעט פלפל שחור.
לגבי העוף, בדר”כ לא כולם אוכלים את המרק עם עוף ומספיק לשים כ-8 חתיכות רק בשביל הטעם. אלא אם כן את לא מכינה עוף בנפרד ואז תצטרכי לשים כמות של חלקי עוף לפי כמות הסועדים.
חג שמח 🌷
יצא מושלם תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה איילה
שלום אפרת
אפשר לשים גרונות הודו במקום העוף?
כן אפשר.
ועל זה נאמר – הגאונות היא בפשטות. מטורף כמה שזה יצא טעים!
אגב, השתמשתי בשמן זית, ובפטרוזיליה (קצת) במקום הירוקים האחרים 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה שלומי
היי אפרת ,מה דעתך על הוספת פטריות (משימורים) למרק?
אפשר.
יצא קטלני. אני עושה את המרק הזה כל שבוע לשבת ושם על הפלטה יוצא טיל
תודה רבה לך אפרת
מעולה 🙂
תודה שלומי
צהרים טובים אפרת!
אוהבים אצלי במרק רק חזה עוף. המתכון יתאים לדעתך?
כן אפשר.
תודה רבה. יצא מעולה. הבעיה היחידה שיצא לי ממש מעט נוזלים ביחס לעוף והירקות . יש דרך להוסיף עוד נוזלים שיהיו טעימים כמו אלו שכבר במרק?
היי רנית,
אפשר להוסיף מים גם בשלב זה ולשפר תיבול בהתאם.
אפרת אפשר להוסיף קישוא
כן בטח.
אפרת היקרה,
המרק יצא מדהים. אני רוצה לנצל את ההזדמנות להודות לך על פועלך. אין עוד אתר שבו יש מתכונים מעולים יחד עם הנגשה כל כך ברורה ומחממת לב את עולם הבישול. את מאפשרת לאלו מאיתנו שהתחום לא בא להם בקלות להזין את ילדינו באוכל ביתי ומשובח (ולי זה חשוב).
תודה לך !
תודה רבה עדי ❤️
כל כך מזדהה אלופה את אפרת!
תודה בוסנה 💜
מזדהה מאוד!!
תודה פריאל 🙂
תודה רבה אפרת על המתכון הנהדר והפשוט להכנה.
הכנתי את המרק פעמיים – פעם אחת עם בני שהתחיל ללמוד לבשל ופעם אחת בעצמי ויצא טעים מאוד.
את פיצחת את הנוסחה (גם) למרק עוף קלאסי :O)
שמחה לשמוע!
תודה 💜
שאלה נוספת אם אני מעוניינת להוסיף אטריות למרק ולהגיש בליל שבת מה מומלץ?
להוסיף אותם ישירות למרק 10-15 דק לקראת סוף הבישול כמו שרשמת בתגובות,
או לבשל בנפרד ולחמם על הפלטה ובהגשה להוסיף?
אם לא אוכלים את המרק מיד אז כדאי לבשל לפני ההגשה ולהוסיף למרק לפני ההגשה אחרת האטריות מתנפחות וסופחות הרבה נוזלים.
הכנתי את המרק נראה מעולה!!!! גם העוף עם הפטריות נראה מושלם!!!
לגבי האטריות איך מבשלים אותם?
מבשלים את האטריות במים רותחים בהתאם לזמנים שרשומים על גבי האריזה (זה משתנה בין סוגי אטריות). כשהאטריות מוכנות (כדאי לטעום) יש להעביר אותן למסננת ולשטוף במי ברז. לזלף מעל כף שמן ולערבב בעדינות עם מזלג. לאחר מכן להעביר לקופסה סגורה ולשמור במקרר.
היי אפרת,
האם משתמשים רק בעלים של הסלרי ללא הגבעול?
כן.
הייתי חייבת לחזור ולפרגן.
פעם ראשונה שאני מכינה מרק ותמיד זה היה נראה לי כמשהו שמאוד מסובך להכין אותו. אבל, אזרתי אומץ והכנתי את המרק לפי המתכון והוא יצא מ-ו-ש-ל-ם
תודה תודה תודה 🙂
איזה כיף לשמוע!
תודה דורית 🌷
היי! אם אני רוצה להוסיף אטריות, באיזה שלב להוסיף? תודה! ואגב,עד כמה חשוב הסלרי? מתעצלת ללכת למכולת לקנות ורוצה להכין עכשיו
היי חיה,
את האטריות כדאי להוסיף 10-15 דקות לפני סוף הבישול.
אפשר לוותר על הסלרי אבל כדאי להוסיף עלים אחרים במקום כמו כוסברה, שמיר או פטרוזיליה.
היי, במידה ואני מעוניינת להוסיף עדשים למרק, באיזה שלב?
אפשר להוסיף כבר בתחילת הבישול, לאחר הוספת הירקות.
למרות שג׳ינגלתי בין כל התגובות והוספתי ירקות ויש לי פוביה מלהכין מרק עוף – יצא מעולה!!! אפילו הילדים ביקשו עוד ועוד,בחיי
תודה רבה לך אמשיך לנסות עוד מתכונים
שמחה שהם אהבו 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
תמיד נמנעתי מלהכין מרק עוף. זה תמיד הרגיש לי כמו משהו שרק אמא שלי מסוגלת להכין. תקרת זכוכית שאין לשבור. אבל לפני כמה ימים בת זוג שלי חלתה ואמרתי שאני חייב לנסות.
אני עדיין לא מאמין כמה טעים יצא לי המרק. כמעט כמו של אמא.
תודה לך!
שמחה שהמרק יצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן והמון בריאות 🙂
האם אפשר להשתמש במעט בשמיר במקום כוסברה ?
כן אפשר בהחלט.
גמר חתימה טובה 🌺
הי אפרת,
אני לא כל כך יודעת להתעסק עם עוף אבל ממש בא לי עכשיו מרק עוף. צריך לשטוף אותו? להרתיח אותו? לטפל בו באיזשהו אופן לפני הטיגון/בישול?
וגם, את משתמשת בעוף קפוא או בעוף טרי?
תודה!
היי מיכל,
אני לרוב משתמשת בעוף טרי אבל אפשר להשתמש גם בעוף קפוא.
אם את משתמשת בעוף קפוא יש להפשיר אותו לפני.
אין צורך לשטוף או להרתיח. ישר מטגנים את חלקי העוף כמו שהם (עם העור) לפי מה שרשום במתכון.
בהצלחה 🙂
היי,
אני פשוט באמצע להכין את המרק. הילדים שלי לא כל כך אוהבים עוף מבושל ללא תיבול או ציפוי ולכן רציתי שתתני לי רעיון לתת לעוף משהו שיעשה אותו פריך או שאת ממליצה פשוט לא לשים אותו?
שמעתי פעם שאנשים מכינים מרק עוף ומבשלים את העוף בפנים אבל אח”כ מוציאים אותו בשביל מתכון אחר…
אני לא יודעת אם נכון לעשות כך. בכל אופן אני אודה לך מאוד אם תעני לי תשובה…
תודה
תיקי
היי תיקי,
אם זה כך אני ממליצה לוותר על העוף במרק.
עוף במרק תמיד יוצא “מכובס” ולכן עדיף שתכיני את העוף בנפרד בתנור.
במילה אחת – מופלא!!
(אני פשוט קצת ממהרת אז לא יכולתי לכתוב יותר… סורי..)
תודה 💜
אפשר לחתוך את התפוחי אדמה והגזר לחלקים יותר קטנים?
כן.
הי
איזה סוג איטריות את הכי ממליצה למרק העוף?
אטריות דקיקות.
מנצלת את התשובה ושואלת…
מתי מוסיפים את האיטריות? באיזה שלב של הבישול?
תודה
היי טובית,
את האטריות כדאי להוסיף 10-15 דקות לפני סוף הבישול.
כרגיל, מהממת עם המתכונים שלך!
יצא טעים גם בלי להשתמש באבקת מרק.. המרק מקבל את הטעם מהעוף עצמו 🙂
תודה ענת 🌷
הכנתי לפני חודש וחצי ויצא מטורף!
עכשיו חזרתי לשמור את המתכון ולהכין שוב 🙂
מעולה 🙂
תודה ויום נפלא 🌷
סורי על השאלה שוב. מספיק לחסות את המיים מעל הירקות או חצי . כמה זה שליש יוצא בדיוק?
שים בערך 8 כוסות מים.
תודה רבה אפרת היקרה יצא לי מרק עוף מושלם!!!
שמחה לשמוע!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת ערב טוב:
כמה כמות מיים להוסיף לסיר המרק???
היי אלירן,
יש למלא מים עד לגובה שני שליש מהסיר.
היי, אפרת
האם אפשר להוסיף עוד ירקות? קישוא, בטטה, דלעת…? והאם אפשר לשים בנוסף לסלרי בצל ירוק?
בטח 🙂
היי פעם ראשונה כאן.. הצלחתי להרוס את המרק.. זה לא מפתיע אותי 😁
אני אישית צריכה מתכונים מאוד ברורים ומדויקים למרות שאני יצירתית.. במטבח זה לא מצליח לי לשנות מתכון.. טיגנתי שני בצלים בטעות והעור של העוף הוציא המון שומן.. חשבתי שזה יוסיף אבל זה השתלט על הטעם. נראה לי שטעיתי במידות של התבלינים.. וגם הבצלים המטוגנים שינו את הצבע והטעם.. מקווה שזה יהיה אכיל יותר מחר..
היי,
את יכולה לתקן את התיבול לפי הטעם. נראה שחסר קצת צבע. שמת כורכום?
תיבלת באבקת מרק ובמלח?
שלום.
האם ניתן להוסיף אטריות למרק? ואם כן, באיזה שלב של הבישול?
תודה רבה!
כן, אפשר להוסיף אטריות כ-7 דקות לפני סוף הבישול.
מרק פשוט קל להכנה וטעים מאוד תודה רבה לך
תודה מעיין 🙂
הכנתי פעם ומאז אני שפוט…כל הזמן מבקשים ממני בבית להכין את המרק הזה….אז אפרת כל הכבוד על המתכון.
שמחה שאתם אוהבים את המרק.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת,
לא שמתי לב שרשמת להוסיף מים רותחים, הוספתי מים קרים, הבאתי לרתיחה
ורק אז שמתי את הכוסברה והתבלינים, הנמכתי את האש ובישלתי שעה. זה בסדר נראה לך? אותו אפקט?
אין בעיה 🙂
כאשר תפוחי אדמה החלו להתבשל ולא סיימו להתבשל, אם שמים להם מים קרים באמצע, אפשר לבשל אותם אחר כך שעה והם לא יתבשלו יותר, ישארו קשים.
האם אני יכולה להוסיף למרק כרובית, ברוקולי קישואים ושמיר ומנגד – לוותר על התפוח אדמה ועל אבקת המרק? עשיתי לפני שבוע מרק ירקות שלך עם המצרכים הנ”ל ואני רוצה לחבר ביניהם.
אם כן, איך לארגן את הכמויות והתיבול ?
מעוניינת בכ – 10 מנות
תודה !
כן, אפשר.
מבחינת כמויות, זה לא צריך להיות מדויק אבל בסביבות 8 פרחי כרובית, 8 פרחי ברוקולי, 1-2 קישואים בינוניים חתוכים לעיגולים וכוס שמיר.
תשתמשי בסיר יחסית גדול ותמלאי אותו בשני שליש מים (10-12 כוסות).
אם את מוותרת על אבקת המרק שימי יותר מלח, לפי הטעם. אם יש לך חוואיג’ למרק אני ממליצה להוסיף לפחות כפית גדושה.
הי!
איזה חלקי עוף את ממליצה? וכמה?
היי אסתר,
אפשר שוקיים, כרעיים, כנפיים – זה יוצא טעים באותה מידה עם כל חלק שתבחרי.
כדאי לשים בסביבות 6-8 חלקים. אפשר גם כמות קטנה או גדולה יותר, רק כדאי להתאים את גודל הסיר לכמות.
היי אפשרת רציתי לדעת כמה זמן לבשל את המרק עם הכל על אש נמוכה
יש לבשל במשך כשעה.
הי אפרת
אני רוצה להכין את המרק לתינוק. חלקי עוף אני אוהבת להרתיח קודם לסנן ורק אז להתחיל בהכנת המנה.
לדעתך זה יפגע בטעם של העוף?
אין בעיה להרתיח לפני, עדיין זה ייצא טעים.
חייבת לשבח את המתכון הזה של מרק העוף! לראשונה יצא לי מרק עוף מוצלח. כולם כולל הקטנים חיסלו צלחות! אז הכנתי לראשונה שבוע שעבר וכעת מכינה שוב. מומלץ מומלץ!
שמחה שכולם אהבו 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת , יש לי עוף שנשאר משבת והוא מטובל בכמון וכורכום. אני יכולה להשתמש בו למרק ?
תודה ויום קסום
אני מניחה שאפשר. אם הוא כבר מבושל אז כדאי להוסיף אותו כ-20 דקות לפני סיום הבישול.
יום מקסים 🙂
היי אפרת
עשיתי אתמול בסיר רחב עם 6 שוקיים וכל השאר לפי הכמויות שכתבת ונראה לי שחסר מלח
שמתי כפית מלח , הייתי צריכה לשים יותר מלח או יותר אבקת מרק?
ועוד משהו – ראיתי באחת התגובות למטה שרשמת שבקרוב תפרסמי מתכון להכנת אבקת מרק ביתית.יכולה לצרף לכאןכי לא מצאתי באתר שלך
היי גל,
יכול להיות שהשתמשת בסיר קצת יותר גדול ולכן היה צורך לשים יותר מלח ויותר אבקת מרק. גם וגם.
נכון, יש לי איזה מתכון אבל אני רוצה לנסות ולשפר אותו. אפרסם מתכון בקרוב, מקווה שאפילו שבוע הבא.
נפלא ! פשוט וטעים ממש !
תודה רונית, שמחה שאהבת 🙂
היי,
קודם כל- מאוד אוהבת את המתכונים שלך! הם העיקריים אצלי.
דבר שני- כמה מנות בערך יוצא המרק לפי הכמויות שכתובות? (עדיין לא הכנתי,ורוצה להיערך בהתאם)
תודה מראש!
היי יפעת,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
מהמרק אמורות לצאת כ-5 מנות יפות. כמובן שתמיד אפשר להגדיל את הכמות לפי הצורך ולהוסיף יותר חלקי עוף, ירקות ומים. תיבול אפשר לשפר בסוף לפי הטעם.
חג שמח!
היי
בן הזוג לי לא נוגע בעוף (מכל סוג) או במאכלים שמעורב בהם עוף (משום סוג), האם יש תחליף לעוף או לחילופין לוותר עליו? (לא נוגע גם באבקת מרק עוף…)
תודה,
רעות
היי רעות,
יש הרבה מרקים אחרים שאפשר להכין פשוט במרק הזה ספציפית לא מומלץ לוותר על העוף או אבקת מרק.
שנה טובה 🙂
מחפש תחליף לאבקת מרק תודה
היי הנסי,
אעלה בקרוב מתכון להכנת אבקת מרק ביתית.
שלום ! האם יש לך מתכון למרק עוף תימני ?
היי אלייה,
המתכון מאוד דומה למתכון הזה רק בתוספת של כף חוואיג’ למרק.
המתכונים פשוט נהדרים אך יש מתכונים שלא רשומים כמויות של תיבולים כמו במרק העוף שסה קצת מפריע בבקשה אם אפשר לקבל פרוטים בתודה שירה
היי שירה,
אם את נתקלת במתכונים שלא רשומים בהם כמויות של תיבולים אנא הפני את תשומת ליבי ואתקן.
במרק העוף הוספתי כמויות תיבול. לגבי מלח, אני ממליצה להתחיל בחצי כפית ולהוסיף יותר לפי הטעם.
יום מקסים 🙂
היי , קודם כל רציתי לציין שהמתכונים שלך מושלמים!
אם רוצים להוסיף אטריות למרק?באיזה שלב?
תודה
תודה רוני 🙂
אפשר להוסיף אטריות למרק 10-15 דקות לפני סוף הבישול.
יום נפלא!
היי אפרת.
אני מבשלת לשבת את המרק עוף, ואת העוף אני מגישה אחרי זה עם תוספות. רציתי לדעת אם יש לך רעיון אולי איך אני יכולה לשדרג את העוף אחרי הבישול. חשבתי שאולי אפשר לשים תיבול, רוטב, על העוף בתוך תבנית ולשים על הפלטה שכאילו יאפה קצת.
נראה לך?
תוכלי לכתוב לי אם זה ילך? ואם כן מה לעשות בדיוק?
(אני לא רוצה לאפות עוף חוץ מהעוף במרק כי לא יהיה לי מה לעשות עם זה, בעלי בקושי אוכל את העוף ואני בכלל צמחונית)
תודה מראש
שרה
היי שרה,
אני לא בטוחה אם כדאי. העוף סופג את הטעמים שבמרק והוא דווקא אמור להיות טעים.
אם פחות אוהבים אצלכם עוף של מרק את יכולה לשים במרק חתיכה אחת בלבד של עוף רק כדי שהמרק יקבל טעם ולהכין כמה חתיכות נוספות בתנור, באפיה רגילה או לבשל בסיר בנפרד, עם תפוחי אדמה או ירקות אחרים כמו במתכון הזה- עוף מבושל.
תודה על המענה.
חשבתי שצריך את כל העוף כדי לקבל טעם טוב, אבל אם את אומרת שלא אז אולי אנסה באמת.
דרך אגב אפרת, אני חושבת שאם תפרסמי ספר מתכונים עם הטיפים שלך וכו’ זה יהי ה רב מכר!
אני כנראה אקנה מייד 4 כדי לתת למשפחתי:) (מקווה שתעשי משלוח לחו”ל?!)
שוב תודה על הכל
שרה
אני מתכוונת להוציא חוברת מתכונים ראשונה בקרוב.
אעדכן ברגע שזה ייצא לפועל 🙂
תודה ושבת שלום!
הי, אפשר לשים סלרי ראש במקום עלים?
אפשר אבל מומלץ גם להשתמש בעלי סלרי או לפחות עלי כוסברה או פטרוזיליה.
המרק יצא מדהים. בדיוק לפי ההוראות. את שלב הטיגון של הבצל הקצוץ עם העוף הארכתי קצת.
תודה אתי, שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא
אשמח לדעת באיזה שלב מוסיפים את מרק העוף והכורכום?
היי שרון,
לאחר הוספת הכוסברה או הסלרי מתבלים במרק עוף, מלח וכורכום.
יום מקסים 🙂
אפרת המון תודה על כל המתכונים הנפלאים!
רציתי לשאול לגבי מרק העוף: מה היחס בכמויות בין חלקי העוף למים שמוסיפים? למשל: 2 כרעיים על 3 ליטר מרק..?
תודה ושנה טובה 🙂
היי רחלי,
זה לא משנה. בסופו של דבר יש למלא את הסיר במים עד 2/3 גובה באופן שיכסה את הכל. אם את משתמשת בכמות גדולה של חלקי עוף כדאי להשתמש בסיר רחב וגדול יותר.
כמה חלקי עוף את רוצה לשים במרק?
חשבתי על 3-4 חתיכות ירך..
אז זה לפי המתכון ומספיק סיר בינוני.
תודה רבה על התגובה המהירה:-)
באופן ההכנה כתוב להוסיף שום ובמצרכים לא כתוב. האם צריך להוסיף ?
היי מירי,
תוקן 🙂
הי. לא צריך לכפות? להוציא קצף ראשוני? תודה מראש
היי שר,
בגדול אין צורך מאחר ומטגנים את העוף קודם משני הצדדים ובדרך כלל אין קצף. אם במקרה מצטבר מעט קצף בחלק העליון של המרק אפשר להסיר אותו בעזרת כף גדולה.
יום נפלא 🙂
הי הי, המרק על האש ומריח נהדר- כדאי להוסיף מיץ מחצי לימון, משדרג מאוד ובכלל אחלה מתכונים
תודה טלי 🙂
שבת שלום
כמה שוקיים לשים במרק? והאם נראה לך שיילך טוב על קוסקוס?
היי נעמה,
אפשר לשים שוקיים לפי הצורך (לפעמים אני שמה 2 ולפעמים 6).
וכן, אפשר להגיש עם קוסקוס.
שבת שלום 🙂
תודה ושבת שלום
היי אפרת,
קניתי שוק מפורק ואני רציתי לשאול איך ניתן להכין אותו האם ניתן לחתוך את השוק המפורק לקוביות לטגן שמן כשהשמן רותח להוסיף את השוק לטגן כמה דקות ואז להוסיף את הבצל ואז פטריות מקופסת שימורים? והאם צריך להוסיף מים או שאין צורך?כמה זמן השוק מתבשל?והאם חייב לטגן על אש גבוהה וצריך ליסגור עם מכסה?
תודה רבה על המתכנים
היי קרינה,
את יכולה לחתוך לקוביות או לטגן את זה כמו שהוא אחרי טיגון הבצל. אין צורך לכסות. פשוט טגני כדקה מכל צד. גם ככה אחר כך העוף ממשיך להתבשל בתוך המרק.
הי,
תודה על המתכון.
אפשר לשים פטרוזיליה במקום סלרי או כוסברה?
היי בת שבע,
הסלרי או הפטרוזיליה מעניקים טעם יותר חזק אבל אם אין לך, את יכולה לשים גם פטרוזיליה.
יום מעולה 🙂
תודה על התשובה!
עוד שאלה….
מה יכול ללכת עם מרק עוף? מה מתאים להגיש עם זה וכו
תודה!
נראה לי שאורז לבן הכי הולך עם המרק 🙂
שלום.
האם ניתן לשים את העוף קפוא או לא?
תודה
היי חווה,
אפשר אבל מבחינת טעם עדיף להפשיר אותו לפני.
אפשר להוסיף קישואים ? תפוח אדמה הפסקתי לשים כי מקצר את חיי המרק וגם לא כולם יכולים לאכול אותו בגלל בעיות סכרת. הייתי מעדיפה יותר תיבול ובלי אבקת מרק.. אפשר לוותר על הטיגון ???? פשוט יותר בריא !
היי,
אפשר להוסיף קישואים ולוותר על תפו”א.
אפשר גם לא לטגן רק קחי בחשבון שטיגון מקדים של הבצל מוסיף טעם למרק. אפשר לטגן בכף שמן זית.
במקום אבקת מרק שימי יותר מלח. מומלץ להוסיף גם כמה שיותר עלים (כמו סלרי וכוסברה) שמוסיפים למרק טעם.
לא צריך לנקות באיזושהיא צורה את העוף לפני שמכניסים אותו? איך מנקים את חלקי העוף אשר יוצאים מהקפאה?
היי תמיר,
אם קנית עוף שהוא כבר מפורק לחלקים (שוקיים, ירכיים, כנפיים וכו’) מספיק רק לשטוף מעט את החלקים ולסנן. בגלל שהבישול הוא במרק אפשר להוריד את העור במידה ואתה מעדיף את העוף בלי העור (אני אישית מבשלת עם העור ומסירה אותו רק לאחר הבישול).
בהצלחה ויום נפלא 🙂
להרתיח מים. לשים את חלקי העןף, 3דקות הרתחה עד לקבלת עף נקי. לשפוך ולשטוף את העוף, לנקות את הסיר ולהתחיל בישול כ שעה וחצי
האם יהיה לזה טעם של מרק עוף גם בלי האבקת מרק?
כן אבל לדעתי יהיה חסר קצת טעם.
שבוע טוב 🙂
האם צריך להרתיח לפני את העוף??
תודה
לא, אין צורך.
כמה כורכום צריך להשים??
כמהכורכום..???
חצי כפית כורכום.
קל וטעים
שמחה לשמוע אורית 🙂
מחפשת מתכון לטפינה שזה חמין מרוקאי עם חיטה
היי חיה,
לצערי אין כרגע מתכון כזה באתר.