זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 28 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ
2 גזרים בינוניים חתוך לקוביות קטנות
3-4 שיני שום כתושות
4 כוסות אפונה (משקית קפואה)
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (מי שאוהב יכול לשים במקום שמיר)
6 כוסות מים רותחים
תיבול: 1 כף גדושה אבקת מרק, 1 כפית שטוחה כמון, 1 כפית שטוחה כורכום, מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)
אופן הכנה:
-מטגנים בצל עם מעט שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר והשום ומערבבים. לאחר כמה דקות, מוסיפים את האפונה והפטרוזיליה ומתבלים.
-מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך כ-20 דקות. מערבבים מידי פעם.
-טוחנים את המרק עם מוט בלנדר ידני עד לקבלת מרקם חלק ומבשלים כ- 3 דקות נוספות.
מושלםםם!
טעיםםםם כל כך.. וקל כל כך להכנה
תודה ❤️
שמחה שיצא טעים🙂
תודה טלי
וואו יצא מושלםםם!!
תודה על האתר והמתכונים הקלים והמדהימים שלך ❤️
שמחה שיצא טעים❤️
תודה מירי
רק להגיד שיצא לנו טעים! ממש אליפות!
בשנה שעברה אכלתי את המרק הזה אצל אחותי והטעם עוד נשאר לי בפה.. אז התקשרתי לאחותי לברר מה המתכון והיא אמרה לי בטח ממתכונים ב-10 דקות…
תודה לך על האתר המהמם!
שמחה שיצא טעים❤️
האם אפשר גם להוסיף שמנת לבישול?
כן, בסוף הבישול:)
יצא מושלםםםםם!
הוספתי גם קצת עלי סלרי בנוסף לפטרוזיליה.
נראה מעולה!
תודה על השיתוף🙂
עשיתי עם אפונה עדינה קפואה, שמיר במקום פטרוזליה, וטחנתי לא עד הסוף, קצת פחות ויצא מדהים!!!
תודה אפרת🙏✨️
שמחה שהמרק יצא טעים❤️
היי, כמה גרם יש בכל כוס אפונה קפואה? תודה על מתכונים נהדרים!
היי
כ-130 גרם🙂
איזה כיף.. מהיר וקל בדיוק לחוה”מ! אלופה. אתר ממש מוצלח, ואת מקסימה. תצליחי
שמחה שיצא מוצלח! תודה על המילים הטובות❤️
היי האם אפשר להשתמש באפונת גינה קפואה?
היי
אפשר(:
האם ניתן להקפיא אותו?
ואם כן, לכמה זמן?
אפשר להקפיא, המרק במיטבו כשבועיים בהקפאה.
אפשר להכין את המרק בלי בצל, או שאין מה לנסות?
אפשר לוותר על בצל.
היי, עשיתי את המרק ויצא לי טיפה מר. הגיוני? איך אפשר לתקן? תודה על כל המתכונים המדהימים
היי,
המרירות יכולה לקרות לפעמים בגלל האפונה.
ווידאת שהאפונה טרייה וטובה?
אם האפונה בסדר, אפשר להוסיף למרק תפוח אדמה מבושל וחתוך לקוביות קטנות ולבשל עוד כמה דקות (העמילן אמור לספוג קצת מהמרירות).
אפשר גם להוסיף כף דבש ו/או כפית אבקת סודה לשתייה.
מקווה שיעזור(:
היי אפרת אני רוצה להכין לביתי בת ה7 חודשים
האם אפשר להכין את המרק בלי תבלינים בשבילה ואחרי שלב הטחינה להוסיף תבלינים בשבילנו?
הבנתי שלא מומלץ לתת לתינוקות אוכל עם תבלינים
היי,
אפשר לעשות כך(:
תודה רבה לך 🙂
חשבו לי לציין שאין על המתכונים שלך 🙂
שמחה לשמוע❤
אני רוצה להוסיף תפוח אדמה כדי שיהיה במה לנגוס… אפשרי?
ואם כן אז מאיזה שלב..?
יחד עם הגזר.
בטח, אפשר. גם אני מוסיפה תפו”א לפעמים.
היי,
ניתן להשתמש באפונה יבשה?
ואם כן- איך?
היי,
הנה מתכון למרק אפונה יבשה(:
היי,
שאלה כללית על כל המרקים,
האם ניתן לותר על אבקת מרק?
ואם לא- יש תחליף ?
היי,
אפשר לוותר על אבקת מרק (ניתן להוסיף מעט מלח לפי הטעם) ואפשר להכין אבקת מרק ביתית.
אם אני רוצה להכין מאפונה קפואה- מה הכמות שאני צריכה להשים?
סליחה התכוונתי אפונה יבשה….
היי,
אפשר לשים 2 כוסות אפונה יבשה, ולהגדיל את כמות המים לפי הצורך).
היי אפרת, תודה על מתכונים אליפות! תמיד מכינה מהאתר שלך ונהנית ממש!! רציתי לשאול, אם אפשר במקום אפונה קפואה לשים אפונה יבשה?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר!
מרק מאפונה יבשה מומלץ להכין בסיר לחץ: להרתיח כ-30- 45 דקות אפונה ומים עם תבלינים ואפשר גם עם עוד ירקות (בדומה למתכון מהאפונה הקפואה) ולאחר מכן להמתין מעט, להוריד את המכסה ולהמשיך לבשל עם כיסוי לא סגור לחלוטין עד לריכוך מוחלט.
בהצלחה!
את חושבת שאפשר להכין הכל עד השלב של הוספת המים, ויום למחרת להוסיף את המים ולבשל?
היי,
כן, לא אמורה להיות בעיה לעשות כך.
מה הכמויות לקופסת אפונה וגזר אחת משימורים?
היי,
לקופסת שימורים אחת יש להכין חצי מכל הכמויות במתכון.
איך יצא משמורים? טעים כמו טריֿ?
מצטער, לא זוכר…
מה אפשר לשים במקום אבקת מרק ? אסור לי מלח .
היי,
אפשר לוותר על אבקת מרק ולהוסיף מעט מלח לפי הצורך. אפשר גם להכין אבקת מרק ביתית.
היי אפרת, חובה לטחון את המרק או שיוצא טעים גם בלי לטחון?
ואם את ממליצה לטחון- אפשר להעביר את המרק החם לבלנדר ידני או שעדיף שהוא יתקרר קצת קודם?
תודה מראש 🙂
היי,
מניסיוני המרק הרבה יותר מוצלח לאחר הטחינה.
אפשר להעביר לבלנדר אך כדאי לחכות שיתקרר מעט.
בהצלחה!
הי אפרת,
המרק כבר על האש..
והלנדר הידני שיש לי הוא עם ראש פלסטיק, זה בסדר?? ישרוד את החום?
היי,
אני חושבת שליתר ביטחון עדיף לחכות מעט שהמרק יתקרר ואז לטחון אותו.
רותי היי גם ברשותי בלנדר ידני עם ראש פלסטיק ואת כל המרקים שלי אני טוחנת איתו כשהם עדיין לעיתים עדיין מתבשלים ולא היתה לי שום בעייה עד היום
מעולההה
שמחה שאהבת(:
הי אפרת, תודה על המתכון!! יצא טעיממ..
רק שקרה לי משהו ממש מוזר, לאחר הבישול האפונה נהייתה מרוסקת כזו.. מפוררת ולא עיגולים יפים כמו אפונה מבושלת, אז משתשפת אותך מה שעיתי ואשמח לדעת מה היתה הטעות שלי.. היתה לי אפונה יבשה בארון, השרתי אותה במים יממה שלימה,
אח”כ חילקתי לשקיות, הקפאתי וכשרציתי להכין את המרק הוצאתי מהמקפיא. והוספתי ישירות למים הרותחים, אולי זה מה שגרם לזה?
היי,
עשית הכל מעולה, הבעיה לא במה שעשית…
אפונה יבשה אף פעם לא יוצאת בתור עיגולים שלמים לאחר בישול.
היות ומדובר במרק, בכל מקרה המראה של האפונה לא משנה כי טוחנים אותו(:
הי אפרת, הכנתי עם אפונה קפואה. המרק יצא טעים מאוד אך מרגישים את קליפות האפונה ולי זה הפריע . טחנתי הרבה עם המוט ואף סיננתי אך עדיין מרגישים. אולי עדיף להשתמש באפונה יבשה?
היי שרון,
גם עם אפונה יבשה הקליפות קיימות…
כדאי לבשל בישול ארוך יותר אם מעוניינים לרכך את הקליפות.
היה על האש 40 דקות. אנסה יותר זמן בפעם הבאה. תודה.
היי אפרת 2 שאלות 1. האם אפשר לטחון את המרק בבלנדר רגיל חשמלי ולא ידני? 2. האם יהיה נורא לא לטחון את המרק?
היי
1. אפשר.
2. לא יהיה נורא אבל המרקם יהיה פחות אחיד.
היי אפרת:)
אם מוסיפים תפו”א צריך לטחון ביחד עם הכל או שזה אמור להיות בקוביות במרק?
ואם בקוביות, באיזה שלב מוסיפים?
תודה רבה!
היי,
אפשר לטחון את הכל יחד כדי שהמרק יהיה במרקם חלק.
תודה רבה!
אפשר להוסיף עגבניה?
(בדומה למרק עדשים ששם אני מוסיפה עגבנייה ללא קליפה)
תודה רבה!
היי,
אישית אני פחות אוהבת עגבנייה במרק אפונה, אבל בהחלט אפשר(:
הכנתי ויצא מעולה! ממש טעים וקל
*הוספתי שומר וקצצתי במעבד המזון יחד עם הגזרים
*שמתי 3/4 כפית חוואיג׳ למרק במקום אבקת מרק
*השתמשתי בפלפל לבן במקום בשחור
תודה על מתכון קל ומוצלח 😍
נראה מעולה וטעים! תודה על השיתוף אהובה❤
הי, אני רוצה להכין מאפונה יבשה,
ואין לי סיר לחץ,
כמה זמן בישול מומלץ? האפונה אחרי השריה של לילה,
ולתבל כמו במתכון של האפונה הקפואה? זה מתאים?
תודה, אני לא גומרת להשתמש באתר שלך:)
היי יעל,
זמן הבישול נע בין שעה לשעה וחצי (זה ממש תלוי בסוג החברה של האפונה וברמת הטריות שלה).
אין שינוי בתיבול(:
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר❤
אפונה יבשה חייב להשרות? זה משנה את זמן הבישול?
היי,
כן, אפונה יבשה חשוב להשרות. גם זמן הבישול מתארך, ורצוי לבשל בסיר לחץ כדי לקצר את משך הבישול.
שלום,
אני מאוד אוהבת את האתר שלך. הכל יוצא מדהים!!
אשמח לדעת האם במקום שקית קפואה ניתן להשמש בקופסת שימורים של אפונה?
תודה
היי גילי,
לטעמי יוצא הכי מוצלח עם אפונה קפואה, אבל אפשר גם עם שימורים.
שמחה שאת נהנית מהאתר!
היי אני ממש אוהבת את האתר שלך וזה המקום הראשון שאני פונה אליו לחפש מתכון. יש לך אולי מתכון למרק אפונה משקית וואקום? (לא קפוא)
היי אלישבע,
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר!
מרק אפונה מאפונה יבשה מומלץ להכין בסיר לחץ: להרתיח כחצי שעה- 45 דקות אפונה ומים עם תבלינים ואפשר גם עם עוד ירקות (בדומה למתכון מהאפונה הקפואה) ולאחר מכן להמתין מעט, להוריד את המכסה ולהמשיך לבשל עם כיסוי לא סגור לחלוטין עד לריכוך מוחלט.
בהצלחה!
תודה על התגובה. חייב סיר לחץ? אין לי סיר לחץ
סיר לחץ מקצר את הבישול משמעותית. בסיר רגיל זה ייקח לפחות שעה וחצי.
אפשר עם כוסברה או דווקא פיטרוזיליה
היי מיכל,
אפשר להשתמש גם בכוסברה, אבל קחי בחשבון שהטעם שלה קצת יותר דומיננטי(:
אפשר בצל סגול?
היי אור,
אפשר להשתמש בבצל סגול, אך עדיף בצל לבן שלא משפיע על צבע המרק(:
יצא מדהים
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון😊
היי המרק מעולה! האם אפשר להוסיף תפו”א או בטטה לחגיגה? ואם כן האם צריך להוסיף עוד מים? תודה!
היי יעל,
בוודאי, אני מעדיפה להוסיף תפו”א במרק הזה, אבל אפשר גם בטטה. יתכן שיהיה צורך להוסיף מעט מים לפי מידת הסמיכות שאוהבים אצלכם(:
הכנתי ויצא נהדר. ויתרתי על הפטרוזיליה ונראה לי שחבל. עם הפטרוזיליה זה היה יוצא מושלם.
שמחה מאד לשמוע!
הפטרוזיליה אכן מוסיפה המון(: (ובכלל, כל עשב תיבול מאד מוסיף)
מה עושים שנשפך לי הרבה פלפל שחור? דחוף עזרה
זה מרוכז במקום אחד או שכבר התפזר ממש? אם יש אפשרות אפשר לקחת עם כף את רוב כמות הפלפל ולהוציא אותה מהמרק. אם אי אפשר ונשפך לך ממש הרבה כדאי להשתמש בחצי מכמות הירקות ולהכין חצי כמות חדשה.
יצא מעולה?
כמה זמן נשמר במקרר?
איזה כיף שאהבת את המתכון(:
נשמר במקרר כ-5 ימים.
הרגע העמדתי על האש. לקח לי באמת עשר דקות כולל לשטוף את הסיר שמאתמול…
איזה כיף לשמוע!😊
חוזרת על השאלה איך אפשר להכין את המרק בלי מיקסר
היי,
איזו שאלה? לא מופיעה לי שאלה ששאלת😊
בכל מקרה, במתכון הזה צריך להיעזר בכלי שיטחן את הירקות- מעבד מזון או בלנדר רגיל/ידני.
אפשר גם למעוך עם מרסק ירקות ידני, אבל המרקם לא יהיה חלק.
בהצלחה
טעים מאוד ופשוט להכנה! שמתי כפית חיוואג׳ למרק במקום אבקת מרק וקצת יותר מלח כמו שהמלצת בתגובות, כרגיל המשפחה עפה וחוסל (כמו כל מתכון חדש שאני לוקחת מהאתר הזה)!
תודה❤️
איזה כיף שאהבתם! תודה על השיתוף ליסה🌺
כמה קלוריות זה ל100 גרם בערך וכמה חלבון וכמה סיבים תזונתיים?
(בהנחה שלא משתמשים בשמן..)
היי רוני,
יש כ-60 קלוריות ב100 גרם. לגבי שאר הערכים התזונתיים- ממליצה לך לבדוק במחשבון קלוריות: https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/analyzer/ 😊
היי, תודה על המענה. הכנסתי את המתכון למחשבון קלוריות באתר שציינת ושם כתוב של100 גרם זה 18 קלוריות. איך זה הגיוני?
צודקת, במרק הזה אין תפוחי אדמה (בטעות הכללתי ברכיבים) ולכן יש כ-20 קלוריות ב100 גרם.😊
תודה רבה!
מה עושים אם יצא דליל מדי? תודה מראש
היי גילי,
אפשר להוסיף כף- שתיים קורנפלור מעורבבות עם שתיים-ארבע כפות מים למרק, ולבשל עוד כ-2-3 דקות.
אפשרות נוספת היא לבשל תפו”א אחד בינוני, להוסיף למרק ולרסק עם שאר הירקות עד למרקם חלק.
היי אפרת יקרה,
אני מכינה שנים מרק אפונה מאד מוצלח,
ואחד הסודות הגדולים שלו (לדעתי)
אני שמה במקום 2 גזרים – 2 עגבניות מגורדות!
העגבניה מאד מסתדרת בטעם עם הבצל,
לא מרגישים כמעט וזה יוצא מושלם,
שווה לנסות—
מעולה! תודה הדס😊
היי, אני מכינה את המרק הזה באופן קבוע והוא מעולה!!
הפעם באים אלינו אורחים שלא אוהבים כמון וכורכום..איך היית ממליצה לתבל? תודה רבה!
היי שני,
אפשר להכין בלי, ואפשר גם להגדיל מעט את כמות אבקת המרק.😊
המרק יוצא מעולה. הכנתי מס’ פעמים. אני מוסיף 2-3 גבעולי סלרי אמריקאי קצוץ. את מה שנשאר מקפיאים וגם אחרי חודש ויותר אפשר לאכול לאחר הרתחה ויוצא טעים וכמובן שאפשר להכפיל את המרכיבים ולקבל כמות כפולה להקפאה..
תודה על השיתוף רמי:)
היום הכנתי שוב את המרק הטעים ובסוף הוספתי לפני העירבוב הסופי 2 שיני שום טרי בנוסף לשום במתכון. יצא מעולה!
שמחה מאד לשמוע😊
שלום אפרת,
אפשר לעשות עם פחות תבלינים?,פעם שעבר יצא לי עם טעם לוואי,לא יודעת למה?
היי חן,
יכול להיות שאחד התבלינים היה מקולקל? לא אמור להיות טעם כזה…
את יכולה להפחית בתבלינים בהתאם לטעם האישי🙂
יצא אחד הטעימים!! תודה רבה
שמחה לשמוע רותי:)
תודה רבה על המתכון, יצא מאד טעים אבל מרגישים את קליפות האפונה,ניסיתי לסנן אבל כמעט בלתי אפשרי,סמיך מדי..יש לך פיתרון?
היי איריס,
השתמשת באפונה משקית קפואה?
גם אם נשארות קליפות קטנות זה לא נורא. אם זה ממש מפריע לך אפשר לסנן את המרק במסננת עם חורים גדולים.
האם אפשר במקום פטרוזיליה כוסברה?
כן אפשר כוסברה😃
קניתי אפונה ירוקה בואקום זה אותו צורת בישול ?
הכוונה בשימורים?
אז כן
מעולה מעולה! ושאלה שלא קשורה לבישול עצמו: אם אחרי כל העבודה על המרק לאירוח נרדמתי והוא נשאר חמש שעות להתקרר מחוץ למקרר-עובר?😕
אין בעיה (זה לא קיץ) 🙂
האם אפשר להשתמש באפונה משימורים?
והאם חייב לתחון את האפונה?
אפשר משימורים, אבל כדאי לשטוף את האפונה מהנוזלים שבשימורים ולסנן כדי למנוע טעם לוואי.
וניתן גם לא לטחון למרות שזה יותר מוצלח כשטוחנים כי אז זה סמיך והמרקם חלק.
תודה אפרת על המתכון הפשוט והמעולה!
ויתרתי על הפטרוזיליה והקטנתי את כמות הכמון השתלטן. בטחינה עם המוט הגעתי לכ-90 אחוז טחינה. אני אוהב שמידי פעם אפון או שניים עוברים לי בין השיניים…
שוב תודה.
תודה עמוס, נשמע מעולה 🙂
שמחה שחזרת לעדכן
המשך יום נפלא🌸
הי אפרת תודה על מתכונים נהדרים אחד אחד!! שאלתי אם אין לי עלים טריים בכלל? אפשר לעשות בלי? או להוסיף פטרוזיליה/כוסברה יבשה ?
עלים טריים תמיד מוסיפים טעם במרקים אבל אם אין לך אפשר להכין גם בלי.
אפשר להשתמש באפונה בוואקום?
היי שוקי,
מה הכוונה בוואקום? אפונה יבשה?
אם כן אפשר לשים 2 כוסות אפונה יבשה ו-9 כוסות מים, לבשל במשך שעה-שעה וחצי. לשפר תיבול בסוף.
או שאפשר לבשל אותה קודם בנפרד במים רותחים עד לריכוך כמעט מלא ואז להשתמש בכמות של 4 כוסות אפונה מבושלת ולהכין לפי המתכון. את היתר אפשר להקפיא (היא תכפיל את נפחה לאחר בישול).
שבוע נפלא 🙂
אין על המתכונים שלך! 🤍
יצא כל-כך טעים
נראה מושלםם אדווה ❤️🙏
אפרת יקרה, יצא מצוין! כמו כל המתכונים שלך. תודה 🙂
תודה רבה ניצן!
שבת שלום❤️
הי. אתר נהדר. האם ניתן להוסיף למרק גם תרד קפוא (מדליוני תרד) ולטחון ביחד?
כן חנן אני מניחה שאפשרי 🙂
מקום פצצה, כניראה הוספתי יותר מידי מיים אז לאחר הטחינה הוספתי קצת קמח.
יצא פצצה!!!!
תודה
נראה ממש טוב מאיה!
תודה על השיתוף יקירה ♥
היי, קודם כל רוצה לומר תודה!! המתכונים שלך תמיד מוצלחים! וקלים!
יש לי שאלה, האם ניתן להשתמש באפונה יבשה? באיזה יחס/ כמות וכמה מים? תודה
היי שואנה
שמחה לקרוא שאת נהנת אהובה♥
אפשר לשים 2 כוסות אפונה יבשה ו-9 כוסות מים, לבשל במשך שעה-שעה וחצי. לשפר תיבול בסוף.
או שאפשר לבשל אותה קודם בנפרד במים רותחים עד לריכוך כמעט מלא ואז להשתמש בכמות של 4 כוסות אפונה מבושלת ולהכין לפי המתכון. את היתר אפשר להקפיא (היא תכפיל את נפחה לאחר בישול).
מתכון קל מאד וטעים!!! התינוק ליקק שפתיים ובעלי מאד אהב אף על פי שהוא לא אוהב מרקים!!!
מתה על האתר שלך
תודה!!
שמחה לקרוא שאת נהנת יקירה
שבוע מקסים 🙂
מרק פצצה! בת השנתיים וחצי יושבת לידי עכשיו, טורפת את המרק וצועקת בקול גדול: עוד! עוד!:)
תודה רבה על מתכון מנצח!
איזה כיף!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת,
תודה על מתכון טעים!! כל שנה מחדש פותחת את הקטגוריה הזאת בחורף…
הפעם במקום גזר (שלא היה לי כרגע) שמתי בטטה – יצא מעולה מעולה – תודה רבה!
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה לך שחזרת לעדכן.
היי אפרת
במידה ואני משתמשת באפונה יבשה חצויה משקית (צירפתי תמונה) מה משתנה במתכון?
תודה ❤️
אפשר לשים 2 כוסות אפונה יבשה ו-9 כוסות מים, לבשל במשך שעה-שעה וחצי. לשפר תיבול בסוף.
או שאפשר לבשל אותה קודם בנפרד במים רותחים עד לריכוך כמעט מלא ואז להשתמש בכמות של 4 כוסות אפונה מבושלת ולהכין לפי המתכון. את היתר אפשר להקפיא (היא תכפיל את נפחה לאחר בישול).
האם אפשר לבשל את כל הירקות ביחד (גזרר, אפונה, בצל, שום) ובכך לוותר על החלק של הטיגון?
הטיגון מדגיש את הטעמים אבל לא חייבים לטגן. אפשר ישר להוסיף לירקות את המים.
תודה רבה על מתכון משובח. הכנתי בלי פטרוזיליה. יצא מעולה😊
מהמם 😍
תודה נעה
אילו תבלינים ניתן להוסיף במקום אבקת מרק?
אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים יותר מלח לפי הטעם. אפשר להוסיף גם קצת חוואיג’ למרק לפי הטעם.
ואם אין את המוט שטוחן, זה עדיין יצא טוב או שממש עדיף לטחון ?
אפשר לא לטחון למרות שזה יותר מוצלח כשטוחנים כי אז זה סמיך והמרקם חלק.
מומלץ בהגשה להוסיף במרכז הצלחת כף של שמנת חמוצה. שדרוג מעולה.
תודה אורי 🙂
למי שלא אוכל בצל? אפשר לוותר עליו או אולי לבשל שלם ולהוציא?
כדאי לבשל שלם ולהוציא בסוף.
הכנתי בלי פטרוזיליה. יצא מצוין ממש!
חויה מתקנת למרק הקודם שהכנתי והתפשל…
שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת.
המרק יצא טעיםםםם, אפילו המפונקים לקקו את הצלחת.
תודה על האתר המושלם
שמחה לשמוע 🙂
הי אפרת,
האתר החדש יפה מאד, אין מה להשוות לקודם.
תתחדשי! ובהצלחה!
תודה אילנה 💖
היי אפרת
לא אמורים להרתיח את המרק לפי שמנמיכים את האש?
בדיוק מכינה
תודה רבה
נכון. הוספתי במתכון.
לדעתי כן, אחרי שרותח מנמיכים את האש
שלום,
באיזה גודל כוס את משתמשות?
כוס בנפח 240 מ”ל.
מושלם אפרת. תודה רבה
שמחה שאהבת 🙂
וואו. ממש וואו. מתכון פשוט וקל הפתיע לטובה מאד. תודה על האתר והמתכונים. את משהו מיוחד
תודה גיטי ❤️
שלום אפרת,
שתי שאלות:
1. האם ניתן שלא לטחון את המרק?
2. האם ניתן להקפיא מרק לא טחון?
היי עדה,
1. אפשר לא לטחון למרות שזה יותר מוצלח כשטוחנים.
2. אפשר.
אני רוצה להכין את המרק עם אפונה יבשה. מה הכמות שאני צריכה לשים?
אפשר לשים 2 כוסות אפונה יבשה ו-9 כוסות מים, לבשל במשך שעה-שעה וחצי. לשפר תיבול בסוף.
או שאפשר לבשל אותה קודם בנפרד במים רותחים עד לריכוך כמעט מלא ואז להשתמש בכמות של 4 כוסות אפונה מבושלת ולהכין לפי המתכון. את היתר אפשר להקפיא (היא תכפיל את נפחה לאחר בישול).
האם אפשר להכין את המרק בלי לטחון?
( יצא כמו מרק ירקות)??
היי ריקי,
אפשר בלי לטחון אבל זה יוצא יותר מוצלח כשטוחנים למרקם אחיד.
תודה תודה תודה על מתכון מדהים ומנצח!!
המלצה למי שאין בלנדר ידני אפשר להשתמש גם בבלנדר רגיל.
תודה לך שחזרת לשתף 🙂
היי אפשר לשים פטרוזיליה מקוביות קפואה…אם כן כמה?כנל לגבי שום? האתר מקסים ןטעים
היי אביבה,
במרקים הכי מומלץ להשתמש בעלים ושום טריים אבל אם אין לך אפשר לשים 3 קוביות שום ו 3 קוביות פטרוזיליה.
אמלה יצא פשוט טעים!!
קל ומהיר פשוט נטרף ♥️
שמחה שאהבת 🙂
היי ה4 כוסות אפונה, שווה לשקית של 400 גר הקפואה?
4 כוסות זה יוצא כ-500 גרם.
המתכונים פשוט מושלמים האם אפשר לעשות בסיר לחץ את המרק אפונה
תודה מאיר 🙂
אפשר להכין בסיר לחץ אבל זה מיותר כי אם אתה משתמש באפונה משקית קפואה הבישול הוא קצר (כ-20 דקות).
ניסתי בלי אבקת מרק היה תפל לצערי, בסופו של דבר המרק יצא טעים ביותר.
תודה נאוה 🙂
הי אפרת, חבל על הטעם של אבקת המרק, הוא מיותר כי יש בו חומרים שלא כל אחד יכול לסבול ואת כדיאטנית צריכה לדעת את זה. הוסיפי במקום אבקת מרק קצת פראסה – גם את החלק הירוק, קצת שורש פטרוזיליה וקצת סלרי לבן או ירוק, זה יתן לך טעם יותר טוב, יותר ויטמינים ומינראלים וגם פחות חומרים כימיים! המרובע הקדוש של כל הטבחים בעולם: גזר, בצל, פרסה וסלרי לבן! אלה הם 4 אבות המרק!
בברכה שרה
שלום רב,
האם אפשר להוסיף מי קוקוס או מיותר?
נראה לי מיותר. זה טעים כמו שזה.
תודה רבה , כל מה שאני מכינה מהאתר שלך יוצא טעיייים
רציתי לשאול אם יש לך מתכון קל וטעים של מרק ערמונים ?
לא אין לי אבל אשתדל להכין ולהעלות בקרוב 🙂
היי!
יש לי אפונה יבשה בוואקום
כמה זמן להשרות אותם? (אם בכלל? או שמספיק לעשות לה בישול נפרד חלקי ורק אז להוסיף כמו במתכון?)
היי אנאל,
לא חייבים להשרות אפונה במים לפני הבישול אבל כן מומלץ להשרות כשעה כי זה מקצר את זמן הבישול.
בגלל שאפונה יבשה סופחת המון נוזלים אני ממליצה לבשל אותה קודם בנפרד במים רותחים עד לריכוך ואז להשתמש בכמות של 4 כוסות אפונה מבושלת. את היתר אפשר להקפיא. כדאי לבשל 2 כוסות אפונה יבשה. היא תכפיל את נפחה לאחר בישול.
היי,
במידה ואני שמה אפונה יבשה, אז כמה כוסות צריך?
בסביבות 2 כוסות.
בגלל שאפונה יבשה סופחת המון נוזלים אני ממליצה לבשל אותה קודם בנפרד במים רותחים עד לריכוך חלקי לפחות ואז להשתמש בכמות של 4 כוסות אפונה מבושלת. את היתר אפשר להקפיא.
יצא מעולה, תודה
שמחה לשמוע 🙂
פשוטט מושלםם תודה רבה לך על כל המתכונים הנהדרים שלך בזכותך לאוכל שלי יש טעםם מיוחד ♥️
כיף לשמוע 💗
היי אפרת,
האם אפשר להכין את המרק ללא מוט הבלנדר הידני?
תודה
היי,
צריך לטחון את המרק באיזושהי צורה. אפשר גם להשתמש בבלנדר רגיל או מעבד מזון.
היי המתכונים שלך מעולים!!!!
שמתי בטעות כפית פפריקה מתוקה וזה כבר באמע להתבשל, מה אני עושה?
לא נורא. אין כל כך מה לעשות. תמשיכי לבשל רגיל.
הי אפרת
אם אני שמה חוואיג במקום אבקת מרק זה יצא בסדר?
וחג שמח!
שימי רק חצי כפית.
חג שמח 🙂
מרק נפלא! אכלנו עוד ועוד… תודה רבה 🙂
שמחה שנהניתם 🙂
היי
מעבד מזון ידני הכונה לבלנדר מוט ידני? אפשרי?
תודה.
כן.
איך את עונה לכולם בסבלנות ואהבה..מלכה!
❤️
יש לי רק חצי מכמות האפונה,אפשר להוסיף אפונה וגזר משימורים?
תודה.
היי,התחלתי לבשל מרק אפונה והתברר לי שאין לי מספיק אפונה
(9 כוסות אפונה יש לי במקום 17 כוסות שראיתי שכתבת בתגובות) האם אפשר להוסיף אפונה וגזר משימורים,
ואם לא אולי איזה ירק אחר?
היי ישראל,
אתה צריך כמות כל כך גדולה של מרק? 17 כוסות זה יוצא כ-20 מנות.
אפשר להוסיף קישואים אם יש לך או אפונה וגזר.
שדרוג עצום לאוהבי הטעם המעושן. לבשל עם נקניקיה או שתיים מעושנות. זה עושה את ההבדל. עדיף להשתמש באפונה טריה או קפואה. כשאני מכינה מאפונה יבשה אז משרה יום קודם מבשלת זמן ארוך ( לפחות שעה) ומסננת ואחרי כן עדיין יש מן תחושה חולית בגרון.
תודה רותי 🙂
אפשר להכין עם אפונה מקופסת שימורים?
אפשר אבל כדאי לשטוף את האפונה מהנוזלים שבשימורים ולסנן כדי למנוע טעם לוואי.
היי אפרת,
האם יש לך מתכון עם אפונה בשקית(קטניות) ולא קפואה?
תודה
היי אהובה,
כל מתכון שיש בו אפונה קפואה אפשר להכין עם אפונה יבשה רק שיש לבשל קודם את האפונה היבשה במים רותחים עד לריכוך כמעט מלא.
הי אפרת
קודם כל האתר שלך מדהים!!! מתכונים טעימים, קלים להכנה שתמיד מצליחים…
רציתי לשאול אם אפשר להכין את מרק האפונה עם אפונה מיובשת ולא קפואה?
תודה מראש על התשובה
תודה טובית 🙂
אפשר. בגלל אפונה יבשה סופחת המון נוזלים אני ממליצה לבשל אותה קודם בנפרד במים רותחים עד לריכוך ואז להשתמש בכמות של 4 כוסות אפונה מבושלת. את היתר אפשר להקפיא. כדאי לבשל 2 כוסות אפונה יבשה. היא תכפיל את נפחה לאחר בישול.
מה ניתן לשים במקום אבקת מרק?
וכמה יוצא? נשמע מעט מאוד,
אם אני מעוניינת ביותר להכפיל את הכל?
היי אסתי,
אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים יותר מלח לפי הטעם.
זה יוצא כ-4 מנות. אפשר להכפיל את כל הכמויות, כולל של התיבול.
יום מקסים 🌷
איך מכינים את הקרוטונים?
מתכון לקרוטונים:
5 פרוסות לחם או חלה
5 כפות שמן זית
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
כפית שטוחה תבלין מיובש של פטרוזיליה או כוסברה או טימין או בזיליקום (מומלץ לשלב)
רבע כפית אבקת שום (לא חובה)
רבע כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
חותכים את הלחם לקוביות קטנות.
מתבלים את קוביות הלחם בתערובת השמן והתבלינים באופן אחיד.
מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
מניחים את קוביות הלחם המתובלות על נייר אפיה ואופים במשך 10-15 דקות, עד להזהבה קלה.
האם אפשר להכין משקית של אפונה וגזר קפואים? אין לי אפונה לבד…
כן. אפשר לשים 6 כוסות אפונה וגזר ולוותר על הגזר.
אני רוצה להכין את המרק ללא אבקת מרק, מה אפשר לעשות במקום כדי שהטעם לא יפגע?
מספיק להוסיף מלח לפי הטעם.
ראשית, אני ממש אוהבת את המתכונים שלך.
שנית, האם מתאים במרק כוסברה במקום פטרוזיליה?
תודה עופרה 🙂
כן, אפשר לשים כוסברה.
היי אפרת תודה רבה ! המרק יצא ממש טעים! אבל הפעם לא הייתה לי אפונה קפואה , האם אפשר להשתמש באפונה משימורים ?
תודה מראש
היי צופיה,
אפשר אבל כדאי לשטוף את האפונה מהנוזלים שבשימורים ולסנן כדי למנוע טעם לוואי.
כמה זמן צריך לבשל את האפונה היבשה?
בסביבות שעה אבל זה יכול להשתנות בהתאם לטריות האפונה.
היי אפרת,
תודה על מתכונים מעולים !!! תמיד הכל יוצא מוצלח . אני צריכה להכין 4/5 מנות מרק ויש לי אפונה יבשה . מה לעשות ?
היי תהילה,
בגלל אפונה יבשה סופחת המון נוזלים אני ממליצה לבשל אותה קודם בנפרד במים רותחים עד לריכוך ואז להשתמש בכמות של 4 כוסות אפונה מבושלת. את היתר אפשר להקפיא. כדאי לבשל 2 כוסות אפונה יבשה. היא תכפיל את נפחה לאחר בישול.
אותו דבר
היי אפרת הרבה תודות על המתכון. יצא טעים ומיוחד תמשיכי לתת לנו מתכונים מוצלחים יום טוב
תודה שחזרת לעדכן 🙂
ערב טוב. וחודש טוב אני צריכה להכין למחר 20 מנות מרק אם אפשר לקבל מתכון מדוייק למרק אם אפונה יבשה תודה לעזרה ואתר נפלא
היי אהובה,
כמות ל-20 מנות מרק:
2 בצלים גדולים קצוצים
6 גזרים בינוניים חתוך לקוביות קטנות
10 שיני שום כתושות
17 כוסות אפונה מבושלת
2 כוסות פטרוזיליה קצוצה (מי שאוהב יכול לשים במקום שמיר)
24 כוסות מים רותחים (5.5 ליטר)
תיבול: 4 כפות גדושה אבקת מרק, 2.5 כפיות כמון, 2 כפיות כורכום, מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)
לגבי שימוש באפונה יבשה- בגלל שהאפונה סופחת הרבה נוזלים בזמן הבישול וזה יכול לשנות את הכמויות כדאי לבשל את האפונה בנפרד במים עד לריכוך ואז להשתמש בכמות של 16 כוסות למתכון. את היתר אפשר להקפיא. ממליצה לבשל 7 כוסות אפונה יבשה.
יום מקסים
מדוע אי אפשר לבשל ביחד את האפונה היבשה עם כל המרכיבים עד שהיא מתרככת. מדוע צריך בסיר נפרד? תודה רבה על המתכונים הנהדרים שמפשטים כל מתכון מסובך.
אפשר לבשל ביחד ולהוסיף יותר מים כי האפונה היבשה סופחת יותר נוזלים.
בסוף לטעום ולשפר תיבול לפי הטעם.
אפשר לשים אפוונה לא קפוואה??
אפשר להשתמש באפונה יבשה אך במקרה כזה יש לבשל אותה בנפרד במים רותחים עד שהיא מתרככת ואז לסנן מהמים ולהשתמש ב-4 כוסות אפונה מבושלת למרק. אפשר להשתמש במי הבישול למרק עצמו.
אם נשארת כמות עודפת אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.
תודה.
מתכון קל להכנה וטעים פיצוץ..
מומלץ ביותר.
תודה איה 🙂
היי אפרתי
רוצה לנסות להכין את המרק, פעם ראשונה משתמשת בבלנדר ( לא ידני)
האם זה בסדר?
על איזו מהירות? כמה זמן? סליחה על השאלות המרובות
היי סיוון,
אפשר להשתמש בבלנדר רגיל. יש לטחון על מהירות גבוהה במשך 1-2 דקות, עד שהתערובת הופכת אחידה וחלקה.
בהצלחה 🙂
אם בטעות הכנסתי אפונה יבשה ולא קפואה וזה כבר מתבשל זה בסדר?
ייקח לזה פשוט יותר זמן להתבשל. צריך גם לעקוב אחרי הבישול ולוודא שלא חסרים נוזלים כי האפונה היבשה סופחת נוזלים.
הי, תודה רבה על המתכונים הנהדרים.
רציתי לשאול האם ניתן להשתמש באפונה יבשה במקום הקפואה? ואם כן אז כמה? תודה!
היי חיים,
אפשר להשתמש באפונה יבשה אך במקרה כזה יש לבשל אותה בנפרד במים רותחים עד שהיא מתרככת ואז לסנן מהמים ולהשתמש ב-4 כוסות אפונה מבושלת למרק. אפשר להשתמש במי הבישול למרק עצמו.
אם נשארת כמות עודפת אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.
וואווו פשוט טעים!
תודה
שמחה שאהבת 🙂
תודה ענת ושבוע נפלא
החלפתי את הפטרוזיליה בכוסברה ויצא מצויין! תודה רבה על המתכון! פשוט ומעולה 🙂
מצוין 🙂 שמחה שיצא טעים.
תודה חן.
היי,
אם אני אגרד את הגזר בפומפיה זה בסדר?
כן.
היי אפרת, רק רציתי להגיד שיצא מ-ד-ה-י-ם!!!
תודה רבה לך וחודש טוב!! 🙂
תודה יקירה! חודש טוב 🙂
היי,
איזה
להכין מרק אפונה, מתכון מעולה והתוצאה מושלמת.
תיקון,
איזה כייף להכין מרק אפונה, מתכון מעולה והתוצאה מושלמת.
תודה עזרא, שמחה שאהבת את המרק 🙂
היי,
יש אפשרות להוסיף עדשים? ואם כן באיזה שלב להוסיף?
לא בטוחה שהייתי מוסיפה עדשים כי זה שילוב של שני טעמים דומיננטיים (עדשים ואפונה).
תודה :0
היי, חסר לי פטרוזילה וכמון…
אפשר במקום כמון כורכום?
אפשר להכין בלי למרות שהכמון והפטרוזיליה בהחלט מוסיפים טעם.
לכורכום יש טעם אחר אבל את יכולה לשים רבע כפית.
הכנתי למסיבת חנוכה וחוסל!! לא להאמין כמה קל ומהיר
תודה אביה, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת,
אפשר להוסיף גריסים?
או אטריות?
כן, שניהם יכולים להתאים למרק.
הכנתי כבר כמה פעמים ופשוט יוצא מעולה!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה אריאל.
יצא מאד טעים. שמתי רק 4 כוסות, 6 כוסות זה דליל מדי לטעמי.
תודה על העדכון 🙂
למה אבקת מרק? זה ממש ממש לא למאכל אדם
יש היום אבקות מרק מחומרים טבעיים.
מתכון מצויין כבר שנה 2 שאני מכינה אותו בחורף ונהנת ❤ פשוט, קל וטעים מאוד ❤
מפזרת מעל מעט פרמזן וזה פשוט מעדן 👍
כיף לשמוע 🙂
תודה הילה.
היי..האם אפשר להשתמש באפונה מקופסת שימורים יש לי 2..ואם כן קופסה אחת מספיקה?
היי מירי,
אפשר אבל כדאי לשטוף את האפונה מהנוזלים שבשימורים לסנן כדי למנוע טעם לוואי. שימי 4 כוסות.
המרק יצא מריר…
מדוע?
מריר? מוזר. כנראה זה אחד המצרכים שהשתמשת בהם. אולי סוג הפטרוזיליה או ירק אחר.
יכול להיות שטיגנת את הבצל או השום יתר על המידה והם נשרפו וגרמו לטעם מר.
היי אפשר לשים בטטה במקום גזר?
היי מאור,
בטטה יכולה להשתלט קצת על הטעם לכן עדיף גזר אבל אם אין, כדאי יהיה לשים בטטה קטנה.
חיפשתי מתכון קל וטעים וכול משמצאתי בשאר האתרים זה מתכון עם אפונה יבשה שלוקח לא מעט זמן..ואז מצאתי את המתכון הזה שישר התאהבתי בו כי זה היה עם אפונה קפואה😄יצא מדהים וכול הבית הריחחח נפלא
תודה רבה על מתכון טעים וקל!!
תודה נילי, שמחה לשמוע 🙂
היי,
אם אני צריכה 8 מנות, מה המתכון והכמויות?
תודה.
היי,
ממליצה להכפיל כמויות ב-2.
אפשר בלי פטרוזיליה או שמיר?
אפשר, למרות שזה מוסיף טעים.
מתכון פצצה!!
🙂
היי!!!
האתר מ-ע-ו-ל-ה-!!!
אפשר לעשות בלי גזרים או שעדיף שלא?
אפשר בלי אבל יותר טעים עם גזרים.
הי אפרת
אפשר להכין את המרק היום בשביל יום שישי בערב ?
כן, אפשר.
הי אפרת,
טחנתי את המרק בבלנדר יד ונשארות קליפות קטנות של האפונה. מה ניתן לעשות?
היי בת שבע,
השתמשת באפונה משקית קפואה?
גם אם נשארות קליפות קטנות זה לא נורא. אם זה ממש מפריע לך אפשר לסנן את המרק.
אפשר אפונה יבשה? מהשקיות של סוגת..?
היי נופר,
אפשר להשתמש באפונה יבשה רק שיש לבשל אותה בנפרד במים רותחים עד שהיא מתרככת ואז לסנן מהמים ולהשתמש ב-4 כוסות אפונה מבושלת למרק. אפשר להשתמש במי הבישול למרק עצמו.
אם נשארת כמות עודפת אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.
מעדן! עשיתי בלי הבלנדר בסוף . יותר טעים לאכול את האפונה שלמה
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
תודה רבה על מתכון משובח ומדוייק,
הוספתי לצרור הפטרוזליה גם צרור כוסברה וצרור שמיר
קיבל ארומה נפלאה ועשיקה.
מתאים למזג האויר הסגרירי שמתחולל בחוץ.
שמחה לשמוע 🙂
תודה עירית ויום מקסים
שלום,
מהן הכמויות המדויקות של התיבול שאצטרך אם אני לא משתמשת באבקת מרק? תודה רבה!!
היי,
תתחילי בכפית וחצי מלח ותטעמי. אם לדעתך צריך יותר תוסיפי.
הכמויות של יתר התבלינים אינם משתנים.
אם אין לי אפונה קפואה אפשר להשתמש באפונה יבשה של סוגת?
היי תהל,
אפשר. יש לבשל את האפונה היבשה בנפרד במים רותחים עד שהיא מתרככת ואז לסנן מהמים ולהשתמש ב-4 כוסות אפונה מבושלת למרק. אפשר להשתמש במי הבישול למרק עצמו.
אם נשארת כמות עודפת אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.
מרק מעולה! גם בשנה שעברה הכנתי אותו והוא מצויין לימים הקרים. ממליצה בחום. (-:
תודה הילה 🙂
יום נפלא!
הי הי. השתמשתי באפונה יבשה, ובבישול עם המרק יוצא קצף צהבהב ומריר… זה תקין? אם לא, איפה הטעות?
היי ליאור,
זה בסדר. כשמבשלים אפונה יבשה לפעמים נוצר קצף בחלק העליון ויש להסיר אותו עם כף. בכל אופן, זה לא אמור לפגוע בטעם של המרק.
בישלת קודם את האפונה בנפרד ואז הכנת איתה את המרק?
שלום,
אפשר להשתמש באפונה יבשה? ואם כן מה הכמויות?
תודה
היי חנה,
אפשר. יש לבשל את האפונה היבשה בנפרד במים רותחים עד שהיא מתרככת ואז לסנן מהמים ולהשתמש ב-4 כוסות אפונה מבושלת למרק. אפשר להשתמש במי הבישול למרק עצמו.
לדעתי מ-2 כוסות אפונה יבשה אמורות להתקבל לפחות 4 כוסות אפונה מבושלת. בכל מקרה, אפשר להכין קצת יותר ואם נשארת כמות עודפת אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.
היי
אני רוצה לשים אפונה של סנפרוסט קפואה ולא לטחון את המרק בסוף….
כדיי שהאפונה לא תתפרק או תתרכך יתר על המידה בבישול אני אמורה לשים בישול לזמן קצר יותר?
היי נטע,
אני לא בטוחה אם זה ייצא טעים בלי לטחון את המרק כי כשטוחנים מתקבל מרקם וטעם אחיד.
בכל מקרה, כדאי לבשל 15-20 דקות.
מרק אפונה יבשה
הכי טעימה שאכלנו . תודה
איזה כיף לשמוע!
תודה אורלי ושבת שלום
שלום רב אפרת רצתי לשאול אפשר לשם אפונה עדינה של סנפורסט?אפשר לוותר על הבצל? כמה זה חצי כוס שמיר במספרים? תודה .
היי מיטל,
אפשר להשתמש באפונה עדינה.
פחות מומלץ כי הבצל מוסיף טעם אבל אם את לא אוהבת אז תכיני בלי.
אני לא יודעת לומר בדיוק כמה גרם השמיר אבל אפשר לשים כמות של חופן (מה שנכנס בכף היד).
מתכון מעולה.
טעים ומהיר,
תודה רבה .!
תודה טניה 🙂
נהנית מאוד מהאתר שלך
ובמיוחד מהמרק אפונה פעם שלישית במהלך שבוע.. זה אומר שהתאהבנו, כל המשפחה
פשוט וקל וכל ביס תענוג גדול 🙂
אני ממש שמחה לשמוע 🙂
תודה הודיה ושבוע נפלא
המצרכים הנגישים, אופן ההכנה הידידותי והטעם המדהים..זה מה שהופך את המתכונים שלך ללא פחות ממושלמים! כל מתכון שניסיתי קלע בול!
כבר יומיים רצוף מכינה את המרק הזה ע”פ בקשת הילדים והבעל..תענוג פשוט. במקום פטרוזיליה הוספתי סלרי והשתלב נהדר. תודה לך!
תודה מורן! איזה כיף לשמוע 🙂
שבת שלום
בוקר טוב! האם צריך להשרות את האפונה (יבשה) לא בשקית
תודה
היי טלי,
לא חובה להשרות אפונה יבשה אבל כן כדאי לבשל אותה קודם בנפרד במים רותחים עד שהיא כמעט מתרככת (כי היא סופחת נוזלים) ואז להשתמש למתכון ב-4 כוסות אפונה מבושלת (את היתר אפשר לשים בשקית ולהקפיא לפעם הבאה).
שבת שלום 🙂
יצא מרק מעולה!הכנתי היום כי היה גשום והתחשק מרק…ההורים אהבו וגם האחים!
תודה תמי, שמחה שכולם נהנו 🙂
אין לי פטרוזליה.. אפשר כוסברה??
כן, אפשר.
אפשר להשתמש בבלנדר רגיל לא ידני?
אני אמורה לטחון את זה כשזה חם או לתת למרק להתקרר טיפה?
היי דורית,
אפשר להשתמש בבלנדר רגיל או במעבד מזון.
מומלץ להניח למרק מעט להתקרר (רק שלא יהיה רותח) ואז לטחון אותו.
יום מקסים 🙂
אפרת המקסימה בעלי ואני קנינו מוט בלנדר שנוכל ליהנות ממרקים עשירים בחורף.בעלי הכין היום לצהריים את המרק עם שמיר והוסיף גם 2 תפו”א.יצא פשוט שמימי!תודה רבה ושבת שלום!
מעולה!
שבת שלום יקירה 🙂
כמו כל המתכונים באתר (וניסיתי לא מעט..) יצא פשוט ומעולה!
אני אוהבת מתכונים פרקטיים ממצרכים שיש בבית ושתמיד יוצאים טובים וזה הסוד של האתר הזה!
תודה רבה!
תודה אפרת! 🙂
המרק מעולה והכי חשוב קל להכנה והסברים פשוטים! תודה=)
תודה הדס, שמחה שיצא טעים 🙂
הכנתי מ2 קופסאות שימורים ויצא מעדן!! תודה רבה
שמחה לשמוע הודיה 🙂
אפרת שאלה,
אם אני מעוניין להשתמש באפונה של סוגת, האם זה ניתן?
ואם כן ; כמה כוסות?
היי חן,
בגלל שזאת אפונה יבשה מומלץ לבשל אותה בנפרד במים רותחים עד שהיא מתרככת ואז לסנן מהמים ולהשתמש ב-4 כוסות אפונה מבושלת למרק. אפשר להשתמש במי הבישול למרק עצמו.
לדעתי כדאי שתבשל בכל אופן 4 כוסות אפונה יבשה ואם נשארת כמות עודפת אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.
תודה רבה
ערב טוב!
אם אני מבשלת מרק מאפונה קפואה ומשאירה אותה שלמה, אפשר להקפיא כזה מרק?
(אגב, אני מרסקת גזר ומאדה אחרי טיגון הבצל וזה נותן צבע וכנראה טעם. סתם רעיון!).
תודה רבה!
ערב מצוין!
נראה לי שאפשר, לא אמורה להיות בעיה.
ברגע זה עושה את המרק פעם שניה באותו שבוע..
תודה על המתכון ועל האתר..
שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון
הכנתי ויצא מעולה!!! תודה!!
תודה אילה, שמחה שאהבת 🙂
אפשר אפונה מקופסת שימורים?
נראה לי שכן 🙂
סלרי גם ילך פה? 🙂
כן, הולך 🙂
יצא מעולה מומלץ מאוד
שמחה לשמוע!
תודה על העדכון שובת שלום 🙂
יצא טעים, אבל אחרי הטחינה נשארות קליפות של אפונה שלא
נטחנות וזה לא נעים בפה…
מה עושים?
היי מטי,
איך טחנת את המרק? מוט בלנדר ידני, מעבד מזון, בלנדר?
יצא מעולה.. מתכננת להכין בפעם השניה.
תודה
שמחה לשמוע ג’ני 🙂
תודה על העדכון ושבוע טוב
היי
ילך גם עם אפונה יבשה או שלהכין מרק אחר?
היי קארין,
אם את משתמשת באפונה יבשה יש לבשל בנפרד 2 כוסות אפונה במים רותחים עד שהאפונה מתרככת ואז לסנן ולהוסיף למתכון כרגיל כאילו היא אפונה קפואה (4 כוסות). לאחר הבישול האפונה אמורה להכפיל את נפחה.
בהצלחה 😉
היי
רציתי לדעת אם ניתן להסמיך את המרק גם בשיבולת שועל חוץ מקורנפלור
היי מיה,
אפשר להסמיך עם שיבולת שועל דקה (קוואקר) או מהירת הכנה אבל לא עם שיבולת שועל עבה/גסה.
תודה רבה על המתכון הפשוט והטעים!!!! יצא פשוט מעולה!!!
שמחה לשמוע מיטל!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
הי אפרת אפשר לוותר על עלי הירק הקצוצים (וגם במרק העדשים הירוקות)?
היי שרון,
העלים הקצוצים מוסיפים המון טעם למרקים 🙂
בכל אופן במרק האפונה זה פחות קריטי ואני מניחה שאפשר לוותר. במרק העדשים הירוקות פחות מומלץ לוותר.
שבת שלום 🙂
יצא לי מהממם מזה שווה זה
שמחה לשמוע 🙂
תודה מיכל והמשך יום מקסים
תודה רבה!הכנתי כמות וחצי של מרק העדשים הכתומות ורציתי שתצא לי אותה כמות במרק הזה – כמה לשים מכל אחד מהמרכיבים?
אלה הכמויות:
1 בצל גדול קצוץ
3 גזרים בינוניים חתוך לקוביות קטנות
5-6 שיני שום כתושות
6 כוסות אפונה (משקית קפואה)
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (מי שאוהב יכול לשים במקום שמיר)
9 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, כפית וחצי מלח, כפית גדושה כמון, כפית כורכום, רבע כפית פלפל שחור.
בסוף לטעום ולתקן תיבול לפי הצורך.
כמה כוסות יש בשקית אפונה והאם צריך להפשיר לפני?כמה גר’ פטרוזיליה צריך לצי כוס?מתכוונת לשים רק כפית א.מרק – כמה מלח ופלפל לשים והאם חייב כמון (לא אוהבים אצלי בבית)?
היי שרון,
בשקית של 800 גרם יש בערך 5 כוסות. אין צורך להפשיר את האפונה.
לגבי הפטרוזיליה, אני לא יודעת כמה גרם זה יוצא אבל זה לא חייב להיות מדויק.
אם את שמה כפית אבקת מרק, שימי בערך כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור. ממליצה לטעום ולהוסיף עוד מלח לפי הצורך. הכמון מאוד מוסיף אבל אם לא אוהבים אז תוותרי.
שבת שלום 🙂
אם רוצים מרק גדול יותר, האם אפשר להכפיל כמויות?
כן אסנת, אפשר להכפיל.
הכנתי ויצא טעים! אבל אני מעוניינת שהוא יהיה סמיך.. מה אפשר לעשות??
היי רונה,
אם גם אחרי שטחנת את האפונה המרק לא מספיק סמיך, ערבבי כף גדושה קורנפלור (או קמח רגיל) עם כרבע כוס מים קרים עד שאין גושים והוסיפי למרק וערבבי. בשלי עוד 5-10 דקות על אש בינונית ללא מכסה עד שהמרק מסמיך.
בהצלחה 😉
תודה רבה! אני מכורה לאתר שלך.. את אלופה ובזכותך יש לי מוטיבציה לבשל.. :))
תודה רונה! איזה כיף לשמוע 🙂
בעלי הכין את המרק בסוף..:)
יצא מוווושלם! תודה ! אמצנו!
מעולה! שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן 🙂
המרק הכי טעים ומושלם, אין שבוע שאני לא מכינה אותו אנחנו מכורים.
מפיצה את המתכון לכל מי שאוהב מרק אפונה נפלא. תודה על אתר מושלם, לימור
תודה לימור! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
אהה ועוד שאלה..
הימים ככ קרים שאני מתעצלת לצאת לקניות כבר כמה ימים
אז אין לי לא בצל ולא גזר.. תפו”א הולך?
חח תודה
אהללןן.. מה שלומך?
מתחשק לי ממש להכין מחר מרק אפונה..
יש לי אפונה יבשה.. לפי מה שהבנתי מהתגובות צריך לבשל את האפונה היבשה רק במים, להרתיח וכשהאפונה רכה להמשיך לפי המתכון רגיל??
תודה רבהה 🙂
היי יהודית,
לגבי האפונה היבשה – נכון 🙂 יש לבשל בנפרד 2 כוסות אפונה יבשה במים רותחים עד שהאפונה מתרככת ואז לסנן ולהוסיף למתכון כרגיל כאילו היא אפונה קפואה.
בצל מוסיף מאוד במרקים (אפילו קטן אם נשאר לך), על גזר אפשר לוותר. אין צורך לשים תפו”א במקום.
בהצלחה ויום חמים ונעים 🙂
יש לי אפונה וגזר של סנפרוסט האם זה בסדר במקום האפונה?
היי הילה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן. שימי 6 כוסות אפונה וגזר ותוותרי על הגזר.
בהצלחה 😉
אם אין לי בלנדר ידני יש אפשרות לטחון את החומרים לפני הבישול? ולשים אותם כבר טחונים?
תודה!
היי יסמין,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
בהצלחה 😉
היי, עד כמה קריטי אם אין לי גזר?
יש משהו שכדאי לשים במקום?
היי רעות,
אם יש לך שקית קפואה של גזר גמדי או תערובת של אפונה וגזר את יכולה להשתמש בזה.
אפשר לשים במקום דלעת או דלורית אם יש לך.
אם לא, פשוט תכיני בלי.
בהצלחה 😉
לא יכולתי להתאפק והכנתי בלי. יצא מעולה! חוסל בצ׳יק 😉
אגב כל מה שאני מכינה מהאתר מצליח… התמכרתי
תודה רעות! כיף לשמוע 🙂
שלום,
את האפונה הקפואה, צריך להפשיר קודם? או לשים ישר מהמקפיא?
תודה
היי רון,
לא חובה להפשיר. אם גרגירי האפונה דבוקים זה לזה בגלל הקרח אפשר לשים אותם במסננת ולשטוף מתחת לברז כדי שייפרדו.
בהצלחה 😉
יצא מושששלם תודה על המתכון אתר נהדר…
שמחה לשמוע!
תודה על העדכון ושבת שלום 🙂
היי אני מכינה את המרק ואין לי עשבי תיבול כאלה כרגע אפשר להוסיף נענע במקום?
יש מתכונים עם נענע ואני ממש מפחדת להוסיף
היי,
אם לא בטוח שתאהבי את הטעם של הנענע תוותרי על עשבי התיבול ותכיני בלי.
מווווושששלללםםם!!בדיוק לימי החורף:))
יצא מעולה.
תודה הדר! שמחה שאהבת 🙂
הכנתי, אהבתי, אימצתי 🙂
תודה נטע, שמחה לשמוע 🙂
צהרים טובים. ברצוני לדעת אם אפשר להחליף את האפונה לעדשים ירוקות. ואם כן, אזי יש צורך להשרות אותן במים לפני?
היי חגי,
יש באתר מרק עדשים ירוקות, עדיף להכין אותו – לינק למתכון.
המשך יום נפלא!
מתכון פשוט גם למי שאינו טבח. יצא ממש טוב
תודה אופיר, שמחה שיצא טעים 🙂
שבת שלום
מרק מעולה, בזמן הטחינה עולה קצף, מה עושים איתו?
היי ליה,
עדיף להוציא את הקצף בעזרת כף גדולה.
שבת שלום 🙂
היי , יש לי אפונה וגזר בשימורים אפשרי להשתמש בזה למתכון ?
כן אלין, נראה לי שאפשר. רק מומלץ לסנן את זה מהנוזלים לפני שמוסיפים למרק כדי שלא יהיה טעם לוואי.
שלום,
רציתי לדעת אם ניתן להכין עם אפונה יבשה? ואם כן איך?
תודה רבה 🙂
היי נטע,
כדאי לבשל בנפרד 2 כוסות אפונה יבשה במים רותחים עד שהיא מתרככת ולאחר מכן אפשר להשתמש בה רגיל למתכון.
בהצלחה 😉
אחלה מתכונים.
הערה אני חושבת שצריך לשים 4 כוסות מים רותחים מספיקים יל ממת לקבל את הסמיכות הרצויה.
טעים מאוד
תודה שרון 🙂
אוףףף עשיתי בול את המתכון ויצא הכי מיימי שיש ממש מים… ואני יודעת ובטוחה שזה צריך להיות סמיך.. ממש מבאס.
היי סמדר,
שמת 6 כוסות מים ו-4 כוסות אפונה משקית קפואה?
טחנת את המרק?
כן בדיוק אחד לאחד לא נורא ננסה שוב…
הכנתי את המרק לפי מה שכתוב ויצא פשוט מעולה
תודה מור, שמחה לשמוע 🙂
הכנתי את המרק אתמול ולמרות שלא היה לי גזר, הוא יצא מעולה!! פעם הבאה ננסה את הגרסא המלאה 🙂 תודה רבה!!
שמחה לשמוע ענבר!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
שלום,
האם אפשר לוותר על השום?
יש לי רק גזר אחד אפשר לשים בטטה במקום השני?
היי נועה,
את יכולה לוותר על השום (למרות שהוא מוסיף לטעם).
תשתמשי בגזר אחד. אני חוששת שהבטטה תמתיק יותר מידי את המרק ותשנה את הטעם.
בהצלחה 🙂
טעים, טעים, טעים!!! הכנתי כמנה ראשונה לשבת, ליד המתכון החמוד לסלט חי של כרוב וגזר. ויתרתי על מרק העוף, כדי שנוכל לאכול בכל מקרה ויצא מדהים.
לכל מי שאין בלנדר/בלנדר ידני, השתמשתי בממחה ידני (כזה של פירה, רק מפלסטיק ועם חורים קטנים יותר) ויצא יחסית חלק.
שוב תודה אפרת 🙂
איזה כיף לשמוע!
תודה שרון ושבוע נפלא 🙂
אפשר בלי כמון ובלי כורכום? מה אפשר לשים במקום?
היי,
התבלינים מוסיפים, בעיקר הכמון אבל אם אין לך תכיני בלי.
יום נפלא 🙂
מישהי שאלה אם מספיק שש כוסות מים וכתבת לה שזה לא מספיק. לא הבנתי- הרי במתכון עצמו כתוב 6 כוסות מים, אז למה התכוונת שזה לא מספיק?
היי ציפי,
היא רצתה להכין מאפונה יבשה ואז 6 כוסות מים לא מספיקות (האפונה היבשה סופגת המון מים עד שהיא מתרככת ומתבשלת).
אם מכינים לפי המתכון ומשתמשים באפונה מבושלת משקית קפואה- 6 כוסות מים מספיקות.
תודה רבה, מתכון קל. יצא טעים מאוד!!!
שמחה לשמוע איריס 🙂
תודה על העדכון
מרק נהדר!! הכפלתי כמויות והחלפתי עם 2 כוסות אפונה יבשה וחצי כוס גריסי פנינה. הבישול היה יותר ארוך אז גם לא היה צורך לטחון. יצא מושלם!!
תודה דפנה! שמחה לשמוע 🙂
מה אפשר לשים במקום בצל? (אני משתמשת במועך ירקות כדי ליצור את המרקם החלק יחסית והוא לא יוצר מחית בצל, למיטב ידיעתי. או שכן?)
היי שרון,
את יכולה לגרד את הבצל ולטגן מעט עם השמן כך לא ירגישו אותו (רק שימי לב שלא יישרף כי הוא מטגן מהר).
מרק מעולה החלפתי את האפונה ליבשה 2 כוסות ובמקום פטרוזליה החלפתי לכוסברה
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
האם יתאים להוסיף נקניקיות למרק? ואם כן- לבשל יחד?
היי נועה,
אפשר להוסיף למרק נקניקיות חתוכות לפרוסות בסוף הבישול (לאחר שטוחנים את המרק) ולבשל ביחד 3-5 דקות.
אם רוצים אפשר לטגן קצת עם מעט שמן את פרוסות הנקניקיות במחבת נפרדת כחצי דקה מכל צד לפני שמוסיפים למרק.
בוקר טוב,עם מה ניתן להגיש את המרק הזה??
היי אורית,
אפשר להגיש את המרק כמנה ראשונה או כמנה בפני עצמה בליווי לחם טרי או קלוי או מקלות מלוחים.
שבוע נפלא 🙂
תודה רבה על התגובה המהירה
פשוט מעולה תוכלי להגיד לי כמה ערך תזונאי יש בו האם זה משמין
היי רויטל,
המרק מעולה גם מבחינה בריאותית וגם דיאטטית.
האפונה עשירה בחלבון וסיבים תזונתיים. מכילה ויטמינים ומאוד מזינה. מעבר לזה, האפונה דלה מאוד בשומן.
שלום.כמה כוסות אפונה יבשה לשים במתכון הנל?
תודה
היי צילה,
לדעתי 2 כוסות אפונה יבשה אמורות להספיק. צריך שבסופו של דבר ייצאו 4 כוסות אפונה לאחר בישול במים.
יום נעים 🙂
תודה על התשובה.האם מספיק 6 כוס מים?
לא, 6 כוסות מים לא יספיקו. עדיף לבשל את האפונה לפני במים עד לריכוך ורק אז להכין את המרק כפי שהוא. אגב, אם ישאר לך עודף של אפונה מבושלת, תוכלי לשים בשקית ולהקפיא ולהשתמש בפעם אחרת.
מה ניתן לשים במקום אבקת מרק?
היי שי,
אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים יותר מלח. ממליצה לטעום ולהוסיף לפי הצורך.
המרק יצא מצויין! עשיתי אותו עם אפונה יבשה.
המחמאות לא הפסיקו להגיע!
שמחה לשמוע 🙂
הי,
תודה רבה על המתכונים הקלים והטעימים!!
הכנתי את מרק האפונה ונשארו קליפות של אפונה שלא נטחנו, מה הסיבה? אולי לא בישלתי מספיק לפי הטחינה?
בשמחה בת-שבע 🙂
נכון, אם נשארו קליפות של אפונה אז זה אומר שהאפונה לא הייתה מבושלת לגמרי לפני הטחינה.
סיננתי את המרק והוא חוסל!!!
מעולה! 😉
WOOW WAS AMAZING AND YAMMY THANKS
🙂 Thank you Rivki
אפשר לוותר על הפטרוזיליה?
כן שירלי, אפשר.
היי,
אפשר לשים כוסברה במקום פיטרוזיליה?
היי נועם,
אפשר אבל אני ממליצה לשים רק 1/4 כוס כוסברה קצוצה כי הטעם של הכוסברה הוא יותר דומיננטי מהפטרוזיליה.
לא עפתי
היי שקית אחת מספיקה (800גרם)
תודה 🙂
היי שירן,
אם זאת שאלה אז כן, שקית אחת בהחלט מספיקה 🙂
שלום.
קודם כל תודה על המתכון.
האם ישנה אפשרות שלא לטחון את המרק?
תודה.
הי חנה,
לדעתי לא כדאי לוותר על טחינת המרק כי זה מה שנותן את המרקם והטעם המרוכז.
איכשהו אני תמיד חוזרת למתכונים שלך ויוצאת מרוצה !
טעים טעים טעים ! 🙂
רני
מעולה, שמחה לשמוע!
שבת שלום 🙂
מרק טעים ביותר !!! כבר פעם שנייה שמכינה.
תודה
מעולה! תודה ימית 🙂
ממש קל וטעים:) תודה
תודה על העדכון! 🙂
היי אפשר אפונה רגילה ולהשרות אותה ערב לפני ?
כן אפשר רק קחי בחשבון שזמן הבישול יתארך (בסביבות שעה) עד שהאפונה תתרכך לגמרי.
היי,
האם אפשר לטחון את המרק כשהוא עוד חם??
כן שרי, אפשר.
נראה מצויין! האם אפשר להשתמש בקוביות פטרוזיליה קפואות? אם כן, כמה לשים?
היי נעמה,
כן, אפשר להשתמש בקוביות פטרוזיליה קפואות. אני ממליצה לשים כ-3 קוביות.
יום נפלא 🙂
האם אפשר להשתמש באפונה יבשה?
היי איילת,
אפשר רק קחי בחשבון שזמן הבישול יתארך. יש לבשל את האפונה במרק עד שהיא תהיה רכה ורק אז לטחון את המרק.
שבוע נפלא 🙂
הכנתי וזה ממש פשוט.
אחד המרקים הכי טעימים שיש
ממליצה בחום!!!
תודה רנה!
יצא ממש טעים!!!!
שמחה לשמוע ריקי!
שבוע נפלא 🙂
תודה תודה!!!!
היי כמה כמות אני צריכה אם אני עושה מקופסת שימורים
היי ריקי,
זה צריך לצאת 4 כוסות של אפונה מסוננות מהנוזלים. אני מניחה שזה יוצא בסביבות 2 קופסאות שימורים גדולות.
ניסיתי, אהבתי, ממליצה! מתכון די פשוט וגם נוח למתחילים. יצא טוב ואני כבר רוצה מנה 🙂
תודה אנה, שמחה לשמוע:)
כמי שאוהב מאוד מרק אפונה… אהבתי את תגובתך ועכשיו התור שלי לנסות. תודה
בהצלחה 😉