זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות
מס’ מנות: 12-15 יחידות
סוג: חלבי
מצרכים:
1 כוס קמח
1 כפית שטוחה אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
3 כפות שמן קנולה
2 כפות גדושות גבינה צהובה מגורדת
2 כפות גדושות קוטג’
1 כף גבינה בולגרית מפוררת/ גבינת פרמזן
1/2 ביצה טרופה
לקישוט:
1/2 ביצה טרופה
שומשום
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפייה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עם כף ואח”כ בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד.
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-חותכים חתיכות מהבצק, מגלגלים בעזרת הידיים לצורת נקניק ואח”כ מקפלים את הקצוות לצורת סהר. מסדרים את כל הסהרונים על נייר אפיה עם רווח בניהם, מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
-מכניסים לתנור למשך 12-15 דקות, עד להזהבה קלה.
*הערה: אם קשה לעבוד עם הבצק, מומלץ לעטוף בניילון נצמד ולהכניס אותו למקרר למשך 20 דקות לפני שמגלגלים לסהרונים.
כמות קטנה למאפה כ”כ טעים, וכמה טעים ככה פשוט, תודה רבה!!
שמחה שנהנית מהמתכון, נראה מעולה!
תודה על השיתוף😊
האם יש לך מתכון לסהרון ממולא ירקות?
האם אפר לקחת בצק פריך אולי?
יש לך רעיון במה למלא אותו?
היי,
איזה בצק את מחפשת?
יש מתכון לכיסונים, סמבוסק חומוס ואמפנדס שהם מתאימים לכל מילוי ירקות.
אפשר גם להשתמש בבצק פריך ולמלא אותו כמו קיש או אפילו כמו אוזן המן.
אפשר למלא מילוי של פטריות ובצל/ פלפל, בצל וחציל/ חומוס/פירה ועוד…
תודה על התשובה המהירה
אני צריכה את זה למנה ראשונה לארוחה ועל זה אני שמה רוטב פטריות איזה בצק מכולם הכי יתאים
אין עליך!!!!!!!!!!!
בשמחה!
בעיקרון הבצק שהכי משתלב עם רוטב פטריות הוא דווקא בצק עלים…
אבל את יכולה להשתמש גם בבצק של האמפנדס או הכיסונים.
תמיד אני עושה בצק עלים ורציתי קצת לגוון
את פשוט הצלה לא יודעת מה כל גולשות האתר המטורף הזה שלך היו עושות בלעדיך!!!!!!!!
תודה לך בתיה❤
הי,
תודה על המתכונים המוצלחים
מתאים להגיש גם בטמפרטורת החדר
או שמשמעותי שזה יהיה טרי מהתנור?
וכן אותה שאלה לגבי החטיפי זיתים וגבינה
תודה רבה
היי,
את שני המתכונים ניתן להגיש גם בטמפ’ החדר.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
רוצה להכין סהרונים או מאפה סגור (חצי עיגול) עם בצק פרווה למלית של רוטב פיצה (לא חלבי) עם זיתים.
היי,
את יכולה לנסות להכין את הבצק מהמתכון מאפה במילוי פטריות וגזר.
רוצה לדעת לפני שאכין, האם זה נשמר היטב בהקפאה ואם ישנם הוראות להפשרה נכונה, אשמח. תודה
היי,
אפשר להקפיא, כמה שעות לפני ההגשה להפשיר על השיש ובסיום לחמם כמה דקות בתנור (או במיקרו).
היי האים גם במתכון עצמו צריך לשים ביצה ואים כן כמה?תודה..
כן, חצי ביצה טרופה(: את החצי השני שומרים כדי למרוח מעל לסהרונים.
תודה רבה יצא טעים!
שמחה מאד לשמוע😊
היי אני רוצה להכין האים אפשר לוותר על הקוטג?
היי,
במקום קוטג’ אפשר לשים גבינה לבנה, שמנת או אפילו יוגורט.
היי
אפשר לעשות עם גבנ”צ לא מגורד?
תודה♥☺
היי ערב טוב 😘
תוכלי פשוט לקחת את הגבנ״צ ולגרד אותה בעזרת פומפייה או פשוט לחתוך בעזרת סכין חתיכות דקות דקות.
בהצלחה!
היי
אני רוצה להכין במקום קוטג’ עם יוגרוט…
כמה יוגרוט? (אני רוצה להכין מתכון כפול…)
תודה ♥
היי בהחלט אפשר להחליף את הקוטג׳ ביוגוורט.
שימי 4 כפות גדושות יוגורט(לכמות הכפולה).
בהצלחה 😄
יצא מעולה מעולה מעולה!
מתאים מאד לילדים, הבצק נח מאד לעבודה והצורה קלה ופשוטה!
תודה רבה על המתכון והאתר המדהימים!
שמחה לקרוא שאהבת אביגיל 🌸😍
הכנתי עכשיו יצא מוווושלם!!!
החברה חיסלו הכל בתוך דקות
תודה רבה על האתר המושלם.
תודה רבה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
אני עכשיו הכנתי והבצק יצא לי “מפורק” מדי…
מה יכולה להיות הבעיה?
אשמח לתשובה מהירה 🙂
את יכולה להוסיף כמה כפות מים בהדרגה עד לקבלת בצק נוח לעבודה
מה אפשר לשים במקום גבינה בולגרית? אפשר גבינה צהובה- כאילו לשים 2+1 כף גבינה צהובה?
תודה רבה ..
כן, אפשר 🙂
היי
האם אפשר להשתמש ביוגורט במקום קוטג’?
כן.
היי, אם אני רוצה להכין את הסהרונים למחר איך אני יכולה לשמור על הטריות והקריספיות גם מחר או שעדיף לאפות מחר?
אם יש לך אפשרות לאפות מחר אז עדיף.
היי אפרת יקרה, אפשר גם סהרוני גבינה מתוקים?
היי ליאת,
יכול להיות שאפשר לוותר על המלח, הגבינה הצהובה והבולגרית ולהוסיף 2-3 כפות סוכר לתערובת.
במקום קוטג’ אפשר לשים גבינה לבנה.
תודה רבה אפרת! נשמע טוב, אנסה את זה.
היי
התחלתי להכין את הבצק בנתיים מערבבת ולשה אבל הוא דביק מאוד ולא יציב גמיש מאוד רך מאוד ,
ניסיתי להוסיף עוד ועוד קמח אבל עדיין אותו דבר
קשה כך ליצור צורה
אולי הבעיה ב2 כפות גדושות של גבינה לבנה ששמתי ?
תודה .
השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל?
היי
כבר במטבח , שמן זית במקום שמן קנולה לא ישנה נכון?
בתודה מראש לך ולאתר הנפלא הזה.
אפשר לשים שמן זית.
הכנתי כבר פעמיים לפסח (עם קמח מצה). יצא מושלם וחוסל תוך דקות ע\”י הסרבנים!!! האתר שלך מושלם וכל מתכון מנצח 💟
תודה עידית ❤️
מתכון אלוף לארוחת ערב קלה טעימה ומזינה!
תודה רבה אפרת!!!
שמחה שאהבת 🙂
מתכון מעולה!! יצא טעים מאוד!
הכפלתי כמויות והוספתי זיתים חתוכים ל2, התחסל ברגע! תודה רבה על האתר והמתכונים המוצלחים
נראה מעולה 🙂
תודה ליטל
היי אפרת, הכנתי בעבר ויצא מעולה! אני רוצה להכין שוב היום אבל אין לי שמן.. אפשר להכין עם חמאה?
כן, אפשר לשים 3 כפות חמאה מומסת.
מתכון מעולה!!! תודה רבה!!!
נראה מעולה!
תודה לאה 🙂
הי! האם אפשר עם קמח כוסמין?
כן אפשר.
האם אפשר לשים במקום קוטג גבינה לבנה?
תודה מראש
כן, אפשר.
לא הספקתי לצלם, וכבר כמעט הכל חוסל.
קל להכנה, וטעים בטירוף!!!
מהמם 😍
תודה יאנה
תודה על המתכון הקליל, המהיר ובעיקר הטעים! מתחסל ממש מהר ולכן מציעה מראש להכפיל כמויות. אני הוספתי גם קצח מעבר לשומשום ויצא טעיייייים 🤤
נראה מעולה 😍
תודה יאנה
קודם כל, תודה על האתר המושלם הזה, נהייתי שפית בזכותך, לא זוכרת מתי פעם אחרונה הכנתי משהו שלא מהאתר שלך…
שנית, יש לך מתכון לגביניות מתוקות שמתאימות למשלוחי מנות?
תודה מראש.
היי ציפי,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אם הכוונה למאפה שמרים במילוי גבינות אז אין לי מתכון.
הכנתי כבר כמה פעמים
מתחסל ברגע
אשמח אם יש לך מתכון ל 1 ק”ג קמח
תודה
היי אילה,
כמויות לקילו קמח:
7 כפיות שטוחות אבקת אפיה (או 3 שקיות)
2 כפיות שטוחות מלח
כוס פחות 3 כפות שמן
2 כוסות גבינה צהובה מגורדת
2 כוסות קוטג’
כוס גבינה בולגרית מפוררת/ גבינת פרמזן
4 ביצים
לקישוט:
ביצה טרופה
שומשום
ניתן להקפיא?
כן.
היי, יש תחליף לביצה?
אפשר לוותר על הביצה ולשים במקום 2-3 כפות חלב או מים.
בציפוי אפשר למרוח קצת שמן בחלק העליון ולפזר שומשום.
מה זה אומר חצי ביצה טרופה?
איך ניתן למדוד חצי ביצה?
היי מיכל,
שוברים ביצה לכוס, טורפים עם מזלג ומשתמשים בחצי מהבלילה.
היי,
אפשר להקפיא?
אני מחפשת מתכון למאפה כל שהוא (בלי שמרים) ממולא גבינה ושאפשר להקפיא, מה אומרת?
תודה ולילה טוב!
כן אפשר.
אני חייבת לציין שרוב האפיה שלי כיום מגיעה מהאתר שלך והכל יוצא מדהים תודה רבה רבה על כל המתכונים
כיף גדול לשמוע 🙂
תודה יפה וחג שמח!
דרך אגב אם אני רוצה להכין את הסהרונים בכמות של קילו קמח קמה צריך להכפיל כל מרכיב במתכון ?
נכון, לקילו קמח יש להכפיל את כל הכמויות ב7.5.
לגבי הציפוי, מספיק 1-2 ביצים.
יוצא מושלם! אנחנו שמים בפנים גם בולגרית וגם פרמזן ומגלגלים אותם לנחשים ולא לסהר. הכננו כבר 3 פעמים וזה מתחסל בשניות
נראה ממש טוב!
תודה מאיה 🙂
הי….
לשמחתי נחשפתי היום לאתר המדהים שלך.
לגבי העוגיות הנ”ל איזה מרקם מתקבל בתוצאה הסופית?
האם זה במרקם עוגייה פריכה או כמו קרואסון?
היי אורנה,
המרקם שמתקבל הוא פריך מבחוץ ומעט רך מבפנים.
המשך יום נפלא 🙂
שלום,
האם אפשר להכין היום את הבצק ומחר לאפות ? במידה וכן, כיצד לשמור ?
תודה
נראה לי שאפשר. יש לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר.
חג שמח 🙂
הוספתי מלמעלה גם קצת זעתר יצא לי טעים מאוד התחסל ברגע!!!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים
תודה לך על הכל, הכנתי היום 5 סוגי עוגיות ועוגת אגוזים מהאתר ויצא לי פצצה כולם אהבו. תודה!!!
רציתי לשאול אם אני יכולה להחליף את הקוטג’ עם גבינת שמנת זיתים( זה מה שיש לי כרגע)???
שמחה לשמוע 🙂
לגבי המתכון הזה, אני מניחה שאפשר.
הכנתי ויצא מעולה.
הכי כיף שההכנה ממש זריזה.
תודה על המתכון!
שמחה לשמוע!
תודה רוז וחג שמח 🙂
יצא טעים בטרוףףףף
תודה הדס, שמחה שאהבת 🙂
היי
אני רוצה במקום לעשות סהרונים למלא את הבצק….לעשות ממנו עיגולים לשים מלית באמצע ולסגור אותו…יש אפשרות לעשות עם המתכון של הבצק הזה? אני בכוונה מחפשת מתכון ללא שמרים
היי נטע,
אני מניחה שאפשר לעשות את זה עם המתכון הזה אבל יש מתכון שמתאים לזה בדיוק והוא ללא שמרים – לחמניות ממולאות.
תודה רבה על המתכון!
האם אפשרי להכין ללא גלוטן, עם קמח כרגיל?
היי גל,
אני חושבת שכן.
היי, איזה רוטב מטבל ילך עם זה? משהו לשים בקערה קטנה ולטבול כל סהרון.
היי תהילה,
יכול להיות שסלסה עגבניות (עגבניות מרוסקות/מגורדות בפומפיה עם כפית מיץ לימון, מלח ופלפל שחור) אבל אני חושבת שיותר כדאי להגיש לצד זה סלט ירקות קצוץ, סלט עלים או אפילו סלט בולגרית.
שבוע נפלא 🙂
תודה על המתכונים!! כמה זמן אפשר לשמור במקרר? והאם במקום כף פרמזן אפשר עוד כף של גבינה צהובה מגורדת?
היי ענהאל,
אפשר לשמור במקרר כ-3 ימים ולחמם לפני ההגשה. אם רוצים ליותר זמן, אפשר להקפיא.
במקום פרמזן אפשר לשים גבינה צהובה.
שבת שלום וחג שמח 🙂
גם אני עשיתי גבינה לבנה, ויתרתי על הצורה הנאה… ויצא מעולה מעולה, אה, ויתרתי גם על הביצה והשומשום למעלה… אבל הכפלתי כמויות
תודה מירי, שמחה שיצא טעים 🙂
זה כמה זמן שאני נעזרת במתכונים באתר שלך, לרוב עוגות. מאוד מודה לך , מתכונים מהירים וברורים ויוצא נפלא. תודה רבה רבה. יישר כוח.
תודה דרורה, אני שמחה מאוד לשמוע 🙂
עשיתי עם גבינה לבנה במקום קוטג’ ויצא מדהים!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
מתכון פשוט,קליל להכנה
אני פינקתי אותנו עם יותר גבינה ממה שרשום
טעים מאוד,תודה !!
מעולה! שמחה שנהנתם 🙂
תודה אסנת ויום נפלא
הי. יצא ממש טעים.
לדעתי צריך להוסיף עוד קצת גבינה שיהיה יותר מורגש. ואולי תוספת זיתים וזה יהיה פצצה!
תודה 🙂
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
ממש יצא לי טעיםםם!וזה לא הדבר היחידי שיוצא לי בזכותך מושלם!את ממש עוזרת לי בשלום בית בזכותך האוכל יוצא לי מעדן !!!!:):))
תודה דבי! איזה כיף לשמוע 🙂
איך שומרים אותם לאחר האפייה? במקרר?
כן זהר, בשקית סגורה במקרר.
בוקר טוב, אפשר גם לעשות אותם מתוקים? סהרוני גבינה מתוקים? ואם כן, כמה סוכר להוסיף?
תודה !
היי לאה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן. שימי 1-2 כפות סוכר ותוותרי על המלח, הבולגרית והפרמזן.
שבוע נפלא 🙂
תודה רבה!!
מה זאת אומרת כף גבינה צהובה
הכוונה ל2 כפות גבינה צהובה מגורדת (הוספתי את המילה מגורדת במתכון שיהיה יותר ברור 🙂 )
פשוט תענוג להכנס לאתר ולהכין את המתכונים. ממש פשוטים, הוראות מדוייקות ומאכלים מגוונים. הכנתי את סהרוני הגבינה ועוד מתכונים רבים נוספים מהאתר. אני וחברות מעבירות מתכונים ומסתבר לא אחת שהמתכונים מקורם מאתר זה! יישר כח ורוב תודות:)
תודה רבה ליטל! כיף גדול לשמוע 🙂
שבוע נפלא!
הכנתי בדיוק לפי מה שרשום ולפי הכמויות עם קמח תופח, הביצה מודה לא הייתה ממש חצי ביצה אף פעם לא נתקלתי בזה הלכתי לפי העין והגינות כמו שציינתי, יצאו שטוחות אבל טעימות
יכול להיות שהיה צריך להוסיף פשוט עוד קמח כדי לייצב את הבצק אבל לא נורא, העיקר שלמרות הכל זה יצא טעים 😉
הכנתי אך משום מה לא יצאו כמו בתמונה, הבצע היה מאוד אך ונכנסתי אותו המקפיא לכמה שעות אך עדיין היה רך באפליה זה השטח כנראה בגלל שהיה רך, מה עשיתי לא טוב? שמתי קוטג` גבינה צהובה מלווה של פרוס שגם שמנת חמולה וכל השאר.
הי אורית,
מוזר, הבצק לא אמור להיות רך כל כך.
הכנת בדיוק לפי המתכון ולפי הכמויות שרשומות? כדי שאני אבין היכן הבעיה אני צריכה לדעת בדיוק מה הוספת לקמח בנוסף לרכיבים המצוינים במתכון או במקומם.
אפשר קמח תופחת במקום קמח רגיל פשוט נגמר לי ורוצה להכין לילדים
כן, אפשר 🙂
האם אפשר בלי קוטג’?
ומה עושים במידה והבצק אינו אחיד והוא מתפורר? (להוסיף שמן,מים?)
הי כרמי,
אפשר לשים במקום קוטג’ גבינה לבנה או יוגורט.
אם הבצק מתפורר מוסיפים מעט מים/חלב (1-2 כפות).
האם אפשר לותר על הבולגרית או פרמזן ?
אני רוצה לעשות עכשיו ואת שניהם אין לי
היי ענת, את יכולה להכין את הסהרונים ללא בולגרית או פרמזן (הם פשוט מוסיפים יותר טעם).
מעולה !!
תודה 🙂
אני יכולה להכין באוה צורה מאפינס?
הי אתי, אפשר להכין במאפינס.
אם את רוצה שייצאו לך מאפינס גבוהים, תכיני לחמניות גבינה (זה די דומה בטעם)-
https://www.10dakot.co.il/%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94/
יום נפלא!