זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס אורז מלא (מומלץ להשרות במים לפחות לחצי שעה)
חצי כוס שעועית מש שהושרתה במים במשך לילה
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום שמנה קצוצה
1 גזר גדול קלוף ומגורד
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים רותחים
תיבול: כפית מלאה מלח, רבע כפית כורכום, חצי כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים בסיר 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה.
-מוסיפים את הגזר המגורד, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים כ-3 דקות .
-מוסיפים את האורז, שעועית מש ומתבלים במלח, כורכום, כמון ופלפל שחור. מערבבים היטב כ-2 דקות.
-מוזגים את המים הרותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה במשך 40 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
למי שלא מכיר, שעועית מאש זאת שעועית ירוקה קטנה עם פס קטן לבן.
- מאפינס אורז וירקות |
- אורז עם אטריות |
- פוטטוס בתנור |
- סטייק כרובית |
- אורז כרובית |
- שעועית ירוקה בפסטו
הי אפרת,
ראשית תודה לך על מתכונים שמגוונים את המטבח שלי:-)
אני רוצה להכין ביחס של 1 כוס מש ו-1 כוס אורז מלא (מטעמי חישוב חלבון מלא לפי שומרי משקל), כמה מיים? איך משנים התבלינים? תודה מראש על תשובתך
תכיני כמו במתכון ושימי שתי כוסות ושליש מים רותחים (במקום שתי כוסות ורבע).
תודה רבה רבה על המענה המהיר…אני כבר הולכת להכין:-)
הי אפרת,תודה על מתכון מעולה🙏
רציתי להוסיף שבישלתי 20דק’ ולא 40דק’ כפי שמופיע במתכון..וזה היה בסדר גמור. כל הנוזלים נספגו ולכן אם הייתי משאירה 40דק’ זה היה נשרף
והאורז המלא הספיק להתבשל?
תודה שחזרת לעדכן🙏
אפשר להוסיף לבישול גם חומוס מבושל קפוא?
היי,
כן, אפשר.
יצא אחלה
שמחה שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤
תודה! יצא טעים ממש
תודה לאה, שמחה לשמוע 🙂
האם אפשר לעשות רק עם גזר?
כן אפשר.
אם אני עושה מאורז בסמטי כמות המים היא אותה כמות?
היי ברכה,
אם זה אורז בסמטי מלא אז אין שינוי.
אם זה אורז בסמטי לבן אז יש לשים כוס וחצי אורז. יתר הכמויות כולל המים אינן משתנות. זמן הבישול משתנה ל-20 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
מתכון פשוט מעולה, מכינה כבר פעמים רבות ותמיד אוהבים.
שמחה לשמוע 🙂
תודה!
פשוט מעולה מש ואורז הושרו יחד ללילה יצא ממש טעים ולא קשה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה קרן
שלום וברכה,
בישלתי כמה זמן שכתוב והשארתי מכוסה והאורז והשועית נשארו קשים כמו אבן, מה לעשות?
בישלת במשך 40 דקות?
יכול להיות שחסרים נוזלים? השתמשת באותה גודל כוס למדידת האורז והמים? בטוח ששמת 2 ורבע כוסות מים?
השרית את האורז והשעועית לפני?
יצא ממש מעולה!!!
תודה רבה על המתכון 🙂
כיף שאפשר להנות מלאכול אוכל בריא וטעים.
אשמח לעוד מתכונים בשילוב של שעועית מש ואורז מלא
שמחה שיצא טעים 🙂
אעלה במשך מתכונים דומים נוספים
יצא ממש טעים, מכינה שוב…
תודה לך על המתכון
שמחה לשמוע 🙂
תודה אליזבט
היי
איזה דגן או משהו כזה יכול להתאים כאן במקום אורז?
ושוב תודה .
היי רינת,
אני מניחה שאפשר להכין את המתכון עם בורגול או קינואה. כמובן שצורת הבישול עשויה להשתנות בהתאם למה שאת בוחרת להשתמש.
שלום לך,
כרגיל תודה על מתכונים מוצלחים.
האם את המש לא צריך לבשל לפני-כן?השכיתי אותו מהבוקר עד עכשיונ (בערך 6 שעות..)
נתקעתי בלי מגרדת.. אני מניחה שאין בעיה לחתוך את הגזר לחתיכות קטנות..?
תודה רבה,
תמר
היי תמר,
אם זה רק 6 שעות אפשר לבשל אותו 10-15 דקות במים רותחים ולסנן.
אין בעיה לחתוך את הגזר קטן.
תודה על תשובתך המהירה.
בסוף זה עדיין מושרה. כלומר בערך 9-10 שעות
והאם אחרי השריה של לילה כן צריך לבשל אותו קודם-לכן?
זה כוס מש. האם זה בסדר לבשל עם כוס וחצי אורז (רגיל,לא מלא)??
תודה רבה
אחרי השרייה ארוכה של לילה לא חובה לבשל לפני אבל אם את מכינה עם אורז לבן אז כן כדאי לבשל את שעועית המש לפני אפילו שהשרת אותה הרבה זמן כי זמן הבישול של אורז רגיל הוא קצר יותר לעומת זמן הבישול של האורז המלא (20 דקות במקום 40 דקות) ויכול להיות שהשעועית לא תספיק להתרכך.
היי, האם צריך להבניט את השעועית מט? או אפשר בלי?
אין צורך להנביט.
יום מקסים 🙂
צהריים טובים ! יש תחליף לשעועית מש ? למשל אפונה או משהו אחר ?
היי אניטה,
כן, את יכולה לשים אפונה במקום. אם יש לך אפונה קפואה זה עדיף ואז אפשר לשים כוס ורבע אפונה.
אם זו אפונה יבשה, יש לבשל כמות של כחצי כוס אפונה במים רותחים עד לריכוך כמעט מלא ואז להשתמש באפונה למתכון.
וואי יצא פשוט טעים! תודה!
שמחה שאהבת 🙂
מתכון נפלא, יצא מעולה. תודה רבה. יש לך עוד רעיונות מה אני יכולה לעשות עם כל המש המונבטת שלי? 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
את יכולה להוסיף את השעועית המונבטת לסלט ירקות טרי.
אם אני רוצה להגדיל את הכמות, אני פשוט מכפילה את הכל ב-2, או יש פה משהו שאני צריכה לקחת בחשבון?
נכון, את פשוט מכפילה את כל החומרים כולל התבלינים ב-2. מים יש לשים 4.5 כוסות.
היי… איך חוסכים את זמן ההשרייה של המש?
היי שלומית,
כשמדובר במש אפשר לוותר לגמרי על ההשרייה. אם עושים זאת אני ממליצה לבשל את המש במים רותחים כ-20 דקות לפני הבישול עם האורז.
תודה רבה (פשוט במתכון כתוב השרייה של לילה…לכן לא הייתי בטוחה)
הי,איך היית ממליצה לעשות אם במקום אורז מלא אשתמש בבסמטי רגיל? מבחינת זמני הבישול ובכלל…
תודה רבה
היי אורית,
במקום כוס אורז מלא אפשר לשים כוס וחצי אורז בסמטי רגיל. כמות המים נשארת אותו דבר (2+1/4 כוסות).
זמן הבישול מתקצר ל20 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
יום מקסים 🙂
היי אפרת !
השבוע הנבטתי מש יצא לי הרבה אז החלטתי מחלק להכין תבשיל כמו מרק ,כרוב , גזר ,סלרי, גזר
קישוא הוספתי את נבטי המש ולצערי יצא המון קליפות של המש יש דרך אחרת כדי לא להרגיש את הקליפות (אולי היתי צריכה להמשיך להנביט עד שהקליפות יצאו ?) מישום שאומרים שבריא יותר אחרי הנבטה (התכונה של המש ניקוי כבד
תודה מראש
היי טלי,
בתבשילים נוזליים ומרקים הקליפות יותר מורגשות. יש כאלה שמנביטים יותר זמן ואח”כ מוציאים את הקליפות בעצמם. זה דורש קצת עבודה אבל אם הקליפות מפריעות לך זאת הדרך 🙂