שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 50 דקות

מס’ מנות: 3 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס אורז מלא (מומלץ להשרות במים לפחות לחצי שעה)

חצי כוס שעועית מש שהושרתה במים במשך לילה

1 בצל בינוני קצוץ

1 שן שום שמנה קצוצה

1 גזר גדול קלוף ומגורד

2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלאה מלח, רבע כפית כורכום, חצי כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-מחממים בסיר 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה.

-מוסיפים את הגזר המגורד, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים כ-3 דקות .

-מוסיפים את האורז, שעועית מש ומתבלים במלח, כורכום, כמון ופלפל שחור. מערבבים היטב כ-2 דקות.

-מוזגים את המים הרותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה במשך 40 דקות.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.

למי שלא מכיר, שעועית מאש זאת שעועית ירוקה קטנה עם פס קטן לבן.

שעועית מש

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מרק לקוסקוסמרק לקוסקוס
כדורי בשר ברוטב כדורי בשר ברוטב
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אילנית (16:47 6.03.2024)

הי אפרת,
ראשית תודה לך על מתכונים שמגוונים את המטבח שלי:-)
אני רוצה להכין ביחס של 1 כוס מש ו-1 כוס אורז מלא (מטעמי חישוב חלבון מלא לפי שומרי משקל), כמה מיים? איך משנים התבלינים? תודה מראש על תשובתך

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:31 7.03.2024)

תכיני כמו במתכון ושימי שתי כוסות ושליש מים רותחים (במקום שתי כוסות ורבע).

avatar
אילנית (08:09 7.03.2024)

תודה רבה רבה על המענה המהיר…אני כבר הולכת להכין:-)

avatar
חוה (11:30 1.06.2023)

הי אפרת,תודה על מתכון מעולה🙏
רציתי להוסיף שבישלתי 20דק’ ולא 40דק’ כפי שמופיע במתכון..וזה היה בסדר גמור. כל הנוזלים נספגו ולכן אם הייתי משאירה 40דק’ זה היה נשרף

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:43 1.06.2023)

והאורז המלא הספיק להתבשל?
תודה שחזרת לעדכן🙏

avatar
שרה (09:51 28.07.2022)

אפשר להוסיף לבישול גם חומוס מבושל קפוא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:47 28.07.2022)

היי,
כן, אפשר.

avatar
שרה (16:08 30.07.2022)

יצא אחלה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:18 30.07.2022)

שמחה שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤

avatar
לאה (10:33 11.08.2020)

תודה! יצא טעים ממש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:36 11.08.2020)

תודה לאה, שמחה לשמוע 🙂

avatar
לימור (13:15 22.12.2019)

האם אפשר לעשות רק עם גזר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:48 22.12.2019)

כן אפשר.

avatar
ברכה (21:24 10.07.2019)

אם אני עושה מאורז בסמטי כמות המים היא אותה כמות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:35 10.07.2019)

היי ברכה,
אם זה אורז בסמטי מלא אז אין שינוי.
אם זה אורז בסמטי לבן אז יש לשים כוס וחצי אורז. יתר הכמויות כולל המים אינן משתנות. זמן הבישול משתנה ל-20 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.

avatar
לירי (07:50 22.03.2019)

מתכון פשוט מעולה, מכינה כבר פעמים רבות ותמיד אוהבים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:12 22.03.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה!

avatar
קרן סולומון (18:42 27.02.2019)

פשוט מעולה מש ואורז הושרו יחד ללילה יצא ממש טעים ולא קשה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 27.02.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה קרן

avatar
דודי (00:09 5.10.2018)

שלום וברכה,
בישלתי כמה זמן שכתוב והשארתי מכוסה והאורז והשועית נשארו קשים כמו אבן, מה לעשות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:41 5.10.2018)

בישלת במשך 40 דקות?
יכול להיות שחסרים נוזלים? השתמשת באותה גודל כוס למדידת האורז והמים? בטוח ששמת 2 ורבע כוסות מים?
השרית את האורז והשעועית לפני?

avatar
חנה (15:25 27.08.2018)

יצא ממש מעולה!!!
תודה רבה על המתכון 🙂
כיף שאפשר להנות מלאכול אוכל בריא וטעים.
אשמח לעוד מתכונים בשילוב של שעועית מש ואורז מלא

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:31 27.08.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
אעלה במשך מתכונים דומים נוספים

avatar
אליזבט (09:37 6.06.2018)

יצא ממש טעים, מכינה שוב…
תודה לך על המתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:37 6.06.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אליזבט

avatar
רינת (14:45 10.01.2018)

היי

איזה דגן או משהו כזה יכול להתאים כאן במקום אורז?

ושוב תודה .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 10.01.2018)

היי רינת,
אני מניחה שאפשר להכין את המתכון עם בורגול או קינואה. כמובן שצורת הבישול עשויה להשתנות בהתאם למה שאת בוחרת להשתמש.

avatar
תמר (17:07 26.09.2017)

שלום לך,
כרגיל תודה על מתכונים מוצלחים.
האם את המש לא צריך לבשל לפני-כן?השכיתי אותו מהבוקר עד עכשיונ (בערך 6 שעות..)
נתקעתי בלי מגרדת.. אני מניחה שאין בעיה לחתוך את הגזר לחתיכות קטנות..?

תודה רבה,
תמר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:28 26.09.2017)

היי תמר,
אם זה רק 6 שעות אפשר לבשל אותו 10-15 דקות במים רותחים ולסנן.
אין בעיה לחתוך את הגזר קטן.

avatar
תמר (19:45 26.09.2017)

תודה על תשובתך המהירה.

בסוף זה עדיין מושרה. כלומר בערך 9-10 שעות
והאם אחרי השריה של לילה כן צריך לבשל אותו קודם-לכן?

זה כוס מש. האם זה בסדר לבשל עם כוס וחצי אורז (רגיל,לא מלא)??

תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:49 26.09.2017)

אחרי השרייה ארוכה של לילה לא חובה לבשל לפני אבל אם את מכינה עם אורז לבן אז כן כדאי לבשל את שעועית המש לפני אפילו שהשרת אותה הרבה זמן כי זמן הבישול של אורז רגיל הוא קצר יותר לעומת זמן הבישול של האורז המלא (20 דקות במקום 40 דקות) ויכול להיות שהשעועית לא תספיק להתרכך.

avatar
אורלי (12:41 20.07.2017)

היי, האם צריך להבניט את השעועית מט? או אפשר בלי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:59 20.07.2017)

אין צורך להנביט.
יום מקסים 🙂

avatar
אניטה (13:49 19.07.2017)

צהריים טובים ! יש תחליף לשעועית מש ? למשל אפונה או משהו אחר ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:09 19.07.2017)

היי אניטה,
כן, את יכולה לשים אפונה במקום. אם יש לך אפונה קפואה זה עדיף ואז אפשר לשים כוס ורבע אפונה.
אם זו אפונה יבשה, יש לבשל כמות של כחצי כוס אפונה במים רותחים עד לריכוך כמעט מלא ואז להשתמש באפונה למתכון.

avatar
ערבה (15:46 18.07.2017)

וואי יצא פשוט טעים! תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:29 18.07.2017)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
סו (13:41 11.07.2017)

מתכון נפלא, יצא מעולה. תודה רבה. יש לך עוד רעיונות מה אני יכולה לעשות עם כל המש המונבטת שלי? 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:51 11.07.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
את יכולה להוסיף את השעועית המונבטת לסלט ירקות טרי.

avatar
סו (12:32 13.07.2017)

אם אני רוצה להגדיל את הכמות, אני פשוט מכפילה את הכל ב-2, או יש פה משהו שאני צריכה לקחת בחשבון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:35 13.07.2017)

נכון, את פשוט מכפילה את כל החומרים כולל התבלינים ב-2. מים יש לשים 4.5 כוסות.

avatar
שלומית (19:24 5.03.2017)

היי… איך חוסכים את זמן ההשרייה של המש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:53 5.03.2017)

היי שלומית,
כשמדובר במש אפשר לוותר לגמרי על ההשרייה. אם עושים זאת אני ממליצה לבשל את המש במים רותחים כ-20 דקות לפני הבישול עם האורז.

avatar
שלומית (20:34 5.03.2017)

תודה רבה (פשוט במתכון כתוב השרייה של לילה…לכן לא הייתי בטוחה)

avatar
אורית (09:42 15.12.2016)

הי,איך היית ממליצה לעשות אם במקום אורז מלא אשתמש בבסמטי רגיל? מבחינת זמני הבישול ובכלל…
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:10 15.12.2016)

היי אורית,
במקום כוס אורז מלא אפשר לשים כוס וחצי אורז בסמטי רגיל. כמות המים נשארת אותו דבר (2+1/4 כוסות).
זמן הבישול מתקצר ל20 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
יום מקסים 🙂

avatar
טלי (17:03 7.12.2016)

היי אפרת !
השבוע הנבטתי מש יצא לי הרבה אז החלטתי מחלק להכין תבשיל כמו מרק ,כרוב , גזר ,סלרי, גזר
קישוא הוספתי את נבטי המש ולצערי יצא המון קליפות של המש יש דרך אחרת כדי לא להרגיש את הקליפות (אולי היתי צריכה להמשיך להנביט עד שהקליפות יצאו ?) מישום שאומרים שבריא יותר אחרי הנבטה (התכונה של המש ניקוי כבד
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:19 7.12.2016)

היי טלי,
בתבשילים נוזליים ומרקים הקליפות יותר מורגשות. יש כאלה שמנביטים יותר זמן ואח”כ מוציאים את הקליפות בעצמם. זה דורש קצת עבודה אבל אם הקליפות מפריעות לך זאת הדרך 🙂

לקריאת כל התגובות