זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 70 דקות
מס’ מנות: 5-6 מנות
סוג: פרווה
1 בצל בינוני קצוץ
גזר גדול קלוף מגורד גס
4 שיני שום קצוצות
2 גבעולי סלרי קצוצים
¾ כוס עדשים ירוקות שהושרו ונשטפו היטב (מומלץ להשרות את העדשים לפחות שעתיים לפני ההכנה)
¾ כוס עדשים אדומות (כתומות) שטופות היטב ומסוננות
8 כוסות (2 ליטר) מים רותחים
חצי כוס עלי סלרי קצוצים
חצי כוס עלי כוסברה קצוצים
תיבול: חצי כפית כמון, כפית וחצי מלח, כפית אבקת מרק (לא חובה), רבע כפית כורכום, פלפל שחור לפי הטעם.
-מחממים את הסיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך כ-2 דקות. מוסיפים גזר, גבעולי סלרי ושום ומערבבים כדקה.
-מוסיפים עדשים כתומות, עדשים ירוקות ומים רותחים.
-מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה, עד שהעדשים מתרככות.
-מוסיפים עלי כוסברה ועלי סלרי ומתבלים בכמון, מלח, אבקת מרק, כורכום ופלפל שחור. מערבבים ומבשלים במשך כ-5 דקות נוספות.
אם רוצים מרקם סמיך יותר, אפשר לטחון את המרק באופן חלקי בעזרת מערבל מזון או מוט בלנדר ידני.
תודה אפרת!! המרק הזה מככב אצלינו!
❤️❤️
כמה מלח להכניס למרק, אם מוותרים על אבקת המרק?
שימי 2 כפיות יחסית שטוחות ותוסיפי יותר לפי הטעם.
מרק מעולה מעולה!
טעים מאוד עם לחם כפרי ליד
נכנס למתכוני הבית הקבועים:)
תודה ענקית!
שמחה שיצא טעים🙂
תודה לך על השיתוף!
מרק מעולה! טעים מאוד
שמחה שיצא טעים:)
תודה שחזרת לעדכן!
פעם שנייה שאני מכינה את המרק הזה ואנחנו נהנים מכל ביס! גם בריא, גם מנחם וגם טעים! מתכון סופר מוצלח
תודה רבה לך
תודה לך שחזרת לשתף🙂
יצא טעים בטירוף
שמתי יותר מהכמות של המלח
תודה שני💜
נראה פצצה!
אני בדרך להכין…
חובה להשרות את העדשים שעתיים?
תודה
לא חובה:)
האתר שלך זה כמו קסם, הכנתי מלא מתכונים לפי ההוראות ואני מרגישה שאני בשלנית של שנים.
תודה רבה לך .
תבורכי 💚
נראה מעולה!
תודה דורית❤️
קודם כל תודה על המתכונים
לפני כל ארוחת צהריים אני פותחת את האתר להוציא מתכון- תודה
האם מתאים להוסיף למרק( כמובן לקראת סוף הבישול )אטריות דקות?
כן, אפשר.
היי,
האם אפשר לשים כוסברה יבשה? ואם כן- כמה לשים אם אני מכינה כמות כפולה?
במרקים הכי טעים להשתמש בעלים טריים.
אם אין לך שימי כפית שטוחה כוסברה יבשה.
האם אפשר להוסיף בטטה?
היא תתרכך מדי?
אין בעיה להוסיף בטטה.
תודה רבה!
יצא מושלם!!! כמו תמיד…
❤
היי, אין ל כרגע גז.. אפשרי להכין את זה במיקרו?
בנוסף אלרגית לבצל , אפשר לוותר על זה?
תודה רבה
היי,
בעיקרון זה אפשרי, אך רק כאשר מדובר במרק ירקות (העדשים צריכות בישול מקדים). יש להשתמש בכלי זכוכית שמתאים לחימום במיקרוגל ולחמם כ-11-14 דקות.
מתכון פגז
אליפות , סופר דופר טעים,
הכנתי כבר 3 פעמים
ופירקתי את הסירים,
טעים, קליל, בריא,
תודה רבה על מתכון
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊
תודה,
תודה רבה על מתכון נפלא וטעים
מרק עדשים לפנתיאון,
טעים , טעים,
טעים מאוד
אלופה
איזה כיף שנהנית מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
וואוו אפרת,
איזה מרק מעולה,עשיר,טעים ובריא
המון תודה אהובה
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה על הפרגון❤️
יש לי רק פטרוזיליה בבית,אין לי כוסברה,אפשר פטרוזיליה?
כן, אפשר(:
תודה
היי אפרת,
אני נהנית להכין מהמתכונים שלך, תודה!!
האם יתאים להוסיף ג’ינג’ר?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להוסיף מעט ג’ינג’ר אם אוהבים(:
יש לי רק עדשים ירוקות. האם אני יכולה להשתמש רק בהם? ואם כן, האם להכפיל כמות ( -במקום העדשים האדומות)?
תודה רבה ולילה טוב!
היי,
אפשר להחליף את העדשים הכתומות בירוקות.
בנוסף, הנה מתכון למרק עדשים ירוקות.
מרק מעולה!
איזה כיף שאהבת את המתכון❤
הי אפרת, נראה מאוד טעים. אני רוצה להכין לילדים. מה אפשר לעשות כדי שלא ירגישו את העלים? לוותר עליהם ולשים תבלין פטרוזיליה מיובש? או לשים עלים שלמים בלי לקצוץ, ואחרי הבישול להוציא? תודה, מיכל
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
אפשר לוותר על העלים ואפשר לשים פטרוזיליה מיובשת במקום.
תודה רבה רבה !!🙏🙏 זה יצא ממש טעים ומאוד אהבו את זה
שמחה שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺
האם תירס זה מתאים למרק או שזה יהרוס ?
היי,
תירס לא יהרוס, אם כי לטעמי פחות מתאים כאן(:
היי
ניתן להוסיף שעועית לבנה משימורים? ואם כן, מתי?
היי,
אפשר להוסיף את השעועית יחד עם התיבול.
יצא נורא טעים, המשפחה מאוד נהנתה מהמרק. תיבול מעולה!
שמחה מאד לשמוע שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון😊
הי!
האם אפשר להכין את המתכון בסיר לחץ? מה השינוים בעקבות כך?
תודה מראש!
היי,
אפשר להכין בסיר לחץ- לטגן את הבצל ושאר המרכיבים בסיר לחץ, להוסיף את המים, לסגור את המכסה ולבשל כ-35-45 דקות. לאחר מכן ניתן להוריד את המכסה, להוסיף תבלינים ולבשל עוד קצת עד למידת הסמיכות שרוצים.
אפשר לוותר על השום?או להשתמש בשן שום כתושה אחת?
היי,
השום מוסיף מאד אבל אפשר לוותר עליו או להפחית מכמותו.
הכנתי בלי שום, שמתי רק שליש כפית כמון, חצי כפית מרק עוף ו7 כוסות מים שמנות(כותבת כאן כדי לזכור כשאכין בפעם הבאה כי בטוח שזה יקרה)
יצא טעים ממש!!!
איזה כייף שהכרתי את האתר הזה, תודה אפרת❤️
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤
היי אפרת, אפשר להוסיף אפונה יבשה במקום חלק מהעדשים?
היי,
אפשר, אך זמן הבישול עד לריכוך יארך יותר משעה.
מושלם!!!
שמחה לשמוע!
הכנתי ויצא מהמם!
תודה על האתר והמתכונים הטעימים!
איזה כיף שאהבת את המתכון ואת האתר! תודה שחזרת לשתף🌺
האם אפשרי במקום עדשים כתומות לשים עדשים מנומרות?
היי,
אפשר(:
שלום, האם ניתן להשתמד רק בעדשעם כתומות?
היי,
כן, אפשר(:
קודם כל תודה על המתכונים
מה שבא לי לעשות אני עושה חיפוש מהיר ותמיד יש כמה תוצאות לבחירה
הכל מעולה באמת תודה
אפשר להקפיא את המרק?
היי רבקי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להקפיא את המרק.
היי אפרת, המתכון נראה מעולה!!
לכמה ימים המרק נשמר?
ואף פעם לא קניתי/בישלתי עם סלרי. האם חבילה אחת מספיקה למרק הזה? בצרור אחד יש כמה גבעולים, נכון?
היי ורד,
שמחה שאהבת את המתכון(:
המרק נשמר במיטבו עד 4 ימים במקרר.
חבילה אחת מספיקה די והותר למרק😊
תודה על המענה 🙂
הסלרי מגיע עלים וגבעולים באותו צרור?
כן(:
היי, הכנתי את המרק ויצא מאוד מאוד טעים!! הולך להיות מתכון קבוע אצלי 🙂
גיליתי האמת שיש שני סוגי סלרי שנמכרים, “סלרי גבעולים” ו”סלרי עלים”. במה מהם את השתמשת? אני השתמשתי בסלרי עלים ויצא טוב, אבל מעניין אם זה מה שהיה צריך 🙂
היי ורד,
איזה כיף שיצא מוצלח!
במתכון הזה יש להשתמש גם בגבעולים וגם בעלים (2 גבעולים+ חצי כוס עלים).
תודה על השיתוף❤
האם אפשר בלי כמון?
היי,
אפשר לוותר על הכמון.
על האש…כבר מרגיש את הניחוח. תודה…
שמחה לשמוע, בטוחה שיצא מעולה😊
היי אפרת, אפשר להשתמש בעדשים מבושלות כבר של סנפרוסט?
ואם כן, האם זה משנה את כמויות המים והזמנים?
היי,
אין שינוי במתכון (מלבד זה שאין צורך להשרות את העדשים…)😊
ממליצה טעים בטרוףףףף
תודה אורלי😊
להיט!! לא משנה כמה אני מכפילה תמיד נגמר:)
כן מרק עדשים מצויין תמיד.
אחד המתכונים הטובים!
תודה רינה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת❤️
אפרת
יצא מושלם
תודה על כל המתכונים, לא מתחילה ארוחה בלי לבדוק אצלך רעיונות 🙂
נראה מעולה אסתר!!
תודה רבה לך יקירה 🌸
מתכון מעולה, קל וטעים.
שמחה שאהבת יפעת🌸
אם אין גזר וכוסברה האם זה יוצא טוב??
כן תוסיפי יותר מהסלרי, תוכלי להוסיף גם תפו”א 🙂
שלום אפרת .
האים המרק עדשים מתאים לסעודת שבת בשרית ?
ולכמה סועדים המרק מספיק ?
היי זהבה
מתאים לערב שבת 🙂
והמתכון כאן הוא בין 5-6 מנות
אוקי . בסדר גמור , תודה רבה
יוצא טעים ממש כדאי להוסיף אולי עטדירקות חתוכים קטן להעשיר
תודה נועית 🙂
יום מקסים
המרק יצא טעים מאוד. תודה על מתכונים קלים וטעימים.
שמחה לקרוא שנהנת אפי 🙂
ערב נעים
את אלופה אפרת! תודה רבה לך!
תודה רבה מרים!
שמחה לקרוא שאהבת♥
יצא מעולה!! תודה!
נראה מעולה 😍
תודה נופר
ניתן לטחון את המרק או שאת לא ממליצה?
ממליצה לטחון באופן חלקי (לא לגמרי למרקם חלק).
אפשר להשתמש העדשים שחורות במקום ירוקות?
כן.
יצא מושלם!!
נראה מעולה 🙂
תודה אורית
הוספתי תפוח אדמה אחד, במקום סלרי שמתי פטרוזיליה ושמיר, טחנתי חלקית- ויצא מושלם ! השבתות שלנו כבר מככבות עם מתכונים מהאתר (:
מעולה 💜
תודה רחלי
במה אפשר להחליף סלרי?
אפשר לשים עלי פטרוזיליה או שמיר.
אם לא השרתי את העדשים הירוקות. איך אוכל לזרז תהליך איתן כדי שיהיו מוכנות לבישול? (כמה שיותר מהר)
אפשר להשרות אותן במים חמים כמה זמן שיש לך או פשוט לבשל אותן יותר זמן במרק.
האם אפשר להוסיף תפוח אדמה או גזר? פשוט אני אוהבת שיש מה לנגוס ולא רק מרק טחון…
ואם כן אז באיזה שלב להכניס אם אני רוצה מרק מעט טחון עם ירקות נוספים ?
ותודה על המתכונים הנפלאים שלך!
כן, אפשר להוסיף כבר בהתחלה.
אם את חותכת את הירקות לחתיכות גדולות את לא חייבת לטחון את הירקות.
היי אפרת צהריים טובים הכנתי את המרק ויצא טעיםם ממש התענגנו עליוו!!
שמחה שנהניתם! 🙂
כרגע העדשים הירוקות לא מושרות אפשר להשרות שעה במים רותחים?
כן.
שלום אפרת. עדשים ירוקים הכונה לחומים. אפשר להכין רק עם הכתומים אוההפך.תודה ויום נעים.
כן, ירוק זה החום. אפשר להכין רק עם סוג אחד של עדשים.