שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

מס’ מנות: 10-12 ריבועים

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

תבנית אינגליש קייק

לבצק:

כוס קמח (140 ג') לבן

כף (12.5 ג') סוכר

חלמון של ביצה (הצהוב)

רבע כוס (60 מ"ל) שמן

עוגת גבינה:

1 ביצה גדולה

שליש כוס (66 גרם) סוכר

250 גרם גבינת ריקוטה למריחה 5% (בטעם טבעי) *אפשר להמיר בגבינת שמנת

250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%

כפית קליפת לימון מגורדת דק (רק החלק הצהוב)

כף וחצי (15 ג') קורנפלור (או קמח רגיל)

כף (10 ג') אינסטנט פודינג בטעם וניל

אופן ההכנה

הכנת התחתית:

-מחממים תנור ל180 מעלות. מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק (קמח, סוכר, חלמון ושמן) עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט פירורית. מוציאים 3 כפות מלאות מתערובת הבצק ושומרים בצד. את יתר הבצק משטחים בתבנית אינגליש קייק ומהדקים היטב לתחתית. מכניסים לתנור החם, אופים במשך 10 דקות ומוציאים (את התנור מכוונים ל170 מעלות ומשאירים דולק).

הכנת עוגת גבינה:

-מערבבים בעזרת כף את הביצה עם הסוכר. מוסיפים את הגבינות ומערבבים. מוסיפים גרידת לימון ומערבבים. בסוף מוסיפים קורנפלור ואינסטנט פודינג ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

-יוצקים את התערובת מעל התחתית שאפינו. מפזרים מעל 3 כפות מפירורי הבצק ששמרנו בצד ומכניסים לתנור החם ואופים במשך 35 דקות (מזכירה שהתנור צריך להיות מחומם על 170 מעלות).

-מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לטמפ' החדר. לאחר שהעוגה התקררה, עוטפים אותה ושומרים במקרר כ-4 שעות לפחות לפני ההגשה. מגישים את העוגה כשהיא קרה.

*לפני ההגשה חותכים את העוגה לאורך ואז לריבועים לרוחב.

טיפים והערות

העוגה טעימה יותר יום למחרת. מומלץ להכין את העוגה יום לפני ולשמור במקרר.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מאפה גבינות ותרד
שעועית ירוקה פיקנטית

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
דיתה (16:09 22.11.2020)

בסד
שכחתי להוסיף שבמקום גבינת שמנת הוספתי לגבינה הלבנה 1 שמנת חמוצה. אולי בגלל זה?

Avatar
דיתה (00:49 20.11.2020)

בסד

עוגת גבינה אחת וכל כך הרבה שאלות! סליחה ! אבל התחתית יצאה די
נוזלית, למרות כשאפיתי אותה, לא היתה כזו.
א. לא אפיתי אותה מספיק (בגלל החשש מהיחרכות, הוצאתי אותה מהר)
ב. והכי חשוב – אפשרי לתקן? להכניס את העוגה חזרה (ואם כן, בחום נמוך?) כדי שהדבר יתוקן?

מתסכל, אבל כך לומדים, אני מניחה. זכי למצוות!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:28 20.11.2020)

כמה דקות אפית את התחתית? באיזו תוכנית?
אפית כבר את הכל? כולל עוגת הגבינה והפירורים?

Avatar
דיתה (23:05 19.11.2020)

בסד

סליחה, שאלה נוספת: איכשהו, לא מצליחים הפירורים לכסות בצורה
אחידה למעלה – כפי שאני רואה בתמונה – והשתמשתי ב י ו ת ר מ3
כפות (או 6 כי הכפלתי את החומרים). למה זה?

שוב,תבורכי.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:26 20.11.2020)

השתמשת בתבנית אינגליש קייק?
הפירורים לא אמורים לכסות לגמרי את החלק העליון, יכולים להשאר קצת מרווחים קלים.

Avatar
דיתה (23:01 19.11.2020)

בסד

שלום,

כשאני ממתינה (למשל בעוגת הגבינה) עד שהתנור יתחמם, עוברות כ10
דקות עד שהוא מגיע לטמפרטורה המבוקשת. האם זה כולל את החום שבו
העוגה אמורה להיאפות? וזאת מכיוון שלפחות במקרה הזה, של עוגת הגבינה, התחתית די נחרכה.
אולי בגלל שהשתמשתי בחמאה ואפילו הוספתי מעט שמן, כי הבלילה לא היתה אחידה מספיק, יבשה. או שיש תנורים שלא כדאי להמתין עד שהחום יגיע לגובה המעלות הדרוש,וניתן להכניס את העוגות לפני כן. בקיצור, מדוע צריך לחכות ל180 מעלות (למשל), ולא דקות אחדות בלבד? אולי תלוי גם בסוג המאפה?

תודה רבה. שבת שלום וחודש טוב!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:25 20.11.2020)

היי דיתה,
זה בסדר לחמם תנור כ-10 דקות לפני. זה לא חלק מזמן האפיה.
חיממת ל180 מעלות בחום עליון ותחתון? לא טורבו נכון? התחתית השחימה מאוד או נסדקה?

Avatar
דיתה (13:12 20.11.2020)

בסד
תודה על התשובה הזריזה, זה כל כך מועיל! ה תחתית נסדקה ופשוט התפרקה.

א. בגלל החמאה?
ב. לשתי אותה זמן רב מדי?
ג. אני מבינה לפי תשובתך, שאי אפשר להכניס כבר את העוגה שוב (
ניסיתי וזה באמ זת לא הועיל)
ד. גם עוגות אחרות אי אפשר להכניס שוב?

כן. לא אפיתי את התחתית די זמן,כי זו היתה הפעם השניה (בראשונה היא התפרקה לי לחלוטין למרות שהכנתי בשתי אינגליש קייק). אולי זו הסיבה?

ה. האם סוג התבנית משנה? בפעם השניה אפיתי בתבנית מרובעת קצת קטנה יותר ממה שציינת (לעוגה כפולה), איך זה אמור להשפיע על התחתית?

אז עד כמה חשובה מידת התבנית בעוגות (מלבד שהן יוצאות שטוחות יותר או גבוהות יותר)….האם רק בעוגות גבינה?

העיקר שיהיו אפויות! ועוד לשבת! ועוד עם ביצים אורגניות! ועוד חרגתי ממנהגי ואפיתי בדיוק כמו שאמרת, כלומר עם קמח לבן ולא כוסמין.

הכל משמים. אבל באמת הייתי שמחה עם העוגות שלי היו משתפרות ואפויות באמת מהמסד עד הטפחות… אולי צריך כישרון מיוחד לזה ואין לי
אבל אני מאוד רוצה להשתפר. א ב של אישה, לאפות עוגות אפויות היטב!. לשבת! זו אכזבה כל פעם מחדש כשהן לא יוצאות טוב. אפילו אם אני מצליחה בתחומים אחרים, עד שלא אאפה עוגה מוצלחת (לאו דווקא משוכללת, אבל אפויה היטב ועסיסית), כל התחומים האחרים, בטלים
בשישים… כמעט…..)! שבת שלום לך!

סלחי לי על הבקשה הבאה: אינני מכירה אותך. אבל אנא,אל תעני לי בערב שבת ובשבת עצמה. רק כשיהיה לך זמן בשבוע הבא. תודה רבה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:40 22.11.2020)

היי דיתה,
אם התחתית יצאה קצת נוזלית זה בגלל שהיא לא נאפתה מספיק זמן.
לרוב לא ניתן להציל עוגות לאחר שיצאו מהתנור (כלומר אם מגלים בדיעבד שהעוגה לא מספיק אפויה).
גודל התבנית משפיע על עובי התחתית. ככל שהתבנית תהיה קטנה יותר התחתית תהיה עבה יותר ויציבה יותר.
בעוגות בחושות – גודל התבנית מאוד חשוב כי אם תאפי עוגה בתבנית קטנה מידי היא עלולה לצאת דחוסה ואם תאפי בתבנית גדולה מידי היא תצא נמוכה.
אין בעיה ששמת שמנת חמוצה.
רק רוצה להבין, מלבד התחתית, היתה בעיה נוספת בעוגה?
כשאת רושמת שעוגות בדר"כ יוצאות לך לא אפויות, את מתכוונת לעוגות גבינה או לעוגות בחושות רגילות?
ובאיזה תוכנית את אופה התנור? חום עליון ותחתון או טורבו? את מניחה את העוגה במרכז התנור? בשלב השני מלמטה?

Avatar
דיתה (14:09 24.11.2020)

בסד
תודה רבה. איני יודעת אם קיבלת את תמונת העוגה. גילינו שגם למעלה, מתחת לפירורים יש מן שכבה כמו ג'לי אטום, כמו למטה, מעל הפירורים. זו בעיה של הבצק? של המילוי? (ערבבתי היטב). גם בעוגת טורט מיץ תפוזים זה קרה – למטה, שכבה אטומה ולא "טורטית" בכלל! על מה ולמה?

יישר כוח!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:15 24.11.2020)

לא קיבלתי את התמונה.
אני לא כל כך מבינה מה הכוונה ג'לי אטום. את מתכוונת לרטיבות?
כדי שאוכל להבין היכן הבעיה אני צריכה שתשיבי לי בבקשה על השאלות ששאלתי:
1. באיזה תוכנית את אופה התנור, חום עליון ותחתון או טורבו?
2. את מניחה את העוגה במרכז התנור בשלב השני מלמטה?
3. כמה זמן מראש את מחממת את התנור לפני שאת מכניסה את העוגה?

Avatar
לימור (11:24 16.11.2020)

יצא טעים בטרוף ומאד מיוחד! תודה! עשיתי בתבנית גדולה יותר מאינגליש קייק (כי לא היתה לי), אז יצא יותר נמוך, ועדיין מושלם!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:59 16.11.2020)

תודה רבה על השיתוף לימור,
נראה מעולה!! ♥

Avatar
ענבר (23:19 26.10.2020)

שלום אפרת האם את הבצק לעבד במיקסר (וו גיטרה) או במג'ימיקס?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:22 27.10.2020)

אפשר להשתמש במיקסר אבל לדעתי זה מיותר כי אפשר לערבב בקלות באופן ידני.

Avatar
ליטל (22:21 14.10.2020)

היי אפרת היקרה ,

אני רוצה להכין את העוגה כעוגה קרה ללא אפייה .
אבל להשתמש במילוי של עוגת הביסקווטים וגבינה שלך .
2 שאלות :
1. האם נראה לך שיתאם?
2. במידה וכן האם את הפירורים ששמים בצד לקישוט כדאי לאפות בנפרד ? לכמה זמן ?
מקווה שהבנת את כוונתי ..
תודה רבה על העזרה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:16 15.10.2020)

היי ליטל,
אפשר להכין עם המילוי של עוגת הביסקווטים והגבינה.
את התחתית אני ממליצה לאפות יותר זמן, בערך 15-18 דקות.
את הפירורים ששומרים בצד כדאי לאפות ב180 במשך 10-12 דקות.

Avatar
ליטל (10:53 17.10.2020)

היי אפרת הכנתי את העוגה ויצאה מאד טעימה , הבעיה היחידה היא שבחיתוך החלק התחתון התפורר , (הכפלתי כמויות והכנתי בתבנית 31*22)
יש לך רעיון למה זה קרה ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:31 17.10.2020)

התחתית יצאה דקה מידי במקרה?

Avatar
ליטל (21:33 17.10.2020)

כן….. למרות שהכפלתי כמויות מה כדאי לעשות להבא ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:24 18.10.2020)

אז אני מניחה שזאת הסיבה שזה התפורר.
אולי כדאי להבא להכין שכבה עבה יותר ולהכפיל את כמויות הבצק ב 2.5 או 3, תלוי כמה דק זה היה.
אני גם מציעה לשים חלמון + ביצה שלמה (החלבון יעזור להדבקת החומרים).

Avatar
ליטל (13:57 18.10.2020)

תודה רבה אנסה אם אני מכפילה פי 3 להכפיל את כל חומרי הבצק גם הביצים ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:52 18.10.2020)

תכיני את הכמויות האלה. נראה לי שכדי שהתחתית תצא יציבה כדאי לשים ביצים שלמות.
3 כוסות קמח לבן
3 כפות סוכר
2 ביצים
3/4 כוס שמן

Avatar
ליטל (15:12 18.10.2020)

תודה רבה יקירה

Avatar
ליטל (08:59 26.10.2020)

היי אפרת שכחתי לשאול לכמויות שרשמת לי מה זמני האפייה ?( אני רוצה כמו קודם לאפות רק את התחתית , עוגת פירורים קרה)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:00 26.10.2020)

לדעתי 18-20 דקות.

Avatar
אורה (19:03 11.10.2020)

טעים משו משו!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:13 11.10.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️

Avatar
אורה (12:17 11.10.2020)

יש לי בבית גבינת כנען, זה יתאים במקום הריקוטה? מאד בא לי עכשו עוגת גבינה ואין לי חשק לנסוע במיוחד לקנות ריקוטה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:42 11.10.2020)

היי אורה,
אני חושבת שאפשר להכין עם כנען.

Avatar
אורה (13:45 11.10.2020)

תודה על התשובה המהירה אפרת,
העוגה כבר בתנור,
אצלם ואעדכן איך יצא עם הכנען!!

Avatar
בת שבע (21:27 2.09.2020)

עוגה טעימה, קלה להכנה ויוצאת ממש כמו בתמונה… תודה על המתכונים הפשוטים והטעימים שתמיד ברוך ד' מצליחים…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:14 2.09.2020)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
Sivan יהוד (12:17 27.08.2020)

היי זה קמח ללא אבקת אפייה???

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:15 27.08.2020)

כן.

Avatar
Sivan יהוד (20:16 27.08.2020)

האמת שלא המתנתי להודעה תשובה,ואפיתי ע'פ היגיון ללא א.אפייה ,כמו כל עוגה יצאה מושלמת תודה רבה 💛

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:18 27.08.2020)

מעולה 🙂

Avatar
רעות (01:11 27.08.2020)

היי אפרת,
אם אני מחליפה 250 גרם גבינת ריקוטה
ב 250 גרם גבינה לבנה אז במתכון יש 500 גרם גבינה לבנה??
תודה רבה❤

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:26 27.08.2020)

נכון.

Avatar
גבי (10:34 24.08.2020)

היי "תבנית "אינגליש קייק" הכוונה לתבנית חד פעמית ????

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:01 24.08.2020)

כן.

Avatar
קטי (21:48 30.07.2020)

עוגה נהדרת אבל משום מה משאירה טעם לוואי לא נעים בפה.. ככל הניראה בגלל השמן שאולי יהיה נכון להמיר לחמאה? (בפירורים)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:25 30.07.2020)

היי קטי,
לא אמורים להרגיש את הטעם של השמן. באיזה שמן השתמשת?
בכל אופן, אפשר בהחלט להמיר לחמאה ולהמיס 50 גרם.

Avatar
קטי (22:27 30.07.2020)

קנולה..
ובלי שום קשר יש לך מתכונים שווים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:42 30.07.2020)

גם אני השתמשת בקנולה.
פעם הבאה תנסי עם חמאה 🙂

Avatar
אפרת ביטון (00:27 11.08.2020)

הגיוני מאוד

Avatar
רחלי (23:30 27.07.2020)

היי אפרת;)
האם זאת עוגת גבינה קרה? או אפויה? כי בחלק ה2 מכניסים לתנור.
אנחנו יותר לכיוון עוגת גבינה קרה פירורים. יש מצב שזה הכיוון? תודה !!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:30 28.07.2020)

היי רחלי,
זו נחשבת עוגת גבינה קרה אפויה.
יש גם עוגת גבינה קרה לא אפויה – עוגת גבינה פירורים.

Avatar
נועה (17:26 27.07.2020)

היי אפרת יקרה,
באזה גבינת שמנת ניתן להמיר את הגבינת ריקוטה? שמנת חמוצה? שמנת רגילה? כמה אחוז?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:38 27.07.2020)

עדיף גבינת שמנת רגילה. לא משנה אחוז השומן.

Avatar
אני (18:20 19.07.2020)

אפרת מקסימה,
אפשר להשתמש בגבינת ריקוטה בכל המתכון? ז"א במקום הגבינה לבנה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:09 19.07.2020)

כן, אפשר.

Avatar
ליאת (07:22 19.06.2020)

יש אפשרות אולי לוותר על אינסטנט פודינג?.לשים משהו אחר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:38 19.06.2020)

אפשר לשים כף שטוחה קורנפלור במקום.

Avatar
שני (13:02 8.06.2020)

הכנתי את העוגה עם גבינה לבנה ושמנת חמוצה, יוצא מצויין. תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:12 8.06.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שני

Avatar
אתי (00:01 7.06.2020)

אפרת חמודה , אני מבקרת קבועה באתר שלך. הכנתי את העוגה ויצא יאמייי. קל ופשוט להכנה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:48 7.06.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️
תודה אתי ושבוע נפלא

Avatar
דבי (13:51 4.06.2020)

שלום לך!
נראית משהו! הטעם של הבצק והמילוי מאד שונה מהעוגה האפויה שלך?
כמה הריקוטה משמעותית?
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:52 4.06.2020)

היי דבי,
זה מזכיר את העוגה האפויה אבל אם תכיני עם ריקוטה אז תרגישי קצת הבדל בטעם.
הריקוטה מעשירה את המרקם והטעם. אם לא ריקוטה אז לפחות כדאי להשתמש בגבינת שמנת.

Avatar
שוש (10:15 4.06.2020)

אפשר בבקשה כמויות לתבנית בינונית?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:30 4.06.2020)

אפשר להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31.
זמן אפיה של התחתית 12-13 דקות.
זמן אפיה של העוגה – כ-45 דקות.

Avatar
אני (15:13 3.06.2020)

במה אפשר להחליף את גבינת הריקוטה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:31 3.06.2020)

בגבינת שמנת (עדיף) או גבינה לבנה.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.