זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
מס’ מנות: 10-12 ריבועים
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
לבצק:
כוס קמח (140 ג’) לבן
כף (12.5 ג’) סוכר
חלמון של ביצה (הצהוב)
רבע כוס (60 מ”ל) שמן
עוגת גבינה:
1 ביצה גדולה
שליש כוס (66 גרם) סוכר
250 גרם גבינת ריקוטה למריחה 5% (בטעם טבעי) *אפשר להמיר בגבינת שמנת
250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
כפית קליפת לימון מגורדת דק (רק החלק הצהוב)
כף וחצי (15 ג’) קורנפלור (או קמח רגיל)
כף (10 ג’) אינסטנט פודינג בטעם וניל
הכנת התחתית:
-מחממים תנור ל180 מעלות. מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק (קמח, סוכר, חלמון ושמן) עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט פירורית. מוציאים 3 כפות מלאות מתערובת הבצק ושומרים בצד. את יתר הבצק משטחים בתבנית אינגליש קייק ומהדקים היטב לתחתית. מכניסים לתנור החם, אופים במשך 10 דקות ומוציאים (את התנור מכוונים ל170 מעלות ומשאירים דולק).
הכנת עוגת גבינה:
-מערבבים בעזרת כף את הביצה עם הסוכר. מוסיפים את הגבינות ומערבבים. מוסיפים גרידת לימון ומערבבים. בסוף מוסיפים קורנפלור ואינסטנט פודינג ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
-יוצקים את התערובת מעל התחתית שאפינו. מפזרים מעל 3 כפות מפירורי הבצק ששמרנו בצד ומכניסים לתנור החם ואופים במשך 35 דקות (מזכירה שהתנור צריך להיות מחומם על 170 מעלות).
-מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לטמפ’ החדר. לאחר שהעוגה התקררה, עוטפים אותה ושומרים במקרר כ-4 שעות לפחות לפני ההגשה. מגישים את העוגה כשהיא קרה.
*לפני ההגשה חותכים את העוגה לאורך ואז לריבועים לרוחב.
העוגה טעימה יותר יום למחרת. מומלץ להכין את העוגה יום לפני ולשמור במקרר.
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת בורקס |
- עוגת בישקוטים |
- בורקס יווני |
- פסטה במיקרוגל
היי אפרת האם אפשר במקום ריקוטה לשים גבינת טוב טעם? 250 . תודה
אפשר למרות שלריקוטה יש טעם מיוחד.
סוף סוף ב”ה יצאה עוגה אפויה מספיק, בלי שכבה דקה לא אפויה בין התחתית לגבינה; אולי זה בגלל שהכנתי עם גבינת “טוב טעם “פלוס
גבינת שמנת, כשהדגש על הטוב טעם. חשבתי שעם גבינות רכות
התחתית נרטבת ולכן יש אתהשכבה הלא אפויה הזו. מה דעתך אפרת?
אגב, גבינת השמנת – יש לה מן טעם כזה, שלטעמי לא כל כך
מתאים לעוגת גבינה מתוקה….?
תודה! אנו מאוד אוהבים את החיתוכיות האלו!
שבוע טוב!
שבוע טוב ומבורך🙂
נכון, זה בגלל שהשתמשת בגבינות סמיכות.
אפשר להשתמש בגבינה לבנה רגילה ולסנן אותה לפני.
יש גבינות שמנת שיש להן טעם קצת מיוחד. חשוב להשתמש בגבינת שמנת בטעם טבעי וניטרלי.
היי לא הבנתי זו עוגה אפויה ולא קרה?, יש לך מתכון לעוגת גבינה פירורים קרה עם בצק ולא ביסקיוטים בתחתית?
היי,
זו כמובן עוגה אפויה, כפי שכתוב במתכון אופים אותה.
עוגת גבינה קרה בד”כ לא מכינים עם תחתית בצק היות ולא אופים אותה.
את יכולה להכין תחתית בצק כמו במתכון הנוכחי ולהוסיף לאחר האפייה וקירור התחתית עוגת גבינה קרה מעל.
תודה רבה!!אין על המתכונים שלך
ורציתי לדעת אם אני מכינה עם הבצק אפשר להקפיא אותה? אני רוצה להכין לשבועות מהיום השאלה אם עדיף מקרר או מקפיא?
ממליצה לך להכין ביום שישי ולשמור במקרר.
אם אין לך אפשרות ואת מכינה עכשיו את יכולה להקפיא עד לחג ביום ראשון.
אפשר להכין עם גבינה רגילה במקום גבינת שמנת?
ובכמות כפולה צריך קילו גבינה?
כן- 500 גרם גבינה לבנה ו-500 גרם ריקוטה/שמנת.
היי,
המרקם ישתנה עם גבינה רגילה כך שפחות מומלץ.
אפשר במקום קליפת לימון לשים מיץ לימון?
היי שרה,
אפשר לוותר על גרידת הלימון, לא חייב אבל אפשר להוסיף כפית מיץ לימון.
היי אפרת, איך יודעים שהעוגה מוכנה? נשארו עוד 10 דקות אפייה והיא התגבשה אבל רוטטת
היי,
העוגה צריכה להיות יציבה יחסית אך לא לחלוטין (עדיין רוטטת מעט במרכז זה בסדר). אם יש ספק- בעוגת גבינה תמיד עדיף לתת עוד 5 דקות אפייה.😊
הי אפרת, שכחתי להשאיר את העוגה חצי שעה נוספת בתנור כבוי, והכנסתי אותה כבר למקרר לפני שעה. עוד יש איך להציל אותה או שהיא הולכת לפח?
היי מיכל,
הכנסת למקרר ישר מהתנור?
לפעם הבאה כדאי לדעת שעוגות באופן כללי לא מכניסים מיד בסיום האפייה למקרר, אלא מחכים שיתקררו.
בכל אופן, לא חושבת שתהיה בעיה עם העוגה, זה עדיין בסדר גם אם לא חיכית…
היי אפרת,
במתכון הזה – יש אפשרות להמיר את בקמח בקמח כוסמין מלא?
תודה!
בתחתית- אפשר.
בעוגה עצמה כדאי לשים קורנפלור או קמח לבן רגיל.
אפרת העוגה הזאת מושלמת!!!!
תודה שיף 🙂
שמחה לקרוא שאהבת🙏
היי, תודה על המתכונים יש לך אתר מדהים! כשאני רוצה להכין משהו אני קודם כל פותחת את האתר שלך הכל יוצא מושלםם!
האם העוגה הזו טובה בהקפאה? תודה
היי שוש,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר ❤️
לגבי העוגה, אין לי תשובה מניסיון שלי כי לא ניסיתי להקפיא. יש כאלה שאומרים שהעוגה קצת משנה את המרקם ויש כאלה שאומרים שזה יוצא בסדר.
בסד
אפרת, בבקשה:
1. האם גודל הביצים משמעותי כשיש למשל עוגה עם תחתית (כמו עוגת הגבינה הזו, או תחתית שעליה קצף עם קוקוס ושוקולד – המקרה האחרון שלנו) – איכשהו, שוב, התחתית לא אפויה מספיק, וקשה לבדוק אותה כשנערמת עליה מסה של קצף ועוד.
2. האם יש דרך לבדוק אם התחתית מוכנה (כשנערמת עליה מסה
כבדה ועבה של קוקוס וקצף שוקולד וכו’) , מבלי לצלול אליה בקפיצת ראש….?
מה שקורה, שבמקום עוגה אנו מקבלים… מוס, כי אי אפשר להשתמש בתחתית. נחמד… אבל אנו חפצים דווקא בעוגה!
3. קראנו כי זה יכול להצביע על עודף נוזלים. למה הכוונה? לביצים הL?
למיץ התפוזים (במקרה של עוגת הקוקוס שוקולד קצף)? ואיך זה קורה
אם מצייתים להוראות השמתכון? אולי הכפות גדולות מדי?
4. אם צריך לאפות עוד קצת, תלוי כנראה בתנור, הרי הקצף וכו’ יתייבש
מדי, לא כן? כי הוא היה מצויין ואפוי היטב, אבל התחתית…..
GRACIAS! שבוע טוב!
היי דיתה,
1. אם לא מצוין במתכון גודל הביצה, זה לא משנה.
2. מומלץ לאפות את התחתית קודם בנפרד כדי למנוע מצב שהתחתית לא תהיה אפויה. בדר”כ אם התחתית יוצאת מהתנור כשהיא קצת זהובה זה מעיד על כך שהיא אפויה.
3. זה יכול להיות בגלל עודף מים או מיץ בתערובת. יכול להיות גם כתוצאה משימוש בביצה גדולה אבל בדר”כ זה מנוזלים כמו מיץ או מים. אולי הכפות גדולות מידי, זאת גם אפשרות.
4. זאת הסיבה שמומלץ קודם לאפות את התחתית בנפרד.
בסד
תודה מאוד. שבת שלום!
בסד
תזכי למצוות. אנסה שנית. שבת שלום וחורף בריא ושמח!
בהצלחה יקירה!
חג שמח ❤️
בסד
שכחתי להוסיף שבמקום גבינת שמנת הוספתי לגבינה הלבנה 1 שמנת חמוצה. אולי בגלל זה?
בסד
עוגת גבינה אחת וכל כך הרבה שאלות! סליחה ! אבל התחתית יצאה די
נוזלית, למרות כשאפיתי אותה, לא היתה כזו.
א. לא אפיתי אותה מספיק (בגלל החשש מהיחרכות, הוצאתי אותה מהר)
ב. והכי חשוב – אפשרי לתקן? להכניס את העוגה חזרה (ואם כן, בחום נמוך?) כדי שהדבר יתוקן?
מתסכל, אבל כך לומדים, אני מניחה. זכי למצוות!
כמה דקות אפית את התחתית? באיזו תוכנית?
אפית כבר את הכל? כולל עוגת הגבינה והפירורים?
בסד
סליחה, שאלה נוספת: איכשהו, לא מצליחים הפירורים לכסות בצורה
אחידה למעלה – כפי שאני רואה בתמונה – והשתמשתי ב י ו ת ר מ3
כפות (או 6 כי הכפלתי את החומרים). למה זה?
שוב,תבורכי.
השתמשת בתבנית אינגליש קייק?
הפירורים לא אמורים לכסות לגמרי את החלק העליון, יכולים להשאר קצת מרווחים קלים.
בסד
שלום,
כשאני ממתינה (למשל בעוגת הגבינה) עד שהתנור יתחמם, עוברות כ10
דקות עד שהוא מגיע לטמפרטורה המבוקשת. האם זה כולל את החום שבו
העוגה אמורה להיאפות? וזאת מכיוון שלפחות במקרה הזה, של עוגת הגבינה, התחתית די נחרכה.
אולי בגלל שהשתמשתי בחמאה ואפילו הוספתי מעט שמן, כי הבלילה לא היתה אחידה מספיק, יבשה. או שיש תנורים שלא כדאי להמתין עד שהחום יגיע לגובה המעלות הדרוש,וניתן להכניס את העוגות לפני כן. בקיצור, מדוע צריך לחכות ל180 מעלות (למשל), ולא דקות אחדות בלבד? אולי תלוי גם בסוג המאפה?
תודה רבה. שבת שלום וחודש טוב!
היי דיתה,
זה בסדר לחמם תנור כ-10 דקות לפני. זה לא חלק מזמן האפיה.
חיממת ל180 מעלות בחום עליון ותחתון? לא טורבו נכון? התחתית השחימה מאוד או נסדקה?
בסד
תודה על התשובה הזריזה, זה כל כך מועיל! ה תחתית נסדקה ופשוט התפרקה.
א. בגלל החמאה?
ב. לשתי אותה זמן רב מדי?
ג. אני מבינה לפי תשובתך, שאי אפשר להכניס כבר את העוגה שוב (
ניסיתי וזה באמ זת לא הועיל)
ד. גם עוגות אחרות אי אפשר להכניס שוב?
כן. לא אפיתי את התחתית די זמן,כי זו היתה הפעם השניה (בראשונה היא התפרקה לי לחלוטין למרות שהכנתי בשתי אינגליש קייק). אולי זו הסיבה?
ה. האם סוג התבנית משנה? בפעם השניה אפיתי בתבנית מרובעת קצת קטנה יותר ממה שציינת (לעוגה כפולה), איך זה אמור להשפיע על התחתית?
אז עד כמה חשובה מידת התבנית בעוגות (מלבד שהן יוצאות שטוחות יותר או גבוהות יותר)….האם רק בעוגות גבינה?
העיקר שיהיו אפויות! ועוד לשבת! ועוד עם ביצים אורגניות! ועוד חרגתי ממנהגי ואפיתי בדיוק כמו שאמרת, כלומר עם קמח לבן ולא כוסמין.
הכל משמים. אבל באמת הייתי שמחה עם העוגות שלי היו משתפרות ואפויות באמת מהמסד עד הטפחות… אולי צריך כישרון מיוחד לזה ואין לי
אבל אני מאוד רוצה להשתפר. א ב של אישה, לאפות עוגות אפויות היטב!. לשבת! זו אכזבה כל פעם מחדש כשהן לא יוצאות טוב. אפילו אם אני מצליחה בתחומים אחרים, עד שלא אאפה עוגה מוצלחת (לאו דווקא משוכללת, אבל אפויה היטב ועסיסית), כל התחומים האחרים, בטלים
בשישים… כמעט…..)! שבת שלום לך!
סלחי לי על הבקשה הבאה: אינני מכירה אותך. אבל אנא,אל תעני לי בערב שבת ובשבת עצמה. רק כשיהיה לך זמן בשבוע הבא. תודה רבה.
היי דיתה,
אם התחתית יצאה קצת נוזלית זה בגלל שהיא לא נאפתה מספיק זמן.
לרוב לא ניתן להציל עוגות לאחר שיצאו מהתנור (כלומר אם מגלים בדיעבד שהעוגה לא מספיק אפויה).
גודל התבנית משפיע על עובי התחתית. ככל שהתבנית תהיה קטנה יותר התחתית תהיה עבה יותר ויציבה יותר.
בעוגות בחושות – גודל התבנית מאוד חשוב כי אם תאפי עוגה בתבנית קטנה מידי היא עלולה לצאת דחוסה ואם תאפי בתבנית גדולה מידי היא תצא נמוכה.
אין בעיה ששמת שמנת חמוצה.
רק רוצה להבין, מלבד התחתית, היתה בעיה נוספת בעוגה?
כשאת רושמת שעוגות בדר”כ יוצאות לך לא אפויות, את מתכוונת לעוגות גבינה או לעוגות בחושות רגילות?
ובאיזה תוכנית את אופה התנור? חום עליון ותחתון או טורבו? את מניחה את העוגה במרכז התנור? בשלב השני מלמטה?
בסד
תודה רבה. איני יודעת אם קיבלת את תמונת העוגה. גילינו שגם למעלה, מתחת לפירורים יש מן שכבה כמו ג’לי אטום, כמו למטה, מעל הפירורים. זו בעיה של הבצק? של המילוי? (ערבבתי היטב). גם בעוגת טורט מיץ תפוזים זה קרה – למטה, שכבה אטומה ולא “טורטית” בכלל! על מה ולמה?
יישר כוח!
לא קיבלתי את התמונה.
אני לא כל כך מבינה מה הכוונה ג’לי אטום. את מתכוונת לרטיבות?
כדי שאוכל להבין היכן הבעיה אני צריכה שתשיבי לי בבקשה על השאלות ששאלתי:
1. באיזה תוכנית את אופה התנור, חום עליון ותחתון או טורבו?
2. את מניחה את העוגה במרכז התנור בשלב השני מלמטה?
3. כמה זמן מראש את מחממת את התנור לפני שאת מכניסה את העוגה?
בסד
איני יודעת אם קיבלת את התשובה שלי:
הכנסתי אותה באמצע, ולא בטורבו ובכ”ז יצאה מעין שכבה כמו לא אפויה מתחת לפירורים למעלה ומעל התחתית למטה. למה זה?! תודות וחנוכה שמח. מאד!
שבוע טוב דיתה,
אפיית התחתית בנפרד אמורה לפתור את בעית הרטיבות של החלק התחתון.
אם גם מתחת לפירורים למעלה זה יצא לח ורטוב אז זה יכול להיות בגלל שהכנסת את העוגה למקרר כשהיא עדיין היתה קצת חמה (אפילו אם היא מעט חמה זה יכול לגרום לרטיבות).
חנוכה שמח 🌺
יצא טעים בטרוף ומאד מיוחד! תודה! עשיתי בתבנית גדולה יותר מאינגליש קייק (כי לא היתה לי), אז יצא יותר נמוך, ועדיין מושלם!
תודה רבה על השיתוף לימור,
נראה מעולה!! ♥
שלום אפרת האם את הבצק לעבד במיקסר (וו גיטרה) או במג’ימיקס?
אפשר להשתמש במיקסר אבל לדעתי זה מיותר כי אפשר לערבב בקלות באופן ידני.
הי, כשכותבים וו גיטרה, לאיזה וו הכוונה?
יכול להיות שאין לי אותו אם יש קנווד קלאסי?
תודה
היי יעל,
בקנווד אמור להיות וו גיטרה, וכך גם ברוב המיקסרים כיום.
מצרפת תמונה😊
היי אפרת היקרה ,
אני רוצה להכין את העוגה כעוגה קרה ללא אפייה .
אבל להשתמש במילוי של עוגת הביסקווטים וגבינה שלך .
2 שאלות :
1. האם נראה לך שיתאם?
2. במידה וכן האם את הפירורים ששמים בצד לקישוט כדאי לאפות בנפרד ? לכמה זמן ?
מקווה שהבנת את כוונתי ..
תודה רבה על העזרה
היי ליטל,
אפשר להכין עם המילוי של עוגת הביסקווטים והגבינה.
את התחתית אני ממליצה לאפות יותר זמן, בערך 15-18 דקות.
את הפירורים ששומרים בצד כדאי לאפות ב180 במשך 10-12 דקות.
היי אפרת הכנתי את העוגה ויצאה מאד טעימה , הבעיה היחידה היא שבחיתוך החלק התחתון התפורר , (הכפלתי כמויות והכנתי בתבנית 31*22)
יש לך רעיון למה זה קרה ?
התחתית יצאה דקה מידי במקרה?
כן….. למרות שהכפלתי כמויות מה כדאי לעשות להבא ?
אז אני מניחה שזאת הסיבה שזה התפורר.
אולי כדאי להבא להכין שכבה עבה יותר ולהכפיל את כמויות הבצק ב 2.5 או 3, תלוי כמה דק זה היה.
אני גם מציעה לשים חלמון + ביצה שלמה (החלבון יעזור להדבקת החומרים).
תודה רבה אנסה אם אני מכפילה פי 3 להכפיל את כל חומרי הבצק גם הביצים ?
תכיני את הכמויות האלה. נראה לי שכדי שהתחתית תצא יציבה כדאי לשים ביצים שלמות.
3 כוסות קמח לבן
3 כפות סוכר
2 ביצים
3/4 כוס שמן
תודה רבה יקירה
היי אפרת שכחתי לשאול לכמויות שרשמת לי מה זמני האפייה ?( אני רוצה כמו קודם לאפות רק את התחתית , עוגת פירורים קרה)
לדעתי 18-20 דקות.
טעים משו משו!!
שמחה שיצא טעים ❤️
יש לי בבית גבינת כנען, זה יתאים במקום הריקוטה? מאד בא לי עכשו עוגת גבינה ואין לי חשק לנסוע במיוחד לקנות ריקוטה!!
היי אורה,
אני חושבת שאפשר להכין עם כנען.
תודה על התשובה המהירה אפרת,
העוגה כבר בתנור,
אצלם ואעדכן איך יצא עם הכנען!!
עוגה טעימה, קלה להכנה ויוצאת ממש כמו בתמונה… תודה על המתכונים הפשוטים והטעימים שתמיד ברוך ד’ מצליחים…
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
היי זה קמח ללא אבקת אפייה???
כן.
האמת שלא המתנתי להודעה תשובה,ואפיתי ע’פ היגיון ללא א.אפייה ,כמו כל עוגה יצאה מושלמת תודה רבה 💛
מעולה 🙂
היי אפרת,
אם אני מחליפה 250 גרם גבינת ריקוטה
ב 250 גרם גבינה לבנה אז במתכון יש 500 גרם גבינה לבנה??
תודה רבה❤
נכון.
היי “תבנית “אינגליש קייק” הכוונה לתבנית חד פעמית ????
כן.
עוגה נהדרת אבל משום מה משאירה טעם לוואי לא נעים בפה.. ככל הניראה בגלל השמן שאולי יהיה נכון להמיר לחמאה? (בפירורים)
היי קטי,
לא אמורים להרגיש את הטעם של השמן. באיזה שמן השתמשת?
בכל אופן, אפשר בהחלט להמיר לחמאה ולהמיס 50 גרם.
קנולה..
ובלי שום קשר יש לך מתכונים שווים.
גם אני השתמשת בקנולה.
פעם הבאה תנסי עם חמאה 🙂
הגיוני מאוד
היי אפרת;)
האם זאת עוגת גבינה קרה? או אפויה? כי בחלק ה2 מכניסים לתנור.
אנחנו יותר לכיוון עוגת גבינה קרה פירורים. יש מצב שזה הכיוון? תודה !!!!
היי רחלי,
זו נחשבת עוגת גבינה קרה אפויה.
יש גם עוגת גבינה קרה לא אפויה – עוגת גבינה פירורים.
היי אפרת יקרה,
באזה גבינת שמנת ניתן להמיר את הגבינת ריקוטה? שמנת חמוצה? שמנת רגילה? כמה אחוז?
עדיף גבינת שמנת רגילה. לא משנה אחוז השומן.
אפרת מקסימה,
אפשר להשתמש בגבינת ריקוטה בכל המתכון? ז”א במקום הגבינה לבנה?
כן, אפשר.
יש אפשרות אולי לוותר על אינסטנט פודינג?.לשים משהו אחר?
אפשר לשים כף שטוחה קורנפלור במקום.
הכנתי את העוגה עם גבינה לבנה ושמנת חמוצה, יוצא מצויין. תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שני
אפרת חמודה , אני מבקרת קבועה באתר שלך. הכנתי את העוגה ויצא יאמייי. קל ופשוט להכנה.
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה אתי ושבוע נפלא
שלום לך!
נראית משהו! הטעם של הבצק והמילוי מאד שונה מהעוגה האפויה שלך?
כמה הריקוטה משמעותית?
תודה!
היי דבי,
זה מזכיר את העוגה האפויה אבל אם תכיני עם ריקוטה אז תרגישי קצת הבדל בטעם.
הריקוטה מעשירה את המרקם והטעם. אם לא ריקוטה אז לפחות כדאי להשתמש בגבינת שמנת.
אפשר בבקשה כמויות לתבנית בינונית?
תודה
אפשר להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31.
זמן אפיה של התחתית 12-13 דקות.
זמן אפיה של העוגה – כ-45 דקות.
במה אפשר להחליף את גבינת הריקוטה?
בגבינת שמנת (עדיף) או גבינה לבנה.