שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

מס’ מנות: 10-12 ריבועים

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

תבנית אינגליש קייק

לבצק:

כוס קמח (140 ג') לבן

כף (12.5 ג') סוכר

חלמון של ביצה (הצהוב)

רבע כוס (60 מ"ל) שמן

עוגת גבינה:

1 ביצה גדולה

שליש כוס (66 גרם) סוכר

250 גרם גבינת ריקוטה למריחה 5% (בטעם טבעי) *אפשר להמיר בגבינת שמנת

250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%

כפית קליפת לימון מגורדת דק (רק החלק הצהוב)

כף וחצי (15 ג') קורנפלור (או קמח רגיל)

כף (10 ג') אינסטנט פודינג בטעם וניל

אופן ההכנה

הכנת התחתית:

-מחממים תנור ל180 מעלות. מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק (קמח, סוכר, חלמון ושמן) עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט פירורית. מוציאים 3 כפות מלאות מתערובת הבצק ושומרים בצד. את יתר הבצק משטחים בתבנית אינגליש קייק ומהדקים היטב לתחתית. מכניסים לתנור החם, אופים במשך 10 דקות ומוציאים (את התנור מכוונים ל170 מעלות ומשאירים דולק).

הכנת עוגת גבינה:

-מערבבים בעזרת כף את הביצה עם הסוכר. מוסיפים את הגבינות ומערבבים. מוסיפים גרידת לימון ומערבבים. בסוף מוסיפים קורנפלור ואינסטנט פודינג ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

-יוצקים את התערובת מעל התחתית שאפינו. מפזרים מעל 3 כפות מפירורי הבצק ששמרנו בצד ומכניסים לתנור החם ואופים במשך 35 דקות (מזכירה שהתנור צריך להיות מחומם על 170 מעלות).

-מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לטמפ' החדר. לאחר שהעוגה התקררה, עוטפים אותה ושומרים במקרר כ-4 שעות לפחות לפני ההגשה. מגישים את העוגה כשהיא קרה.

*לפני ההגשה חותכים את העוגה לאורך ואז לריבועים לרוחב.

טיפים והערות

העוגה טעימה יותר יום למחרת. מומלץ להכין את העוגה יום לפני ולשמור במקרר.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מאפה גבינות ותרד
שעועית ירוקה פיקנטית

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
ליאת (07:22 19.06.2020)

יש אפשרות אולי לוותר על אינסטנט פודינג?.לשים משהו אחר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:38 19.06.2020)

אפשר לשים כף שטוחה קורנפלור במקום.

Avatar
שני (13:02 8.06.2020)

הכנתי את העוגה עם גבינה לבנה ושמנת חמוצה, יוצא מצויין. תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:12 8.06.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שני

Avatar
אתי (00:01 7.06.2020)

אפרת חמודה , אני מבקרת קבועה באתר שלך. הכנתי את העוגה ויצא יאמייי. קל ופשוט להכנה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:48 7.06.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️
תודה אתי ושבוע נפלא

Avatar
דבי (13:51 4.06.2020)

שלום לך!
נראית משהו! הטעם של הבצק והמילוי מאד שונה מהעוגה האפויה שלך?
כמה הריקוטה משמעותית?
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:52 4.06.2020)

היי דבי,
זה מזכיר את העוגה האפויה אבל אם תכיני עם ריקוטה אז תרגישי קצת הבדל בטעם.
הריקוטה מעשירה את המרקם והטעם. אם לא ריקוטה אז לפחות כדאי להשתמש בגבינת שמנת.

Avatar
שוש (10:15 4.06.2020)

אפשר בבקשה כמויות לתבנית בינונית?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:30 4.06.2020)

אפשר להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31.
זמן אפיה של התחתית 12-13 דקות.
זמן אפיה של העוגה – כ-45 דקות.

Avatar
אני (15:13 3.06.2020)

במה אפשר להחליף את גבינת הריקוטה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:31 3.06.2020)

בגבינת שמנת (עדיף) או גבינה לבנה.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.