זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 2-3 יחידות
סוג: חלבי
מצרכים:
1/2 כוס קמח תפו”א
קורט מלח
כפית סוכר
2 כפות שמן
6 כפות מים פושרים
1 ביצה
למלית:
2 כפות גבינה לבנה
1 כפית סוכר
1 כפית אינסטנט פודינג וניל
חופן צימוקים (לא חובה)
אופן הכנה:
-מניחים את המרכיבים בקערה ומערבבים במהירות בעזרת כף/מטרפה עד לקבלת בלילה מעט נוזלית וחלקה (ללא גושים).
-מחממים מחבת עם מעט שמן (מומלץ להשתמש בספריי שמן) וכשמחבת חמה יוצקים שכבה עגולה ודקה (כמו קרפ) בקוטר של 15-17 ס”מ. לאחר חצי דקה-דקה, כאשר הבלילה מסמיכה ונפרדת בקלות מהמחבת, הופכים לצד השני לחצי דקה נוספת. מסירים מהאש ומצננים בצלחת.
-מערבבים היטב את חומרי המלית. מניחים בקצה הבלינצ’ס כף גדושה מהמלית, מקפלים את השוליים ומגלגלים לרולדה. מניחים בקופסא אטומה ושומרים במקרר.
*לפני ההגשה מומלץ לטגן את הבלינצ’ס הממולאים במחבת עם מעט חמאה משני הצדדים עד להזהבה ולפזר אבקת סוכר/ סירופ.
*ניתן למלא את הבלינצ’ס בכל מילוי אחר.
בלינצ’ס כשר לפסח, בלינצ’ס ללא גלוטן, בלינצ’ס מקמח תפוחי אדמה
- קניידלך לפסח |
- קציצות פרסה בנינג’ה |
- מתכון לזרוע |
- פיצה מבצק מוצרלה |
- לחמניות טחינה ללא גלוטן |
- בואיקוס לפסח
היי יש אופציה להכין את המתכון כבלינצ’ס תפוחי אדמה? פשוט להחליף את המלית בתפוחי אדמה מרוסקים או שזה יצא מתוק מידי?
אפשר.
אם עדיין לא הכנת את הבלינצ’ס אז פשוט אפשר לוותר על הסוכר.
את בדיוק האדם הנכון במקום המדויק.
הייתי צריכה להכין כמות גדולה [80]
הכפלתי כמויות כמה פעמים, ביחס זהה:
1 חבילת קמח תפו”א 500 גרם
שליש כוס מלח,
רבע כוס סוכר
כוס שמן
2.5 כוסות מים
8 ביצים.
[הוספתי לכל הכמות גם כף סודה לשתיה]
הכמות הזו הספיקה 19/20 חביתיות, בקוטר 22 ס”מ.
אפרת! אין לי מילים עליך,
כמה פשוט, פתחתי והכנתי…
[את ההכפלה בתחילה בדקתי שמלאתי כוס באמצעות כפות,
אח”כ כבר ידעתי את הכמות בכוסות]
בהערכה, חיה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפרת, בפסח החלטתי שדי! רוצה משהו אחר חוץ ממצות מטוגנות בבוקר, אז החלטתי לנסות את הבלינצ’ס בגרסה המלוחה (ללא סוכר או מילוי), הכפלתי כמויות מראש ופשוט יצא מעדן!! מעולם לא סיימתי חבילת קמח תפוחי אדמה בפסח אבל השנה נאלצתי לקנות עוד חבילה חח 🙂 ולא יאומן, גם בעלי החליט אחרי פסח שלא צריך לקנות ג’חנון כהרגלנו לשבת, “תכיני עוד בלינצ’ס”, אמר! אז תודה רבה רבה על המתכון, ושייגמר החבילה השנייה, נעבור בע”ה לגרסה ה”חמץ”! שבוע טוב ומבורך יקירה 🙂
איזה כיף שאהבתם את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן כתמיד🌺
שבוע מבורך😊
הי אפרת רציתי לדעת האם מזה אפשר להכין אטריות למרק? ואיזה כמות זה יוצא?
היי,
לא חושבת שיהיה מוצלח להכין מהבלילה אטריות.
חג שמח(:
הכהנתי את הבלינצ׳ס היום – וזה יצא פשוט מעדן!!!!
הבלילה באמת יצאה מאד נוזלי – אבל יצא מעולה במחבת…. תודה
שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף וחג שמח🌺
בס”ד
וואוו אפרת זה ממש טעים 🙂 לא יכולתי להתאפק והכנתי אותם אתמול. זה יכול להיות פתרון מעולה לקטנטנים שעוד אין להם שיניים ולא כל כך יכולים לאכול מצות. במקרר הם קצת מתקשים, אבל חיממתי טיפה על מחבת והם חזרו לעצמם 🤗 תודה רבה
איזה כיף שאהבתם את המתכון, נראה טעים! תודה על השיתוף😍
שלום אפרת,
האם ניתן להמיר את הפודינג למשהו אחר?
בתודה, חיה
היי,
ניתן להמיר את הפודינג בקורנפלור ולהוסיף עוד חצי כפית סוכר.
שלום רב
תודה על המתכון.
אם אפשר לתרגם את המתכון לפי משקל.
לא עובדת בכוסות.
היי, הנה הכמויות:
75 גרם קמח תפו”א
קורט מלח
5 גרם סוכר
30 גרם שמן
90 מ”ל מים פושרים
1 ביצה
למלית:
65 גרם גבינה לבנה
5 גרם סוכר
5 גרם אינסטנט פודינג וניל
כ-60 גרם צימוקים (לא חובה)
בהצלחה!
היי אפרת 🙂 הבלילה יצאה מאוד נוזלית (עשיתי כמות פי 4 בדיוק, רק 3 ביצים L במקום 4)
מה לעשות?
היי,
השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות? הבלילה אמורה לצאת מעט נוזלית, אבל אם היא מדי נוזלית את יכולה להוסיף עוד קצת קמח תפו”א😊
בסוף יצא נחמד (אבל טיפה מסטיקי)
תודה רבה:)
בפעם הבאה בטוחה שיצא מושלם, רק צריך להקפיד על הכמויות, ולא לערבב יותר מדי… חג שמח😊
הבן שלי כ”כ שמח עם המתכון הזה, יצא נפלא!!
איזה כיף שאהבתם! תודה תהילה😊
יצא טעים ברמות וכזה פשוט להכנה
תודה רבה
שמחה מאוד לשמוע! חג שמח😍
מתכון מצוין, תודה
תודה רעות 🙂
יצא טעים ברמות,🍪 פשוט מוצלח! חבל שיצא קצת, צריך להכפיל כמויות כי זה עם טעם של עוד. תודה רבה לך!!👍 וחג כשר ושמח.
שמחה שאהבת ❤️
תודה וחג שמח!
יצא מצוין!
בחלק שמנו קוביית שוקולד במקום הגבינה ויצא מעולה:)
תודה רבה אפרת!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך.
היי
הרגע סיימתי להכין
אבל לא יצא לי טוב , אבל טעים
מעניין איפה טעיתי
טיגנתי במחבת שנועדה לכך
אך הקרפ יצא חיוור מאוד ומרקם של מסטיק
עוד ברמת הבלילה הכל יצא לי נוזלי (והוספתי עוד קמח תפוחי אדמה אך לשוא)
אשמח לעצה ממך
תודה ויום טוב
באיזה כוס השתמשת?
הכנת בדיוק לפי המתכון או שינית משהו? שמת ביצה?
באיזה סוג מחבת השתמשת? שימנת את המחבת?
אולי זה בגלל שהוספת קמח תפו”א. הבלילה צריכה לצאת קצת נוזלית.
תודה אפרת על אתר מדהים, כל האוכל שלנו מוכן מהמתכונים המדהימים שלך..
עכשיו לשאלה ניתן להמיר את הקמח תפו\”א במתכון הזה (ובשאר) לקורנפלור..
זה מה שמצאנו בחנות
תודה ומועדים לשמחה!
היי מיכל 🙂
זה תלוי באיזה מתכון מדובר. לא תמיד זה מתאים.
במקרה הזה לא ניסיתי אז אני באמת לא יודעת.
היי
שאלה לא כ\”כ דחופה רק בשביל הידע:)
מה ההבדל בין קונפלור לקמח תפו\”א,כלומר זה משנה מאד בתוצאה הסופית?
קורנפלור זה עמילן תירס. קמח תפו”א זה
לא תמיד התוצאה דומה. יש מתכונים שאפשר להמיר בהם ויש כאלה שזה פחות מתאים.
חג שמח 🌺
האם ניתן להחליף את אינסטינג פודינג במשהו אחר? נתקעתי בלי
אפשר לשים חצי כפית קורנפלור + 2 טיפות תמצית וניל.
אפשר גם לוותר.
מה זה אומר 2 מנות? כמה בלינצ\’סים זה?
2-3 יחידות.
היי אפרת
הכנתי את הבלינצ’ס האלו, והכנסתי למקרר ללא מילוי.
אחרי יום הם נהיו קשים ולא נוחים לגלגול.
מה הבעיה?
איך אחסנת אותם? שמתם אותם בקופסה אטומה?
עטפתי בניילון נצמד
מוזר, כי לפני מה שאת מתארת הם התייבשו.
פעם הבאה נסי לשמור בקופסה אטומה.
היי אפשר למלא את הבלינצס בגבינה צהובה, בולגרית וכדומה??
עדיף למלא בגבינה שהיא במרקם של ממרח.
היי קודם כל המתכונים שלך מעולים
ורציתי לשאול מה אפשר להשים במקום הגבינה לבנה? (רוצה שיהיה פרווה)
היי רונית,
אפשר למלא במחית תפוח אדמה (אפשר להוסיף בצל מטוגן אם אוהבים).
בבלילה של הבלינצ’ס יש לשים חצי כפית שטוחה סוכר ורבע כפית מלח.
היי! תודה רבה על המתכון! ממש נהדר וטעים!
רציתי לשאול אם אפשר להחליף בקמח קונדיטור ללא גלוטן, ובכלל, האם הוא מהווה תחליף לקמח רגיל.
תודה רבה!
היי הלל,
קמח קונדיטור לבדו לא יכול לשמש תחליף מוצלח. בשילוב עם קמחים אחרים כן אבל זה משתנה בין מתכון למתכון.
לעומת זאת תערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח כרגיל וקמח תמי כן יכולים לשמש כתחליף לקמח רגיל, בדר”כ באותו היחס.
הי:)
האם ניתן להקפיא?
היי מלכה,
מתכונים המכילים תפו”א לא מומלץ להקפיא. אני באמת לא יודעת מה לגבי כאלה מקמח תפו”א.
שלום אפרת
חג שמח
הכנתי את הבלינצס הפנקייק והלחניות
יצאו נפלא
תודה תודה
שמחה לשמוע!
תודה סימונה וחג שמח 🙂
אני אוהבת את המתכונים שלך.
רציתי לשאול האם אני יכולה להכין את הבלינצסים כמה ימים לפני?
היי שילגית,
אפשר להכין מראש (רצוי יום לפני ולא יותר), לשים בצלחת ולעטוף היטב בניילון נצמד. לשמור במקרר.
יום למחרת למלא ולגלגל.
חג שמח 🙂
מתכון נפלא, תודה רבה!
הכפלתי מראש כמויות (פי 4..) והשתמשתי במחבת קטנה, כך שיצאה כמות גדולה וזה היה נהדר.
יאומץ לפסח הבא, וכנראה גם לכל ימות השנה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה תמר
מועדים לשמחה
1) האם אפשר להכין היום במילוי בשר טחון, לשמור במקרר ומחר לחמם? אם כן כמה זמן לחמם?
2)אם ממלאים בבשר טחון מטוגן עם מעט רסק עגבניות (מילוי קצת רטוב) האם צריך לאחר המילוי להכניס לתנור? תודה רבה
היי שרה, שבוע טוב 🙂
אפשר להכין את מלית הבשר כבר היום ולשמור במקרר.
לפני שממלאים את הבלינצ’ס כדאי לחמם את המלית 1-2 דקות במיקרוגל או על מחבת (אש בינונית).
אם את מתבלת גם ברסק עגבניות, לא חובה לחמם בתנור את הבלינצס לאחר המילוי. אפשר פשוט למלא וישר לאכול. אם את רוצה שהבלינצ’ס יהיה מעט פריך אפשר למלא ולטגן קצת עם שמן במחבת.
בגלל שזה מילוי בשרי, בבלינצ’ס עצמו יש להפחית את כמות הסוכר לרבע כפית שטוחה ולהגדיל את כמות המלח לכשליש כפית.
אפשר להחליף את הקמח תפוח אדמה במשהו?
היי סנטנה,
לדעתי עם קמח תפו”א זה יוצא הכי מוצלח. לא ניסיתי להשתמש בקמח מצה, יכול להיות שאפשר להשתמש בקמח מצה טחון דק אבל יהיה צורך להגדיל את כמות המים משמעותית כי קמח המצה סופח נוזלים.
אתר מדהים עם המון מתכונים פשוטים וכייפים להכנה!
אני רוצה להכין לאירוח חגיגי ללא גלוטן – במילוי חזה עוף מוקפץ- המתכון הנ”ל מתאים? או שיש לך מתכון אחר שמתאים למילוי של חזה עוף מוקפץ?
היי הודיה,
כדאי לשים קמצוץ סוכר (כרבע כפית) ולהגדיל את כמות המלח לשליש כפית.
היי
קמח רגיל הולך?אותה הכמות כמו במתכון?
היי דני,
מצרפת מתכון לבלינצ’ס רגיל (הכנתי ועדיין לא הספקתי להעלות לאתר):
כוס וחצי קמח לבן
כף סוכר
קמצוץ מלח
2 ביצים
כוס וחצי חלב או מים
כפית תמצית וניל
3 כפות שמן
תודה רבה
שבוע טוב! שאלה טיפשית :-): מה הכוונה “מים פושרים”? מים בטמפרטורת החדר(מהברז)? או מים רתוחים שקצת התקררו? בנוסף, האם אפשר להשתמש בקמח מלא? זה מה שיש לי כרגע. אם זה משנה, אני מתכוונת למלא אותם במילוי מלוח (בלי סוכר בבלילה). תודה רבה!!
היי אודליה,
מים פושרים הכוונה למים שאינם קרים ואינם חמים. בדר”כ מערבבים חצי מים רותחים עם חצי מים קרים, ביחס שווה.
נכון, אם המילוי הוא מלוח אז יש לוותר על הסוכר.
אני חושבת שאת יכולה להשתמש בקמח מלא רק קחי בחשבון שתצטרכי להוסיף יותר מים כי הקמח המלא סופח יותר נוזלים. הבלילה צריכה להיות מעט נוזלית.
בהצלחה ושבוע נפלא 🙂
תודה רבה!! אני לא מבינה כלום בבצק / בלילות! אבל האתר המדהים שלך מאוד מעודד לנסות! אני גם מנסה לשכנע את עצמי להכין את החלות מהאתר, אגיע לזה ואעדכן 🙂
מעולה! בהצלחה 😉
יעבוד גם עםקמח לבן, כוסמין קוואקר? תודה
כן קארין, אמור לעבוד עם קמח לבן או כוסמין. עם קוואקר אני לא בטוחה.
אני מניחה שיהיה צורך להוסיף יותר מים.
תודה על התגובה אבל סורי עוד שאלה אפשר למלות במלית מלוחה ואחכ לטגן
כן, קודם ממלאים במלית מלוחה לפי בחירה ואח”כ מטגנים משני הצדדים או אופים בתנור כ-20 דקות ב180 מעלות.
היי ריצי לדעת אם אפשר לשים משהו אחר במלית גבינה במקום פודינג וניל אשמח לתשובה תודה וחג שמח
היי שילת,
ראי תגובה שהשבתי לטליה (2 תגובות קודמות).
חג שמח! 🙂
היי אני מעוניינת להכין מלית מלוחה כמו פטריות או תפ”א
האם לאחר מילוי אפשר לשים בתנור או יש צורך בטיגון?
חג שמח
היי שרון,
לאחר המילוי אפשר להכניס לתנור למשך כ-15 דקות ב180 מעלות. אפשר גם להכין רוטב שמנת ופטריות, לשפוך מעל הבלינצ’ס לאחר שממלאים ומקפלים אותו ולשים בתנור כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות. אגב הרוטב מתאים גם אם את מכינה מילוי תפו”א.
חג שמח 🙂
תודה רבה על המתכון! ממש נהנו!
רציתי לשאול אם איזה עוד מילויים אפשר להכין את הבלינצס?
היי טליה,
שמחה שיצא טעים 🙂
רעיונות למילויים מתוקים: ממרח שוקולד, מלית אגוזים, חרוסת.
רעיונות למילויים מלוחים (ואז אפשר לוותר על הסוכר במתכון): בצל ופטריות מטוגנים, בשר טחון, בצל וכבד, פירה ובצל מטוגן.
חג שמח!
עשיתי.. יותר טעים מבלינצ’ס רגיל
תודה רבה הילדים עפו על זה
שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!
במה אפשר להחליף את קמח תפוח האדמה ?
קמח מצה? קורנפלור?
האם זה יפגע בטעם?
הכמות משתנה או נשארת קבועה ?
תודה מראש וחג שמח
היי,
לדעתי עדיף להכין מקמח תפו”א. לא ניסיתי להכין מקורנפלור או קמח מצה אבל אני מניחה שאפשר. אם מכינים מקמח מצה כדאי להשתמש בקמח מצה טחון דק ויהיה צורך להגדיל את כמות המים בצורה משמעותית כי קמח מצה סופח המון מים.
בהצלחה וחג שמח 🙂
תודה רבה על האתר המעולה!!
תמיד אפשר למצא מתכונים טובים שנעים להכין!!
תודה אביטל! כיף לשמוע 🙂
תמיד רציתי לדעת מה אפשר לעשות מקמח תפו”א. מתכון מעולה!!
רציתי לשאול אם אפשר לעשות את הבלינצ’ס עצמם לחלבי. במקום מים לשים חלב?
תודה רבה רבה!!!
היי אילנה,
כן אפשר לשים במקום מים חלב.
יום נפלא!
אם משתמשים בחלב במקום מים זה יוצא יותר טעים?
כן.
כמה זה 2 מנות ?
היי סופי, מהכמות המצוינת במתכון ניתן להכין 2 עיגולים (כמו “קרפים”) בקוטר של 15-17 ס”מ.
תודה רבה על כל המתכונים שהם ממש הנפלאים וקלים ובאמת 10 דקות עבודה
בשמחה רינה וחג שמח!