זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 2-3 יחידות

סוג: חלבי

מצרכים:

1/2 כוס קמח תפו”א

קורט מלח

כפית סוכר

2 כפות שמן

6 כפות מים פושרים

1 ביצה

למלית:

2 כפות גבינה לבנה

1 כפית סוכר

1 כפית אינסטנט פודינג וניל

חופן צימוקים (לא חובה)




אופן הכנה:

-מניחים את המרכיבים בקערה ומערבבים במהירות בעזרת כף/מטרפה עד לקבלת בלילה מעט נוזלית וחלקה (ללא גושים).

-מחממים מחבת עם מעט שמן (מומלץ להשתמש בספריי שמן) וכשמחבת חמה יוצקים שכבה עגולה ודקה (כמו קרפ) בקוטר של 15-17 ס”מ. לאחר חצי דקה-דקה, כאשר הבלילה מסמיכה ונפרדת בקלות מהמחבת, הופכים לצד השני לחצי דקה נוספת. מסירים מהאש ומצננים בצלחת.

-מערבבים היטב את חומרי המלית. מניחים בקצה הבלינצ’ס כף גדושה מהמלית, מקפלים את השוליים ומגלגלים לרולדה. מניחים בקופסא אטומה ושומרים במקרר.

*לפני ההגשה מומלץ לטגן את הבלינצ’ס במחבת עם מעט חמאה משני הצדדים עד להזהבה ולפזר אבקת סוכר/ סירופ.

*ניתן למלא את הבלינצ’ס בכל מילוי אחר.

בלינצ’ס כשר לפסח, בלינצ’ס ללא גלוטן, בלינצ’ס מקמח תפוחי אדמה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
שניצלונים לפסחשניצלונים לפסח
אגרול ממצה אגרול ממצה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
צופיה (21:39 20.04.2022)

הי אפרת רציתי לדעת האם מזה אפשר להכין אטריות למרק? ואיזה כמות זה יוצא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:47 20.04.2022)

היי,
לא חושבת שיהיה מוצלח להכין מהבלילה אטריות.
חג שמח(:

avatar
רבקה (11:14 18.04.2022)

הכהנתי את הבלינצ׳ס היום – וזה יצא פשוט מעדן!!!!
הבלילה באמת יצאה מאד נוזלי – אבל יצא מעולה במחבת…. תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:05 18.04.2022)

שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף וחג שמח🌺

avatar
שמרית (07:26 12.04.2022)

בס”ד
וואוו אפרת זה ממש טעים 🙂 לא יכולתי להתאפק והכנתי אותם אתמול. זה יכול להיות פתרון מעולה לקטנטנים שעוד אין להם שיניים ולא כל כך יכולים לאכול מצות. במקרר הם קצת מתקשים, אבל חיממתי טיפה על מחבת והם חזרו לעצמם 🤗 תודה רבה

בלינצ’ס כשר לפסח
avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:00 12.04.2022)

איזה כיף שאהבתם את המתכון, נראה טעים! תודה על השיתוף😍

avatar
חיה (21:12 7.04.2022)

שלום אפרת,

האם ניתן להמיר את הפודינג למשהו אחר?

בתודה, חיה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:24 7.04.2022)

היי,
ניתן להמיר את הפודינג בקורנפלור ולהוסיף עוד חצי כפית סוכר.

avatar
Stella (23:54 20.03.2022)

שלום רב
תודה על המתכון.
אם אפשר לתרגם את המתכון לפי משקל.
לא עובדת בכוסות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:58 21.03.2022)

היי, הנה הכמויות:
75 גרם קמח תפו”א
קורט מלח
5 גרם סוכר
30 גרם שמן
90 מ”ל מים פושרים
1 ביצה
למלית:
65 גרם גבינה לבנה
5 גרם סוכר
5 גרם אינסטנט פודינג וניל
כ-60 גרם צימוקים (לא חובה)
בהצלחה!

avatar
תמר (15:00 16.05.2021)

היי אפרת 🙂 הבלילה יצאה מאוד נוזלית (עשיתי כמות פי 4 בדיוק, רק 3 ביצים L במקום 4)
מה לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:31 16.05.2021)

היי,
השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות? הבלילה אמורה לצאת מעט נוזלית, אבל אם היא מדי נוזלית את יכולה להוסיף עוד קצת קמח תפו”א😊

avatar
תמר זר (17:50 16.05.2021)

בסוף יצא נחמד (אבל טיפה מסטיקי)
תודה רבה:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:09 16.05.2021)

בפעם הבאה בטוחה שיצא מושלם, רק צריך להקפיד על הכמויות, ולא לערבב יותר מדי… חג שמח😊

avatar
תהילה (13:52 14.05.2021)

הבן שלי כ”כ שמח עם המתכון הזה, יצא נפלא!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:34 14.05.2021)

איזה כיף שאהבתם! תודה תהילה😊

avatar
ברכה (23:50 30.03.2021)

יצא טעים ברמות וכזה פשוט להכנה
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:05 31.03.2021)

שמחה מאוד לשמוע! חג שמח😍

avatar
רעות (05:01 16.04.2020)

מתכון מצוין, תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:42 16.04.2020)

תודה רעות 🙂

avatar
רנה (20:14 13.04.2020)

יצא טעים ברמות,🍪 פשוט מוצלח! חבל שיצא קצת, צריך להכפיל כמויות כי זה עם טעם של עוד. תודה רבה לך!!👍 וחג כשר ושמח.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:45 13.04.2020)

שמחה שאהבת ❤️
תודה וחג שמח!

avatar
מוריה (18:05 13.04.2020)

יצא מצוין!
בחלק שמנו קוביית שוקולד במקום הגבינה ויצא מעולה:)
תודה רבה אפרת!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:25 13.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך.

avatar
עינת (11:40 13.04.2020)

היי
הרגע סיימתי להכין
אבל לא יצא לי טוב , אבל טעים
מעניין איפה טעיתי
טיגנתי במחבת שנועדה לכך
אך הקרפ יצא חיוור מאוד ומרקם של מסטיק
עוד ברמת הבלילה הכל יצא לי נוזלי (והוספתי עוד קמח תפוחי אדמה אך לשוא)
אשמח לעצה ממך

תודה ויום טוב

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:30 13.04.2020)

באיזה כוס השתמשת?
הכנת בדיוק לפי המתכון או שינית משהו? שמת ביצה?
באיזה סוג מחבת השתמשת? שימנת את המחבת?
אולי זה בגלל שהוספת קמח תפו”א. הבלילה צריכה לצאת קצת נוזלית.

avatar
מיכל (12:13 12.04.2020)

תודה אפרת על אתר מדהים, כל האוכל שלנו מוכן מהמתכונים המדהימים שלך..
עכשיו לשאלה ניתן להמיר את הקמח תפו\”א במתכון הזה (ובשאר) לקורנפלור..
זה מה שמצאנו בחנות
תודה ומועדים לשמחה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:37 12.04.2020)

היי מיכל 🙂
זה תלוי באיזה מתכון מדובר. לא תמיד זה מתאים.
במקרה הזה לא ניסיתי אז אני באמת לא יודעת.

avatar
זרח (02:12 8.04.2020)

היי
שאלה לא כ\”כ דחופה רק בשביל הידע:)
מה ההבדל בין קונפלור לקמח תפו\”א,כלומר זה משנה מאד בתוצאה הסופית?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:54 8.04.2020)

קורנפלור זה עמילן תירס. קמח תפו”א זה
לא תמיד התוצאה דומה. יש מתכונים שאפשר להמיר בהם ויש כאלה שזה פחות מתאים.
חג שמח 🌺

avatar
ספיר (23:42 7.04.2020)

האם ניתן להחליף את אינסטינג פודינג במשהו אחר? נתקעתי בלי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:25 8.04.2020)

אפשר לשים חצי כפית קורנפלור + 2 טיפות תמצית וניל.
אפשר גם לוותר.

avatar
ציפי (12:37 6.04.2020)

מה זה אומר 2 מנות? כמה בלינצ\’סים זה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:48 6.04.2020)

2-3 יחידות.

avatar
לאה (11:05 11.06.2019)

היי אפרת
הכנתי את הבלינצ’ס האלו, והכנסתי למקרר ללא מילוי.
אחרי יום הם נהיו קשים ולא נוחים לגלגול.
מה הבעיה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:28 11.06.2019)

איך אחסנת אותם? שמתם אותם בקופסה אטומה?

avatar
לאה (09:47 20.06.2019)

עטפתי בניילון נצמד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 20.06.2019)

מוזר, כי לפני מה שאת מתארת הם התייבשו.
פעם הבאה נסי לשמור בקופסה אטומה.

avatar
חלי (12:10 23.04.2019)

היי אפשר למלא את הבלינצס בגבינה צהובה, בולגרית וכדומה??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:54 23.04.2019)

עדיף למלא בגבינה שהיא במרקם של ממרח.

avatar
רונית (11:45 14.04.2019)

היי קודם כל המתכונים שלך מעולים
ורציתי לשאול מה אפשר להשים במקום הגבינה לבנה? (רוצה שיהיה פרווה)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:40 14.04.2019)

היי רונית,
אפשר למלא במחית תפוח אדמה (אפשר להוסיף בצל מטוגן אם אוהבים).
בבלילה של הבלינצ’ס יש לשים חצי כפית שטוחה סוכר ורבע כפית מלח.

avatar
הלל (21:28 15.08.2018)

היי! תודה רבה על המתכון! ממש נהדר וטעים!
רציתי לשאול אם אפשר להחליף בקמח קונדיטור ללא גלוטן, ובכלל, האם הוא מהווה תחליף לקמח רגיל.
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:37 15.08.2018)

היי הלל,
קמח קונדיטור לבדו לא יכול לשמש תחליף מוצלח. בשילוב עם קמחים אחרים כן אבל זה משתנה בין מתכון למתכון.
לעומת זאת תערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח כרגיל וקמח תמי כן יכולים לשמש כתחליף לקמח רגיל, בדר”כ באותו היחס.

avatar
מלכה (14:46 4.04.2018)

הי:)
האם ניתן להקפיא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:17 4.04.2018)

היי מלכה,
מתכונים המכילים תפו”א לא מומלץ להקפיא. אני באמת לא יודעת מה לגבי כאלה מקמח תפו”א.

avatar
סימונה פרידמן (15:18 3.04.2018)

שלום אפרת
חג שמח
הכנתי את הבלינצס הפנקייק והלחניות
יצאו נפלא
תודה תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:26 3.04.2018)

שמחה לשמוע!
תודה סימונה וחג שמח 🙂

avatar
שילגית (02:10 28.03.2018)

אני אוהבת את המתכונים שלך.
רציתי לשאול האם אני יכולה להכין את הבלינצסים כמה ימים לפני?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:18 28.03.2018)

היי שילגית,
אפשר להכין מראש (רצוי יום לפני ולא יותר), לשים בצלחת ולעטוף היטב בניילון נצמד. לשמור במקרר.
יום למחרת למלא ולגלגל.
חג שמח 🙂

avatar
תמר (17:35 19.04.2017)

מתכון נפלא, תודה רבה!
הכפלתי מראש כמויות (פי 4..) והשתמשתי במחבת קטנה, כך שיצאה כמות גדולה וזה היה נהדר.
יאומץ לפסח הבא, וכנראה גם לכל ימות השנה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:07 19.04.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה תמר

avatar
שרה (22:23 15.04.2017)

מועדים לשמחה
1) האם אפשר להכין היום במילוי בשר טחון, לשמור במקרר ומחר לחמם? אם כן כמה זמן לחמם?
2)אם ממלאים בבשר טחון מטוגן עם מעט רסק עגבניות (מילוי קצת רטוב) האם צריך לאחר המילוי להכניס לתנור? תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:21 15.04.2017)

היי שרה, שבוע טוב 🙂
אפשר להכין את מלית הבשר כבר היום ולשמור במקרר.
לפני שממלאים את הבלינצ’ס כדאי לחמם את המלית 1-2 דקות במיקרוגל או על מחבת (אש בינונית).
אם את מתבלת גם ברסק עגבניות, לא חובה לחמם בתנור את הבלינצס לאחר המילוי. אפשר פשוט למלא וישר לאכול. אם את רוצה שהבלינצ’ס יהיה מעט פריך אפשר למלא ולטגן קצת עם שמן במחבת.
בגלל שזה מילוי בשרי, בבלינצ’ס עצמו יש להפחית את כמות הסוכר לרבע כפית שטוחה ולהגדיל את כמות המלח לכשליש כפית.

avatar
סנטנה (10:10 13.04.2017)

אפשר להחליף את הקמח תפוח אדמה במשהו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:24 13.04.2017)

היי סנטנה,
לדעתי עם קמח תפו”א זה יוצא הכי מוצלח. לא ניסיתי להשתמש בקמח מצה, יכול להיות שאפשר להשתמש בקמח מצה טחון דק אבל יהיה צורך להגדיל את כמות המים משמעותית כי קמח המצה סופח נוזלים.

avatar
הודיה ראובן (10:14 30.01.2017)

אתר מדהים עם המון מתכונים פשוטים וכייפים להכנה!
אני רוצה להכין לאירוח חגיגי ללא גלוטן – במילוי חזה עוף מוקפץ- המתכון הנ”ל מתאים? או שיש לך מתכון אחר שמתאים למילוי של חזה עוף מוקפץ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:33 30.01.2017)

היי הודיה,
כדאי לשים קמצוץ סוכר (כרבע כפית) ולהגדיל את כמות המלח לשליש כפית.

avatar
דני (11:36 25.10.2016)

היי

קמח רגיל הולך?אותה הכמות כמו במתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:53 25.10.2016)

היי דני,
מצרפת מתכון לבלינצ’ס רגיל (הכנתי ועדיין לא הספקתי להעלות לאתר):
כוס וחצי קמח לבן
כף סוכר
קמצוץ מלח
2 ביצים
כוס וחצי חלב או מים
כפית תמצית וניל
3 כפות שמן

avatar
דני (13:42 25.10.2016)

תודה רבה

avatar
אודליה (23:15 6.08.2016)

שבוע טוב! שאלה טיפשית :-): מה הכוונה “מים פושרים”? מים בטמפרטורת החדר(מהברז)? או מים רתוחים שקצת התקררו? בנוסף, האם אפשר להשתמש בקמח מלא? זה מה שיש לי כרגע. אם זה משנה, אני מתכוונת למלא אותם במילוי מלוח (בלי סוכר בבלילה). תודה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:50 7.08.2016)

היי אודליה,
מים פושרים הכוונה למים שאינם קרים ואינם חמים. בדר”כ מערבבים חצי מים רותחים עם חצי מים קרים, ביחס שווה.
נכון, אם המילוי הוא מלוח אז יש לוותר על הסוכר.
אני חושבת שאת יכולה להשתמש בקמח מלא רק קחי בחשבון שתצטרכי להוסיף יותר מים כי הקמח המלא סופח יותר נוזלים. הבלילה צריכה להיות מעט נוזלית.
בהצלחה ושבוע נפלא 🙂

avatar
אודליה (12:54 7.08.2016)

תודה רבה!! אני לא מבינה כלום בבצק / בלילות! אבל האתר המדהים שלך מאוד מעודד לנסות! אני גם מנסה לשכנע את עצמי להכין את החלות מהאתר, אגיע לזה ואעדכן 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:58 7.08.2016)

מעולה! בהצלחה 😉

avatar
קארין (18:14 1.06.2016)

יעבוד גם עםקמח לבן, כוסמין קוואקר? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:52 1.06.2016)

כן קארין, אמור לעבוד עם קמח לבן או כוסמין. עם קוואקר אני לא בטוחה.
אני מניחה שיהיה צורך להוסיף יותר מים.

avatar
שילת (17:03 28.04.2016)

תודה על התגובה אבל סורי עוד שאלה אפשר למלות במלית מלוחה ואחכ לטגן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:10 28.04.2016)

כן, קודם ממלאים במלית מלוחה לפי בחירה ואח”כ מטגנים משני הצדדים או אופים בתנור כ-20 דקות ב180 מעלות.

avatar
שילת (16:08 28.04.2016)

היי ריצי לדעת אם אפשר לשים משהו אחר במלית גבינה במקום פודינג וניל אשמח לתשובה תודה וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:26 28.04.2016)

היי שילת,
ראי תגובה שהשבתי לטליה (2 תגובות קודמות).
חג שמח! 🙂

avatar
שרון (11:08 27.04.2016)

היי אני מעוניינת להכין מלית מלוחה כמו פטריות או תפ”א
האם לאחר מילוי אפשר לשים בתנור או יש צורך בטיגון?
חג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:20 27.04.2016)

היי שרון,
לאחר המילוי אפשר להכניס לתנור למשך כ-15 דקות ב180 מעלות. אפשר גם להכין רוטב שמנת ופטריות, לשפוך מעל הבלינצ’ס לאחר שממלאים ומקפלים אותו ולשים בתנור כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות. אגב הרוטב מתאים גם אם את מכינה מילוי תפו”א.
חג שמח 🙂

avatar
טליה (20:59 26.04.2016)

תודה רבה על המתכון! ממש נהנו!
רציתי לשאול אם איזה עוד מילויים אפשר להכין את הבלינצס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:11 27.04.2016)

היי טליה,
שמחה שיצא טעים 🙂
רעיונות למילויים מתוקים: ממרח שוקולד, מלית אגוזים, חרוסת.
רעיונות למילויים מלוחים (ואז אפשר לוותר על הסוכר במתכון): בצל ופטריות מטוגנים, בשר טחון, בצל וכבד, פירה ובצל מטוגן.
חג שמח!

avatar
רויטל (20:39 26.04.2016)

עשיתי.. יותר טעים מבלינצ’ס רגיל
תודה רבה הילדים עפו על זה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:28 26.04.2016)

שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!

avatar
פס (13:17 13.04.2016)

במה אפשר להחליף את קמח תפוח האדמה ?
קמח מצה? קורנפלור?
האם זה יפגע בטעם?
הכמות משתנה או נשארת קבועה ?
תודה מראש וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:55 13.04.2016)

היי,
לדעתי עדיף להכין מקמח תפו”א. לא ניסיתי להכין מקורנפלור או קמח מצה אבל אני מניחה שאפשר. אם מכינים מקמח מצה כדאי להשתמש בקמח מצה טחון דק ויהיה צורך להגדיל את כמות המים בצורה משמעותית כי קמח מצה סופח המון מים.
בהצלחה וחג שמח 🙂

avatar
אביטל (20:21 15.04.2015)

תודה רבה על האתר המעולה!!
תמיד אפשר למצא מתכונים טובים שנעים להכין!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:35 15.04.2015)

תודה אביטל! כיף לשמוע 🙂

avatar
אילנה (22:43 24.02.2015)

תמיד רציתי לדעת מה אפשר לעשות מקמח תפו”א. מתכון מעולה!!
רציתי לשאול אם אפשר לעשות את הבלינצ’ס עצמם לחלבי. במקום מים לשים חלב?
תודה רבה רבה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:34 25.02.2015)

היי אילנה,
כן אפשר לשים במקום מים חלב.
יום נפלא!

avatar
נחמי (22:41 11.04.2020)

אם משתמשים בחלב במקום מים זה יוצא יותר טעים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:18 12.04.2020)

כן.

avatar
סופי (21:59 16.04.2014)

כמה זה 2 מנות ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:36 16.04.2014)

היי סופי, מהכמות המצוינת במתכון ניתן להכין 2 עיגולים (כמו “קרפים”) בקוטר של 15-17 ס”מ.

avatar
רינה (07:15 13.04.2014)

תודה רבה על כל המתכונים שהם ממש הנפלאים וקלים ובאמת 10 דקות עבודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:08 13.04.2014)

בשמחה רינה וחג שמח!

לקריאת כל התגובות