זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי
- תבנית מלבנית בגודל 22X31
- 400 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר (*לרגישים לגלוטן -ניתן להשתמש ב’פתי בר’ ללא גלוטן)
- 2 מיכלי שמנת מתוקה 32% או 38% (סה”כ 500 מ”ל)
- 3 כפות גדושות סוכר
- חצי כוס (120 מ”ל) חלב קר
- 5 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל (60 גרם)
לטבילת הביסקוויטים:
- חצי כוס חלב (או חצי כוס נס קפה מוכן)
ציפוי שוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר, 35 גרם חמאה, 4 כפות חלב
לקישוט (לא חובה):
- שבבי שוקולד, קישוטי שוקולד (ניתן לרכוש בחנויות אפיה או חנויות חד-פעמי)
- מקציפים את השמנת המתוקה במשך כחצי דקה. מוסיפים סוכר, חלב, פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
- טובלים ביסקוויטים בחלב (טבילה קצרה) ומסדרים שכבה בתבנית (ניתן לחתוך חלק מהביסקוויטים כדי להתאימם לגודל התבנית).
- יוצקים מעל כחצי מכמות הקרם ומשטחים באופן אחיד. מסדרים מעל שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב ומעל יוצקים את המחצית השניה של הקרם. מניחים שכבה שלישית של ביסקוויטים טבולים בחלב.
- מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים במיקרוגל קוביות שוקולד מריר עם חמאה וחלב במשך כדקה ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים מעל שכבת הביסקוויטים העליונה ומשטחים באופן אחיד. מפזרים מעל עיטורי שוקולד (לא חובה).
- עוטפים בנייר כסף ושומרים במקרר כ-4 שעות לפחות לפני ההגשה (מומלץ להכין יום קודם).
איזה כיף לחזור לקלאסיקה! העוגה הזו היא בדיוק כמו השמלה השחורה הקטנה של עולם הקינוחים – תמיד מתאימה, תמיד אלגנטיות, ותמיד עושה את העבודה.
זו לא עוגה שמנסה להיות משהו שהיא לא – היא פשוט מושלמת בפשטות שלה. הציפוי השוקולד המבריק הזה זה כמו להוסיף תכשיט יפה – הוא מעלה את כל המראה לרמה אחרת. וטעם? פשוט מזכיר למה אנחנו אוהבים לאכול עוגה מהסוג הראשון!
זו העוגה שתמיד אפשר לסמוך עליה, תמיד תעשה רושם טוב, ותמיד תגרום לכולם להרגיש בבית. פשוט מושלמת!
הסודות שלי לעוגה קלאסית מושלמת
- אל תיצקי ציפוי רותח! תני לו להתקרר דקה-שתיים עד שהוא חמים ונוזלי אבל לא רותח. זה מבטיח משטח חלק ומבריק.
- השתמשי בשוקולד איכותי עם לפחות 60% קקאו. השוקולד הזול יוצר ציפוי עכור ופחות טעים. גם החמאה חשובה – היא נותנת את הברק המיוחד!
- הוסיפי כפית לקר קפה או ברנדי לציפוי השוקולד. זה יוצר עומק טעם מתוחכם שמזכיר מאפיות אירופאיות.
- חתכי עם סכין חמה (הכניסי למים חמים ונגבי). זה מבטיח חתיכות נקיות ללא סדקים בציפוי.
למה העוגה הקלאסית הזו תמיד תישאר טרנדית?
זו עוגה שמדברת אל הנשמה! בניגוד לעוגת הביסקוויטים הדו-שכבתית הצבעונית שמתמחה במראה מרהיב, או לעוגת הגבינה והביסקוויטים עם הקרם העשיר – העוגה הזו מתמחה בטוהר הטעם והאלגנטיות הנצחית.
הציפוי השוקולד המבריק יוצר מראה מקצועי ואלגנטי שמתאים לכל אירוח. זו העוגה שמושלמת לערבי שבת אלגנטיים, ארוח מבוגרים ולכל פעם שרוצים משהו קלאסי ובטוח.
מידע תזונתי לעוגה הקלאסית
ערכים תזונתיים לחתיכה (מתוך 20 חתיכות):
- קלוריות: 310 קלוריות
- חלבון: 4.2 גרם
- שומנים: 20 גרם (כולל השוקולד האיכותי)
- פחמימות: 30 גרם
- אנטיאוקסידנטים: מהשוקולד המריר (תועלת בונוס!)
איך אני מבטיחה שהציפוי יהיה מבריק?
הברק נוצר משילוב של שומנים איכותיים (שוקולד טוב + חמאה) וטמפרטורה נכונה. המיסי במיקרוגל בפולסים של 20 שניות, ערבבי בין הפולסים. התערובת מוכנה כשהיא נוזלית וחמה אבל לא רותחת. אם יש גושים – סנני דרך מסננת דקה. לברק מקסימלי, הוסיפי טיפת שמן קוקוס מומס.
האם אפשר להכין את העוגה ללא הציפוי?
הציפוי הוא בדיוק מה שהופך את המתכון הזה לייחודי ואלגנטי. בלעדיו את מקבלת עוגת ביסקוויטים סטנדרטית. אם בכל זאת את מעדיפה בלי ציפוי – עברי לעוגת הביסקוויטים עם הגבינה עם המקופלת, או פזרי אבקת סוכר או שוקולד מגורד.
כמה זמן לפני ההגשה כדאי להכין את העוגה?
העוגה הקלאסית הזו כמו יין בציר – משתפרת עם הזמן! ביום הראשון הציפוי קצת קשה והביסקוויטים עדיין מורגשים בפה. אחרי לילה במקרר הציפוי מתרכך למרקם קטיפתי, הביסקוויטים סופגים לחות מהקרם והופכים עדינים, והטעמים מתמזגים למשהו הרמוני. זה הזמן המושלם להגשה.
איך אני חותכת עוגה עם ציפוי שוקולד בלי לחבל בו?
זה האתגר הגדול של העוגה הזו! השתמשי בסכין ארוכה וחדה (סכין לחם מושלמת). הכניסי את הסכין למים חמים ל-30 שניות, נגבי ומיד חתכי. עשי תנועות מסור עדינות מלמעלה למטה, בלי ללחוץ. נגבי את הסכין במגבת לחה אחרי כל חתך. אם הציפוי מתפצח – זה סימן שהוא קר מדי, הוציאי את העוגה מהמקרר 10 דקות לפני החיתוך.
האם אפשר להכין ציפוי שוקולד לבן במקום מריר?
שוקולד לבן יוצר מראה עדין ורומנטי, מושלם לארועים מיוחדים. הוא גם פחות מריר ויותר מתאים לילדים. רק שימי לב שהוא יותר עדין מהשוקולד המריר – המיסי אותו בטמפרטורה נמוכה יותר ובזהירות. אפשר גם לשלב: רקע של שוקולד לבן עם פסים עדינים של שוקולד מריר למראה מקצועי במיוחד.
איך אני יודעת שהציפוי מוכן ?
זה הרגע הקריטי! הציפוי המושלם צריך להיות כמו רוטב שוקולד עשיר – נוזלי מספיק כדי שיכסה באופן אחיד את העוגה, אבל לא דליל מדי שיירד לצדדים. בדקי על ידי הרמת כף – הציפוי צריך לנטוף בחוט רציף. אם את רואה גושים – המשיכי לערבב. אם הוא דליל מדי – תני לו להתקרר דקה. אם הוא סמיך מדי – הוסיפי כף חלב חם.
- עוגת תפוזים אוורירית |
- עוגת גבינה אפויה |
- עוגת גבינה וביסקוויטים |
- עוגת שוקולד עסיסית ואוורירית |
- עוגת מייפל |
- עוגת ביסקוויטים והשחר







היי 🙂 האם אפשר לשפוך את הציפוי כאשר הוא חם ? וישר להכניס למקרר ? הוא לא מתקשה במקרה ?
אפשר אבל כדאי קצת לקרר אותו. שיהיה חמים אבל לא חם מאוד.
במקרר הוא קצת מתקשה.
אפרת המקסימה!רוצה להכין ציפוי שוקולד אבל בלי חמאה או שמנת.מה להוסיף לשוקולד ולחלב במקום?האם שופכים את הציפוי ישר אחרי שמכינים את העוגה ואז מכניסים למקרר?תודה!
שימי 2 כפות שמן במקום חמאה.
כן אפשר להוסיף את הציפוי אחרי הכנת העוגה ולמקרר.
שכחתי להוסיף להקצפה את החצי כוס חלב 😒. כמה זה קריטי?
לא נורא בכלל:)
תודה 😍
חבילה שלמה של אינסטנט פודינג?
זה יוצא כמעט חבילה שלמה.
כמה ימים נשמר במקרר? אפשר להקפיא?
אפשר לשמור במקרר עד 5 ימים.
במקפיא 3-4 שבועות (מעבר לזה הטעם מתחיל להפגע).
האם אפשר להכין בתבנית עגולה?
כן אפשר.
אולי יהיה צורך לחתוך קצת את הביסקוויטים שיתאימו לתבנית.
מה הכמויות שאינגליש קייק?
היי ניקול,
תכיני חצי מהכמות הרשומה במתכון.
שבת שלום🙂
עוגה מושלמתתתתתתתת שמתי שוקולד חלבי למעלה יצא שלמות
אתר מהמהם
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יש אפשרות להשתמש בשמנת אם אחוזים יותר נמוכים?
פחות מומלץ, הקרם לא יהיה יציב.
אפרת שלום,
שאלה שלא קשורה למתכון, אבל כן קשורה לקינוחים…
יש לי במזווה גביעי גלידה רבים. אני רוצה להשתמש בהם להכנת עוגה או עוגיות. האם יש לך רעיון נוסף מלבד גביעי גלידה ממולאים בכדורי שוקולד/ אפויים עם עוגת שוקולד?
תודה,
עינת
היי
ניתן למלא בקצפת או עוגת וניל, אך לטעמי עוגת שוקולד וכדורי שוקולד מתאימים יותר.
יש אפשרות להשתמש עם שמן במקום חמאה?
היי,
אפשר אבל הציפוי יצא פחות מוצלח.
אפשר לוותר על שמנת מתוקה ?(יש לי אחת ואני ארצה להשתמש בה ..
בנוסף אפשרי לוותר על החמאה ולהמיס רק את השוקולד ?
היי
לא ניתן להכין את העוגה ללא שמנת מתוקה כלל. המילוי יצא כמו תערובת גבינה מתוקה.
אפשר להמיס שוקולד בלבד עם כף חלב, הציפוי יצא פחות מוצלח.
יש לי שמנת מתוקה אבל אחת מתוך 2 ..
כדאי להכין חצי מהכמויות במקרה כזה.
אני רוצה להכין גודל אינגליש קייק, לשלוח לגן של הקטנה ליום הולדת שלה השבוע.
האם אפשר לחלק את העוגה לשתי תבניות אינגליש קייק, ולהשאיר אחת לנו בבית להתפנק? הכמות תהיה טובה?
היי,
אפשר לחלק את הכמות לשתי תבניות אינגליש קייק(:
דחחווווףףףף
אני באמצע ואין לי חמאה , מה עושיםםם?????
היי,
אפשר להכין ציפוי שוקולד אחר.
העוגה יצאה מצויינת, אבל איכשהו הספיקו 300 גר' ביסקוויטים ומהקרם היה צריך כמות וחצי.
היי,
שמחה שיצא מוצלח!
כמות הקרם תלויה בעובי השכבות שעושים(:
בוקר טוב
אפשר בציפוי להשתמש בשוקולד לבן? תודה
היי,
כן, אפשר להכין ציפוי שוקולד לבן.
אני מחפשת המון זמן מתכון לעוגת ביסקויטים של פעם-שאימי ז"ל היתה מכינה בילדותי עם קרם על בסיס מרגרינה,ואת הביסקויטים היתה טובלת ביין אדום.
עוגה מעלפת.רק שאני לא בטוחה לגבי שאר המרכיבים שהיתה שמה בקרם.
האם יש למישהו מושג לגבי העוגה הזאת?אשמח לתגובות.
אני מכירה עוגה כזו,
את יכולה ליצור איתי קשר
הנה זה:
מרתיחים בסיר 1.5 כוסות מים, 4 סוכר וניל וכוס סוכר
מערבבים בבלנדר 2 ביצים, שליש כוס קמח ורבע כוס מים
מוסיפים את תכולת הבלנדר לסיר ומערבבים להסמכה
מכבים את האש ומוסיפים חבילה מרגרינה (נראה לי ניתן להפחית)
בתבנית גדולה שוטחים 3 שכבות ביסקויטים טבולים ביין אדום, ובין השכבות 2 שכבות של קרם.
למעלה ציפוי שוקולד
ניתן ליצור שבבי שוקולד משוקולד מוצקי על ידי קולפן, שיש בכל בית.
נכון מאד(: תודה על השיתוף🌺
היית אנחנו מכינים את זה עם גבינה רגילה 5%, 500 גר, ללא הקצפה.. אריזה אחת של איסטנט ווניל, 2ץ5-3 כפות סוכר ותמצית ווניל.. משלבים פתי-בר שוקו ורגיל, ללא טבילה בקפה או חלב.. מידי פעם מוסיפים מיץ לימון לטוויסט לימוני..יוצא מעולה
שמחה שאהבתם את המתכון🌷
קניתי!!!!!! יותר מתאים לי גבינה מאשר 1/2 ליטר שמנת . תודה
היי שכחתי לציין, שליש כוס חלב כמו במתכון הזה ואני מוסיף שמנת גדולה או שתיים קטנות, מעשיר מאד את הטעם