זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18-23 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: חלבי
מצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ
3-4 שיני שום קצוצות
300-400 גרם עלי תרד טריים קצוצים גס
10 עגבניות שרי חצויות (או עגבניה בינונית קצוצה)
3/4 מיכל שמנת לבישול (190 מ"ל)
4 ביצים
1-2 כפות גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת
1 כף גבינה בולגרית מפוררת או חתוכה לקוביות קטנטנות.
כשליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית או קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים עוד כחצי דקה.
-מוסיפים את עגבניות השרי, ממליחים מעט ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים את עלי התרד ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 3-4 דקות, עד שעלי התרד מתרככים ומצטמצמים.
-מוזגים למחבת את השמנת ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים 2-3 דקות, עד שהשמנת מעט מצטמצמת ומסמיכה (יש לערבב מידי פעם).
-בעזרת כף יוצרים בורות קטנים ולתוכם מוסיפים את הביצים. מכסים ומבשלים כ-3 דקות. מרימים את המכסה ומפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת ובולגרית. מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 2-5 דקות נוספות (לפי מידת העשייה הרצויה).
רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!
- מתכון לחומוס ביתי |
- מתכון לשקשוקה טעימה |
- חביתה מגולגלת |
- מרק עשיר לחורף |
- לחמניות קוטג' |
- שווארמה טבעונית
- כל התגובות (14)
- חוות דעת וטיפים
- שאלות
















