קינואה ערך תזונתי
מאת:
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות,
28 אפר 2020
הקינואה קלה מאוד לעיכול ואיננה מכילה גלוטן.
עשירה מאוד בסידן ביחס לדגנים אחרים.
עשירה בחלבון ונחשבת לחלבון מלא. מכילה חומצות אמינו שחסרות בדרך כלל בקטניות ובדגנים, ולכן אכילתה מספקת לגוף חלבון איכותי במיוחד.
עשירה בסיבים תזונתיים ומכילה ויטמינים ומינרלים רבים כמו אבץ, אשלגן, ויטמיני B ו-E.
ישנם 3 צבעים לקינואה: קינואה לבנה, אדומה ושחורה. אין כל כך הבדל בטעם בין הסוגים השונים. הקינואה הלבנה נחשבת לבריאה ביותר.
ראו גם:
איך מכינים קינואה.
קינואה מתכונים
תגובות