איך מכינים עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד בקלות
חומרים:
2 ביצים גדולות (או 3 ביצים M)
כוס (200 ג’) סוכר
3/4 כוס (180 מ”ל) שמן (רצוי קנולה)
כוס וחצי (360 מ”ל) מים חמים (לערבב מים קרים עם מים רותחים באותו יחס)
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח
4 כפות (40 ג’) אבקת קקאו
אופן הכנה:
הערה כללית: להכנת העוגה ניתן להשתמש במיקסר ידני או במטרפה. אם אין אחד מהם אפשר גם לערבב עם כף רגילה.
- יש לחמם את התנור מראש ל180 מעלות.
- מתחילים בערבוב הביצים במשך כמה שניות בודדות. מוסיפים סוכר (רצוי בהדרגה) וממשיכים לערבב במשך כחצי דקה-דקה (ערבוב הביצים עם הסוכר מעניק לעוגה נפח ואוורירית).
- מוסיפים שמן, ומערבבים כמה שניות. מוסיפים מים חמים ומערבבים כמה שניות (מים חמים מעניקים לעוגה רכות). בסוף מוסיפים את הקמח התופח ואבקת הקקאו (ניתן להשתמש במקום ב-2 כוסות קמח לבן + 2 כפיות אבקת אפיה. יש לערבב את הקמח עם אבקת האפיה קודם בנפרד לפני שמוסיפים לתערובת).
- משמנים (בעזרת שמן או תרסיס שמן) תבנית מלבנית בגודל 22X31 או תבנית עגולה בקוטר 24 ויוצקים את התערובת לתבנית.
- מכניסים למרכז התנור בתוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון) ואופים במשך 25-30 דקות, עד שהעוגה מוכנה. איך יודעים אם העוגה מוכנה? נועצים קיסם במרכז העוגה ובודקים אם הוא יוצא יבש או מעט פירורי. אם כן, העוגה מוכנה. אם קיסם יוצר רטוב, יש להמשיך לאפות ולבדוק כעבור 5 דקות נוספות.
לשיפור הטעם אפשר להוסיף לעוגה כפית תמצית וניל ו/או כשליש כוס שוקולד צ’יפס. את השוקולד צ’יפס מומלץ לקמח לפני (כדי שלא ישקע לתחתית העוגה) ולהוסיף לתערובת בסוף ולערבב ערבוב אחד קליל. מומלץ לפזר חלק מהשוקולד צ’יפס מעל העוגה לאחר שיצקתם אותה לתבנית.
מומלץ להכין ציפוי שוקולד לעוגה שמשדרג ומעשיר את הטעם.
*מתכונים נוספים של עוגות שוקולד תוכלו למצוא כאן – עוגות שוקולד >
*המתכון הכי קל וטעים – עוגת שוקולד מנצחת >
היי, אם אני רוצה להמיר את המים בחלב, צריך לחמם אותו גם כן ? וכמו עם המים, חצי קר וחצי חם ?
כן.
מניסיון – אין הבדל בטעם בין מים לחלב:)
תודה רבה ! 🙂
אפרת יקרה,
טרם תעני ואני אשאל עוד…. אחסוך לך :
האם להוציא את העוגה מן התנור מיד? או להשאירה בתנור מכובה וחם? א”כ לכמה זמן? תנור סגור? פתוח? פתוח למחצה? לשליש או לרביע? גם וגם? ומהו הכלל לגבי עוגות מסוג שונה?
תודה ויום טוב
טלי
היי
עוגות בחושות כמו גם עוגות שוקולד אין צורך להשאיר בתנור. בד”כ משאירים עוגות גבינה בתנור מכובה.
שלום אפרת ויום טוב,
יש לי שתי שאלות לגבי מתכון ספציפי זה ולגבי עוגות בחושות בכלל (ואולי לגבי עוגות מכל סוג) :
1. מהי “תכנית רגילה” ומהו “טורבו”? האם קו עליון וקו תחתון בלי או עם x ביניהם? ובאיזו מהם
לאפות את העוגה?
2. מהי המטרה בהקצפת חלבונים בנפרד? מתי מפרידים ומתי אין צורך?
כשאין צורך להפריד (ז”א שלא מוכרחים) האם יותר טוב כן להפריד או שדווקא עדיף שלא? (כמו
במתכון ספציפי זה?
תודה מראש
טלי
היי
1. תכנית קו עליון ותחתון מיועדת לאפייה של מאפים כמו עוגות, עוגיות וכדומה. טורבו היא תכנית בעוצמה חזקה יותר המתאימה יותר לאפייה של עוף, דגים, ירקות וכדומה.
2. בעוגות מסוימות כמו טורט מפרידים חלבונים, צריך להפריד רק כשכתוב במתכון כך. בעוגות בחושות למשל הפרדת החלבונים תשנה את המרקם.
אפרת את מהממת ובזכותך פוביית אפיה שלי פחתה🥸😊 בפעם שניה הכנתי עוגה הזו החלפתי שמן ומים בחלב וחמאה,העוגה יצאה טעימה ואוורירית🎂.
תודה על הסבר המפורט ולפי תגובות שאת תמיד משיבה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
היי אפרת:)
שאלה לגבי קוביות משוקולד חלב
אפשר לשים קוביות שוקולד/קליק בתוך העוגה/העיסה של העוגה כדי שיהיה טויסט מעניין ?
ואם כן איך עושים את זה?
היי
אפשר לשים קוביות, רצוי לחתוך את הקוביות לחתיכות קטנות (בדומה לשוקולד צ’יפס).
אפשר גם לשים כדורי קליק.
מוסיפים אותם לאחר הוספת הקמח תוך ערבוב מינימאלי.
בוקר טוב ושבוע נפלא אפרת:)
שאלה לגבי כוס קמח כוסמין כמה זה בגרמים ?
ושאלה לגבי חצי כוס סוכר כמה זה בגרמים?
ועוד שאלה שקצת לא קשורה כמה זה 3/4 כוס קוואקר ?
לגבי קוואקר לא מצאתי את זה במדריך שלך של המידות הכוונה
היי
כוס קמח כוסמין= כ-125 גרם.
חצי כוס סוכר= 100 גרם.
3/4 כוס קוואקר= כ-94 גרם.
כמה זה 3/4 כוס חלב 180 מ”ל?
כן
שבוע טוב אפרת 🙂
שתי שאלות
כמה זה היחס בין הקמח לסוכר בעוגת שוקולד זה 1:1(לדוגמה על 200 גרם קמח זה 200 גרם סוכר?)
או שפחות לדוגמה 170 סוכר על 200 קמח וכולי?(הכוונה שיצא מתוק כמו שעוגת שוקולד אמורה להיות מבלי להתפרע בסוכר)
וכמה קמח תבנית אינגליש קייק יכולה להכיל נגיד 200 גרם קמח או שזה יותר מדי?
תמשיכי להיות האתר הכי מדהים ברשת לבשלנים/אופים מתחילים
U R ONE IN A MILLION
היי
יחס הקמח והסוכר יכול להיות כוס קמח על כוס סוכר, ויכול להיות קצת יותר (למשל כוס ורבע סוכר על כוס קמח ואפילו כוס ו3/4 סוכר על כוס קמח).
בד”כ לתבנית אינגליש קייק כמות הקמח היא 3/4 כוס עד כוס.
אפשר במספרים לגבי יחס הקמח והסוכר לדוגמה נגיד 10 סוכר על 5 קמח שזה יהיה במספרים
כמה זה 3/4 כוס קמח במספרים?
חשוב להקפיד על דיוק בכמויות של כל מתכון לגופו…
בכל אופן, היחס הוא כ-140 גרם קמח על 250 גרם סוכר.
105 גרם= 3/4 כוס קמח.
היי אפרת 🙂
אשמח לטיפ שהעוגה לא תיפול. הכנתי פעמיים, יצאה טעימה אך כאשר אני מכבה את התנור העוגה יורדת בגובה די הרבה.
היי,
חשוב להקפיד על:
שימוש בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל,
הימנעות מערבוב יתר אחרי הוספת הקמח,
שימוש בתבנית הנכונה,
חימום התנור בתכנית קו עליון ותחתון,
הימנעות מפתיחת דלת התנור במהלך האפייה
הקפדה על אפייה מספיקה (לוודא עם שיפוד שהעוגה אפויה מבפנים).
נראה שאת אלה אני מיישמת אבל אוודא. תודה 🙂
יצא לי ממש דחוס וביצקי, לא מבינה למה, הוספתי שוקולד צ’יפס, יכול להיות שזה הרס?
היי,
שוקוצ’יפס לא אמור להרוס את המרקם.
האם השתמשת בכוס מדידה (נפח 240 מ”ל) ודייקת בכמויות?
השתמשת בביצים גדולות? ערבבת היטב את הביצים והסוכר?
הקפדת שהמים יהיו חמים אבל לא חמים מאד/רותחים?
אפית בתבנית 22*31? חיממת את התנור מראש ל-180 מעלות בתכנית קו עליו ותחתון (ולא טורבו)?
בדקת עם קיסם שהעוגה אפויה מבפנים לפני סיום האפייה?
היי אפרת,
22*31 זה R31?
היי,
R31= תבנית 26*32.
תודה רבה !
בסוף עשיתי כמות כפולה ונתן 4 תבניות אינגליש קיק
המרקם של העוגה מעולה !!!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לשתף😊
האם אפשר לא לעשות עם קמח תופח לעשות עם קמח רגיל?
יש לי קמח ואבקת אפיה זה יכול לעזור במקום
אפשר לשים 2 כוסות קמח+ שקית אבקת אפייה.
תודה רבה לך!
היי אפרת
כוס 240 מ”ל = כוס חד”פ שתיה חמה? ואם לא, תוכלי להעלות תמונה של כוס מדידה מומלצת?
מנסה להבין מדוע העוגות יוצאות דחוסות.. תודה..!
היי,
גם כוס חד”פ לשתייה חמה היא בנפח 240 מ”ל. מצרפת לך תמונה של כוס בנפח הזה.
האם אפשר לעשות עוגת שוקולד מקמח כוסמין?
והאם משהו ברכיבים או בכמויות משתנה?
היי,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין לעוגת שוקולד, רק קחי בחשבון שהמרקם יצא שונה מעט.
אין שינוי במתכון(:
היי אפרת 🙂
עשיתי ניסוי מעניין והמסתי שוקולד מתוק כציפוי ולא מריר
נראה לי הוא מתנהג אחרת ממריר שמתי מעט מים בבאן מארי כשהמסתי
ותוך שניה הוא נהיה נוזלי ולא שמתי הרבה
רוצה את השוקולד המתוק קצת סמיך כמה מים/שמן לשים בבאן מארי
ועוד שאלה אפשר לשלב בציפוי חצי מריר חצי מתוק או שוקולד לבן ?
היי,
בשוקולד מתוק אתה מתכוון לשוקולד חלב, כן?
שוקולד חלב אכן שונה משוקולד מריר.
מצרפת לך מדריך לציפוי שוקולד.
אפשר לשלב חצי כמות שוקולד מריר וחצי חלב.
לגנאש שוקולד חלב- 100 מ”ל שמנת מתוקה+150 גרם שוקולד חלב (או 100 גרם שוקולד חלב+ 50 גרם שוקולד מריר).
אפשר לשים שמן או מים במקום שמנת?
אם שמים שמן הציפוי יצא שונה מגנאש.
אפשר לשים כפית שמן על כל 100 גרם שוקולד (לא משנה איזה סוג).
מים זה אותו יחס גם כפית?
לא מומלץ להשתמש במים. עדיף שמנת מתוקה/צמחית, או חמאה/ שמן קוקוס/קנולה.
היי אפרת
אם אני רוצה לעשות רק תבנית אינגלישקייק. אפשר לחלק את הכמויות בדיוק בחצי? מה עם הביצים?
היי,
נכון, תכיני חצי מהכמויות ושימי ביצה גדולה אחת או 2 ביצים M.
שבוע טוב ומלא ברכות אפרת
החלק העליון בעוגה יוצא לי קצת שרוף אפשר להוריד לפס ההנחה התחתון בשני למטה בתנור?
ואפשר על 175 מעלות גם וגם?
היי,
אפשר להוריד שלב אחד בתנור.
אפשר גם לאפות על 175 מעלות.
בהצלחה!
היי אפרת:)
יש לי תנור עם 5 מדפים עם שני פסי הנחה בכל קומה
לשים על המדף השני בפס התחתון?
היי,
כדאי לשים על הפס העליון של המדף השני מלמטה.
רוצה להצטרף
היי,
צירפתי אותך לניוזלטר (נשלח בימי חמישי)😊
הכנו לשבת
יצא מדהיםםםםםםםםםםםםםםםם
הוספנו סוכר וניל
הקמח היה כוסמין בהיר
עוגה עשירה ועדינה.
איזה כיף להכין עוגה כזאת עם כמות סוכר סבירה (ןלא כמו המתכונים עם 2 וחצי כוס סוכר…)
טעם אדיר, כמו המרקם, מושלם
תודה תודה תודה
שמחה ממש שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף😊
שבוע טוב ובשורות טובות אפרת:)
אפרת אם אני שם רסק תפוחים במקום ביצה אז לערבב את הרסק עם סוכר לפני ששמים בתערובת כמו עם הביצה או שלא?
היי,
יש להכניס את הרסק לקערה, לאחר מכן להוסיף את הסוכר, ואז לערבב טוב- כמו שמכינים עם ביצים.
בוקר טוב שבת שלום וחג שמח אפרת:)
אם אשים רסק תפוחים 60 גרם במקום ביצה זה ישנה את הטעם או המרקם של העוגה או שזה אותו דבר?
היי,
בכל מאפה/עוגה המרת ביצה ברסק תפוחים משנה את המרקם (ומעט את הטעם).
בעוגת שוקולד אפשר להמיר ביצה ברסק תפוחים ולרוב זה יוצא מוצלח.
60 גרם רסק זה הכמות נכון?
להמרת ביצה אחת כן.
היי אפרת יש בעיה להשתמש עם מיקסר רגיל לא ידני?
היי,
אפשר בהחלט להשתמש במיקסר רגיל(:
תודה לך, אני מעוניין לעשות עוגת שוקולד, ולעשות לה ציפוי לבן לבקשת הבן, מה מומלץ? קצפת? גנאש לבן? אשמח לרעיונות שלך
היי,
ילדים בד”כ יעדיפו עוגת שוקולד עם קצפת, זה גם נראה טוב ומאפשר לקשט מעל במה שאוהבים(:
היי אפרת
האם אפשר להמיר את השוקולד מריר בשוקולד חלב ולהוסיף קקאו? כמה?
היי,
את יכולה להמיס 100 גרם שוקולד חלב (תמיסי עם 2/3 כוס השמן שבמתכון) עם כף מחוקה קקאו.
את כמות המים כדאי להפחית לכוס ושליש (במקום כוס וחצי).
אפרת יקרה תודה ענקית על המתכון המעולה ובכלל על האתר המדהים אנחנו נהנים ממנו מאוד!
שאלה קטנה לגבי העוגה- למה קורה שהיא יוצאת עם בקעים?
היי,
שמחה מאד שאתם נהנים מהמתכונים, והעוגה נראית מעולה!
התופעה הזו קורית המון בעוגות בחושות, אבל הנה כמה דגשים שעשויים למנוע את זה:
-להקפיד על דיוק בחומרים ושימוש בכוס מדידה
-להימנע מערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
-להשתמש בתבנית בגודל הכתוב במתכון
– לחמם תנור מראש, בחום הדרוש
-לאפות עוגות בתכנית קו עליון ותחתון
-להימנע מפתיחת דלת התנור ומהזזת העוגה במהלך האפייה.
בהצלחה!
היי אפרת (:
האם אפשר להחליף לקמח כוסמין?
ומה עוד צריך לעשות בכדי שתצא אוורירית?
(לרוב קמח כוסמין הן יותר דחוסות)
יש לך אתר נפלא!
ותודה רבה מראש (:
היי,
קמח כוסמין באופן בלתי נמנע משפיע על המרקם.
כדאי להקפיד על הימנעות מערבוב יתר ועל שימוש בביצים גדולות על מנת שהמרקם יהיה כמה שפחות כבד(:
היי אפרת
מה הכמויות לתבנית עגולה 20*8
אני רוצה שהעוגה תצא יחסית גבוהה (בערך כגובה התבנית)
ועוד שאלה, ניתן להמיר את המים והשמן בחלב וחמאה?
תודה רבה
היי נעה,
אם התבנית בגובה 8 ס”מ ואת מעוניינת בעוגה גבוהה- תוכלי להכין את הכמות במתכון.
אפשר להמיר את המים בחלב, ואת השמן ב180 גרם חמאה מומסת.
בהצלחה!
אימאלה איזו עוגה מושלמת!
המרקם כל כך מדוייק. עשירה מאוד בטעם כאילו שמתי שוקולד בתוך הבלילה של העוגה (ולא שמתי).
תודה על מתכון מוצלח❤
איזה כיף לשמוע!
תודה על השיתוף והפרגון הילי❤
האם אפשר להשתמש אבקת שוקו? אם כן, כמה והאם להפחית סוכר?
היי,
אפשר להשתמש ב-5 כפות שוקולית ולהפחית 3 כפות סוכר מכמות הסוכר.
העוגה תצא בהירה מאד ויחסית לא שוקולדית, אז אני פחות ממליצה להשתמש רק בשוקולית.
הכנתי לאמא שלי ליום הולדת ואהבה מאוד!! עוגה קלה טעימה ורכה
מומלץ ביותר!
איזה כיף שאהבתן את המתכון! העוגה נראית מעולה❤
עוגה טעימה אבל מתפוררת בקלות
תודה על המתכון
שמחה מאד שיצא טעים!
המתכון הזה דווקא לא יוצא פירורי במיוחד, כך שיכול להיות שהיה חוסר דיוק במרכיבים או ערבוב יתר אחרי הוספת הקמח או אפיית יתר.
תודה♥️
יצא ממש טעים!!!
שמחה שאהבת את המתכון❤
היי אפרת
אני מעוניינת להכין עוגת שוקולד עם שכבות לבנות של קרם.
1. האם המתכון מתאים לכך (ולא מתפורר, כך שאוכל לחתוך את העוגה באמצע)? – אם לא – איזה מתכון כן יכול להתאים? (פרווה)
2. האם להכין את הקרם – ריצ ופודינג עם מים או בלי?
3. כמויות לעוגה רינג 36, הכמויות מתאימים?
4. ביצים גדולות – הכוונה לXL או L?
תודה רבה לך ושבת שלום!!
היי יסמין,
1. המתכון מתאים
2. אם מדובר בקצפת צמחית-ריץ’ אין צורך להוסיף מים.
3. המתכון מתאים לתבנית בקוטר 24. לכן, אם הרינג שלך לא גבוה- כדאי להכין כמות כפולה.
4. אפשר גם וגם, אבל בעיקרון מדובר בביצים L.
בהצלחה ושבת שלום😊
תודה אפרת
הכנתי ויצא מעולה 🙂
הורדתי קצת מהשמן
שבת שלום!
איזה כיף! תודה שחזרת לעדכן😊
שלום רב אפרת האם ניתן להוסיף לבצק יוגורט?תודה וחג שמח
היי מיטל,
לא ניסיתי, אבל חושבת שאפשר לשים חצי כוס יוגורט (רצוי במתיקות מעודנת) ולהפחית את כמות המים החמים לכוס אחת.
וואוו אפרת!!!
יצא פשוט טעים!!😋🎂
תודה ע-נ-ק-י-ת-! ♥
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף😊
הי אפרת
הכנתי את העוגה —
עכשיו היא יצאה לי מאוד דחוסה ושמתי 2 כוסות קמח+ 2 כפיות אבקת אפיה כולל כל החומרים
מצרפת תמונה של איך שיצאה לי
יצאה טעים אבל מאווד דחוס
אשמח שתגידי לי אם זה ככה אמור להיות או שפשוט ככה יצא לי תודה
היי מוריה,
קצת קשה לי לראות מה המרקם של העוגה מהתמונה. אבל בכל מקרה היא לא אמורה לצאת מאד דחוסה…
אני יכולה לחשוב על כמה סיבות לכך:
את משתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל? מערבבת היטב את הקמח עם אבקת האפייה לפני שאת מוסיפה לבלילה? מקפידה לחמם את התנור מראש (לפחות 8 דקות לפני)? לאחר שהבלילה מוכנה את מכניסה את העוגה לתנור בלי לחכות?
השתמשתי בכוס חמה כזאת של חד”פ
ערבבתי את הבלילה
כנראה שלא חיממתי מראש וחיממתי רק שהעוגה היתה בתבנית וככה גם העוגה נשארה בחוץ
תודה רבה על התשובה המהירה
מעריכה😀
אפשר אחרי האפיה לחתוך לשכבות ולמלאת בקצפת?
כן אבל חשוב להניח לעוגה להתקרר לגמרי אחרת היא תתפרק בחיתוך.
היי אפרת, רציתי להגיד שמרכיבים לעוגה לא מתאימים לתבנית בגודל המלבן 22*31 ,מתאים אולי לתבנית אינגליש קייק משום שהעוגה לא תפחה ויצא כמו בראוניז, להכפיל כמויות?
היי אורית,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית 31X22.
בטוח שהשתמשת בתבנית הזאת?
באיזה גודל כוס השתמשת?
אם העוגה לא תפחה אז יכול להיות שהיתה בעיה עם חומרי ההתפחה. השתמשת בקמח תופח או בקמח עם אבקת אפיה?
עוד מתכון מעולה שלך…
תודה רבה לך ♥
מהמם😍
תודה לך על השיתוף ❤️
אפרתי כרגיל המתכונים שלך יוצאים הכי טעימים שיש!!!!
יצאה עוגה טעימה ברמות קשות!!
כולם זללו והתענגו
תודה רבה!!
תודה ימית 🙂
נראה מעולה!!!
שלום רב מה הכמות לתבנית אינגליישקייק?תודה
היי מיטל,
המתכון מתאים ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
אם את רוצה תבנית אחת תחלקי את המצרכים ותורידי חצי.
בהצלחה😃
היי יש אופציה אחרת לשים במקום קקאו? אין לי גם שוקולית:/
אני חושבת שאת יכולה להמיס 100 גרם שוקולד מריר (תמיסי עם 6/4 כוס השמן שבמתכון).
את כמות המים כדאי להפחית לכוס ושליש (במקום כוס וחצי).
תודה רבה ואת השוקולד שיצא אני מוסיפה עם הקמח ומערבבת? ואז מוסיפה את זה לתערובת השניה?
מתחילים עם הביצים והסוכר ולאחר שהתערובת של השוקולד והשמן התקררה קצת מוסיפים אותה לקערה ומערבבים. אח”כ מוסיפים מים, מערבבים ובסוף קמח ואבקת קקאו.
היי אפרת, תודה רבה על כל המתכונים נפלאים והטעימים שלך!!!
בטעות הפעלתי על טורבו. היה צריך לשים למשך זמן כפול. יצא מצוין! עדיין רך ועסיסי 🙂
הכי חשוב שיצא טעים 🙂
תודה רבה יקירה,
יום נפלא❤️
יש לך מתכון לעוגת גומות??
תודה מראש..
היי הדסה,
יש לי מתכון לעוגת שוקולד 🙂
את הגומות תצרי בעזרת כפית קטנה לצורת חור שהעוגה מוכנה ולפני שתמזגי את רוטב השוקולד מעל העוגה.
בהצלחה🌸
המתכון זה המתכון הנ”ל?
תודה על התשובה .
כן הדסה, תכיני את עוגת השוקולד מהמתכון הזה
ולאחר יצירת הגומות תוסיפי את ציפוי השוקולד לעוגה
יום נפלא🌸
תודה 🙂 ;*
הייי כמה אבקת אפיה?
2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח לבן רגיל מעורבבות עם 2 כפיות אבקת אפיה.
היי אפרת
אם ברצוני להכין את העוגה בתבניות אישיות.
כמה זמן אפיה אצטרך ומה המעלות?
180 מעלות במשך 15-20 דקות.
היי אפרת
שוב בעינייני ערבוב אני 🙂 את הקקאו לערבב יחד עם הקמח + אבקת אפיה בקערה נפרדת או רק לאחר שהוספתי את הקמח ואבקת האפיה לתערובת?
כן, לערבב יחד עם הקמח ואבקת האפיה.
בוקר טוב אפרת
אפשרי רסק תפוחים במקום השמן?
בתודה .
חצי מכמות השמן. לא מומלץ להמיר את הכל.
אפשר להישתמש בתבנית נשלפת?
הבלילה יוצאת נוזלית לכן עדיף תבנית שהיא חלק אחד.
אם את רוצה להכין בתבנית נשלפת חשוב שהיא תהיה מספיק אטומה ואם לא אז כדאי לרפד אותה בנייר אפיה.
אפרת אהובה ויקרה,
תודה רבה לך מעומק הלב והנשמה,
כל המתכונים שלך לבישול ולאפיה,ממש נפלאים,קלים,פשוטים,טעימים ובריאים
ממש אוהבת את כל מה שאת מביאה עבורנו
המון תודה,תבורכי
שליחת אור מהממת שאת
אורנה 🙂
תודה רבה יקרה 💖
שלום, הכנתי את העוגה אך משום מה היא לא תפחה.. לא יודעת מה עשיתי לא בסדר. נראית כמו בראוניז מרוב שנמוכה. אשמח לטיפים, ממש מבעס.
באיזה גודל תבנית השתמשת?
כמה זמן חיממת את התנור מראש?
העוגה נשארה באותו גובה של הבלילה לפני האפיה? אם כן, אולי יש בעיה עם הקמח התופח.
כתוב שיש לערבב הקמח אם אבקת האפיה בנפרד (באם זה לא קמח תופח)
אולי זה העניין?
בנוסף מה הכמויות של המצרכים לציפוי העוגה המיועדת ל- 34 ילדים?
200 גרם שוקולד מריר + מיכל קצפת צמחית (250 מ”ל).
צהריים טובים אפרת, איזו תבנית מתאימה להכנת עוגה עבור 34 ילדים ומה הכמויות של המצרכים להכנת העוגה?
היי מורן,
אפשר להכין ענקית בגודל של התנור (32X40 ס”מ):
5 ביצים
2 כוסות סוכר
כוס וחצי שמן (רצוי קנולה)
3 כוסות מים חמים (לערבב מים קרים עם מים רותחים באותו יחס)
4 כוסות קמח תופח
8 כפות אבקת קקאו (מומלץ לשלב חצי כמות שוקולית)
ציפוי שוקולד: מיכל קצפת צמחית (250 מ”ל) + 200 גרם שוקולד מריר
היי
מה הכמויות לציפוי קקאו/שוקולית וחמאה לתבנית ענקית של התנור? כלומר רוצה ציפוי אחר משמנת מתוקה ושוקולד מריר
תודה
6 כפות שטוחות אבקת קקאו (אפשר לשלב 4 כפות שטוחות קקאו + 2 כפות רגילות שוקולית)
60 גרם חמאה מומסת
8 כפות מים רותחים
7-8 כפות מלאות אבקת סוכר (או לשים סוכר לבן רגיל)
-מערבבים את כל החומרים בקערית. מומלץ להוסיף את אבקת הסוכר בהדרגה לפי המתיקות שאוהבים (אם משתמשים בסוכר לבן רגיל יש לחמם את התערובת כמה שניות במיקרוגל ולערבב עד שהסוכר נמס לגמרי).
הי אפרת
אני רוצה להכין עוגת יום הולדת ליום שישי. האם יכולה להכין היום, להקפיא ולצפות רק ביום חמישי?
כן אפשר.
היי אפרת,
אני רוצה להכין את העוגה הזו ליום ההולדת של הבת שלי, אבל אני רוצה לצפות אותה לגמרי בקצפת (שתהיה עטופה כולה בלבן). האם יש לך טיפ לאיך לבצע את זה שיצא יפה וגם האם יש לך ומתכון לקצפת?
תודה
התכוונתי:
אני רוצה להכין שתי עוגות שוקולד עגולות ליום ההולדת של הבת שלי, לשים אותן בקומות אחת על השנייה אבל לצפות אותה לגמרי בקצפת (שתהיה עטופה כולה בלבן). האם יש לך טיפ לאיך לבצע את זה שיצא יפה וגם האם יש לך ומתכון לקצפת?
תודה
היי מירב,
כדאי לצפות בקצפת רק לאחר שהעוגה התקררה לגמרי.
להכנת קצפת מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה: מיכל קצפת צמחית או שמנת מתוקה 38% עם 3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל.
את הקצפת מומלץ למרוח על העוגה בעזרת “לקקן”.
*חשוב שמיכל השמנת/קצפת צמחית יהיה קר מאוד לפני ההקצפה אחרת ההקצפה עלולה שלא להצליח.
היי אפרת קודם כל תודה על האתר המושלם על מתכונים נהדרים, רציתי להכין עוגה גדולה ליום הולדת של הבת שלי רציתי לדעת את כמויות וגם שזה אותו כמות
בתבנית בינונית בגודל 32X25 או תבנית ענקית בגודל 32X40?
אני רוצה להכין בתבנית אינגליש קייק אחת עוגת שוקולד אבל ללא הגאנש, אלא בצורה קצת אחרת.
ניסיתי בעבר פשוט לכסות בניילון נצמד וזה יצא בסדר אבל לא בדיוק מה שרציתי.
הכוונה שלי ללא גאנש מעטה נימוח ומתוק כמו שמוכרים לעיתים עוגות קנויות כאלה.
אז אני צריכה פשוט להכין סירופ מסוכר ומים ? ואם כן מה הכמויות ? דבש גם צריך להוסיף מעט? כי נראה לי שזה גם טיפה דביק מה שאני מתכוונת אבל אולי הסירופ עם הסוכר כן נותן את הדביקות הזאת
ואז גם רצוי לפני לכסות בניילון נצמד מספר דקות? או רק ישר לשים את הסירופ וזה ייתן את התוצאה הזאת ?
סורי, אני לא מכירה את הסירופ הזה.
מהממם. מרגע שנכנסתי לאתר הזה. רק תשבחות אני מקבלת. תודה על מתכונים והסברים קלים. סופסוף כיף להיכנס לאתר כזה. רק סוגיה אחת. האם יתכן ותעשי זאת שיהיה קבוע במסך ולא יתכבה. העוגה יצאה מהממת.
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
לגבי המסך, אני אבדוק איך ואום אפשר לעשות את זה.
האם יש אפשרות להחליף את המים בחלב ? אם כן, האם החלב צריך להיות חמים כמו המים?
האם העוגה מספיק מתוקה עם קקאו? בדרך כלל מכינה עוגות עם שוקולית, האם יש אפשרות לשלב בין קקאו ושוקולית? אם כן, מה הכמות?
תודה רבה מראש! מתה על המתכונים שלך!
כן אפשר. כדאי שהחלב יהיה חמים.
אפשר לשלב 2 כפות גדושות שוקולית + 2 כפות קקאו.
שלום, יצא לי לא משהו, מדובר בכוס חד פעמי או כוס מדידה? תודה
אולי השתמשת בכוס לא נכונה.
יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל כמו כוס זכוכית רגילה עם ידית.
כמו כל סבא מצוי, אני אוהב מתכונים לעצלנים. במקרה זה – עוגת יום הולדת לבת שלי (בעצם לנכדה הגדולה – שנתיים וחצי). היות ואני מודד בסמ”ק, הייתי שמח אם היית מפרסמת טבלת המרה מכוס לסמ”ק. היות וכל המידות כאן הן בכוסות (פרט לביצים ולקקאו), אסתפק הפעם במאתיים סמ”ק לכוס ובביצה L.
שלום גדעון,
תשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל/סמ”ק לכל הכמויות במתכון.
כוס סוכר – 240 מ”ל
3/4 כוס שמן – 180 מ”ל
כוס וחצי מים חמים- 360 מ”ל
2 כוסות קמח תופח – 480 מ”ל
שלום, שלחתי לך שאלה באיימיל שמופיע ב”צור קשר” אשמח אם תעני לי.
תודה רבה !
שלחתי תשובה במייל.
רציתי לדעת אם אפשר להכין את העוגה גם בתור מאפינס?
כן אפשר. זמן אפיה 15-18 דקות.
תודההההה רבה רבה!!!!!! העוגה מ ע ו ל ה !!!!!! 💋💋💋🙏 בפעם הבאה, הייתי רוצה שהעוגה תהייה יותר מתוקה, מה להוסיף?
העוגה נראית מעולה 😍
פעם הבאה את יכולה להגדיל את כמות הסוכר לכוס ושליש.
יצא מעולה! העוגה לא צנחה, לא מתוקה מדי, יצאה בקלות מהתבנית קפיץ, ציפיתי בקרם גאנש קישטתי ויצא ממש טוב! תודה רבה! בפעם הבאה אכין שתיים כאלה אחת על השנייה כדי שתצא לי עוגה גבוהה מאוד.
שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת 🙂
תודה מירי
היי אפרת,
האם את העוגה שומרים במקרר או בחוץ? תודה רבה!
אם יש בה ציפוי גנאש אז במקרר. אם העוגה עם ציפוי ללא שמנת או ללא ציפוי אז אפשר לשמור בחוץ.
האם אפשר להוסיץ מים רותחים?
ומתי להכניס את השוקולית? לפני הקמח או לערבב יחד עם הקמח?
תודה
מים רותחים עלולות לבשל את הביצים. עדיף מים חמים (מים רותחים שהוספת להם קצת מים קרים).
את השוקולית יש לערבב עם הקמח.
היי אפרת. האתר שלך מעולה. אני מכורה 🙂
הכנתי את העוגה שלך הוספתי שלוש ביצים. בסוף האפייה יצאו לי סדקים בחלק העליון של העוגה ולא היא לא חלקה לגמרי. מה הסיבה?
היי טל 🙂
זה קורה לפעמים שהעוגה נסדקת בחלק העליון. את יכולה להפוך אותה בזהירות לתבנית חדשה בצורה כזו שהחלק התחתון יהיה עליון והעוגה תהיה ישרה לגמרי. כדאי להפוך את העוגה רק לאחר שהיא מתקררת לגמרי.
פעם הבאה אפשר לאפות ב170 מעלות. אפיה בטמפרטורה נמוכה יותר עוזרת למנוע תפיחה מהירה של העוגה והתבקעות/סדקים כתוצאה מכך.
ועוד משהו ששכחתי לשאול..
במתכון רשום 2 ביצים גם אם זה בגודל בינוני(m)?
אם זה גודל בינוני כדאי לשים 3 ביצים. במיוחד אם רוצים שהעוגה תהיה יותר יציבה.
היי…
יש אפשרות לחלץ את העוגה מהתבנית או שהיא לא כזו יציבה? היא מספיקה ל2 תבניות אינגליש קייק?
תודה ויום טוב!
היי ריקי,
העוגה מספיקה ל-2 אינגליש קייק חד פעמיות. יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
ניתן לחלץ אותה מהתבנית רק לאחר שהעוגה התקררה לגמרי.
היי 🙂
אפשר להוסיף לתערובת פירות יער קפואים(כחלק מהעוגה) ולהוסיף באמצע שכבת קרם פירות יער?
תודה מראש!
אפשר לצקת לתבנית מחצית מהבלילה, לפזר פירות יער ולהוסיף מעל את המחצית השניה.
אפשר גם לחצות את העוגה בעדינות לרוחב (לאחר שהיא מתקררת) ולמלא בקרם פירות יער.
אפשרות נוספות היא להכין ציפוי שוקולד ולפני ההגשה לפזר פירות יער מעל הציפוי.
היי אני עשיתי את העוגה הזאת רק בלי ציפוי האם זה פרווה?
כן.
היי אפרת היקרה…
הכנתי אתמול את העוגה הזאת והיא יצאה לי קצת דחוסה ולא אורירית…
ערבבתי את הכל במטרפה, והפחתתי בסוכר לחצי כוס… יכול להיות שזאת הבעיה?
היי חן,
העוגה לא אמורה להיות אוורירית במיוחד.
בדר”כ כשרוצים להכין עוגה אוורירית מפרידים את הביצים ומקציפים בנפרד את החלבונים עם הסוכר.
היי
העוגה יצאה לי ממש דקה עד שרואים את רצפת התבנית.
מה קרה?
עשיתי הכל לפי מה שכתוב.
אשמח לתשובה.
מה הכמות שהכנת ובאיזה תבנית השתמשת?
השתמשת בכוס בנפח 240?
שמת קמח תופח?
הי אפרת, אני לא יוצאת מהאתר שלך פשוט מעולה! תודה על המתכונים הקלים והטעימים. אני רוצה להכין עוגת שוקולד בתבנית ענקית, כדי שתיהיה שטוחה שאוכל לשים עליה דף סוכר.. על איזה עוגה את ממליצה כי הכנתי את עוגת השוקולד הפשוטה והיא יצאה עם בטן וקצת נסדקה.. מה לא עשיתי נכון ואיזה עוגה הכי תתאים לי? תודה
היי אנסטסיה,
את יכולה להכין את העוגה הזאת ולהכפיל כמויות ב-2.
אם יש קצת בטן לעוגה אפשר לחתוך אותה עם סכין ו/או להפוך את העוגה בזהירות לתבנית חדשה, כך שהחלק התחתון יהיה למעלה ואז העוגה ממש ישרה.
אפשר להכין את העוגה גם במיקסר חשמלי רגיל?
כן, אפשר.
תודה רבה ! יצא מוש
שמחה לשמוע 🙂
לא הבנתי את כמות המים בעוגה . האם אני צריכה לשים גם כוס וחצי מים רותחים וגם כוס וחצי מים קרים ? אודה להבהרה , תודה 🙂
היי יעל,
יש לערבב 3/4 כוס מים רותחים + 3/4 כוס מים קרים ואז מגיעים לכוס וחצי מים חמים.
שלום אפרת היקרה! אם אני רוצה לשים אבקת חרובים במקום קקאו צריך לשנות משהו בכמויות? תודה רבה!
לדעתי הכמות נשארת אותה כמות.
היי אפרת! אני רוצה להכין היום עוגת שוקולד (ב2 תבניות אינגליש קייק – אגב, אני מאנגליה במקור ועדיין לא הבנתי מה הקשר עם התבנית חחח). אני מתלבטת בין העוגה הזאת לבין העוגה העסיסית (זאת עם הסוכריות הצבעוניות בתמונה). אני רוצה טעם עשיר של שוקולד ושתהיה רכה, אבל יציבה, לא רטובה מדי ולא מלכלכת. מה את ממליצה?? תודה רבה!!
היי יקירה,
עוגת השוקולד העסיסית טעימה אבל מתפוררת ולכן מלכלכת מעט. עדיף להכין את העוגה במתכון הזה ולהוסיף לה ביצה נוספת (סה”כ 3 ביצים) או את עוגת השוקולד הפשוטה. ממליצה להכין לה ציפוי גנאש. זה מעשיר את הטעם.
(לגבי האינגליש קייק- גם לי אין מושג 🙂 )
יום מקסים ופורים שמח!
הכנתי את העוגה הזאת ויצאה מעולה!! כמובן שהוספתי ציפוי וגם קוקוס טחון. רק חבל שלא קראתי את ההוראות עד הסוף, הייתי מוסיפה גם תמצית וניל. בכל זאת יצאה ממש טעימה! אז תודה רבה ופורים שמח אפרת יקרה 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה!
תודה אפרת על מתכונים נהדרים קלים
ומושלמים לנשים עסוקות ועייפות כמוני(:
רציתי להכין את העוגה וראיתי שאין לי קמח רגיל או תופח יש לי רק קמח כוסמין מלא של רובינפלד וקמח כפרי שאינני יודעת אם הוא מתאים.
אודה שתרשמי לי מתכון שמתאימה
לתבנית אלומינום בינוני
כשאני מסתכלת זה בגודל 3 תבניות אינגליש קייק אלומיניום /a4
תודה רבה על תשובתך המהירה
אני רוצה להכין את העוגה בבוקר 😊😊😊
תודה רבה
ותמשיכי להצליח 💖💖💖💖אביבית
היי אביבית,
עדיף שתשתמשי בקמח כוסמין מלא.
כמויות לתבנית מלבנית בגודל 32X25:
3 ביצים גדולות
כוס וחצי סוכר
כוס שמן + 3 כפות (רצוי קנולה)
2+1/4 (שתיים ורבע) מים חמים
3 כוסות קמח כוסמין מלא + 3 כפיות אבקת אפיה (יש לערבב אותם קודם בנפרד ורק אח”כ להוסיף לבלילה)
6 כפות אבקת קקאו
תודה והמשך ערב נעים 🙂
היי ,
מה הכמות לתבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ ?
היי קרין,
כמויות לתבנית 26:
3 ביצים גדולות
כוס וחצי סוכר
כוס שמן + 3 כפות (רצוי קנולה)
2+1/4 כוסות מים חמים (לערבב מים קרים עם מים רותחים באותו יחס)
3 כוסות קמח תופח
6 כפות אבקת קקאו
חג שמח 🙂
תודה רבה אין על האתר שלך !
אהלן, נתקלתי במתכונים מסויימים אי אפשר להוסיף למחברת המתכונים , למשל כאן לא היתה לי אפשרות
נכון, זה בטיפול.
היי.קודם כל תודה על האתר המושלם.בזכותך התחלתי לאפות!הכל מובן ויוצא טעים מאוד!
רציתי לשאול. יש לי קמח רגיל.כמה אבקת אפיה אני צריכה להשים?
תוגה☺
היי מוריה,
אני שמחה לשמוע 🙂
על כל כוס קמח שמים כפית אבקת אפיה כך למתכון הזה יש לשים 2 כפיות אבקת אפיה.
חשוב לערבב את הקמח קודם עם אבקת האפיה ורק אז להוסיף לתערובת.
שבת שלום
יצא מעלף!!!!!!!
עם ציפוי ובלי .
טעימה רטובה – מושלם
עשיתי עוגה ראשונה בצורת םרפר מתבנית סיליקון
והספיק לי לעוד עוגה – אינגליש קייק
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
זה יכול להיות גם לשתי תבניות אינגליש קיק?
ואם לא אפשר פליז את המתכון..תודה ענקית על כל האתר הזה
כן, זה מתאים ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
שבוע מקסים 🙂
היי אפרת,
הכנתי את העוגה והיא לא הצליחה לי, בלשון המעטה. בכל מתכון שהוא שחלק מהמרכיבים הוא מים – העוגה פשוט לא מצליחה לי – באופן קבוע. יש לך אולי הסבר לזה?
היי יובלי,
כדי שאוכל להבין היכן הבעיה אצטרך פירוט מה לא מצליח. איך העוגה יוצאת אחרי האפיה?
ובכלל, באיזה מתכונים נוספים השתמשת במים וזה לא הצליח.
יום מקסים
היי אפרת,
כל מתכון שאני מכינה שאחד ממרכיביו הוא מים – העוגה פשוט לא יוצאת לי – זאת אומרת – לא תופחת בכלל – יוצא מעין בצק דחוס ולא טעים – יצאה לי עוגה ממש דקה – בגובה הבלילה כפי שהכנסתי אותה לתנור. אני חייבת למיין שאני אופה המון – ומהאתר שלך בפרט ויוצאות לי עוגות מעולות. רק בעוגות עם כוס/2 כוסות מים אני נופלת – יש לך רעיון למה זה קורה לי?
היי יובלי,
יש לי כמה שאלות:
את מערבבת היטב את הקמח עם אבקת האפיה לפני שאת מוסיפה לבלילה?
את מקפידה לחמם את התנור מראש היטב (לפחות 8 דקות לפני)?
את לא פותחת את התנור בזמן האפיה נכון?
את משמנת את התבנית?
מיד לאחר שהבלילה מוכנה את מכניסה את העוגה לתנור? הכוונה שהבלילה לא עומדת בטמפ’ החדר עד שהתנור יתחמם או משהו.
איזה עוגה אחרת למשל הכנת שהצליחה? שהיא לא על בסיס מים.
היי אפרת,
תודה על המענה שלך!
אני פועלת נכון על פי כל השאלות ששאלת – לשאלתך, אני מכינה המון פעמים את עוגת המייפל שלך שיוצאת מעולה!!!
אולי בעוגות המכילות מים יש צורך לכוון את התנור על טורבו? אני מנסה למצוא את הפתרון לבעיה…
תקשיבי זאת ממש תעלומה 🙂
הטמפרטורה ותוכנית האפיה לא אמורים להיות מושפעים.
בעוגת המייפל את משתמשת במיץ תפוזים נכון? אם כן, את יכולה גם עוגות שוקולד להכין עם מיץ תפוזים במקום מים, עד שייצא פתרון לתעלומה.
בס”ד
לקרם השוקולד אפשר לשים במקום מים שמנת מתוקה {אני שמה שמנת פרווה