שום דבר לא נמצא

איך מכינים עוגת שוקולד

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 21 יונ 2017

 מתכון לעוגת שוקולד קלה ופשוטה שתמיד מצליחה

עוגת שוקולד

חומרים:
2 ביצים גדולות (או 3 ביצים M)
כוס (200 ג’) סוכר
3/4 כוס (180 מ”ל) שמן (רצוי קנולה)
כוס וחצי (360 מ”ל) מים חמים (לערבב מים קרים עם מים רותחים באותו יחס)
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח
4 כפות (40 ג’) אבקת קקאו

אופן הכנה:
הערה כללית: להכנת העוגה ניתן להשתמש במיקסר ידני או במטרפה. אם אין אחד מהם אפשר גם לערבב עם כף רגילה.

  1. יש לחמם את התנור מראש ל180 מעלות.
  2. מתחילים בערבוב הביצים במשך כמה שניות בודדות. מוסיפים סוכר (רצוי בהדרגה) וממשיכים לערבב במשך כחצי דקה-דקה (ערבוב הביצים עם הסוכר מעניק לעוגה נפח ואוורירית).
  3. מוסיפים שמן, ומערבבים כמה שניות. מוסיפים מים חמים ומערבבים כמה שניות (מים חמים מעניקים לעוגה רכות). בסוף מוסיפים את הקמח התופח ואבקת הקקאו (ניתן להשתמש במקום ב-2 כוסות קמח לבן + 2 כפיות אבקת אפיה. יש לערבב את הקמח עם אבקת האפיה קודם בנפרד לפני שמוסיפים לתערובת).
  4. משמנים (בעזרת שמן או תרסיס שמן) תבנית מלבנית בגודל 22X31 או תבנית עגולה בקוטר 24 ויוצקים את התערובת לתבנית.
  5. מכניסים למרכז התנור בתוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון) ואופים במשך 25-30 דקות, עד שהעוגה מוכנה. איך יודעים אם העוגה מוכנה? נועצים קיסם במרכז העוגה ובודקים אם הוא יוצא יבש או מעט פירורי. אם כן, העוגה מוכנה. אם קיסם יוצר רטוב, יש להמשיך לאפות ולבדוק כעבור 5 דקות נוספות.

לשיפור הטעם אפשר להוסיף לעוגה כפית תמצית וניל ו/או כשליש כוס שוקולד צ’יפס. את השוקולד צ’יפס מומלץ לקמח לפני (כדי שלא ישקע לתחתית העוגה) ולהוסיף לתערובת בסוף ולערבב ערבוב אחד קליל. מומלץ לפזר חלק מהשוקולד צ’יפס מעל העוגה לאחר שיצקתם אותה לתבנית.

מומלץ להכין ציפוי שוקולד לעוגה שמשדרג ומעשיר את הטעם.

*מתכונים נוספים לעוגות שוקולד תוכלו למצוא כאן – עוגות שוקולד.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ריבקי (17:08 10.09.2021)

תודה♥️
יצא ממש טעים!!!

מתכונים ב-10 דקות (17:14 10.09.2021)

שמחה שאהבת את המתכון❤

יסמין (00:45 9.07.2021)

היי אפרת
אני מעוניינת להכין עוגת שוקולד עם שכבות לבנות של קרם.
1. האם המתכון מתאים לכך (ולא מתפורר, כך שאוכל לחתוך את העוגה באמצע)? – אם לא – איזה מתכון כן יכול להתאים? (פרווה)
2. האם להכין את הקרם – ריצ ופודינג עם מים או בלי?
3. כמויות לעוגה רינג 36, הכמויות מתאימים?
4. ביצים גדולות – הכוונה לXL או L?

תודה רבה לך ושבת שלום!!

מתכונים ב-10 דקות (10:07 9.07.2021)

היי יסמין,
1. המתכון מתאים
2. אם מדובר בקצפת צמחית-ריץ’ אין צורך להוסיף מים.
3. המתכון מתאים לתבנית בקוטר 24. לכן, אם הרינג שלך לא גבוה- כדאי להכין כמות כפולה.
4. אפשר גם וגם, אבל בעיקרון מדובר בביצים L.
בהצלחה ושבת שלום😊

יסמין (11:10 9.07.2021)

תודה אפרת
הכנתי ויצא מעולה 🙂
הורדתי קצת מהשמן

שבת שלום!

מתכונים ב-10 דקות (11:19 9.07.2021)

איזה כיף! תודה שחזרת לעדכן😊

מיטל (14:22 13.04.2021)

שלום רב אפרת האם ניתן להוסיף לבצק יוגורט?תודה וחג שמח

מתכונים ב-10 דקות (15:26 13.04.2021)

היי מיטל,
לא ניסיתי, אבל חושבת שאפשר לשים חצי כוס יוגורט (רצוי במתיקות מעודנת) ולהפחית את כמות המים החמים לכוס אחת.

.א.ע.ש. (14:17 12.04.2021)

וואוו אפרת!!!
יצא פשוט טעים!!😋🎂
תודה ע-נ-ק-י-ת-! ♥

מתכונים ב-10 דקות (15:36 12.04.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף😊

מוריה (15:11 11.04.2021)

הי אפרת
הכנתי את העוגה —
עכשיו היא יצאה לי מאוד דחוסה ושמתי 2 כוסות קמח+ 2 כפיות אבקת אפיה כולל כל החומרים
מצרפת תמונה של איך שיצאה לי
יצאה טעים אבל מאווד דחוס
אשמח שתגידי לי אם זה ככה אמור להיות או שפשוט ככה יצא לי תודה

מתכונים ב-10 דקות (16:02 11.04.2021)

היי מוריה,
קצת קשה לי לראות מה המרקם של העוגה מהתמונה. אבל בכל מקרה היא לא אמורה לצאת מאד דחוסה…
אני יכולה לחשוב על כמה סיבות לכך:
את משתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל? מערבבת היטב את הקמח עם אבקת האפייה לפני שאת מוסיפה לבלילה? מקפידה לחמם את התנור מראש (לפחות 8 דקות לפני)? לאחר שהבלילה מוכנה את מכניסה את העוגה לתנור בלי לחכות?

מוריה (17:41 11.04.2021)

השתמשתי בכוס חמה כזאת של חד”פ
ערבבתי את הבלילה
כנראה שלא חיממתי מראש וחיממתי רק שהעוגה היתה בתבנית וככה גם העוגה נשארה בחוץ
תודה רבה על התשובה המהירה
מעריכה😀

יערית (09:41 11.02.2021)

אפשר אחרי האפיה לחתוך לשכבות ולמלאת בקצפת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:14 11.02.2021)

כן אבל חשוב להניח לעוגה להתקרר לגמרי אחרת היא תתפרק בחיתוך.

אורית (22:57 31.01.2021)

היי אפרת, רציתי להגיד שמרכיבים לעוגה לא מתאימים לתבנית בגודל המלבן 22*31 ,מתאים אולי לתבנית אינגליש קייק משום שהעוגה לא תפחה ויצא כמו בראוניז, להכפיל כמויות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:06 1.02.2021)

היי אורית,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית 31X22.
בטוח שהשתמשת בתבנית הזאת?
באיזה גודל כוס השתמשת?
אם העוגה לא תפחה אז יכול להיות שהיתה בעיה עם חומרי ההתפחה. השתמשת בקמח תופח או בקמח עם אבקת אפיה?

בתאל (20:50 31.01.2021)

עוד מתכון מעולה שלך…
תודה רבה לך ♥

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:58 31.01.2021)

מהמם😍
תודה לך על השיתוף ❤️

ימית (18:35 27.01.2021)

אפרתי כרגיל המתכונים שלך יוצאים הכי טעימים שיש!!!!
יצאה עוגה טעימה ברמות קשות!!
כולם זללו והתענגו
תודה רבה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:51 27.01.2021)

תודה ימית 🙂
נראה מעולה!!!

מיטל (22:54 26.01.2021)

שלום רב מה הכמות לתבנית אינגליישקייק?תודה

מתכונים ב-10 דקות (07:29 27.01.2021)

היי מיטל,
המתכון מתאים ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
אם את רוצה תבנית אחת תחלקי את המצרכים ותורידי חצי.
בהצלחה😃

הודיה (15:36 8.01.2021)

היי יש אופציה אחרת לשים במקום קקאו? אין לי גם שוקולית:/

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:40 8.01.2021)

אני חושבת שאת יכולה להמיס 100 גרם שוקולד מריר (תמיסי עם 6/4 כוס השמן שבמתכון).
את כמות המים כדאי להפחית לכוס ושליש (במקום כוס וחצי).

הודיה (15:45 8.01.2021)

תודה רבה ואת השוקולד שיצא אני מוסיפה עם הקמח ומערבבת? ואז מוסיפה את זה לתערובת השניה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:51 8.01.2021)

מתחילים עם הביצים והסוכר ולאחר שהתערובת של השוקולד והשמן התקררה קצת מוסיפים אותה לקערה ומערבבים. אח”כ מוסיפים מים, מערבבים ובסוף קמח ואבקת קקאו.

מאמוש (09:49 23.12.2020)

היי אפרת, תודה רבה על כל המתכונים נפלאים והטעימים שלך!!!
בטעות הפעלתי על טורבו. היה צריך לשים למשך זמן כפול. יצא מצוין! עדיין רך ועסיסי 🙂

מתכונים ב-10 דקות (11:22 23.12.2020)

הכי חשוב שיצא טעים 🙂
תודה רבה יקירה,
יום נפלא❤️

הדסה (15:36 8.12.2020)

יש לך מתכון לעוגת גומות??
תודה מראש..

מתכונים ב-10 דקות (17:07 8.12.2020)

היי הדסה,
יש לי מתכון לעוגת שוקולד 🙂
את הגומות תצרי בעזרת כפית קטנה לצורת חור שהעוגה מוכנה ולפני שתמזגי את רוטב השוקולד מעל העוגה.
בהצלחה🌸

הדסה (22:57 8.12.2020)

המתכון זה המתכון הנ”ל?
תודה על התשובה .

מתכונים ב-10 דקות (10:44 9.12.2020)

כן הדסה, תכיני את עוגת השוקולד מהמתכון הזה
ולאחר יצירת הגומות תוסיפי את ציפוי השוקולד לעוגה
יום נפלא🌸

הדסה (16:34 9.12.2020)

תודה 🙂 ;*

חני (22:51 22.11.2020)

הייי כמה אבקת אפיה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:43 23.11.2020)

2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח לבן רגיל מעורבבות עם 2 כפיות אבקת אפיה.

תהילה (16:09 5.09.2020)

היי אפרת
אם ברצוני להכין את העוגה בתבניות אישיות.
כמה זמן אפיה אצטרך ומה המעלות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:17 5.09.2020)

180 מעלות במשך 15-20 דקות.

מאי (21:20 30.07.2020)

היי אפרת
שוב בעינייני ערבוב אני 🙂 את הקקאו לערבב יחד עם הקמח + אבקת אפיה בקערה נפרדת או רק לאחר שהוספתי את הקמח ואבקת האפיה לתערובת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:20 30.07.2020)

כן, לערבב יחד עם הקמח ואבקת האפיה.

עינת (08:45 10.07.2020)

בוקר טוב אפרת

אפשרי רסק תפוחים במקום השמן?

בתודה .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:33 10.07.2020)

חצי מכמות השמן. לא מומלץ להמיר את הכל.

am (16:12 7.07.2020)

אפשר להישתמש בתבנית נשלפת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:28 7.07.2020)

הבלילה יוצאת נוזלית לכן עדיף תבנית שהיא חלק אחד.
אם את רוצה להכין בתבנית נשלפת חשוב שהיא תהיה מספיק אטומה ואם לא אז כדאי לרפד אותה בנייר אפיה.

אורנה (16:03 22.05.2020)

אפרת אהובה ויקרה,
תודה רבה לך מעומק הלב והנשמה,
כל המתכונים שלך לבישול ולאפיה,ממש נפלאים,קלים,פשוטים,טעימים ובריאים
ממש אוהבת את כל מה שאת מביאה עבורנו
המון תודה,תבורכי
שליחת אור מהממת שאת
אורנה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:14 22.05.2020)

תודה רבה יקרה 💖

ליאב (19:12 18.03.2020)

שלום, הכנתי את העוגה אך משום מה היא לא תפחה.. לא יודעת מה עשיתי לא בסדר. נראית כמו בראוניז מרוב שנמוכה. אשמח לטיפים, ממש מבעס.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:29 18.03.2020)

באיזה גודל תבנית השתמשת?
כמה זמן חיממת את התנור מראש?
העוגה נשארה באותו גובה של הבלילה לפני האפיה? אם כן, אולי יש בעיה עם הקמח התופח.

אורנה (16:05 22.05.2020)

כתוב שיש לערבב הקמח אם אבקת האפיה בנפרד (באם זה לא קמח תופח)
אולי זה העניין?

מורן (13:30 26.02.2020)

בנוסף מה הכמויות של המצרכים לציפוי העוגה המיועדת ל- 34 ילדים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:02 26.02.2020)

200 גרם שוקולד מריר + מיכל קצפת צמחית (250 מ”ל).

מורן (13:24 26.02.2020)

צהריים טובים אפרת, איזו תבנית מתאימה להכנת עוגה עבור 34 ילדים ומה הכמויות של המצרכים להכנת העוגה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:02 26.02.2020)

היי מורן,
אפשר להכין ענקית בגודל של התנור (32X40 ס”מ):
5 ביצים
2 כוסות סוכר
כוס וחצי שמן (רצוי קנולה)
3 כוסות מים חמים (לערבב מים קרים עם מים רותחים באותו יחס)
4 כוסות קמח תופח
8 כפות אבקת קקאו (מומלץ לשלב חצי כמות שוקולית)
ציפוי שוקולד: מיכל קצפת צמחית (250 מ”ל) + 200 גרם שוקולד מריר

אנואר (07:32 26.07.2020)

היי
מה הכמויות לציפוי קקאו/שוקולית וחמאה לתבנית ענקית של התנור? כלומר רוצה ציפוי אחר משמנת מתוקה ושוקולד מריר
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:01 26.07.2020)

6 כפות שטוחות אבקת קקאו (אפשר לשלב 4 כפות שטוחות קקאו + 2 כפות רגילות שוקולית)
60 גרם חמאה מומסת
8 כפות מים רותחים
7-8 כפות מלאות אבקת סוכר (או לשים סוכר לבן רגיל)
-מערבבים את כל החומרים בקערית. מומלץ להוסיף את אבקת הסוכר בהדרגה לפי המתיקות שאוהבים (אם משתמשים בסוכר לבן רגיל יש לחמם את התערובת כמה שניות במיקרוגל ולערבב עד שהסוכר נמס לגמרי).

מיטל (14:54 10.02.2020)

הי אפרת
אני רוצה להכין עוגת יום הולדת ליום שישי. האם יכולה להכין היום, להקפיא ולצפות רק ביום חמישי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:52 10.02.2020)

כן אפשר.

מירב (11:43 2.02.2020)

היי אפרת,
אני רוצה להכין את העוגה הזו ליום ההולדת של הבת שלי, אבל אני רוצה לצפות אותה לגמרי בקצפת (שתהיה עטופה כולה בלבן). האם יש לך טיפ לאיך לבצע את זה שיצא יפה וגם האם יש לך ומתכון לקצפת?
תודה

מירב (11:45 2.02.2020)

התכוונתי:
אני רוצה להכין שתי עוגות שוקולד עגולות ליום ההולדת של הבת שלי, לשים אותן בקומות אחת על השנייה אבל לצפות אותה לגמרי בקצפת (שתהיה עטופה כולה בלבן). האם יש לך טיפ לאיך לבצע את זה שיצא יפה וגם האם יש לך ומתכון לקצפת?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:17 2.02.2020)

היי מירב,
כדאי לצפות בקצפת רק לאחר שהעוגה התקררה לגמרי.
להכנת קצפת מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה: מיכל קצפת צמחית או שמנת מתוקה 38% עם 3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל.
את הקצפת מומלץ למרוח על העוגה בעזרת “לקקן”.
*חשוב שמיכל השמנת/קצפת צמחית יהיה קר מאוד לפני ההקצפה אחרת ההקצפה עלולה שלא להצליח.

אלם (17:55 4.01.2020)

היי אפרת קודם כל תודה על האתר המושלם על מתכונים נהדרים, רציתי להכין עוגה גדולה ליום הולדת של הבת שלי רציתי לדעת את כמויות וגם שזה אותו כמות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:58 4.01.2020)

בתבנית בינונית בגודל 32X25 או תבנית ענקית בגודל 32X40?

רוויטל (20:35 2.12.2019)

אני רוצה להכין בתבנית אינגליש קייק אחת עוגת שוקולד אבל ללא הגאנש, אלא בצורה קצת אחרת.

ניסיתי בעבר פשוט לכסות בניילון נצמד וזה יצא בסדר אבל לא בדיוק מה שרציתי.
הכוונה שלי ללא גאנש מעטה נימוח ומתוק כמו שמוכרים לעיתים עוגות קנויות כאלה.

אז אני צריכה פשוט להכין סירופ מסוכר ומים ? ואם כן מה הכמויות ? דבש גם צריך להוסיף מעט? כי נראה לי שזה גם טיפה דביק מה שאני מתכוונת אבל אולי הסירופ עם הסוכר כן נותן את הדביקות הזאת

ואז גם רצוי לפני לכסות בניילון נצמד מספר דקות? או רק ישר לשים את הסירופ וזה ייתן את התוצאה הזאת ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:41 2.12.2019)

סורי, אני לא מכירה את הסירופ הזה.

אנונימי (15:03 18.11.2019)

מהממם. מרגע שנכנסתי לאתר הזה. רק תשבחות אני מקבלת. תודה על מתכונים והסברים קלים. סופסוף כיף להיכנס לאתר כזה. רק סוגיה אחת. האם יתכן ותעשי זאת שיהיה קבוע במסך ולא יתכבה. העוגה יצאה מהממת.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:11 18.11.2019)

קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
לגבי המסך, אני אבדוק איך ואום אפשר לעשות את זה.

אדל (11:35 9.11.2019)

האם יש אפשרות להחליף את המים בחלב ? אם כן, האם החלב צריך להיות חמים כמו המים?
האם העוגה מספיק מתוקה עם קקאו? בדרך כלל מכינה עוגות עם שוקולית, האם יש אפשרות לשלב בין קקאו ושוקולית? אם כן, מה הכמות?
תודה רבה מראש! מתה על המתכונים שלך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:37 9.11.2019)

כן אפשר. כדאי שהחלב יהיה חמים.
אפשר לשלב 2 כפות גדושות שוקולית + 2 כפות קקאו.

חנה (18:41 2.11.2019)

שלום, יצא לי לא משהו, מדובר בכוס חד פעמי או כוס מדידה? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:29 2.11.2019)

אולי השתמשת בכוס לא נכונה.
יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל כמו כוס זכוכית רגילה עם ידית.

גדעון רוה (13:03 20.09.2019)

כמו כל סבא מצוי, אני אוהב מתכונים לעצלנים. במקרה זה – עוגת יום הולדת לבת שלי (בעצם לנכדה הגדולה – שנתיים וחצי). היות ואני מודד בסמ”ק, הייתי שמח אם היית מפרסמת טבלת המרה מכוס לסמ”ק. היות וכל המידות כאן הן בכוסות (פרט לביצים ולקקאו), אסתפק הפעם במאתיים סמ”ק לכוס ובביצה L.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:45 20.09.2019)

שלום גדעון,
תשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל/סמ”ק לכל הכמויות במתכון.
כוס סוכר – 240 מ”ל
3/4 כוס שמן – 180 מ”ל
כוס וחצי מים חמים- 360 מ”ל
2 כוסות קמח תופח – 480 מ”ל

דוד (12:16 20.09.2019)

שלום, שלחתי לך שאלה באיימיל שמופיע ב”צור קשר” אשמח אם תעני לי.

תודה רבה !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:40 20.09.2019)

שלחתי תשובה במייל.

מרים (14:46 31.07.2019)

רציתי לדעת אם אפשר להכין את העוגה גם בתור מאפינס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:04 31.07.2019)

כן אפשר. זמן אפיה 15-18 דקות.

נוי (11:19 7.07.2019)

תודההההה רבה רבה!!!!!! העוגה מ ע ו ל ה !!!!!! 💋💋💋🙏 בפעם הבאה, הייתי רוצה שהעוגה תהייה יותר מתוקה, מה להוסיף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:37 7.07.2019)

העוגה נראית מעולה 😍
פעם הבאה את יכולה להגדיל את כמות הסוכר לכוס ושליש.

מירי (00:34 26.06.2019)

יצא מעולה! העוגה לא צנחה, לא מתוקה מדי, יצאה בקלות מהתבנית קפיץ, ציפיתי בקרם גאנש קישטתי ויצא ממש טוב! תודה רבה! בפעם הבאה אכין שתיים כאלה אחת על השנייה כדי שתצא לי עוגה גבוהה מאוד.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:25 26.06.2019)

שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת 🙂
תודה מירי

יעלי (22:09 19.05.2019)

היי אפרת,
האם את העוגה שומרים במקרר או בחוץ? תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:34 20.05.2019)

אם יש בה ציפוי גנאש אז במקרר. אם העוגה עם ציפוי ללא שמנת או ללא ציפוי אז אפשר לשמור בחוץ.

הדר (10:32 10.03.2019)

האם אפשר להוסיץ מים רותחים?
ומתי להכניס את השוקולית? לפני הקמח או לערבב יחד עם הקמח?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:28 10.03.2019)

מים רותחים עלולות לבשל את הביצים. עדיף מים חמים (מים רותחים שהוספת להם קצת מים קרים).
את השוקולית יש לערבב עם הקמח.

טל (13:14 8.02.2019)

היי אפרת. האתר שלך מעולה. אני מכורה 🙂
הכנתי את העוגה שלך הוספתי שלוש ביצים. בסוף האפייה יצאו לי סדקים בחלק העליון של העוגה ולא היא לא חלקה לגמרי. מה הסיבה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:24 8.02.2019)

היי טל 🙂
זה קורה לפעמים שהעוגה נסדקת בחלק העליון. את יכולה להפוך אותה בזהירות לתבנית חדשה בצורה כזו שהחלק התחתון יהיה עליון והעוגה תהיה ישרה לגמרי. כדאי להפוך את העוגה רק לאחר שהיא מתקררת לגמרי.
פעם הבאה אפשר לאפות ב170 מעלות. אפיה בטמפרטורה נמוכה יותר עוזרת למנוע תפיחה מהירה של העוגה והתבקעות/סדקים כתוצאה מכך.

ריקי (11:44 31.12.2018)

ועוד משהו ששכחתי לשאול..
במתכון רשום 2 ביצים גם אם זה בגודל בינוני(m)?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:36 31.12.2018)

אם זה גודל בינוני כדאי לשים 3 ביצים. במיוחד אם רוצים שהעוגה תהיה יותר יציבה.

ריקי (11:18 31.12.2018)

היי…
יש אפשרות לחלץ את העוגה מהתבנית או שהיא לא כזו יציבה? היא מספיקה ל2 תבניות אינגליש קייק?
תודה ויום טוב!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:35 31.12.2018)

היי ריקי,
העוגה מספיקה ל-2 אינגליש קייק חד פעמיות. יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
ניתן לחלץ אותה מהתבנית רק לאחר שהעוגה התקררה לגמרי.

ס (11:08 15.11.2018)

היי 🙂
אפשר להוסיף לתערובת פירות יער קפואים(כחלק מהעוגה) ולהוסיף באמצע שכבת קרם פירות יער?

תודה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:52 15.11.2018)

אפשר לצקת לתבנית מחצית מהבלילה, לפזר פירות יער ולהוסיף מעל את המחצית השניה.
אפשר גם לחצות את העוגה בעדינות לרוחב (לאחר שהיא מתקררת) ולמלא בקרם פירות יער.
אפשרות נוספות היא להכין ציפוי שוקולד ולפני ההגשה לפזר פירות יער מעל הציפוי.

אדל (13:24 23.07.2018)

היי אני עשיתי את העוגה הזאת רק בלי ציפוי האם זה פרווה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:58 23.07.2018)

כן.

חן (10:40 18.06.2018)

היי אפרת היקרה…
הכנתי אתמול את העוגה הזאת והיא יצאה לי קצת דחוסה ולא אורירית…
ערבבתי את הכל במטרפה, והפחתתי בסוכר לחצי כוס… יכול להיות שזאת הבעיה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:13 18.06.2018)

היי חן,
העוגה לא אמורה להיות אוורירית במיוחד.
בדר”כ כשרוצים להכין עוגה אוורירית מפרידים את הביצים ומקציפים בנפרד את החלבונים עם הסוכר.

שפית (18:04 14.06.2018)

היי
העוגה יצאה לי ממש דקה עד שרואים את רצפת התבנית.
מה קרה?
עשיתי הכל לפי מה שכתוב.
אשמח לתשובה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:14 14.06.2018)

מה הכמות שהכנת ובאיזה תבנית השתמשת?
השתמשת בכוס בנפח 240?
שמת קמח תופח?

אנסטסיה (13:50 12.06.2018)

הי אפרת, אני לא יוצאת מהאתר שלך פשוט מעולה! תודה על המתכונים הקלים והטעימים. אני רוצה להכין עוגת שוקולד בתבנית ענקית, כדי שתיהיה שטוחה שאוכל לשים עליה דף סוכר.. על איזה עוגה את ממליצה כי הכנתי את עוגת השוקולד הפשוטה והיא יצאה עם בטן וקצת נסדקה.. מה לא עשיתי נכון ואיזה עוגה הכי תתאים לי? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:40 12.06.2018)

היי אנסטסיה,
את יכולה להכין את העוגה הזאת ולהכפיל כמויות ב-2.
אם יש קצת בטן לעוגה אפשר לחתוך אותה עם סכין ו/או להפוך את העוגה בזהירות לתבנית חדשה, כך שהחלק התחתון יהיה למעלה ואז העוגה ממש ישרה.

עלמה (15:16 30.05.2018)

אפשר להכין את העוגה גם במיקסר חשמלי רגיל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 30.05.2018)

כן, אפשר.

רחלי (15:15 17.05.2018)

תודה רבה ! יצא מוש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:41 20.05.2018)

שמחה לשמוע 🙂

יעל בראל (15:09 13.04.2018)

לא הבנתי את כמות המים בעוגה . האם אני צריכה לשים גם כוס וחצי מים רותחים וגם כוס וחצי מים קרים ? אודה להבהרה , תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:47 13.04.2018)

היי יעל,
יש לערבב 3/4 כוס מים רותחים + 3/4 כוס מים קרים ואז מגיעים לכוס וחצי מים חמים.

אילנה. (17:42 8.03.2018)

שלום אפרת היקרה! אם אני רוצה לשים אבקת חרובים במקום קקאו צריך לשנות משהו בכמויות? תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 8.03.2018)

לדעתי הכמות נשארת אותה כמות.

אודליה (09:14 27.02.2018)

היי אפרת! אני רוצה להכין היום עוגת שוקולד (ב2 תבניות אינגליש קייק – אגב, אני מאנגליה במקור ועדיין לא הבנתי מה הקשר עם התבנית חחח). אני מתלבטת בין העוגה הזאת לבין העוגה העסיסית (זאת עם הסוכריות הצבעוניות בתמונה). אני רוצה טעם עשיר של שוקולד ושתהיה רכה, אבל יציבה, לא רטובה מדי ולא מלכלכת. מה את ממליצה?? תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:27 27.02.2018)

היי יקירה,
עוגת השוקולד העסיסית טעימה אבל מתפוררת ולכן מלכלכת מעט. עדיף להכין את העוגה במתכון הזה ולהוסיף לה ביצה נוספת (סה”כ 3 ביצים) או את עוגת השוקולד הפשוטה. ממליצה להכין לה ציפוי גנאש. זה מעשיר את הטעם.
(לגבי האינגליש קייק- גם לי אין מושג 🙂 )
יום מקסים ופורים שמח!

אודליה (14:24 27.02.2018)

הכנתי את העוגה הזאת ויצאה מעולה!! כמובן שהוספתי ציפוי וגם קוקוס טחון. רק חבל שלא קראתי את ההוראות עד הסוף, הייתי מוסיפה גם תמצית וניל. בכל זאת יצאה ממש טעימה! אז תודה רבה ופורים שמח אפרת יקרה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:32 27.02.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה!

אביבית (21:13 6.11.2017)

תודה אפרת על מתכונים נהדרים קלים
ומושלמים לנשים עסוקות ועייפות כמוני(:
רציתי להכין את העוגה וראיתי שאין לי קמח רגיל או תופח יש לי רק קמח כוסמין מלא של רובינפלד וקמח כפרי שאינני יודעת אם הוא מתאים.
אודה שתרשמי לי מתכון שמתאימה
לתבנית אלומינום בינוני
כשאני מסתכלת זה בגודל 3 תבניות אינגליש קייק אלומיניום /a4
תודה רבה על תשובתך המהירה
אני רוצה להכין את העוגה בבוקר 😊😊😊
תודה רבה
ותמשיכי להצליח 💖💖💖💖אביבית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:50 6.11.2017)

היי אביבית,
עדיף שתשתמשי בקמח כוסמין מלא.
כמויות לתבנית מלבנית בגודל 32X25:
3 ביצים גדולות
כוס וחצי סוכר
כוס שמן + 3 כפות (רצוי קנולה)
2+1/4 (שתיים ורבע) מים חמים
3 כוסות קמח כוסמין מלא + 3 כפיות אבקת אפיה (יש לערבב אותם קודם בנפרד ורק אח”כ להוסיף לבלילה)
6 כפות אבקת קקאו
תודה והמשך ערב נעים 🙂

קרין (15:08 4.10.2017)

היי ,
מה הכמות לתבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:04 4.10.2017)

היי קרין,
כמויות לתבנית 26:
3 ביצים גדולות
כוס וחצי סוכר
כוס שמן + 3 כפות (רצוי קנולה)
2+1/4 כוסות מים חמים (לערבב מים קרים עם מים רותחים באותו יחס)
3 כוסות קמח תופח
6 כפות אבקת קקאו
חג שמח 🙂

קרין (09:42 5.10.2017)

תודה רבה אין על האתר שלך !

יונתן (08:49 28.08.2017)

אהלן, נתקלתי במתכונים מסויימים אי אפשר להוסיף למחברת המתכונים , למשל כאן לא היתה לי אפשרות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:21 28.08.2017)

נכון, זה בטיפול.

מוריה (14:03 11.08.2017)

היי.קודם כל תודה על האתר המושלם.בזכותך התחלתי לאפות!הכל מובן ויוצא טעים מאוד!
רציתי לשאול. יש לי קמח רגיל.כמה אבקת אפיה אני צריכה להשים?
תוגה☺

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:47 11.08.2017)

היי מוריה,
אני שמחה לשמוע 🙂
על כל כוס קמח שמים כפית אבקת אפיה כך למתכון הזה יש לשים 2 כפיות אבקת אפיה.
חשוב לערבב את הקמח קודם עם אבקת האפיה ורק אז להוסיף לתערובת.
שבת שלום

חופית (18:33 25.07.2017)

יצא מעלף!!!!!!!
עם ציפוי ובלי .
טעימה רטובה – מושלם

עשיתי עוגה ראשונה בצורת םרפר מתבנית סיליקון
והספיק לי לעוד עוגה – אינגליש קייק

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:34 25.07.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

מושקא (10:17 9.07.2017)

זה יכול להיות גם לשתי תבניות אינגליש קיק?
ואם לא אפשר פליז את המתכון..תודה ענקית על כל האתר הזה

מתכונים ב-10 דקות (11:26 9.07.2017)

כן, זה מתאים ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
שבוע מקסים 🙂

יובלי (23:34 26.06.2017)

היי אפרת,
הכנתי את העוגה והיא לא הצליחה לי, בלשון המעטה. בכל מתכון שהוא שחלק מהמרכיבים הוא מים – העוגה פשוט לא מצליחה לי – באופן קבוע. יש לך אולי הסבר לזה?

מתכונים ב-10 דקות (06:32 27.06.2017)

היי יובלי,
כדי שאוכל להבין היכן הבעיה אצטרך פירוט מה לא מצליח. איך העוגה יוצאת אחרי האפיה?
ובכלל, באיזה מתכונים נוספים השתמשת במים וזה לא הצליח.
יום מקסים

יובלי (23:49 27.06.2017)

היי אפרת,
כל מתכון שאני מכינה שאחד ממרכיביו הוא מים – העוגה פשוט לא יוצאת לי – זאת אומרת – לא תופחת בכלל – יוצא מעין בצק דחוס ולא טעים – יצאה לי עוגה ממש דקה – בגובה הבלילה כפי שהכנסתי אותה לתנור. אני חייבת למיין שאני אופה המון – ומהאתר שלך בפרט ויוצאות לי עוגות מעולות. רק בעוגות עם כוס/2 כוסות מים אני נופלת – יש לך רעיון למה זה קורה לי?

מתכונים ב-10 דקות (09:26 28.06.2017)

היי יובלי,
יש לי כמה שאלות:
את מערבבת היטב את הקמח עם אבקת האפיה לפני שאת מוסיפה לבלילה?
את מקפידה לחמם את התנור מראש היטב (לפחות 8 דקות לפני)?
את לא פותחת את התנור בזמן האפיה נכון?
את משמנת את התבנית?
מיד לאחר שהבלילה מוכנה את מכניסה את העוגה לתנור? הכוונה שהבלילה לא עומדת בטמפ’ החדר עד שהתנור יתחמם או משהו.
איזה עוגה אחרת למשל הכנת שהצליחה? שהיא לא על בסיס מים.

יובלי (10:16 29.06.2017)

היי אפרת,
תודה על המענה שלך!
אני פועלת נכון על פי כל השאלות ששאלת – לשאלתך, אני מכינה המון פעמים את עוגת המייפל שלך שיוצאת מעולה!!!
אולי בעוגות המכילות מים יש צורך לכוון את התנור על טורבו? אני מנסה למצוא את הפתרון לבעיה…

מתכונים ב-10 דקות (13:21 29.06.2017)

תקשיבי זאת ממש תעלומה 🙂
הטמפרטורה ותוכנית האפיה לא אמורים להיות מושפעים.
בעוגת המייפל את משתמשת במיץ תפוזים נכון? אם כן, את יכולה גם עוגות שוקולד להכין עם מיץ תפוזים במקום מים, עד שייצא פתרון לתעלומה.

מלי (09:50 22.06.2017)

בס”ד
לקרם השוקולד אפשר לשים במקום מים שמנת מתוקה {אני שמה שמנת פרווה

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.