איך מכינים עוגת שוקולד

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 21 יונ 2017

 מתכון לעוגת שוקולד קלה ופשוטה שתמיד מצליחה

עוגת שוקולד

חומרים:
2 ביצים גדולות (או 3 ביצים M)
כוס (200 ג’) סוכר
3/4 כוס (180 מ”ל) שמן (רצוי קנולה)
כוס וחצי (360 מ”ל) מים חמים (לערבב מים קרים עם מים רותחים באותו יחס)
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח
4 כפות (40 ג’) אבקת קקאו

אופן הכנה:
הערה כללית: להכנת העוגה ניתן להשתמש במיקסר ידני או במטרפה. אם אין אחד מהם אפשר גם לערבב עם כף רגילה.

  1. יש לחמם את התנור מראש ל180 מעלות.
  2. מתחילים בערבוב הביצים במשך כמה שניות בודדות. מוסיפים סוכר (רצוי בהדרגה) וממשיכים לערבב במשך כחצי דקה-דקה (ערבוב הביצים עם הסוכר מעניק לעוגה נפח ואוורירית).
  3. מוסיפים שמן, ומערבבים כמה שניות. מוסיפים מים חמים ומערבבים כמה שניות (מים חמים מעניקים לעוגה רכות). בסוף מוסיפים את הקמח התופח ואבקת הקקאו (ניתן להשתמש במקום ב-2 כוסות קמח לבן + 2 כפיות אבקת אפיה. יש לערבב את הקמח עם אבקת האפיה קודם בנפרד לפני שמוסיפים לתערובת).
  4. משמנים (בעזרת שמן או תרסיס שמן) תבנית מלבנית בגודל 22X31 או תבנית עגולה בקוטר 24 ויוצקים את התערובת לתבנית.
  5. מכניסים למרכז התנור בתוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון) ואופים במשך 25-30 דקות, עד שהעוגה מוכנה. איך יודעים אם העוגה מוכנה? נועצים קיסם במרכז העוגה ובודקים אם הוא יוצא יבש או מעט פירורי. אם כן, העוגה מוכנה. אם קיסם יוצר רטוב, יש להמשיך לאפות ולבדוק כעבור 5 דקות נוספות.

לשיפור הטעם אפשר להוסיף לעוגה כפית תמצית וניל ו/או כשליש כוס שוקולד צ’יפס. את השוקולד צ’יפס מומלץ לקמח לפני (כדי שלא ישקע לתחתית העוגה) ולהוסיף לתערובת בסוף ולערבב ערבוב אחד קליל. מומלץ לפזר חלק מהשוקולד צ’יפס מעל העוגה לאחר שיצקתם אותה לתבנית.

מומלץ להכין ציפוי שוקולד לעוגה שמשדרג ומעשיר את הטעם.

*מתכונים נוספים לעוגות שוקולד תוכלו למצוא כאן – עוגות שוקולד.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
רחלי (17:14 22.07.2022)

רוצה להצטרף

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:05 22.07.2022)

היי,
צירפתי אותך לניוזלטר (נשלח בימי חמישי)😊

avatar
יניב (00:24 1.07.2022)

הכנו לשבת
יצא מדהיםםםםםםםםםםםםםםםם
הוספנו סוכר וניל
הקמח היה כוסמין בהיר
עוגה עשירה ועדינה.
איזה כיף להכין עוגה כזאת עם כמות סוכר סבירה (ןלא כמו המתכונים עם 2 וחצי כוס סוכר…)
טעם אדיר, כמו המרקם, מושלם

תודה תודה תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:32 1.07.2022)

שמחה ממש שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף😊

avatar
חיים לביא (20:48 5.06.2022)

שבוע טוב ובשורות טובות אפרת:)
אפרת אם אני שם רסק תפוחים במקום ביצה אז לערבב את הרסק עם סוכר לפני ששמים בתערובת כמו עם הביצה או שלא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:50 5.06.2022)

היי,
יש להכניס את הרסק לקערה, לאחר מכן להוסיף את הסוכר, ואז לערבב טוב- כמו שמכינים עם ביצים.

avatar
חיים לביא (08:15 3.06.2022)

בוקר טוב שבת שלום וחג שמח אפרת:)
אם אשים רסק תפוחים 60 גרם במקום ביצה זה ישנה את הטעם או המרקם של העוגה או שזה אותו דבר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:11 3.06.2022)

היי,
בכל מאפה/עוגה המרת ביצה ברסק תפוחים משנה את המרקם (ומעט את הטעם).
בעוגת שוקולד אפשר להמיר ביצה ברסק תפוחים ולרוב זה יוצא מוצלח.

avatar
‪haim (09:19 3.06.2022)

60 גרם רסק זה הכמות נכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:42 3.06.2022)

להמרת ביצה אחת כן.

avatar
לידיה פדלון (14:42 12.05.2022)

היי אפרת יש בעיה להשתמש עם מיקסר רגיל לא ידני?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:14 12.05.2022)

היי,
אפשר בהחלט להשתמש במיקסר רגיל(:

avatar
itzik30 (08:41 27.04.2022)

תודה לך, אני מעוניין לעשות עוגת שוקולד, ולעשות לה ציפוי לבן לבקשת הבן, מה מומלץ? קצפת? גנאש לבן? אשמח לרעיונות שלך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:05 27.04.2022)

היי,
ילדים בד”כ יעדיפו עוגת שוקולד עם קצפת, זה גם נראה טוב ומאפשר לקשט מעל במה שאוהבים(:

avatar
פנינה (09:18 4.04.2022)

היי אפרת
האם אפשר להמיר את השוקולד מריר בשוקולד חלב ולהוסיף קקאו? כמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:03 4.04.2022)

היי,
את יכולה להמיס 100 גרם שוקולד חלב (תמיסי עם 2/3 כוס השמן שבמתכון) עם כף מחוקה קקאו.
את כמות המים כדאי להפחית לכוס ושליש (במקום כוס וחצי).

avatar
נריה (19:30 2.01.2022)

אפרת יקרה תודה ענקית על המתכון המעולה ובכלל על האתר המדהים אנחנו נהנים ממנו מאוד!
שאלה קטנה לגבי העוגה- למה קורה שהיא יוצאת עם בקעים?

איך מכינים עוגת שוקולד
avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:51 2.01.2022)

היי,
שמחה מאד שאתם נהנים מהמתכונים, והעוגה נראית מעולה!
התופעה הזו קורית המון בעוגות בחושות, אבל הנה כמה דגשים שעשויים למנוע את זה:
-להקפיד על דיוק בחומרים ושימוש בכוס מדידה
-להימנע מערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
-להשתמש בתבנית בגודל הכתוב במתכון
– לחמם תנור מראש, בחום הדרוש
-לאפות עוגות בתכנית קו עליון ותחתון
-להימנע מפתיחת דלת התנור ומהזזת העוגה במהלך האפייה.
בהצלחה!

avatar
Lilach22 (16:03 28.12.2021)

היי אפרת (:
האם אפשר להחליף לקמח כוסמין?
ומה עוד צריך לעשות בכדי שתצא אוורירית?
(לרוב קמח כוסמין הן יותר דחוסות)

יש לך אתר נפלא!
ותודה רבה מראש (:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:39 28.12.2021)

היי,
קמח כוסמין באופן בלתי נמנע משפיע על המרקם.
כדאי להקפיד על הימנעות מערבוב יתר ועל שימוש בביצים גדולות על מנת שהמרקם יהיה כמה שפחות כבד(:

avatar
נעה (19:25 23.12.2021)

היי אפרת
מה הכמויות לתבנית עגולה 20*8
אני רוצה שהעוגה תצא יחסית גבוהה (בערך כגובה התבנית)
ועוד שאלה, ניתן להמיר את המים והשמן בחלב וחמאה?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:32 23.12.2021)

היי נעה,
אם התבנית בגובה 8 ס”מ ואת מעוניינת בעוגה גבוהה- תוכלי להכין את הכמות במתכון.
אפשר להמיר את המים בחלב, ואת השמן ב180 גרם חמאה מומסת.
בהצלחה!

avatar
הילי קשרי (10:35 29.11.2021)

אימאלה איזו עוגה מושלמת!
המרקם כל כך מדוייק. עשירה מאוד בטעם כאילו שמתי שוקולד בתוך הבלילה של העוגה (ולא שמתי).
תודה על מתכון מוצלח❤

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:41 29.11.2021)

איזה כיף לשמוע!
תודה על השיתוף והפרגון הילי❤

avatar
ריבקי (15:19 19.11.2021)

האם אפשר להשתמש אבקת שוקו? אם כן, כמה והאם להפחית סוכר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:35 19.11.2021)

היי,
אפשר להשתמש ב-5 כפות שוקולית ולהפחית 3 כפות סוכר מכמות הסוכר.
העוגה תצא בהירה מאד ויחסית לא שוקולדית, אז אני פחות ממליצה להשתמש רק בשוקולית.

avatar
רעות (17:46 29.10.2021)

הכנתי לאמא שלי ליום הולדת ואהבה מאוד!! עוגה קלה טעימה ורכה
מומלץ ביותר!

איך מכינים עוגת שוקולד
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:40 30.10.2021)

איזה כיף שאהבתן את המתכון! העוגה נראית מעולה❤

avatar
בתיה (18:37 25.10.2021)

עוגה טעימה אבל מתפוררת בקלות
תודה על המתכון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:52 25.10.2021)

שמחה מאד שיצא טעים!
המתכון הזה דווקא לא יוצא פירורי במיוחד, כך שיכול להיות שהיה חוסר דיוק במרכיבים או ערבוב יתר אחרי הוספת הקמח או אפיית יתר.

avatar
ריבקי (17:08 10.09.2021)

תודה♥️
יצא ממש טעים!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:14 10.09.2021)

שמחה שאהבת את המתכון❤

avatar
יסמין (00:45 9.07.2021)

היי אפרת
אני מעוניינת להכין עוגת שוקולד עם שכבות לבנות של קרם.
1. האם המתכון מתאים לכך (ולא מתפורר, כך שאוכל לחתוך את העוגה באמצע)? – אם לא – איזה מתכון כן יכול להתאים? (פרווה)
2. האם להכין את הקרם – ריצ ופודינג עם מים או בלי?
3. כמויות לעוגה רינג 36, הכמויות מתאימים?
4. ביצים גדולות – הכוונה לXL או L?

תודה רבה לך ושבת שלום!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:07 9.07.2021)

היי יסמין,
1. המתכון מתאים
2. אם מדובר בקצפת צמחית-ריץ’ אין צורך להוסיף מים.
3. המתכון מתאים לתבנית בקוטר 24. לכן, אם הרינג שלך לא גבוה- כדאי להכין כמות כפולה.
4. אפשר גם וגם, אבל בעיקרון מדובר בביצים L.
בהצלחה ושבת שלום😊

avatar
יסמין (11:10 9.07.2021)

תודה אפרת
הכנתי ויצא מעולה 🙂
הורדתי קצת מהשמן

שבת שלום!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:19 9.07.2021)

איזה כיף! תודה שחזרת לעדכן😊

avatar
מיטל (14:22 13.04.2021)

שלום רב אפרת האם ניתן להוסיף לבצק יוגורט?תודה וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:26 13.04.2021)

היי מיטל,
לא ניסיתי, אבל חושבת שאפשר לשים חצי כוס יוגורט (רצוי במתיקות מעודנת) ולהפחית את כמות המים החמים לכוס אחת.

avatar
.א.ע.ש. (14:17 12.04.2021)

וואוו אפרת!!!
יצא פשוט טעים!!😋🎂
תודה ע-נ-ק-י-ת-! ♥

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:36 12.04.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף😊

avatar
מוריה (15:11 11.04.2021)

הי אפרת
הכנתי את העוגה —
עכשיו היא יצאה לי מאוד דחוסה ושמתי 2 כוסות קמח+ 2 כפיות אבקת אפיה כולל כל החומרים
מצרפת תמונה של איך שיצאה לי
יצאה טעים אבל מאווד דחוס
אשמח שתגידי לי אם זה ככה אמור להיות או שפשוט ככה יצא לי תודה

איך מכינים עוגת שוקולד
avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:02 11.04.2021)

היי מוריה,
קצת קשה לי לראות מה המרקם של העוגה מהתמונה. אבל בכל מקרה היא לא אמורה לצאת מאד דחוסה…
אני יכולה לחשוב על כמה סיבות לכך:
את משתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל? מערבבת היטב את הקמח עם אבקת האפייה לפני שאת מוסיפה לבלילה? מקפידה לחמם את התנור מראש (לפחות 8 דקות לפני)? לאחר שהבלילה מוכנה את מכניסה את העוגה לתנור בלי לחכות?

avatar
מוריה (17:41 11.04.2021)

השתמשתי בכוס חמה כזאת של חד”פ
ערבבתי את הבלילה
כנראה שלא חיממתי מראש וחיממתי רק שהעוגה היתה בתבנית וככה גם העוגה נשארה בחוץ
תודה רבה על התשובה המהירה
מעריכה😀

avatar
יערית (09:41 11.02.2021)

אפשר אחרי האפיה לחתוך לשכבות ולמלאת בקצפת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:14 11.02.2021)

כן אבל חשוב להניח לעוגה להתקרר לגמרי אחרת היא תתפרק בחיתוך.

avatar
אורית (22:57 31.01.2021)

היי אפרת, רציתי להגיד שמרכיבים לעוגה לא מתאימים לתבנית בגודל המלבן 22*31 ,מתאים אולי לתבנית אינגליש קייק משום שהעוגה לא תפחה ויצא כמו בראוניז, להכפיל כמויות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:06 1.02.2021)

היי אורית,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית 31X22.
בטוח שהשתמשת בתבנית הזאת?
באיזה גודל כוס השתמשת?
אם העוגה לא תפחה אז יכול להיות שהיתה בעיה עם חומרי ההתפחה. השתמשת בקמח תופח או בקמח עם אבקת אפיה?

avatar
בתאל (20:50 31.01.2021)

עוד מתכון מעולה שלך…
תודה רבה לך ♥

איך מכינים עוגת שוקולד
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:58 31.01.2021)

מהמם😍
תודה לך על השיתוף ❤️

avatar
ימית (18:35 27.01.2021)

אפרתי כרגיל המתכונים שלך יוצאים הכי טעימים שיש!!!!
יצאה עוגה טעימה ברמות קשות!!
כולם זללו והתענגו
תודה רבה!!

איך מכינים עוגת שוקולד
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:51 27.01.2021)

תודה ימית 🙂
נראה מעולה!!!

avatar
מיטל (22:54 26.01.2021)

שלום רב מה הכמות לתבנית אינגליישקייק?תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:29 27.01.2021)

היי מיטל,
המתכון מתאים ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
אם את רוצה תבנית אחת תחלקי את המצרכים ותורידי חצי.
בהצלחה😃

avatar
הודיה (15:36 8.01.2021)

היי יש אופציה אחרת לשים במקום קקאו? אין לי גם שוקולית:/

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:40 8.01.2021)

אני חושבת שאת יכולה להמיס 100 גרם שוקולד מריר (תמיסי עם 6/4 כוס השמן שבמתכון).
את כמות המים כדאי להפחית לכוס ושליש (במקום כוס וחצי).

avatar
הודיה (15:45 8.01.2021)

תודה רבה ואת השוקולד שיצא אני מוסיפה עם הקמח ומערבבת? ואז מוסיפה את זה לתערובת השניה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:51 8.01.2021)

מתחילים עם הביצים והסוכר ולאחר שהתערובת של השוקולד והשמן התקררה קצת מוסיפים אותה לקערה ומערבבים. אח”כ מוסיפים מים, מערבבים ובסוף קמח ואבקת קקאו.

avatar
מאמוש (09:49 23.12.2020)

היי אפרת, תודה רבה על כל המתכונים נפלאים והטעימים שלך!!!
בטעות הפעלתי על טורבו. היה צריך לשים למשך זמן כפול. יצא מצוין! עדיין רך ועסיסי 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:22 23.12.2020)

הכי חשוב שיצא טעים 🙂
תודה רבה יקירה,
יום נפלא❤️

avatar
הדסה (15:36 8.12.2020)

יש לך מתכון לעוגת גומות??
תודה מראש..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:07 8.12.2020)

היי הדסה,
יש לי מתכון לעוגת שוקולד 🙂
את הגומות תצרי בעזרת כפית קטנה לצורת חור שהעוגה מוכנה ולפני שתמזגי את רוטב השוקולד מעל העוגה.
בהצלחה🌸

avatar
הדסה (22:57 8.12.2020)

המתכון זה המתכון הנ”ל?
תודה על התשובה .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:44 9.12.2020)

כן הדסה, תכיני את עוגת השוקולד מהמתכון הזה
ולאחר יצירת הגומות תוסיפי את ציפוי השוקולד לעוגה
יום נפלא🌸

avatar
הדסה (16:34 9.12.2020)

תודה 🙂 ;*

avatar
חני (22:51 22.11.2020)

הייי כמה אבקת אפיה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:43 23.11.2020)

2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח לבן רגיל מעורבבות עם 2 כפיות אבקת אפיה.

avatar
תהילה (16:09 5.09.2020)

היי אפרת
אם ברצוני להכין את העוגה בתבניות אישיות.
כמה זמן אפיה אצטרך ומה המעלות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:17 5.09.2020)

180 מעלות במשך 15-20 דקות.

avatar
מאי (21:20 30.07.2020)

היי אפרת
שוב בעינייני ערבוב אני 🙂 את הקקאו לערבב יחד עם הקמח + אבקת אפיה בקערה נפרדת או רק לאחר שהוספתי את הקמח ואבקת האפיה לתערובת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:20 30.07.2020)

כן, לערבב יחד עם הקמח ואבקת האפיה.

avatar
עינת (08:45 10.07.2020)

בוקר טוב אפרת

אפשרי רסק תפוחים במקום השמן?

בתודה .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:33 10.07.2020)

חצי מכמות השמן. לא מומלץ להמיר את הכל.

avatar
am (16:12 7.07.2020)

אפשר להישתמש בתבנית נשלפת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:28 7.07.2020)

הבלילה יוצאת נוזלית לכן עדיף תבנית שהיא חלק אחד.
אם את רוצה להכין בתבנית נשלפת חשוב שהיא תהיה מספיק אטומה ואם לא אז כדאי לרפד אותה בנייר אפיה.

avatar
אורנה (16:03 22.05.2020)

אפרת אהובה ויקרה,
תודה רבה לך מעומק הלב והנשמה,
כל המתכונים שלך לבישול ולאפיה,ממש נפלאים,קלים,פשוטים,טעימים ובריאים
ממש אוהבת את כל מה שאת מביאה עבורנו
המון תודה,תבורכי
שליחת אור מהממת שאת
אורנה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:14 22.05.2020)

תודה רבה יקרה 💖

avatar
ליאב (19:12 18.03.2020)

שלום, הכנתי את העוגה אך משום מה היא לא תפחה.. לא יודעת מה עשיתי לא בסדר. נראית כמו בראוניז מרוב שנמוכה. אשמח לטיפים, ממש מבעס.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:29 18.03.2020)

באיזה גודל תבנית השתמשת?
כמה זמן חיממת את התנור מראש?
העוגה נשארה באותו גובה של הבלילה לפני האפיה? אם כן, אולי יש בעיה עם הקמח התופח.

avatar
אורנה (16:05 22.05.2020)

כתוב שיש לערבב הקמח אם אבקת האפיה בנפרד (באם זה לא קמח תופח)
אולי זה העניין?

avatar
מורן (13:30 26.02.2020)

בנוסף מה הכמויות של המצרכים לציפוי העוגה המיועדת ל- 34 ילדים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:02 26.02.2020)

200 גרם שוקולד מריר + מיכל קצפת צמחית (250 מ”ל).

avatar
מורן (13:24 26.02.2020)

צהריים טובים אפרת, איזו תבנית מתאימה להכנת עוגה עבור 34 ילדים ומה הכמויות של המצרכים להכנת העוגה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:02 26.02.2020)

היי מורן,
אפשר להכין ענקית בגודל של התנור (32X40 ס”מ):
5 ביצים
2 כוסות סוכר
כוס וחצי שמן (רצוי קנולה)
3 כוסות מים חמים (לערבב מים קרים עם מים רותחים באותו יחס)
4 כוסות קמח תופח
8 כפות אבקת קקאו (מומלץ לשלב חצי כמות שוקולית)
ציפוי שוקולד: מיכל קצפת צמחית (250 מ”ל) + 200 גרם שוקולד מריר

avatar
אנואר (07:32 26.07.2020)

היי
מה הכמויות לציפוי קקאו/שוקולית וחמאה לתבנית ענקית של התנור? כלומר רוצה ציפוי אחר משמנת מתוקה ושוקולד מריר
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:01 26.07.2020)

6 כפות שטוחות אבקת קקאו (אפשר לשלב 4 כפות שטוחות קקאו + 2 כפות רגילות שוקולית)
60 גרם חמאה מומסת
8 כפות מים רותחים
7-8 כפות מלאות אבקת סוכר (או לשים סוכר לבן רגיל)
-מערבבים את כל החומרים בקערית. מומלץ להוסיף את אבקת הסוכר בהדרגה לפי המתיקות שאוהבים (אם משתמשים בסוכר לבן רגיל יש לחמם את התערובת כמה שניות במיקרוגל ולערבב עד שהסוכר נמס לגמרי).

avatar
מיטל (14:54 10.02.2020)

הי אפרת
אני רוצה להכין עוגת יום הולדת ליום שישי. האם יכולה להכין היום, להקפיא ולצפות רק ביום חמישי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:52 10.02.2020)

כן אפשר.

avatar
מירב (11:43 2.02.2020)

היי אפרת,
אני רוצה להכין את העוגה הזו ליום ההולדת של הבת שלי, אבל אני רוצה לצפות אותה לגמרי בקצפת (שתהיה עטופה כולה בלבן). האם יש לך טיפ לאיך לבצע את זה שיצא יפה וגם האם יש לך ומתכון לקצפת?
תודה

avatar
מירב (11:45 2.02.2020)

התכוונתי:
אני רוצה להכין שתי עוגות שוקולד עגולות ליום ההולדת של הבת שלי, לשים אותן בקומות אחת על השנייה אבל לצפות אותה לגמרי בקצפת (שתהיה עטופה כולה בלבן). האם יש לך טיפ לאיך לבצע את זה שיצא יפה וגם האם יש לך ומתכון לקצפת?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:17 2.02.2020)

היי מירב,
כדאי לצפות בקצפת רק לאחר שהעוגה התקררה לגמרי.
להכנת קצפת מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה: מיכל קצפת צמחית או שמנת מתוקה 38% עם 3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל.
את הקצפת מומלץ למרוח על העוגה בעזרת “לקקן”.
*חשוב שמיכל השמנת/קצפת צמחית יהיה קר מאוד לפני ההקצפה אחרת ההקצפה עלולה שלא להצליח.

avatar
אלם (17:55 4.01.2020)

היי אפרת קודם כל תודה על האתר המושלם על מתכונים נהדרים, רציתי להכין עוגה גדולה ליום הולדת של הבת שלי רציתי לדעת את כמויות וגם שזה אותו כמות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:58 4.01.2020)

בתבנית בינונית בגודל 32X25 או תבנית ענקית בגודל 32X40?

avatar
רוויטל (20:35 2.12.2019)

אני רוצה להכין בתבנית אינגליש קייק אחת עוגת שוקולד אבל ללא הגאנש, אלא בצורה קצת אחרת.

ניסיתי בעבר פשוט לכסות בניילון נצמד וזה יצא בסדר אבל לא בדיוק מה שרציתי.
הכוונה שלי ללא גאנש מעטה נימוח ומתוק כמו שמוכרים לעיתים עוגות קנויות כאלה.

אז אני צריכה פשוט להכין סירופ מסוכר ומים ? ואם כן מה הכמויות ? דבש גם צריך להוסיף מעט? כי נראה לי שזה גם טיפה דביק מה שאני מתכוונת אבל אולי הסירופ עם הסוכר כן נותן את הדביקות הזאת

ואז גם רצוי לפני לכסות בניילון נצמד מספר דקות? או רק ישר לשים את הסירופ וזה ייתן את התוצאה הזאת ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:41 2.12.2019)

סורי, אני לא מכירה את הסירופ הזה.

avatar
אנונימי (15:03 18.11.2019)

מהממם. מרגע שנכנסתי לאתר הזה. רק תשבחות אני מקבלת. תודה על מתכונים והסברים קלים. סופסוף כיף להיכנס לאתר כזה. רק סוגיה אחת. האם יתכן ותעשי זאת שיהיה קבוע במסך ולא יתכבה. העוגה יצאה מהממת.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:11 18.11.2019)

קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
לגבי המסך, אני אבדוק איך ואום אפשר לעשות את זה.

avatar
אדל (11:35 9.11.2019)

האם יש אפשרות להחליף את המים בחלב ? אם כן, האם החלב צריך להיות חמים כמו המים?
האם העוגה מספיק מתוקה עם קקאו? בדרך כלל מכינה עוגות עם שוקולית, האם יש אפשרות לשלב בין קקאו ושוקולית? אם כן, מה הכמות?
תודה רבה מראש! מתה על המתכונים שלך!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:37 9.11.2019)

כן אפשר. כדאי שהחלב יהיה חמים.
אפשר לשלב 2 כפות גדושות שוקולית + 2 כפות קקאו.

avatar
חנה (18:41 2.11.2019)

שלום, יצא לי לא משהו, מדובר בכוס חד פעמי או כוס מדידה? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:29 2.11.2019)

אולי השתמשת בכוס לא נכונה.
יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל כמו כוס זכוכית רגילה עם ידית.

avatar
גדעון רוה (13:03 20.09.2019)

כמו כל סבא מצוי, אני אוהב מתכונים לעצלנים. במקרה זה – עוגת יום הולדת לבת שלי (בעצם לנכדה הגדולה – שנתיים וחצי). היות ואני מודד בסמ”ק, הייתי שמח אם היית מפרסמת טבלת המרה מכוס לסמ”ק. היות וכל המידות כאן הן בכוסות (פרט לביצים ולקקאו), אסתפק הפעם במאתיים סמ”ק לכוס ובביצה L.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:45 20.09.2019)

שלום גדעון,
תשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל/סמ”ק לכל הכמויות במתכון.
כוס סוכר – 240 מ”ל
3/4 כוס שמן – 180 מ”ל
כוס וחצי מים חמים- 360 מ”ל
2 כוסות קמח תופח – 480 מ”ל

avatar
דוד (12:16 20.09.2019)

שלום, שלחתי לך שאלה באיימיל שמופיע ב”צור קשר” אשמח אם תעני לי.

תודה רבה !

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:40 20.09.2019)

שלחתי תשובה במייל.

avatar
מרים (14:46 31.07.2019)

רציתי לדעת אם אפשר להכין את העוגה גם בתור מאפינס?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:04 31.07.2019)

כן אפשר. זמן אפיה 15-18 דקות.

avatar
נוי (11:19 7.07.2019)

תודההההה רבה רבה!!!!!! העוגה מ ע ו ל ה !!!!!! 💋💋💋🙏 בפעם הבאה, הייתי רוצה שהעוגה תהייה יותר מתוקה, מה להוסיף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:37 7.07.2019)

העוגה נראית מעולה 😍
פעם הבאה את יכולה להגדיל את כמות הסוכר לכוס ושליש.

avatar
מירי (00:34 26.06.2019)

יצא מעולה! העוגה לא צנחה, לא מתוקה מדי, יצאה בקלות מהתבנית קפיץ, ציפיתי בקרם גאנש קישטתי ויצא ממש טוב! תודה רבה! בפעם הבאה אכין שתיים כאלה אחת על השנייה כדי שתצא לי עוגה גבוהה מאוד.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:25 26.06.2019)

שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת 🙂
תודה מירי

avatar
יעלי (22:09 19.05.2019)

היי אפרת,
האם את העוגה שומרים במקרר או בחוץ? תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:34 20.05.2019)

אם יש בה ציפוי גנאש אז במקרר. אם העוגה עם ציפוי ללא שמנת או ללא ציפוי אז אפשר לשמור בחוץ.

avatar
הדר (10:32 10.03.2019)

האם אפשר להוסיץ מים רותחים?
ומתי להכניס את השוקולית? לפני הקמח או לערבב יחד עם הקמח?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:28 10.03.2019)

מים רותחים עלולות לבשל את הביצים. עדיף מים חמים (מים רותחים שהוספת להם קצת מים קרים).
את השוקולית יש לערבב עם הקמח.

avatar
טל (13:14 8.02.2019)

היי אפרת. האתר שלך מעולה. אני מכורה 🙂
הכנתי את העוגה שלך הוספתי שלוש ביצים. בסוף האפייה יצאו לי סדקים בחלק העליון של העוגה ולא היא לא חלקה לגמרי. מה הסיבה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:24 8.02.2019)

היי טל 🙂
זה קורה לפעמים שהעוגה נסדקת בחלק העליון. את יכולה להפוך אותה בזהירות לתבנית חדשה בצורה כזו שהחלק התחתון יהיה עליון והעוגה תהיה ישרה לגמרי. כדאי להפוך את העוגה רק לאחר שהיא מתקררת לגמרי.
פעם הבאה אפשר לאפות ב170 מעלות. אפיה בטמפרטורה נמוכה יותר עוזרת למנוע תפיחה מהירה של העוגה והתבקעות/סדקים כתוצאה מכך.

avatar
ריקי (11:44 31.12.2018)

ועוד משהו ששכחתי לשאול..
במתכון רשום 2 ביצים גם אם זה בגודל בינוני(m)?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:36 31.12.2018)

אם זה גודל בינוני כדאי לשים 3 ביצים. במיוחד אם רוצים שהעוגה תהיה יותר יציבה.

avatar
ריקי (11:18 31.12.2018)

היי…
יש אפשרות לחלץ את העוגה מהתבנית או שהיא לא כזו יציבה? היא מספיקה ל2 תבניות אינגליש קייק?
תודה ויום טוב!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:35 31.12.2018)

היי ריקי,
העוגה מספיקה ל-2 אינגליש קייק חד פעמיות. יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
ניתן לחלץ אותה מהתבנית רק לאחר שהעוגה התקררה לגמרי.

avatar
ס (11:08 15.11.2018)

היי 🙂
אפשר להוסיף לתערובת פירות יער קפואים(כחלק מהעוגה) ולהוסיף באמצע שכבת קרם פירות יער?

תודה מראש!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:52 15.11.2018)

אפשר לצקת לתבנית מחצית מהבלילה, לפזר פירות יער ולהוסיף מעל את המחצית השניה.
אפשר גם לחצות את העוגה בעדינות לרוחב (לאחר שהיא מתקררת) ולמלא בקרם פירות יער.
אפשרות נוספות היא להכין ציפוי שוקולד ולפני ההגשה לפזר פירות יער מעל הציפוי.

avatar
אדל (13:24 23.07.2018)

היי אני עשיתי את העוגה הזאת רק בלי ציפוי האם זה פרווה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:58 23.07.2018)

כן.

avatar
חן (10:40 18.06.2018)

היי אפרת היקרה…
הכנתי אתמול את העוגה הזאת והיא יצאה לי קצת דחוסה ולא אורירית…
ערבבתי את הכל במטרפה, והפחתתי בסוכר לחצי כוס… יכול להיות שזאת הבעיה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:13 18.06.2018)

היי חן,
העוגה לא אמורה להיות אוורירית במיוחד.
בדר”כ כשרוצים להכין עוגה אוורירית מפרידים את הביצים ומקציפים בנפרד את החלבונים עם הסוכר.

avatar
שפית (18:04 14.06.2018)

היי
העוגה יצאה לי ממש דקה עד שרואים את רצפת התבנית.
מה קרה?
עשיתי הכל לפי מה שכתוב.
אשמח לתשובה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:14 14.06.2018)

מה הכמות שהכנת ובאיזה תבנית השתמשת?
השתמשת בכוס בנפח 240?
שמת קמח תופח?

avatar
אנסטסיה (13:50 12.06.2018)

הי אפרת, אני לא יוצאת מהאתר שלך פשוט מעולה! תודה על המתכונים הקלים והטעימים. אני רוצה להכין עוגת שוקולד בתבנית ענקית, כדי שתיהיה שטוחה שאוכל לשים עליה דף סוכר.. על איזה עוגה את ממליצה כי הכנתי את עוגת השוקולד הפשוטה והיא יצאה עם בטן וקצת נסדקה.. מה לא עשיתי נכון ואיזה עוגה הכי תתאים לי? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:40 12.06.2018)

היי אנסטסיה,
את יכולה להכין את העוגה הזאת ולהכפיל כמויות ב-2.
אם יש קצת בטן לעוגה אפשר לחתוך אותה עם סכין ו/או להפוך את העוגה בזהירות לתבנית חדשה, כך שהחלק התחתון יהיה למעלה ואז העוגה ממש ישרה.

avatar
עלמה (15:16 30.05.2018)

אפשר להכין את העוגה גם במיקסר חשמלי רגיל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 30.05.2018)

כן, אפשר.

avatar
רחלי (15:15 17.05.2018)

תודה רבה ! יצא מוש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:41 20.05.2018)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
יעל בראל (15:09 13.04.2018)

לא הבנתי את כמות המים בעוגה . האם אני צריכה לשים גם כוס וחצי מים רותחים וגם כוס וחצי מים קרים ? אודה להבהרה , תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:47 13.04.2018)

היי יעל,
יש לערבב 3/4 כוס מים רותחים + 3/4 כוס מים קרים ואז מגיעים לכוס וחצי מים חמים.

avatar
אילנה. (17:42 8.03.2018)

שלום אפרת היקרה! אם אני רוצה לשים אבקת חרובים במקום קקאו צריך לשנות משהו בכמויות? תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 8.03.2018)

לדעתי הכמות נשארת אותה כמות.

avatar
אודליה (09:14 27.02.2018)

היי אפרת! אני רוצה להכין היום עוגת שוקולד (ב2 תבניות אינגליש קייק – אגב, אני מאנגליה במקור ועדיין לא הבנתי מה הקשר עם התבנית חחח). אני מתלבטת בין העוגה הזאת לבין העוגה העסיסית (זאת עם הסוכריות הצבעוניות בתמונה). אני רוצה טעם עשיר של שוקולד ושתהיה רכה, אבל יציבה, לא רטובה מדי ולא מלכלכת. מה את ממליצה?? תודה רבה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:27 27.02.2018)

היי יקירה,
עוגת השוקולד העסיסית טעימה אבל מתפוררת ולכן מלכלכת מעט. עדיף להכין את העוגה במתכון הזה ולהוסיף לה ביצה נוספת (סה”כ 3 ביצים) או את עוגת השוקולד הפשוטה. ממליצה להכין לה ציפוי גנאש. זה מעשיר את הטעם.
(לגבי האינגליש קייק- גם לי אין מושג 🙂 )
יום מקסים ופורים שמח!

avatar
אודליה (14:24 27.02.2018)

הכנתי את העוגה הזאת ויצאה מעולה!! כמובן שהוספתי ציפוי וגם קוקוס טחון. רק חבל שלא קראתי את ההוראות עד הסוף, הייתי מוסיפה גם תמצית וניל. בכל זאת יצאה ממש טעימה! אז תודה רבה ופורים שמח אפרת יקרה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:32 27.02.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה!

avatar
אביבית (21:13 6.11.2017)

תודה אפרת על מתכונים נהדרים קלים
ומושלמים לנשים עסוקות ועייפות כמוני(:
רציתי להכין את העוגה וראיתי שאין לי קמח רגיל או תופח יש לי רק קמח כוסמין מלא של רובינפלד וקמח כפרי שאינני יודעת אם הוא מתאים.
אודה שתרשמי לי מתכון שמתאימה
לתבנית אלומינום בינוני
כשאני מסתכלת זה בגודל 3 תבניות אינגליש קייק אלומיניום /a4
תודה רבה על תשובתך המהירה
אני רוצה להכין את העוגה בבוקר 😊😊😊
תודה רבה
ותמשיכי להצליח 💖💖💖💖אביבית

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:50 6.11.2017)

היי אביבית,
עדיף שתשתמשי בקמח כוסמין מלא.
כמויות לתבנית מלבנית בגודל 32X25:
3 ביצים גדולות
כוס וחצי סוכר
כוס שמן + 3 כפות (רצוי קנולה)
2+1/4 (שתיים ורבע) מים חמים
3 כוסות קמח כוסמין מלא + 3 כפיות אבקת אפיה (יש לערבב אותם קודם בנפרד ורק אח”כ להוסיף לבלילה)
6 כפות אבקת קקאו
תודה והמשך ערב נעים 🙂

avatar
קרין (15:08 4.10.2017)

היי ,
מה הכמות לתבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:04 4.10.2017)

היי קרין,
כמויות לתבנית 26:
3 ביצים גדולות
כוס וחצי סוכר
כוס שמן + 3 כפות (רצוי קנולה)
2+1/4 כוסות מים חמים (לערבב מים קרים עם מים רותחים באותו יחס)
3 כוסות קמח תופח
6 כפות אבקת קקאו
חג שמח 🙂

avatar
קרין (09:42 5.10.2017)

תודה רבה אין על האתר שלך !

avatar
יונתן (08:49 28.08.2017)

אהלן, נתקלתי במתכונים מסויימים אי אפשר להוסיף למחברת המתכונים , למשל כאן לא היתה לי אפשרות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:21 28.08.2017)

נכון, זה בטיפול.

avatar
מוריה (14:03 11.08.2017)

היי.קודם כל תודה על האתר המושלם.בזכותך התחלתי לאפות!הכל מובן ויוצא טעים מאוד!
רציתי לשאול. יש לי קמח רגיל.כמה אבקת אפיה אני צריכה להשים?
תוגה☺

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:47 11.08.2017)

היי מוריה,
אני שמחה לשמוע 🙂
על כל כוס קמח שמים כפית אבקת אפיה כך למתכון הזה יש לשים 2 כפיות אבקת אפיה.
חשוב לערבב את הקמח קודם עם אבקת האפיה ורק אז להוסיף לתערובת.
שבת שלום

avatar
חופית (18:33 25.07.2017)

יצא מעלף!!!!!!!
עם ציפוי ובלי .
טעימה רטובה – מושלם

עשיתי עוגה ראשונה בצורת םרפר מתבנית סיליקון
והספיק לי לעוד עוגה – אינגליש קייק

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:34 25.07.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
מושקא (10:17 9.07.2017)

זה יכול להיות גם לשתי תבניות אינגליש קיק?
ואם לא אפשר פליז את המתכון..תודה ענקית על כל האתר הזה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:26 9.07.2017)

כן, זה מתאים ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
שבוע מקסים 🙂

avatar
יובלי (23:34 26.06.2017)

היי אפרת,
הכנתי את העוגה והיא לא הצליחה לי, בלשון המעטה. בכל מתכון שהוא שחלק מהמרכיבים הוא מים – העוגה פשוט לא מצליחה לי – באופן קבוע. יש לך אולי הסבר לזה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (06:32 27.06.2017)

היי יובלי,
כדי שאוכל להבין היכן הבעיה אצטרך פירוט מה לא מצליח. איך העוגה יוצאת אחרי האפיה?
ובכלל, באיזה מתכונים נוספים השתמשת במים וזה לא הצליח.
יום מקסים

avatar
יובלי (23:49 27.06.2017)

היי אפרת,
כל מתכון שאני מכינה שאחד ממרכיביו הוא מים – העוגה פשוט לא יוצאת לי – זאת אומרת – לא תופחת בכלל – יוצא מעין בצק דחוס ולא טעים – יצאה לי עוגה ממש דקה – בגובה הבלילה כפי שהכנסתי אותה לתנור. אני חייבת למיין שאני אופה המון – ומהאתר שלך בפרט ויוצאות לי עוגות מעולות. רק בעוגות עם כוס/2 כוסות מים אני נופלת – יש לך רעיון למה זה קורה לי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:26 28.06.2017)

היי יובלי,
יש לי כמה שאלות:
את מערבבת היטב את הקמח עם אבקת האפיה לפני שאת מוסיפה לבלילה?
את מקפידה לחמם את התנור מראש היטב (לפחות 8 דקות לפני)?
את לא פותחת את התנור בזמן האפיה נכון?
את משמנת את התבנית?
מיד לאחר שהבלילה מוכנה את מכניסה את העוגה לתנור? הכוונה שהבלילה לא עומדת בטמפ’ החדר עד שהתנור יתחמם או משהו.
איזה עוגה אחרת למשל הכנת שהצליחה? שהיא לא על בסיס מים.

avatar
יובלי (10:16 29.06.2017)

היי אפרת,
תודה על המענה שלך!
אני פועלת נכון על פי כל השאלות ששאלת – לשאלתך, אני מכינה המון פעמים את עוגת המייפל שלך שיוצאת מעולה!!!
אולי בעוגות המכילות מים יש צורך לכוון את התנור על טורבו? אני מנסה למצוא את הפתרון לבעיה…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:21 29.06.2017)

תקשיבי זאת ממש תעלומה 🙂
הטמפרטורה ותוכנית האפיה לא אמורים להיות מושפעים.
בעוגת המייפל את משתמשת במיץ תפוזים נכון? אם כן, את יכולה גם עוגות שוקולד להכין עם מיץ תפוזים במקום מים, עד שייצא פתרון לתעלומה.

avatar
מלי (09:50 22.06.2017)

בס”ד
לקרם השוקולד אפשר לשים במקום מים שמנת מתוקה {אני שמה שמנת פרווה

לקריאת כל התגובות