שום דבר לא נמצא

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

סוג: חלבי

רכיבים

3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)

כף גדושה שמרים יבשים (12 גרם)

רבע כוס תחליף סוכר סוויטאנגו

2 ביצים

¾ כוס (180 מ”ל) מים פושרים-חמימים

חצי כפית תמצית וניל

שליש כוס (66 ג’) שמן

קמצוץ מלח

קרם וניל למילוי:

¾ כוס (180 מ”ל) חלב

רבע כוס (60 מ”ל) שמנת להקצפה

רבע כוס (50 ג’) תחליף סוכר סוויטאנגו

כפית תמצית וניל

לערבב בקערית: חצי כוס חלב (120 מ”ל), חלמון ביצה (הצהוב), 3 כפות קורנפלור, כף אינסטנט פודינג וניל סוויטאנגו.

לפיזור: שוקולד צ’יפס ללא סוכר (סוויטאנגו)

להברשה: ביצה טרופה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

-מערבבים בקערת מיקסר (וו לישה): קמח, שמרים ותחליף סוכר. מוסיפים ביצים, מים ותמצית וניל ומערבבים על מהירות בינונית במשך כדקה. מוסיפים שמן וקמצוץ מלח ולשים במשך כ-8 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.

-יוצרים מהבצק כדור ומכסים את הקערה במגבת. מתפיחים בטמפ’ החדר (עדיף במקום חמים בבית) במשך שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו (בינתיים מכינים את קרם הוניל).

-מרדדים את הבצק למלבן בעובי כחצי ס”מ, מורחים מעל את קרם הוניל באופן אחיד ומפזרים שוקולד צ’יפס.

-חותכים את הבצק לרצועות ברוחב כ-4 ס”מ ומגלגלים לצורה של שבלול.

-משמנים תבנית רינג עגולה בקוטר 26 ס”מ (ניתן גם לרפד אותה בנייר אפיה) ומניחים את השושנים מניחים בתוך התבנית. מכסים במגבת להתפחה של 15 דקות.

-מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש (חשוב שהתנור יהיה חם) ל175 מעלות במשך כ-35 דקות, עד להשחמה יפה.

קרם וניל:

-מחממים בסיר קטן (על אש נמוכה): ¾ כוס חלב, רבע כוס שמנת להקצפה, רבע כוס סוויטאנגו ותמצית וניל.

-מערבבים בקערית (רצוי בעזרת מטרפה ידנית): חצי כוס חלב, 3 כפות קורנפלור, כף אינסטנט פודינג וניל עד לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים חלמון ביצה ומערבבים.

-מוספים לסיר את תערובת החלב בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד (מזכירה שהסיר צריך להיות על אש נמוכה).

-מגבירים לאש בינונית-גבוהה ומבשלים תוך ערבוב עד להסמכה (כ-2 דקות). מסירים מהאש ומצננים לגמרי (מומלץ להכניס את קרם הוניל למקרר לשעה לפחות).

ראו גם
קוסמופוליטןקוסמופוליטן
עופות שלמים בנינג’ה עופות שלמים בנינג’ה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אירית (17:47 7.12.2024)

היי, לא הבנתי מתי יוצקים את קרם הוניל?והאם אפשר להשתמש בשוקולד חלב/לבן במקום מריר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:47 7.12.2024)

היי אירית,
את קרם הוניל את מורחת על הבצק אחרי שרידדת אותו למלבן.
לגבי השוקולד- כן.

avatar
מיכאלה (17:11 7.12.2024)

זה נשמע ממש טוב. יש לך במקרה קוד קופון? וגם אשמח לדעת אם יש את זה במגה. תודה

avatar
נעמה (17:55 28.11.2024)

אני יכולה לשים במקום חלב -חלבי חלב סויה
ובמקום שמנת להקצפה -ריץ להקצפה
אני רוצה שיהיה פרווה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:30 28.11.2024)

כן

avatar
נעמה (21:59 28.11.2024)

תודה רבה, רצית לשואל למה הקרם וניל לא יצא חלק הוא יוצא גושים ואי אפשר למרוח אותו ערבבתי בלי הפסקה שמתי על אש קטנה , ואח”כ בינונית מה לא עשיתי טוב?
בנוסף נתתי לקרם שעה במקרר…
תוכלי לתקן אותי לפעם הבאה…
תודה אני משוגעת על המתכונים שלך וגם בעלי!!!!

שבלולי וניל ללא תוספת סוכר
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:21 29.11.2024)

היי נעמה🙂
גושי הכוונה עם גושים או סמיך מידי למריחה?
אם יש בו גושים (זה יכול לקרות) אפשר להעביר אותו במסננת.
אם הוא היה סמיך מידי למריחה אז להבא כדאי לבשל אותו פחות זמן.