שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

קציצות תרד ותירס אפויות בתנור

 

קציצות תירס ותרד

מצרכים (10-12 יחידות):

כוס וחצי גרגירי תירס מקופסת שימורים (בלי הנוזלים)

400 גרם עלי תרד טריים

2 כפות שמן זית/קנולה

1 ביצה

חצי כוס גבינה צהובה מגורדת

1 כף קטשופ (לא חובה)

4-5 כפות גדושות קמח לבן/מלא

חצי כפית מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר או מחבת רחבה (אין צורך לשמן)  ומניחים את עלי התרד. מערבבים במשך מספר דקות עד שעלי התרד מתרככים ומצטמצמים. מסירים מהאש, סוחטים מנוזלים וקוצצים גס. מעבירים לקערה.

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת יציבה.

-משמנים נייר אפיה ומכינים כדורים בעזרת הידיים. מניחים על נייר האפיה ומרססים מעל במעט שמן.

-אופים בתנור 20-25 דקות, הופכים צד ואופים עוד כ-10 דקות, עד להזהבה קלה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת כדורי שוקולד
פשטידת פסטה וגבינות

תגובות

לאור עומס השאלות לקראת החג, זמן המענה יהיה ארוך מהרגיל לכן מומלץ לחפש תשובה בתגובות קודמות. ניתן להקליד מילה/מילות מפתח בשורת החיפוש שנמצאת מעל התגובות. תודה וחג שמח 🌺

הוספת תגובה
Avatar
ליאת (19:09 18.03.2019)

היי!
נתקעתי בלי תבנית ביצים! יש תחליף לביצה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:40 18.03.2019)

לא ניסיתי אבל אולי תפוח אדמה מבושל מגורד בפומפיה גסה ידביק את החומרים.

Avatar
AIlna (22:01 8.03.2019)

היי,
בתור מישהי שלא מצאה יד ורגל במטבח, אנחנו חייבים לך הרבה תודה מניו יורק הרחוקה

כל מה שאני מנסה מהאתר שלך – מצליח! המתכונים קלים ברורים ונגישים, והכי חשוב – טעימים!!! תודה רבה על האתר המצויין!

שאלה לגבי הלביבות: אין לי תנור חלבי, אפשר פשוט לטגן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:06 9.03.2019)

היי,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
לגבי הטיגון, זה תלוי כמה התערובת יציבה. אם במקרה היא מתפרקת יש להוסיף ביצה נוספת ו/או עוד קצת קמח.

Avatar
סיון (13:45 16.10.2018)

היי אפרת!
כמה זה 400 גרם תרד? יש לי חבילה ולא רשום עליה כמה גרם היא.
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:24 16.10.2018)

זה יוצא בערך כ-8 כוסות דחוסות.

Avatar
רעות (13:05 21.08.2018)

היי!
תחליף לתירס? 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:32 21.08.2018)

היי רעות,
יש מתכון ללביבות תרד רגילות.

Avatar
עדי (19:05 21.02.2017)

היי,
קודם ברצוני לומר שכיף באתר בתור בשלנית מתחילה קל לי להתנסות .
ניסיתי להכין את קציצות תרד ותירס אפויות ויצא לי ממש טפל.נצמדתי למתכון האם יש משמעות לכך שהכנתי עם חמש כפות גדושות של קמח מלא וביצה אחת הייתי צריכה להוסיף יותר מלח או מה לא עשיתי נכון ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:58 21.02.2017)

היי עדי,
הקמח המלא אכן משפיע קצת על הטעם. אני חושבת שתוספת של מלח הייתה משפרת את הטעם.

Avatar
אפרת (10:49 17.05.2016)

היי אפרת!

קודם כל מאוד אוהבת את האתר והמתכונים 🙂
אפשר לעשות את הלביבות בצורת פשטידה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:20 17.05.2016)

תודה אפרת, שמחה לשמוע 🙂
אני חושבת שאפשר להכין בתבנית אינגליש קייק אבל כדאי דווקא למלא עד חצי גובה מהתבנית כדי שהפשטידה תצא נמוכה כי אם היא תצא גבוהה מידי יכול להיות שמבפנים היא לא תאפה כמו שצריך.
אם מכינים כפשטידה אחת זמן האפיה עשוי להתארך ל 35-40 דקות.
בהצלחה!

Avatar
ליאת (18:35 18.03.2016)

הי אפרת
במה אפשר להחליף את תוספת הגבינה ..?
הבן שלי אלרגי למוצרי חלב אז אשמח לקבל רעיון איך ניתן להתגבר על עניין הגבינה בלביבות..
תודה מראש
ליאת

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:39 18.03.2016)

היי ליאת,
לא בכל הלביבות אפשר לוותר על הגבינה כי לפעמים זה עלול לפגוע במרקם באופן משמעותי. במקרה הזה את יכולה לוותר על הגבינה הצהובה.
שבת שלום 🙂

Avatar
שולמית (17:06 2.09.2015)

היי,
המתכון נשמע מעולה, רציתי לשאול אם יש תחליף לגבינה הצהובה?
תודה,
שולמית

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:16 2.09.2015)

היי שולמית,
הגבינה הצהובה מוסיפה למרקם ולטעם.
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים כף גדושה גבינה לבנה או קוטג'. אפשר להעשיר את הטעם ולהוסיף גם 2-3 כפות גבינה בולגרית/פטה מפוררת.

Avatar
שירי (22:48 1.07.2015)

היי אפרת!

קודם כל המתכונים שלך מעולים! 🙂
האם ניתן להשתמש גם בתרד קפוא?

תודה,
שירי

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:04 1.07.2015)

תודה שירי!
כן, את יכולה להשתמש גם בתרד קפוא.
לילה טוב 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.