זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
מס’ מנות: 10-12 יחידות
סוג: חלבי
מצרכים:
כוס וחצי גרגירי תירס מקופסת שימורים (בלי הנוזלים)
400 גרם עלי תרד טריים
2 כפות שמן זית/קנולה
1 ביצה
חצי כוס גבינה צהובה מגורדת
1 כף קטשופ (לא חובה)
4-5 כפות גדושות קמח לבן/מלא
חצי כפית מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר או מחבת רחבה (אין צורך לשמן) ומניחים את עלי התרד. מערבבים במשך מספר דקות עד שעלי התרד מתרככים ומצטמצמים. מסירים מהאש, סוחטים מנוזלים וקוצצים גס. מעבירים לקערה.
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת יציבה.
-משמנים נייר אפיה ומכינים כדורים בעזרת הידיים. מניחים על נייר האפיה ומרססים מעל במעט שמן.
-אופים בתנור 20-25 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-הופכים צד ואופים עוד כ-10 דקות, עד להזהבה קלה.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
הכנתי כפשטידה בלי גבינה והוספתי גם פטריות
נראה שיצא מצוין!
מחכה לטעום… המתכונים שלך תמיד מעולים
אני משוגעת על האתר שלך וממליצה לכולם
איזה כיף שחזרת לשתף! נראה מעולה, שמחה שיצא מוצלח😊
היי!
נתקעתי בלי תבנית ביצים! יש תחליף לביצה?
לא ניסיתי אבל אולי תפוח אדמה מבושל מגורד בפומפיה גסה ידביק את החומרים.
היי,
בתור מישהי שלא מצאה יד ורגל במטבח, אנחנו חייבים לך הרבה תודה מניו יורק הרחוקה
כל מה שאני מנסה מהאתר שלך – מצליח! המתכונים קלים ברורים ונגישים, והכי חשוב – טעימים!!! תודה רבה על האתר המצויין!
שאלה לגבי הלביבות: אין לי תנור חלבי, אפשר פשוט לטגן?
היי,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
לגבי הטיגון, זה תלוי כמה התערובת יציבה. אם במקרה היא מתפרקת יש להוסיף ביצה נוספת ו/או עוד קצת קמח.
היי אפרת!
כמה זה 400 גרם תרד? יש לי חבילה ולא רשום עליה כמה גרם היא.
תודה רבה!
זה יוצא בערך כ-8 כוסות דחוסות.
היי!
תחליף לתירס? 🙂
היי רעות,
יש מתכון ללביבות תרד רגילות.
היי,
קודם ברצוני לומר שכיף באתר בתור בשלנית מתחילה קל לי להתנסות .
ניסיתי להכין את קציצות תרד ותירס אפויות ויצא לי ממש טפל.נצמדתי למתכון האם יש משמעות לכך שהכנתי עם חמש כפות גדושות של קמח מלא וביצה אחת הייתי צריכה להוסיף יותר מלח או מה לא עשיתי נכון ?
היי עדי,
הקמח המלא אכן משפיע קצת על הטעם. אני חושבת שתוספת של מלח הייתה משפרת את הטעם.
היי אפרת!
קודם כל מאוד אוהבת את האתר והמתכונים 🙂
אפשר לעשות את הלביבות בצורת פשטידה?
תודה אפרת, שמחה לשמוע 🙂
אני חושבת שאפשר להכין בתבנית אינגליש קייק אבל כדאי דווקא למלא עד חצי גובה מהתבנית כדי שהפשטידה תצא נמוכה כי אם היא תצא גבוהה מידי יכול להיות שמבפנים היא לא תאפה כמו שצריך.
אם מכינים כפשטידה אחת זמן האפיה עשוי להתארך ל 35-40 דקות.
בהצלחה!
הי אפרת
במה אפשר להחליף את תוספת הגבינה ..?
הבן שלי אלרגי למוצרי חלב אז אשמח לקבל רעיון איך ניתן להתגבר על עניין הגבינה בלביבות..
תודה מראש
ליאת
היי ליאת,
לא בכל הלביבות אפשר לוותר על הגבינה כי לפעמים זה עלול לפגוע במרקם באופן משמעותי. במקרה הזה את יכולה לוותר על הגבינה הצהובה.
שבת שלום 🙂
היי,
המתכון נשמע מעולה, רציתי לשאול אם יש תחליף לגבינה הצהובה?
תודה,
שולמית
היי שולמית,
הגבינה הצהובה מוסיפה למרקם ולטעם.
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים כף גדושה גבינה לבנה או קוטג’. אפשר להעשיר את הטעם ולהוסיף גם 2-3 כפות גבינה בולגרית/פטה מפוררת.
ואפשר בלי גבינה בכלל? כדי שיהיה פרווה (לרגישים לחלב)
מניחה שכן.
היי אפרת!
קודם כל המתכונים שלך מעולים! 🙂
האם ניתן להשתמש גם בתרד קפוא?
תודה,
שירי
תודה שירי!
כן, את יכולה להשתמש גם בתרד קפוא.
לילה טוב 🙂