שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

תבשיל קינואה עם ירקות אפויים בתנור.

מבשלים את הקינואה בסיר. בזמן זה אופים את הירקות בתנור. בסוף מערבבים יחד. 

קינואה וירקות אפויים

מצרכים (4-5 מנות):

קינואה
כוס קינואה (200 גרם) שטופה היטב ומסוננת
כפית מלח
6 כוסות מים
 
ירקות
2 בצלים קטנים חתוכים גס
2 גזרים בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים
2 קישואים בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים
בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנות (כ-1.5 ס"מ)
7-9 פרחי ברוקולי קטנים
תיבול: 3 כפות שמן זית, חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
 
 

אופן הכנה:

הכנת הקינואה:

-מחממים בסיר 6 כוסות מים וכפית מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. 

-מוסיפים את הקינואה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשל 15-20 דקות (ללא מכסה). בעזרת כף מוציאים כמות קטנה וטועמים. אם מוכן- מעבירים את הקינואה למסננת (אין לשטוף).

הכנת הירקות:

מניחים את הירקות בתבנית ענקית על נייר אפיה ומתבלים באופן אחיד בשמן זית, מלח ופלפל שחור. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות, עד שהירקות מתרככים.

מחזירים את הקינואה לסיר ומוסיפים את הירקות האפויים. מערבבים ומשפרים תיבול לפי הטעם (מלח ופלפל שחור).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קציצות בשר לילדים
גלידת מעדן חלב

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
מלי ולטמן (16:35 14.01.2020)

למה לכוס קינואה 6 כוסות מים
לבשל כמו אורז עדיף

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:40 14.01.2020)

אפשר גם לבשל את הקינואה כמו אורז עם 2 כוסות מים.

Avatar
יהודית (11:43 26.12.2019)

למה לא מבשלים את זה כמו אורז?
אלה כמו פסטה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:06 26.12.2019)

אפשר גם לבשל כמו אורז, מה שנוח לך.

Avatar
אסתר (20:18 24.11.2019)

יצא טעים מאוד ! תודה רבה אפרת, כל צהרים שלי הוא מהאתר שלך…:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:09 24.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אסתר

Avatar
שמרית (11:03 8.09.2019)

היי אפרת, שבוע טוב ומבורך 🙂

האם אפשר להשתמש בלקט ירקות קפואים? אם כן האם צריך להפשיר לפני שמכניסים לתנור? איך לעשות כדי שהם לא יתכווצ'צ'ו ויאבדו את צורתם?

תודות רבות לך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:09 8.09.2019)

אפשר אבל יותר טעים עם ירקות טריים (ירקות קפואים בדר"כ מתכווצצים ואין הרבה מה לעשות).
כדאי להפשיר קצת לפני שמכניסים לתנור.

Avatar
אסתי (21:17 10.07.2019)

האם אפשר להשתמש בלקט נורמדי קפוא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:36 10.07.2019)

כן אפשר.

Avatar
בן ציון (14:55 10.06.2019)

אפשר לוותר על הברוקולי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:11 10.06.2019)

כן אפשר.

Avatar
שרון (11:02 31.05.2019)

אחלה מתכון ויצא מעולה. גיוון נהדר מאורז, פירה, תפו"א בתנור וכו'. שתי המלצות: בתנורים חזקים מומלץ להסתפק בחום של 150 מעלות. 180 מעלות חורכות את הברוקולי, כמעט שורפות אותו, והוא אמור להיות רך. בנוסף: הקינואה מתנפחת מאוד בזמן הבישול ומומלץ להשתמש בסיר גדול לבישול שלה. חוץ מזה – רעיון מדהים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:11 31.05.2019)

תודה שרון 🙂

Avatar
ורד (17:18 26.05.2019)

אפשר להכין את הירקות בטוסטר אובן? אם כן, האם משך זמן ההכנה משתנה?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:28 26.05.2019)

כן אפשר. משך האפיה לא אמור להשתנות הרבה.

Avatar
ורד (21:12 27.05.2019)

תודה על התשובה. אם אני מכינה חצי מהכמות, להשתמש ב- 3 כוסות בשביל בישול הקינואה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:40 28.05.2019)

כן.

Avatar
טל (09:00 23.05.2019)

נראה מעולה. האם אפשר להכין מראש ולחמם במיקרו, או שהמנה תהיה הרבה פחות טעימה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:50 23.05.2019)

כן אפשר.

Avatar
מדי (08:40 23.05.2019)

בוקר טוב,
6 כוסות מים? לא 2?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:47 23.05.2019)

כן, 6 כוסות. אופן הבישול הוא כמו של פסטה. מבשלים בהרבה מים ואז מסננים.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.