שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

קינואה
כוס קינואה (200 גרם) שטופה היטב ומסוננת
כפית מלח
6 כוסות מים
ירקות
2 בצלים קטנים חתוכים גס
2 גזרים בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים
2 קישואים בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים
בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנות (כ-1.5 ס”מ)
7-9 פרחי ברוקולי קטנים
תיבול: 3 כפות שמן זית, חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

 




אופן הכנה:

הכנת הקינואה:

-מחממים בסיר 6 כוסות מים וכפית מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מוסיפים את הקינואה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשל 15-20 דקות (ללא מכסה). בעזרת כף מוציאים כמות קטנה וטועמים. אם מוכן- מעבירים את הקינואה למסננת (אין לשטוף).

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

הכנת הירקות:

מניחים את הירקות בתבנית ענקית על נייר אפיה ומתבלים באופן אחיד בשמן זית, מלח ופלפל שחור. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות, עד שהירקות מתרככים.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

מחזירים את הקינואה לסיר ומוסיפים את הירקות האפויים. מערבבים ומשפרים תיבול לפי הטעם (מלח ופלפל שחור).

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
קציצות בשר לילדיםקציצות בשר לילדים
גלידת מעדן חלב גלידת מעדן חלב
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
סטלה (14:54 25.02.2024)

טעים מאוד מאוד וכמובן בריא!
תודה רבההה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:21 25.02.2024)

תודה לך🙂

avatar
נעמי (13:52 22.08.2023)

מתכון מעולה!!!
הכנתי בהרבה חשש כי טעמתי פעם קינואה ולא אהבתי ומאז לא אכלתי את המאכל הזה
יצא טעים טעים טעים, לא האמנתי 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:32 22.08.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
ורד (12:55 28.10.2021)

היי אפרת, נראה מעולה כמו שאר המתכונים שלך!
האם צריך לקלף את הקישואים ואת הבטטה?
ינוסה בקרוב 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:51 28.10.2021)

היי ורד,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
יש לקלף את הירקות.
בהצלחה🙂

avatar
ורד (07:48 1.11.2021)

הכנתי וזה יצא ממש ממש טעים!! מתכון מעולה 🤗

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:44 1.11.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף❤

avatar
יפית (12:32 26.05.2021)

איזה עוד אופציות יש להחליף את הקינואה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:22 26.05.2021)

אורז, בורגול, כוסמת וכל קטניה שאוהבים…

avatar
שי-לי (18:33 5.05.2021)

היי האם אפשר להכין עם קינואה אדומה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:57 5.05.2021)

היי שי-לי,
כן, אפשר😊

avatar
שי-לי (16:20 6.05.2021)

תודה !!! . הכנתי אתמול אבל עם פטיטים וחתיכות חזה עוף שהוכנו בנפרד ויצא מושלם !! מכינה שוב היום עם הפתיתים האדומים . תודה על מתכון פשוט טעים שאם אני הצלחתי אז כולם יכולים 3>

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:24 6.05.2021)

איזה כיף שחזרת לעדכן! שמחה שיצא מוצלח, ותודה😍

avatar
מילי (18:20 6.01.2021)

יצא טעים ממש! ולמרות שבמבט ראשון על המתכון זה נראה ארוך, בגלל השלבים הנפרדים (בישול ואפייה ואז שילוב) ההכנה ממש קלה ומהירה!
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:24 6.01.2021)

תודה מילי!
שמחה לקרוא שאהבת יקירה,
ערב נפלא🌸

avatar
Hadass Ben Ezra (19:13 5.12.2020)

פשוט מנה מעולה , תודה רבה היה קל וטעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:17 5.12.2020)

תודה רבה הדס 🙂
שבוע טוב ❤️

avatar
מיכל (11:12 3.07.2020)

הי אפרת
מדוע לא ציינת לשטוף את הקינואה כמה פעמים לפני ההכנה?
זה משהו מיוחד במתכון הזה שלא צריך להוציא ממנה את המרירות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:31 3.07.2020)

רשום במצרכים: “כוס קינואה (200 גרם) שטופה היטב ומסוננת”.

avatar
מלי ולטמן (16:35 14.01.2020)

למה לכוס קינואה 6 כוסות מים
לבשל כמו אורז עדיף

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:40 14.01.2020)

אפשר גם לבשל את הקינואה כמו אורז עם 2 כוסות מים.

avatar
יהודית (11:43 26.12.2019)

למה לא מבשלים את זה כמו אורז?
אלה כמו פסטה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:06 26.12.2019)

אפשר גם לבשל כמו אורז, מה שנוח לך.

avatar
אסתר (20:18 24.11.2019)

יצא טעים מאוד ! תודה רבה אפרת, כל צהרים שלי הוא מהאתר שלך…:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:09 24.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אסתר

avatar
שמרית (11:03 8.09.2019)

היי אפרת, שבוע טוב ומבורך 🙂

האם אפשר להשתמש בלקט ירקות קפואים? אם כן האם צריך להפשיר לפני שמכניסים לתנור? איך לעשות כדי שהם לא יתכווצ’צ’ו ויאבדו את צורתם?

תודות רבות לך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:09 8.09.2019)

אפשר אבל יותר טעים עם ירקות טריים (ירקות קפואים בדר”כ מתכווצצים ואין הרבה מה לעשות).
כדאי להפשיר קצת לפני שמכניסים לתנור.

avatar
אסתי (21:17 10.07.2019)

האם אפשר להשתמש בלקט נורמדי קפוא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:36 10.07.2019)

כן אפשר.

avatar
בן ציון (14:55 10.06.2019)

אפשר לוותר על הברוקולי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:11 10.06.2019)

כן אפשר.

avatar
שרון (11:02 31.05.2019)

אחלה מתכון ויצא מעולה. גיוון נהדר מאורז, פירה, תפו”א בתנור וכו’. שתי המלצות: בתנורים חזקים מומלץ להסתפק בחום של 150 מעלות. 180 מעלות חורכות את הברוקולי, כמעט שורפות אותו, והוא אמור להיות רך. בנוסף: הקינואה מתנפחת מאוד בזמן הבישול ומומלץ להשתמש בסיר גדול לבישול שלה. חוץ מזה – רעיון מדהים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:11 31.05.2019)

תודה שרון 🙂

avatar
ורד (17:18 26.05.2019)

אפשר להכין את הירקות בטוסטר אובן? אם כן, האם משך זמן ההכנה משתנה?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:28 26.05.2019)

כן אפשר. משך האפיה לא אמור להשתנות הרבה.

avatar
ורד (21:12 27.05.2019)

תודה על התשובה. אם אני מכינה חצי מהכמות, להשתמש ב- 3 כוסות בשביל בישול הקינואה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:40 28.05.2019)

כן.

avatar
טל (09:00 23.05.2019)

נראה מעולה. האם אפשר להכין מראש ולחמם במיקרו, או שהמנה תהיה הרבה פחות טעימה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:50 23.05.2019)

כן אפשר.

avatar
מדי (08:40 23.05.2019)

בוקר טוב,
6 כוסות מים? לא 2?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:47 23.05.2019)

כן, 6 כוסות. אופן הבישול הוא כמו של פסטה. מבשלים בהרבה מים ואז מסננים.

לקריאת כל התגובות