זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
קינואה
כוס קינואה (200 גרם) שטופה היטב ומסוננת
כפית מלח
6 כוסות מים
ירקות
2 בצלים קטנים חתוכים גס
2 גזרים בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים
2 קישואים בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים
בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנות (כ-1.5 ס”מ)
7-9 פרחי ברוקולי קטנים
תיבול: 3 כפות שמן זית, חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
הכנת הקינואה:
-מחממים בסיר 6 כוסות מים וכפית מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מוסיפים את הקינואה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשל 15-20 דקות (ללא מכסה). בעזרת כף מוציאים כמות קטנה וטועמים. אם מוכן- מעבירים את הקינואה למסננת (אין לשטוף).
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
הכנת הירקות:
מניחים את הירקות בתבנית ענקית על נייר אפיה ומתבלים באופן אחיד בשמן זית, מלח ופלפל שחור. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות, עד שהירקות מתרככים.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
מחזירים את הקינואה לסיר ומוסיפים את הירקות האפויים. מערבבים ומשפרים תיבול לפי הטעם (מלח ופלפל שחור).
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים צמחוניים
טעים מאוד מאוד וכמובן בריא!
תודה רבההה!
תודה לך🙂
מתכון מעולה!!!
הכנתי בהרבה חשש כי טעמתי פעם קינואה ולא אהבתי ומאז לא אכלתי את המאכל הזה
יצא טעים טעים טעים, לא האמנתי 🙂
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת, נראה מעולה כמו שאר המתכונים שלך!
האם צריך לקלף את הקישואים ואת הבטטה?
ינוסה בקרוב 🙂
היי ורד,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
יש לקלף את הירקות.
בהצלחה🙂
הכנתי וזה יצא ממש ממש טעים!! מתכון מעולה 🤗
איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף❤
איזה עוד אופציות יש להחליף את הקינואה?
אורז, בורגול, כוסמת וכל קטניה שאוהבים…
היי האם אפשר להכין עם קינואה אדומה ?
היי שי-לי,
כן, אפשר😊
תודה !!! . הכנתי אתמול אבל עם פטיטים וחתיכות חזה עוף שהוכנו בנפרד ויצא מושלם !! מכינה שוב היום עם הפתיתים האדומים . תודה על מתכון פשוט טעים שאם אני הצלחתי אז כולם יכולים 3>
איזה כיף שחזרת לעדכן! שמחה שיצא מוצלח, ותודה😍
יצא טעים ממש! ולמרות שבמבט ראשון על המתכון זה נראה ארוך, בגלל השלבים הנפרדים (בישול ואפייה ואז שילוב) ההכנה ממש קלה ומהירה!
תודה רבה
תודה מילי!
שמחה לקרוא שאהבת יקירה,
ערב נפלא🌸
פשוט מנה מעולה , תודה רבה היה קל וטעים
תודה רבה הדס 🙂
שבוע טוב ❤️
הי אפרת
מדוע לא ציינת לשטוף את הקינואה כמה פעמים לפני ההכנה?
זה משהו מיוחד במתכון הזה שלא צריך להוציא ממנה את המרירות?
רשום במצרכים: “כוס קינואה (200 גרם) שטופה היטב ומסוננת”.
למה לכוס קינואה 6 כוסות מים
לבשל כמו אורז עדיף
אפשר גם לבשל את הקינואה כמו אורז עם 2 כוסות מים.
למה לא מבשלים את זה כמו אורז?
אלה כמו פסטה.
אפשר גם לבשל כמו אורז, מה שנוח לך.
יצא טעים מאוד ! תודה רבה אפרת, כל צהרים שלי הוא מהאתר שלך…:)
שמחה לשמוע 🙂
תודה אסתר
היי אפרת, שבוע טוב ומבורך 🙂
האם אפשר להשתמש בלקט ירקות קפואים? אם כן האם צריך להפשיר לפני שמכניסים לתנור? איך לעשות כדי שהם לא יתכווצ’צ’ו ויאבדו את צורתם?
תודות רבות לך
אפשר אבל יותר טעים עם ירקות טריים (ירקות קפואים בדר”כ מתכווצצים ואין הרבה מה לעשות).
כדאי להפשיר קצת לפני שמכניסים לתנור.
האם אפשר להשתמש בלקט נורמדי קפוא?
כן אפשר.
אפשר לוותר על הברוקולי?
כן אפשר.
אחלה מתכון ויצא מעולה. גיוון נהדר מאורז, פירה, תפו”א בתנור וכו’. שתי המלצות: בתנורים חזקים מומלץ להסתפק בחום של 150 מעלות. 180 מעלות חורכות את הברוקולי, כמעט שורפות אותו, והוא אמור להיות רך. בנוסף: הקינואה מתנפחת מאוד בזמן הבישול ומומלץ להשתמש בסיר גדול לבישול שלה. חוץ מזה – רעיון מדהים.
תודה שרון 🙂
אפשר להכין את הירקות בטוסטר אובן? אם כן, האם משך זמן ההכנה משתנה?
תודה
כן אפשר. משך האפיה לא אמור להשתנות הרבה.
תודה על התשובה. אם אני מכינה חצי מהכמות, להשתמש ב- 3 כוסות בשביל בישול הקינואה?
כן.
נראה מעולה. האם אפשר להכין מראש ולחמם במיקרו, או שהמנה תהיה הרבה פחות טעימה?
כן אפשר.
בוקר טוב,
6 כוסות מים? לא 2?
תודה
כן, 6 כוסות. אופן הבישול הוא כמו של פסטה. מבשלים בהרבה מים ואז מסננים.