זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
3 קולורבי בינוניים קלופים וחתוכים לרבעים בעובי כ1 ס”מ
סלסלת פטריות חתוכות גס
4 כפות שמן זית
חצי כפית שטוחה מלח
קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מתבלים את פלחי הקולורבי והפטריות עם שמן זית, מלח ופלפל שחור ואופים בתנור ב190 מעלות במשך כ-30 דקות, עד שהקולורבי מתרכך (מומלץ לערבב את התערובת כ-5 דקות לפני סיום האפיה).
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
איך לבחור קולורבי? כדאי לבחור קולורבי קטן או בינוני (הגדולים פחות טעימים). הקולורבי צריך להיות בצבע ירקרק (אם הוא בצבע לבן הוא כבר לא טוב). הקולורבי צריך להיות במרקם קשה (לא קשה כמו אבן אבל גם לא רך וגמיש).
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים דיאטטיים
‘חורים’ בקולורבי, זה בעיה? או סוג של פגם גידול?
היי,
חורים- בקליפה החיצונית או בפנים?
לרוב זה מצביע על כך שהקולרבי ישן. כדאי להסתכל על המראה, להריח ולטעום אותו כדי לדעת שהוא בסדר.
תודה על התשובה המהירה.
הקולורבי באמת ישן. הוא היה נראה לי בסדר (חוץ מה’חללים’ בפנים..) לא כ”כ רגילה להשתמש בירק הזה ולכן לר מכירה את הריח והטעם..
בישלתי אותו ככה. זה עלול להיות בעיה?
אם הקולורבי היה נראה לך בסדר יש סיכוי גדול שהוא באמת כזה.
בכל מקרה תטעמי אותו בסיום הבישול וככה תדעי.
מקווה שיצא מוצלח(:
הי אפרת. אם אני רוצה לערבב עוד ירקות (סלק,בטטה ועוד) אפשר להכין יחד באותה תבנית? או שמצריך תיבול אחר?
תודה!
כן אפשר רק כדאי להכפיל את התיבול.
היוש, ערב טוב ותודה על אתר נהדר ומתכונים מעלפים (אפשר להגיד שכל מה שהכנתי מהאתר פשוט מתחסל).
רציתי לדעת אם יש אופציה להפוך את המתכון לחלבי, ואם כן – איזו גבינה להוסיף (נגיד, למשל: טוב טעם/ כנען/ חלומי/ צפתית)?
היי 🙂 לאחר האפיה אפשר לפזר גבינות כמו צפתית, בולגרית, פטה.
אפשרות אחרת היא לטגן קוביות חלומי ולהוסיף.
אפשר עם פטריות שימורים?לא הצלחתי להשיג טרי וממש בא לי להכין:(
יותר טעים עם פטריות טריות אבל אפשר גם עם משומרות.
אהבתי מאוד
תודה מרים.