שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

מס’ מנות: 3 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

3 קולורבי בינוניים קלופים וחתוכים לרבעים בעובי כ1 ס”מ

סלסלת פטריות חתוכות גס

4 כפות שמן זית

חצי כפית שטוחה מלח

קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מתבלים את פלחי הקולורבי והפטריות עם שמן זית, מלח ופלפל שחור ואופים בתנור ב190 מעלות במשך כ-30 דקות, עד שהקולורבי מתרכך (מומלץ לערבב את התערובת כ-5 דקות לפני סיום האפיה).

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

 

איך לבחור קולורבי? כדאי לבחור קולורבי קטן או בינוני (הגדולים פחות טעימים). הקולורבי צריך להיות בצבע ירקרק (אם הוא בצבע לבן הוא כבר לא טוב).  הקולורבי צריך להיות במרקם קשה (לא קשה כמו אבן אבל גם לא רך וגמיש).

קולורבי

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מרק קישואים ואפונהמרק קישואים ואפונה
שבלולי גבינה ותרד שבלולי גבינה ותרד
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אילה (21:00 8.03.2023)

‘חורים’ בקולורבי, זה בעיה? או סוג של פגם גידול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:22 8.03.2023)

היי,
חורים- בקליפה החיצונית או בפנים?
לרוב זה מצביע על כך שהקולרבי ישן. כדאי להסתכל על המראה, להריח ולטעום אותו כדי לדעת שהוא בסדר.

avatar
אילה (22:00 8.03.2023)

תודה על התשובה המהירה.
הקולורבי באמת ישן. הוא היה נראה לי בסדר (חוץ מה’חללים’ בפנים..) לא כ”כ רגילה להשתמש בירק הזה ולכן לר מכירה את הריח והטעם..
בישלתי אותו ככה. זה עלול להיות בעיה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:19 9.03.2023)

אם הקולורבי היה נראה לך בסדר יש סיכוי גדול שהוא באמת כזה.
בכל מקרה תטעמי אותו בסיום הבישול וככה תדעי.
מקווה שיצא מוצלח(:

avatar
ליאור (10:34 21.03.2020)

הי אפרת. אם אני רוצה לערבב עוד ירקות (סלק,בטטה ועוד) אפשר להכין יחד באותה תבנית? או שמצריך תיבול אחר?
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:35 21.03.2020)

כן אפשר רק כדאי להכפיל את התיבול.

avatar
מיכלין (19:23 28.03.2019)

היוש, ערב טוב ותודה על אתר נהדר ומתכונים מעלפים (אפשר להגיד שכל מה שהכנתי מהאתר פשוט מתחסל).
רציתי לדעת אם יש אופציה להפוך את המתכון לחלבי, ואם כן – איזו גבינה להוסיף (נגיד, למשל: טוב טעם/ כנען/ חלומי/ צפתית)?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:54 28.03.2019)

היי 🙂 לאחר האפיה אפשר לפזר גבינות כמו צפתית, בולגרית, פטה.
אפשרות אחרת היא לטגן קוביות חלומי ולהוסיף.

avatar
מיכל (20:05 8.11.2018)

אפשר עם פטריות שימורים?לא הצלחתי להשיג טרי וממש בא לי להכין:(

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:55 9.11.2018)

יותר טעים עם פטריות טריות אבל אפשר גם עם משומרות.

avatar
מרים (10:42 16.04.2018)

אהבתי מאוד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:45 16.04.2018)

תודה מרים.

לקריאת כל התגובות