זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: מנה אישית
סוג: חלבי
מצרכים:
שערות קדאיף
חמאה מזוקקת לרמת לחות (לא להרטיב)
1/2 כוס + 1/2 כפית שטוחה אבקת סוכר
100 מ”ל שמנת מתוקה
חופן תותים טריים נקיים
רוטב תותים (גורסים יחד 100 גרם תותים עם רבע כוס סוכר ו-1 שוט של קסיס)
נענע לקישוט
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- מסדרים את שערות הקדאיף בתבנית עגולה קטנה/ רינג בצורת לעיגול.
- מברישים קלות את שערות הקדאיף עם חמאה מזוקקת. מפזרים 1/2 כפית שטוחה אבקת סוכר על השערות ומכניסים לתנור למשך 6 דקות, עד להזהבה.
- מקציפים 100 מ”ל שמנת מתוקה עם 1/2 כוס אבקת סוכר.
- חותכים תותים טריים, מערבבים עם סוכר. משרים לשעה. מניחים על הקצפת. מוסיפים מעל התותים את רוטב התותים. מוסיפים עלה נענע לקישוט.
הערה: לקצפת סמיכה ניתן להוסיף מסקרפונה של גד (40%). אם אין תותים בעונה ניתן להשתמש בפירות יער.
המתכון באדיבות מסעדת FISH, רח’ פרופ’ בני חבוט 7 ראשון-לציון.
*הערה: המתכון נמסר על-ידי המסעדה ואינו נבדק על ידי האתר.
ראו גם
מה זה שוט קסיס
משקה אלכוהולי-פירותי.
אפשר לוותר עליו.