זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
לבצק:
1/2 כוס קמח תפו”א
2 כפות גדושות קמח מצה
קורט מלח
2 כפות שמן
1/2 כוס מים פושרים
1 ביצה
למילוי השוקולד:
10 גרם חמאה/ מרגרנה
50 גרם שוקולד מריר
1 כפית גדושה סוכר
2-3 כפות מים
2 כפיות קמח מצה
לציפוי:
ביצה טרופה
קמח מצה
אופן הכנה:
-מניחים את המרכיבים בקערה ומערבבים במהירות בעזרת כף/מטרפה עד לקבלת בלילה מעט נוזלית וחלקה (ללא גושים).
-משמנים מעט מחבת עם שמן/חמאה וכשמחבת חמה יוצקים שכבה עגולה ושטוחה (כמו קרפ) בקוטר של כ-18 ס”מ. לאחר חצי דקה-דקה, כאשר הבלילה מסמיכה ומתנתקת בקלות מהמחבת, הופכים לצד השני לחצי דקה נוספת. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת.
–הכנת המילוי: ממיסים במחבת קטנה שוקולד מריר, סוכר, חמאה ו-2 כפות מים. מערבבים היטב עד לתערובת שוקולד חלקה (במידה והתערובת מעט קשה/סמיכה, יש להוסיף כף מים נוספת). מוסיפים 2 כפיות קמח מצה, מערבבים, מסירים מהאש ומצננים מעט.
-פורשים עלה בצק על משטח עבודה. מניחים בקצה העלה ובמרכזו כף מהמילוי שוקולד, מקפלים את הקצוות ומגלגלים לסיגר.
-טובלים בקערת ביצה ואח”כ מגלגלים בפירורי מצה ומטגנים במחבת משני הצדדים עד להזהבה.
היי, אפשר להשתמש בממרח שוקולד במקום המילוי הזה?
כן אפשר
שלום אפרת,
עם איזה קמח מצה את משתמשת?כיו של הקניידלאך?
בקמח מצה רגיל. גם בקניידלאך.
האם אפשר להמיר איכשהו במילוי בקקאו במקום בשוקולד מריר? יש לי סטוקים להפטר מהר חחח
היי
במתכון הזה פחות מומלץ להשתמש במילוי על בסיס קקאו.
יצא סמיך יחסית. השתמשתי בקמח מצות מיוחד לעוגות. מה עושים?
היי שרה,
זה בסדר שיצא מעט סמיך, הבלילה לא אמורה להיות נוזלית לחלוטין.
אם הבלילה ממש סמיכה אפשר להוסיף עוד כף- שתיים מים.😊
רשמתי לי את המתכון
אם נרצה עוד משו מפנק וחם..!
הכנתי אותו אחרי סעודת ליל החג
היה מווושלם!!!
שתמיד יבורכו ידיך 😘
שמחה לשמוע ❤️
תודה אסתר
האם ניתן להחליף את החמאה בשמן?
אפשר לשים כף שמן למרות שיותר טעים עם חמאה.
היי,במה עוד ניתן למלא ? מילוי לא מתוק אלא כאחת המנות.
אפשר למלא בפירה תפוחי אדמה. אפשר להוסיף בצל מטוגן אם אוהבים.
הי, 3-4 מנות זה אומר 3-4 חתיכות או יותר?
זה אומר 3-4 קרפים.
מועדים לשמחה ובוקר אור!
אני באמצע התהליך, מקווה שיצליח.
שאלה לי אליך בעניין אחר:
נראה לך שבלנדר מוט יכול להחליף מקצפה ויצור לי מוס משוקולד מומס ומים?
תודה, תודה ושוב תודה!
היי דבי,
אין לי מושג לגבי בלנדר מוט, לא יצא לי להקציף איתו.
בהצלחה עם הפאי 🙂
חג שמח!
דחוף!
יצא מדי נוזלי לדעתי.
יש לך רעיון איך הופכים פירה ללביבות מטוגנות?
הרבה תודה!
זה אמור לצאת נוזלי אבל אם זה נראה לך נוזלי מידי תוסיפי עוד חצי כף קמח תפו”א וחצי כף קמח מצה.
תוסיפי לפירה 2-3 כפות ביצה טרופה (תלוי בכמה פירה מדובר). את יכולה להוסיף לו גם בצל מטוגן. תתבלי במלח ופלפל שחור ותוסיפי כמה כפות קמח מצה לייצוב ואז תטגני.
הכנו את הבצק ויצא נוזלי מאוד.
מה אפשר לעשות?
התערובת אמורה לצאת נוזלית (כמו של פנקייק). טיגנת כבר במחבת?
מתאים להכנה יום או יומיים קודם?
רוצה להכין לשבת וזה פשוט מתאים לי כי אין לי תנור לפסח.
אגב, יותר נוח לך כששואלים שאלות על מאכלים שונים במקום אחד או כל שאלה במקום שלה?
עוד אגב, היום עשיתי את מרק הקישואים שלך ויצא שוב מצוין.
הרבה תודה!
היי דבי,
בגדול עדיף להכין את הקרפים ותערובת השוקולד יום-יומיים לפני, למלא ולטגן באותו יום שמגישים, כך זה נשמר הכי פריך. בגלל שאין אפשרות תכיני יום-יומיים לפני ותחממי קצת על הפלטה לפני ההגשה.
נראה לי שעדיף לשאול באותו מתכון, כך זה עוזר גם לאחרים.
היי
דחוף דחוף
האם אפשר להחליף את הקמח תפוא הקמח מצה, ואת החמאה בשמן??
היי תום,
לגבי קמח מצה, פחות מומלץ.
לגבי החמאה, אפשר לשים כף שמן למרות שיותר טעים עם חמאה.
היי. לא הבנתי את התהליך של הגלגול.
היי לני,
אפשר לראות תמונות בתחתית המתכון הזה- בצק פילו במילוי ירקות.
אופן המילוי והגלגול הוא דומה, למרות שבצק הפילו הוא מרובע.
קודם כל תודה המתכונים שךך מדהימים !רציתי לשאול אם אני יכולה להמיר את קמח תפוא בקופללור?ואם כן אז מה הכמויות? תודה רבה ופסח שמח:-)
היי,
אני חוששת שבמקרה הזה עם קורנפלור זה לא ייצא מוצלח לכן אני פחות ממליצה להמיר את קמח תפו”א.
חג שמח! 🙂
האם אפשר שמן במקום חמאה ?
אפשר לשים כף שמן.
יצא משגע.קצת עבודה אבל שווה את זה
תודה שרית 🙂
שאלה בקשר לפאי שוקולד כשר לפסח (כמו של בורגראנץ’)
אם אני רוצה לעשות זאת בימים רגילים, לא פסח- מה אפשר לשים במקום קמח מצה?
ואם במקום קמח תפ”א אפשר קמח רגיל?
תודה!
הי טליה,
מתכון לפאי שוקולד רגיל שיעלה לאתר בקרוב:
1 כוס קמח
1/4 כפית אבקת אפיה
2 כפות גדושות סוכר
1 ביצה
1 כוס מים פושרים/ חלב
50 גרם חמאה/מרגרינה מומסת
קורט מלח
חומרים למילוי שוקולד:
10 גרם חמאה/מרגרינה
50 גרם שוקולד מריר
1 כפית גדושה סוכר
2 כפות מים
3 כפיות קמח רגיל
3-4 כפיות ביסקוויטים מפוררים (להוסיף עד שתערובת השוקולד מעט מסמיכה)
לציפוי:
ביצה טרופה
ביסקווטים מפוררים מעורבבים עם פירורי לחם
*אופן ההכנה זהה למתכון זה.