שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: חלבי

רכיבים

תבנית אינגליש קייק

2 ביצים קטנות

חצי כוס (100 ג’) סוכר

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

150 גרם יוגורט במתיקות מעודנת

רבע כוס (60 מ”ל) מיץ תפוזים

כוס + 2 כפות (160 ג’) קמח

כפית גדושה (6 ג’) אבקת אפיה

חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה

כפית אבקת קקאו או כף שוקולית

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, יוגורט, מיץ ומערבבים.

-מערבבים בקערית נפרדת: קמח, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה. מוסיפים לתערובת הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

-מחלקים את התערובת באופן שווה לשתי בלילות, מוסיפים לבלילה אחת אבקת קקאו או שוקולית ומערבבים.

-יוצקים את התערובת השוקולדית לתבנית משומנת ומעל יוצקים את התערובת הלבנה. בעזרת סכין או קיסם מערבבים מעט ובעדינות את שתי הבלילות.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
עוף ביין לבן ושוםעוף ביין לבן ושום
ריבועי טחינה ואגוזים ריבועי טחינה ואגוזים
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
יובל (00:26 15.12.2022)

לצערי עוגה נשארה לא אפויה מבפנים. השארתי עוד ועוד ועוד… היא החלה להישרף מלמעלה למרות הורדת החום ועדיין לא נאפתה מבפנים. לא ברור לי למה .. באופן מצער היא סיימה את דרכה ללא שיכולנו לאכול אותה, אחרי אפייה של שעה וחצי… ולא הצלחתי לפצח את הבעיה…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:23 15.12.2022)

היי,
מצטערת לשמוע על התקלה(:
כמה שאלות כדי שנבין מה הסיבה לכך:
האם השתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל) ודייקת בכמויות?
נמנעת מערבוב יתר לאחר הוספת הקמח?
חיממת מראש תנור על 180 מעלות בתכנית קו עליון ותחתון?
השתמשת בתבנית אינגליש קייק סטנדרטית?
נמנעת מפתיחת דלת התנור במהלך האפייה?

avatar
תמר (07:44 24.11.2022)

היי. שתי שאלות –
1. מתאים עם יוגורט רגיל ולא במתיקות מעודנת?
2. ניתן להקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:07 24.11.2022)

היי,
כן וכן לשתי השאלות🙂

avatar
רונית (13:00 21.10.2022)

יצאה מעולה! תודה רבה רבה! כדי לחסוך בכלים שפכתי חצי מהתערובת לתבנית ואז הוספתי קקאו לקערה ושפכתי מעל. הכפלתי כמויות ו2 ביצי L הספיקו ב”ה 🙂
*לגבי אחסון – במקרר או בטמפ’ החדר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:20 21.10.2022)

שמחה מאד שיצא מוצלח!
מומלץ לשמור במקרר כדי שהעוגה תישמר היטב יותר מיום-יומיים.

avatar
סיון (21:52 15.10.2022)

היי אפרת,
יש לי יוגורט ביו 3% (לא במתיקות מעודנת) או יוגורט פרו 3%, או יוגורט פרו 0% שומן בטעם וניל עוגיות (זה ממש מתוק, אפילו לי ;))
משהו מהם מומלץ? תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:40 16.10.2022)

היי,
אפשר להשתמש בשני היוגורטים 3%, אך לא ב0%.
שבוע טוב(:

avatar
טליה (20:10 20.06.2022)

שלום אפרת!
אם אין לי סודה לשתיה, אפשרי להכין?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:43 20.06.2022)

היי,
סודה לשתייה משפרת את המרקם, אבל אם אין לך אפשר לוותר עליה.

avatar
טליה (21:07 20.06.2022)

תודה

avatar
ג'ני סלומון (14:10 22.10.2021)

החלפתי את הקקאו בקפה נמס, והוספתי כדורי קליק.
יאמי! תודה❤️

עוגת שיש עם יוגורט
avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:06 22.10.2021)

וואו נראה מושלם(:
תודה על השיתוף!

avatar
זהר (19:03 26.08.2021)

הכנתי את העוגה ויצאה מושלם!
לפעם הבאה חשבתי לעשות שיש -קפה. האם זה אפשרי במתכון הזה? ואיך את ממליצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:25 26.08.2021)

היי זהר,
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
לעוגת שיש-קפה אפשר להמיר את מיץ התפוזים בחלב ואת הקקאו בכפית נס קפה.

avatar
הודיה (18:11 1.08.2021)

הי, עשיתי את העוגה, הכפלתי כמויות ושמתי 3 ביצים l ויצא מושלם, תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:55 1.08.2021)

שמחה ממש לשמוע! תודה הודיה🌺

avatar
אריאלה אקוע (13:13 29.07.2021)

במקום חלבי מה לשים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:50 29.07.2021)

אפשר לשים מעדן סויה או חלב סויה או מיץ תפוזים.

avatar
Eden Shvayzer (17:49 28.06.2021)

היי, מה אפשר במקום מיץ תפוזים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:32 28.06.2021)

היי עדן,
אפשר לשים חלב/ חלב סויה/ מים מעורבבים עם כף לימון.

avatar
עופרה (16:36 3.09.2021)

הכנתי והתלהבו. ביקשו ציפוי שוקולד להעשרה נוספת אז ציפיתי.

עוגת שיש עם יוגורט
avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:38 3.09.2021)

נראה מעולה! שמחה שאהבו את המתכון😊

avatar
עינת (19:23 17.06.2021)

היי אפרת
עוד שנייה בתנור
הכנתי בתוך תבנית פיירקס אינגליקייק מזכוכית מרופדת בנייר אפייה
האם עדיף להניח את התבנית על תבנית תנור גדולה באמצע התנור
או עדיף על גבי הרשת (השלב השני מלמטה?)
תודה רבה מראש על התמיכה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:03 17.06.2021)

עדיף על גבי הרשת כדי שהאפייה תהיה אחידה גם מלמטה.
בהצלחה:)

avatar
עינת (20:31 17.06.2021)

שוב אני אפרת
מעדכנת הכנתי אכן על גבי הרשת (נייר אפייה גם על גבי הרשת)
בכל אופן משום מה ברגע שניסיתי לחתוך העוגה התפרקה ואיך לומר איבדה צורה של פרוסה .
מסקרן אותי איפה טעיתי
הכנתי עם קמח כוסמין לבן
למען האמת עם שמן אבוקדו (לרוב הולך לי איתו)
אולי בגלל מיץ התפוזים?
אשמח לשמוע דעתך שבפעם הבאה אהיה חכמה יותר.
תודה .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:03 17.06.2021)

זה יכול לקרות מכמה סיבות, בואי ננסה להבין למה:
דייקת בכמויות עם כוס מדידה?
אפית מספיק זמן- עד שקיסם שננעץ בעוגה יצא יבש?
אפית על מצב חום עליון ותחתון? בתבנית המתאימה?
נתת לעוגה להתקרר לפני שפרסת ממנה?

avatar
עינת (09:32 18.06.2021)

היי אפרת
האמת שכן לכמעט כל התשובות .
מלבד באמת לא חיכיתי שתתקרר
אנסה שוב בפעם הבאה
תודה תודה ושבת נפלאה לך.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:55 18.06.2021)

אז כנראה בגלל זה קרתה התקלה. חשוב מאד לתת לעוגות להתקרר לחלוטין לפני כן.
שבת שלום😊

avatar
אורנה (18:33 14.06.2021)

הי אפרת, אמא שלי הכינה את העוגה ולא הפסיקה לתת לך מחמאות. שתינו חושבות שיצאה עוגה מופלאה וכל כך טעימה. המון תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:57 14.06.2021)

איזה כיף שאהבתן! שמחה מאד שיצא מוצלח, ותודה על השיתוף❤

avatar
אפרת (19:39 9.06.2021)

היי אפרת, ערב טוב!
תודה על המתכונים המושלמים שלך. רכשנו גם את ארבעת הספרים והם בשימוש יומיומי.
שאלה- אפיתי ביום שישי עוגת טורט והיא נאפתה מלמעלה ונשארה נוזלית מבפנים. מה לדעתך הסיבה?.
על כמה מעלות יש לאפות עוגות טורט? צריך לכסות? עם טורבו או בלי?

המשך יום מקסים!!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:26 9.06.2021)

היי אפרת,
שמחה מאד שאתם נהנים מספרי המתכונים😊
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות? על איזה חום אפית? התנור היה במצב חום עליון ותחתון (לא טורבו)?
יש לאפות על 170-180 מעלות במרכז התנור במצב חום עליון ותחתון.
בנוסף, מצרפת לך מתכון לעוגת טורט שתוכלי להיעזר בו.
בהצלחה!

avatar
ענבל (13:11 7.06.2021)

היי, יש לי יופלה תות שאין לו קליינטים. לדעתך זה יעבוד איתו?

תודה ❤️💜

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:57 7.06.2021)

היי,
אני חושבת שהטעם של התות יכול להשתלב בעוגה, אבל לא בטוחה עד כמה יצא מוצלח.
אם את מנסה אשמח שתעדכני😊

avatar
שלומי (22:15 5.06.2021)

הכנו את העוגה והיא עשתה לנו את השבת!!! משובחת נעימה וטעימה, והעיקר: תוך דקות ספורות!
תודה ענקית!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:46 5.06.2021)

איזה כיף שאהבתם! תודה על השיתוף ושבוע מקסים😊

avatar
חנה (13:32 4.06.2021)

במה אפשר להחליף את היוגורט? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:15 4.06.2021)

אפשר לשים מעדן וניל או שמנת חמוצה.
אפשרות נוספת שתשנה את המרקם מעט היא להגדיל את כמות מיץ התפוזים ל2/3 כוס (160 מ”ל) ולוותר על היוגורט.
בהצלחה😊

avatar
שלומי (13:19 4.06.2021)

קניתי יוגורט טבעי. מה עושים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:41 4.06.2021)

אפשר להגדיל את כמות הסוכר ל3/4 כוס.😊

avatar
ענת (10:11 3.06.2021)

העוגה ניראת רכה וטעימה.
אני משתמשת בביצים אקס לארג -אני שמה עדיין 2 ביצים נכון?
ועוגות בחושות לא עדיף לאפות בחום 160? בכדי למנוע סדקים. למעלה?תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:00 3.06.2021)

היי,
את יכולה לשים 2 ביצים XL (בעוגות בחושות וכן עוגות גבינה לרוב אין בעיה להשתמש גם בביצים גדולות).
חום האפייה תלוי ביחס המרכיבים בעוגה. לכן יש פעמים שאכן מומלץ לאפות על 160 מעלות.
את יכולה גם כאן לאפות על 160-170 מעלות (שימי לב שזמן האפייה עשוי להתארך מעט), אך לא חייב😊

avatar
הדס (09:27 3.06.2021)

לעוגה בלי גלוטן,
איזה קמח מומלץ?
קונדיטור/קוקוס/שקדים/אורז

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:06 3.06.2021)

היי,
הכי מומלץ להשתמש בקמח רב תכליתי ללא גלוטן כמו קמח “תמי” או “כרגיל”.
אם אין לך אפשרות- אני מניחה שאפשר להשתמש ב3/4 כוס קמח שקדים+ 1/4 כוס קורנפלור+ 2 כפות קמח אורז.
אשמח שתעדכני אם את מנסה:) בהצלחה😊

avatar
איילה (09:20 3.06.2021)

אפרת, המתכונים שלך מככבים כבר הרבה זמן אצלנו, תודה רבה רבה לך! 2 שאלות – 1. איך אני הופכת את העוגה הזו לפרווה ועדיין טעימה? 2. שמתי לב שכשאת כותבת 2 כוסות, את כותבת בסוגריים 280 גרם, ולמעשה הכוס שאת משתמשת בה היא כוס של 240. אז יש כאן טעות או שאני לא הבנתי נכון? תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:03 3.06.2021)

היי איילה,
לעוגה פרווה אפשר להחליף את היוגורט במעדן סויה (בטעם טבעי או וניל).
אפשרות נוספת שתשנה את המרקם מעט היא להגדיל את כמות מיץ התפוזים ל2/3 כוס (160 מ”ל) ולוותר על היוגורט.
בהצלחה😊

avatar
איילה (10:10 3.06.2021)

ואז המרקם יהיה…? ומה לגבי השאלה השנייה? תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:56 3.06.2021)

המרקם עשוי להיות פחות רך וטיפה יותר פירורי.
לשאלתך השנייה- שימי לב לשוני בין מידת נפח- מ”ל ובין מידת משקל- גרם:
כוס אחת מכילה 240 מ”ל תמיד. לעומת זאת בשימוש במשקל- לכל חומר משקל אחר בגרמים עבור כוס אחת.
כך למשל, כוס סוכר= 200 גרם, וכוס קמח= 140 גרם, אך שתיהן שוות ל240 מ”ל.

avatar
איילה (11:23 3.06.2021)

או קיי, אז כשאת רושמת כוס, רבע כוס וכו’: פשוט לשים את החומרים בתוך הכוס עם הידית? כ-ל המתכונים הם לפי הכוס הזו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:41 3.06.2021)

נכון. גם כוס חד פעמית לשתייה חמה מתאימה.

avatar
מיטל (18:23 2.06.2021)

שלום רב אפרת מה ניתן לשים במקום המיץ?האם ניתן לשים קמח תופח?תודה על המענה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:06 2.06.2021)

היי,
אפשר לשים חלב/ חלב סויה/ מים מעורבבים עם כף לימון.
אפשר בהחלט להשתמש בקמח תופח.
בהצלחה😊

avatar
עינת (17:55 2.06.2021)

היי אפרת
האם יוגורט עם כף מייפל בתור היוגורט הממותק יתאים?
וקונה ביצים בגודל גדול(לאר’ג) איך לנהוג פה?
תודה .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:03 2.06.2021)

היי עינת,
אין בעיה להשתמש ביוגורט מעורבב עם כף מייפל.
לגבי הביצים- אפשר להשתמש גם ב-2 ביצים L.
בהצלחה!😊

לקריאת כל התגובות