שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: חלבי

רכיבים

תבנית אינגליש קייק

2 ביצים קטנות

חצי כוס (100 ג’) סוכר

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

150 גרם יוגורט במתיקות מעודנת

רבע כוס (60 מ”ל) מיץ תפוזים

כוס + 2 כפות (160 ג’) קמח

כפית גדושה (6 ג’) אבקת אפיה

חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה

כפית אבקת קקאו או כף שוקולית

אופן ההכנה

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, יוגורט, מיץ ומערבבים.

-מערבבים בקערית נפרדת: קמח, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה. מוסיפים לתערובת הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

-מחלקים את התערובת באופן שווה לשתי בלילות, מוסיפים לבלילה אחת אבקת קקאו או שוקולית ומערבבים.

-יוצקים את התערובת השוקולדית לתבנית משומנת ומעל יוצקים את התערובת הלבנה. בעזרת סכין או קיסם מערבבים מעט ובעדינות את שתי הבלילות.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוף ביין לבן ושום
ריבועי טחינה ואגוזים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
זהר (19:03 26.08.2021)

הכנתי את העוגה ויצאה מושלם!
לפעם הבאה חשבתי לעשות שיש -קפה. האם זה אפשרי במתכון הזה? ואיך את ממליצה?

מתכונים ב-10 דקות (19:25 26.08.2021)

היי זהר,
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
לעוגת שיש-קפה אפשר להמיר את מיץ התפוזים בחלב ואת הקקאו בכפית נס קפה.

הודיה (18:11 1.08.2021)

הי, עשיתי את העוגה, הכפלתי כמויות ושמתי 3 ביצים l ויצא מושלם, תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (18:55 1.08.2021)

שמחה ממש לשמוע! תודה הודיה🌺

אריאלה אקוע (13:13 29.07.2021)

במקום חלבי מה לשים

מתכונים ב-10 דקות (14:50 29.07.2021)

אפשר לשים מעדן סויה או חלב סויה או מיץ תפוזים.

Eden Shvayzer (17:49 28.06.2021)

היי, מה אפשר במקום מיץ תפוזים?

מתכונים ב-10 דקות (18:32 28.06.2021)

היי עדן,
אפשר לשים חלב/ חלב סויה/ מים מעורבבים עם כף לימון.

עופרה (16:36 3.09.2021)

הכנתי והתלהבו. ביקשו ציפוי שוקולד להעשרה נוספת אז ציפיתי.

מתכונים ב-10 דקות (16:38 3.09.2021)

נראה מעולה! שמחה שאהבו את המתכון😊

עינת (19:23 17.06.2021)

היי אפרת
עוד שנייה בתנור
הכנתי בתוך תבנית פיירקס אינגליקייק מזכוכית מרופדת בנייר אפייה
האם עדיף להניח את התבנית על תבנית תנור גדולה באמצע התנור
או עדיף על גבי הרשת (השלב השני מלמטה?)
תודה רבה מראש על התמיכה.

מתכונים ב-10 דקות (20:03 17.06.2021)

עדיף על גבי הרשת כדי שהאפייה תהיה אחידה גם מלמטה.
בהצלחה:)

עינת (20:31 17.06.2021)

שוב אני אפרת
מעדכנת הכנתי אכן על גבי הרשת (נייר אפייה גם על גבי הרשת)
בכל אופן משום מה ברגע שניסיתי לחתוך העוגה התפרקה ואיך לומר איבדה צורה של פרוסה .
מסקרן אותי איפה טעיתי
הכנתי עם קמח כוסמין לבן
למען האמת עם שמן אבוקדו (לרוב הולך לי איתו)
אולי בגלל מיץ התפוזים?
אשמח לשמוע דעתך שבפעם הבאה אהיה חכמה יותר.
תודה .

מתכונים ב-10 דקות (22:03 17.06.2021)

זה יכול לקרות מכמה סיבות, בואי ננסה להבין למה:
דייקת בכמויות עם כוס מדידה?
אפית מספיק זמן- עד שקיסם שננעץ בעוגה יצא יבש?
אפית על מצב חום עליון ותחתון? בתבנית המתאימה?
נתת לעוגה להתקרר לפני שפרסת ממנה?

עינת (09:32 18.06.2021)

היי אפרת
האמת שכן לכמעט כל התשובות .
מלבד באמת לא חיכיתי שתתקרר
אנסה שוב בפעם הבאה
תודה תודה ושבת נפלאה לך.

מתכונים ב-10 דקות (11:55 18.06.2021)

אז כנראה בגלל זה קרתה התקלה. חשוב מאד לתת לעוגות להתקרר לחלוטין לפני כן.
שבת שלום😊

אורנה (18:33 14.06.2021)

הי אפרת, אמא שלי הכינה את העוגה ולא הפסיקה לתת לך מחמאות. שתינו חושבות שיצאה עוגה מופלאה וכל כך טעימה. המון תודה

מתכונים ב-10 דקות (18:57 14.06.2021)

איזה כיף שאהבתן! שמחה מאד שיצא מוצלח, ותודה על השיתוף❤

אפרת (19:39 9.06.2021)

היי אפרת, ערב טוב!
תודה על המתכונים המושלמים שלך. רכשנו גם את ארבעת הספרים והם בשימוש יומיומי.
שאלה- אפיתי ביום שישי עוגת טורט והיא נאפתה מלמעלה ונשארה נוזלית מבפנים. מה לדעתך הסיבה?.
על כמה מעלות יש לאפות עוגות טורט? צריך לכסות? עם טורבו או בלי?

המשך יום מקסים!!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (21:26 9.06.2021)

היי אפרת,
שמחה מאד שאתם נהנים מספרי המתכונים😊
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות? על איזה חום אפית? התנור היה במצב חום עליון ותחתון (לא טורבו)?
יש לאפות על 170-180 מעלות במרכז התנור במצב חום עליון ותחתון.
בנוסף, מצרפת לך מתכון לעוגת טורט שתוכלי להיעזר בו.
בהצלחה!

ענבל (13:11 7.06.2021)

היי, יש לי יופלה תות שאין לו קליינטים. לדעתך זה יעבוד איתו?

תודה ❤️💜

מתכונים ב-10 דקות (15:57 7.06.2021)

היי,
אני חושבת שהטעם של התות יכול להשתלב בעוגה, אבל לא בטוחה עד כמה יצא מוצלח.
אם את מנסה אשמח שתעדכני😊

שלומי (22:15 5.06.2021)

הכנו את העוגה והיא עשתה לנו את השבת!!! משובחת נעימה וטעימה, והעיקר: תוך דקות ספורות!
תודה ענקית!

מתכונים ב-10 דקות (23:46 5.06.2021)

איזה כיף שאהבתם! תודה על השיתוף ושבוע מקסים😊

חנה (13:32 4.06.2021)

במה אפשר להחליף את היוגורט? תודה

מתכונים ב-10 דקות (16:15 4.06.2021)

אפשר לשים מעדן וניל או שמנת חמוצה.
אפשרות נוספת שתשנה את המרקם מעט היא להגדיל את כמות מיץ התפוזים ל2/3 כוס (160 מ”ל) ולוותר על היוגורט.
בהצלחה😊

שלומי (13:19 4.06.2021)

קניתי יוגורט טבעי. מה עושים?

מתכונים ב-10 דקות (14:41 4.06.2021)

אפשר להגדיל את כמות הסוכר ל3/4 כוס.😊

ענת (10:11 3.06.2021)

העוגה ניראת רכה וטעימה.
אני משתמשת בביצים אקס לארג -אני שמה עדיין 2 ביצים נכון?
ועוגות בחושות לא עדיף לאפות בחום 160? בכדי למנוע סדקים. למעלה?תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (11:00 3.06.2021)

היי,
את יכולה לשים 2 ביצים XL (בעוגות בחושות וכן עוגות גבינה לרוב אין בעיה להשתמש גם בביצים גדולות).
חום האפייה תלוי ביחס המרכיבים בעוגה. לכן יש פעמים שאכן מומלץ לאפות על 160 מעלות.
את יכולה גם כאן לאפות על 160-170 מעלות (שימי לב שזמן האפייה עשוי להתארך מעט), אך לא חייב😊

הדס (09:27 3.06.2021)

לעוגה בלי גלוטן,
איזה קמח מומלץ?
קונדיטור/קוקוס/שקדים/אורז

מתכונים ב-10 דקות (10:06 3.06.2021)

היי,
הכי מומלץ להשתמש בקמח רב תכליתי ללא גלוטן כמו קמח “תמי” או “כרגיל”.
אם אין לך אפשרות- אני מניחה שאפשר להשתמש ב3/4 כוס קמח שקדים+ 1/4 כוס קורנפלור+ 2 כפות קמח אורז.
אשמח שתעדכני אם את מנסה:) בהצלחה😊

איילה (09:20 3.06.2021)

אפרת, המתכונים שלך מככבים כבר הרבה זמן אצלנו, תודה רבה רבה לך! 2 שאלות – 1. איך אני הופכת את העוגה הזו לפרווה ועדיין טעימה? 2. שמתי לב שכשאת כותבת 2 כוסות, את כותבת בסוגריים 280 גרם, ולמעשה הכוס שאת משתמשת בה היא כוס של 240. אז יש כאן טעות או שאני לא הבנתי נכון? תודה.

מתכונים ב-10 דקות (10:03 3.06.2021)

היי איילה,
לעוגה פרווה אפשר להחליף את היוגורט במעדן סויה (בטעם טבעי או וניל).
אפשרות נוספת שתשנה את המרקם מעט היא להגדיל את כמות מיץ התפוזים ל2/3 כוס (160 מ”ל) ולוותר על היוגורט.
בהצלחה😊

איילה (10:10 3.06.2021)

ואז המרקם יהיה…? ומה לגבי השאלה השנייה? תודה.

מתכונים ב-10 דקות (10:56 3.06.2021)

המרקם עשוי להיות פחות רך וטיפה יותר פירורי.
לשאלתך השנייה- שימי לב לשוני בין מידת נפח- מ”ל ובין מידת משקל- גרם:
כוס אחת מכילה 240 מ”ל תמיד. לעומת זאת בשימוש במשקל- לכל חומר משקל אחר בגרמים עבור כוס אחת.
כך למשל, כוס סוכר= 200 גרם, וכוס קמח= 140 גרם, אך שתיהן שוות ל240 מ”ל.

איילה (11:23 3.06.2021)

או קיי, אז כשאת רושמת כוס, רבע כוס וכו’: פשוט לשים את החומרים בתוך הכוס עם הידית? כ-ל המתכונים הם לפי הכוס הזו?

מתכונים ב-10 דקות (13:41 3.06.2021)

נכון. גם כוס חד פעמית לשתייה חמה מתאימה.

מיטל (18:23 2.06.2021)

שלום רב אפרת מה ניתן לשים במקום המיץ?האם ניתן לשים קמח תופח?תודה על המענה

מתכונים ב-10 דקות (19:06 2.06.2021)

היי,
אפשר לשים חלב/ חלב סויה/ מים מעורבבים עם כף לימון.
אפשר בהחלט להשתמש בקמח תופח.
בהצלחה😊

עינת (17:55 2.06.2021)

היי אפרת
האם יוגורט עם כף מייפל בתור היוגורט הממותק יתאים?
וקונה ביצים בגודל גדול(לאר’ג) איך לנהוג פה?
תודה .

מתכונים ב-10 דקות (19:03 2.06.2021)

היי עינת,
אין בעיה להשתמש ביוגורט מעורבב עם כף מייפל.
לגבי הביצים- אפשר להשתמש גם ב-2 ביצים L.
בהצלחה!😊

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.