זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים קטנות
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
150 גרם יוגורט במתיקות מעודנת
רבע כוס (60 מ”ל) מיץ תפוזים
כוס + 2 כפות (160 ג’) קמח
כפית גדושה (6 ג’) אבקת אפיה
חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
כפית אבקת קקאו או כף שוקולית
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, יוגורט, מיץ ומערבבים.
-מערבבים בקערית נפרדת: קמח, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה. מוסיפים לתערובת הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
-מחלקים את התערובת באופן שווה לשתי בלילות, מוסיפים לבלילה אחת אבקת קקאו או שוקולית ומערבבים.
-יוצקים את התערובת השוקולדית לתבנית משומנת ומעל יוצקים את התערובת הלבנה. בעזרת סכין או קיסם מערבבים מעט ובעדינות את שתי הבלילות.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
לצערי עוגה נשארה לא אפויה מבפנים. השארתי עוד ועוד ועוד… היא החלה להישרף מלמעלה למרות הורדת החום ועדיין לא נאפתה מבפנים. לא ברור לי למה .. באופן מצער היא סיימה את דרכה ללא שיכולנו לאכול אותה, אחרי אפייה של שעה וחצי… ולא הצלחתי לפצח את הבעיה…
היי,
מצטערת לשמוע על התקלה(:
כמה שאלות כדי שנבין מה הסיבה לכך:
האם השתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל) ודייקת בכמויות?
נמנעת מערבוב יתר לאחר הוספת הקמח?
חיממת מראש תנור על 180 מעלות בתכנית קו עליון ותחתון?
השתמשת בתבנית אינגליש קייק סטנדרטית?
נמנעת מפתיחת דלת התנור במהלך האפייה?
היי. שתי שאלות –
1. מתאים עם יוגורט רגיל ולא במתיקות מעודנת?
2. ניתן להקפיא?
היי,
כן וכן לשתי השאלות🙂
יצאה מעולה! תודה רבה רבה! כדי לחסוך בכלים שפכתי חצי מהתערובת לתבנית ואז הוספתי קקאו לקערה ושפכתי מעל. הכפלתי כמויות ו2 ביצי L הספיקו ב”ה 🙂
*לגבי אחסון – במקרר או בטמפ’ החדר?
שמחה מאד שיצא מוצלח!
מומלץ לשמור במקרר כדי שהעוגה תישמר היטב יותר מיום-יומיים.
היי אפרת,
יש לי יוגורט ביו 3% (לא במתיקות מעודנת) או יוגורט פרו 3%, או יוגורט פרו 0% שומן בטעם וניל עוגיות (זה ממש מתוק, אפילו לי ;))
משהו מהם מומלץ? תודה רבה!
היי,
אפשר להשתמש בשני היוגורטים 3%, אך לא ב0%.
שבוע טוב(:
שלום אפרת!
אם אין לי סודה לשתיה, אפשרי להכין?
היי,
סודה לשתייה משפרת את המרקם, אבל אם אין לך אפשר לוותר עליה.
תודה
החלפתי את הקקאו בקפה נמס, והוספתי כדורי קליק.
יאמי! תודה❤️
וואו נראה מושלם(:
תודה על השיתוף!
הכנתי את העוגה ויצאה מושלם!
לפעם הבאה חשבתי לעשות שיש -קפה. האם זה אפשרי במתכון הזה? ואיך את ממליצה?
היי זהר,
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
לעוגת שיש-קפה אפשר להמיר את מיץ התפוזים בחלב ואת הקקאו בכפית נס קפה.
הי, עשיתי את העוגה, הכפלתי כמויות ושמתי 3 ביצים l ויצא מושלם, תודה רבה.
שמחה ממש לשמוע! תודה הודיה🌺
במקום חלבי מה לשים
אפשר לשים מעדן סויה או חלב סויה או מיץ תפוזים.
היי, מה אפשר במקום מיץ תפוזים?
היי עדן,
אפשר לשים חלב/ חלב סויה/ מים מעורבבים עם כף לימון.
הכנתי והתלהבו. ביקשו ציפוי שוקולד להעשרה נוספת אז ציפיתי.
נראה מעולה! שמחה שאהבו את המתכון😊
היי אפרת
עוד שנייה בתנור
הכנתי בתוך תבנית פיירקס אינגליקייק מזכוכית מרופדת בנייר אפייה
האם עדיף להניח את התבנית על תבנית תנור גדולה באמצע התנור
או עדיף על גבי הרשת (השלב השני מלמטה?)
תודה רבה מראש על התמיכה.
עדיף על גבי הרשת כדי שהאפייה תהיה אחידה גם מלמטה.
בהצלחה:)
שוב אני אפרת
מעדכנת הכנתי אכן על גבי הרשת (נייר אפייה גם על גבי הרשת)
בכל אופן משום מה ברגע שניסיתי לחתוך העוגה התפרקה ואיך לומר איבדה צורה של פרוסה .
מסקרן אותי איפה טעיתי
הכנתי עם קמח כוסמין לבן
למען האמת עם שמן אבוקדו (לרוב הולך לי איתו)
אולי בגלל מיץ התפוזים?
אשמח לשמוע דעתך שבפעם הבאה אהיה חכמה יותר.
תודה .
זה יכול לקרות מכמה סיבות, בואי ננסה להבין למה:
דייקת בכמויות עם כוס מדידה?
אפית מספיק זמן- עד שקיסם שננעץ בעוגה יצא יבש?
אפית על מצב חום עליון ותחתון? בתבנית המתאימה?
נתת לעוגה להתקרר לפני שפרסת ממנה?
היי אפרת
האמת שכן לכמעט כל התשובות .
מלבד באמת לא חיכיתי שתתקרר
אנסה שוב בפעם הבאה
תודה תודה ושבת נפלאה לך.
אז כנראה בגלל זה קרתה התקלה. חשוב מאד לתת לעוגות להתקרר לחלוטין לפני כן.
שבת שלום😊
הי אפרת, אמא שלי הכינה את העוגה ולא הפסיקה לתת לך מחמאות. שתינו חושבות שיצאה עוגה מופלאה וכל כך טעימה. המון תודה
איזה כיף שאהבתן! שמחה מאד שיצא מוצלח, ותודה על השיתוף❤
היי אפרת, ערב טוב!
תודה על המתכונים המושלמים שלך. רכשנו גם את ארבעת הספרים והם בשימוש יומיומי.
שאלה- אפיתי ביום שישי עוגת טורט והיא נאפתה מלמעלה ונשארה נוזלית מבפנים. מה לדעתך הסיבה?.
על כמה מעלות יש לאפות עוגות טורט? צריך לכסות? עם טורבו או בלי?
המשך יום מקסים!!!!!!
היי אפרת,
שמחה מאד שאתם נהנים מספרי המתכונים😊
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות? על איזה חום אפית? התנור היה במצב חום עליון ותחתון (לא טורבו)?
יש לאפות על 170-180 מעלות במרכז התנור במצב חום עליון ותחתון.
בנוסף, מצרפת לך מתכון לעוגת טורט שתוכלי להיעזר בו.
בהצלחה!
היי, יש לי יופלה תות שאין לו קליינטים. לדעתך זה יעבוד איתו?
תודה ❤️💜
היי,
אני חושבת שהטעם של התות יכול להשתלב בעוגה, אבל לא בטוחה עד כמה יצא מוצלח.
אם את מנסה אשמח שתעדכני😊
הכנו את העוגה והיא עשתה לנו את השבת!!! משובחת נעימה וטעימה, והעיקר: תוך דקות ספורות!
תודה ענקית!
איזה כיף שאהבתם! תודה על השיתוף ושבוע מקסים😊
במה אפשר להחליף את היוגורט? תודה
אפשר לשים מעדן וניל או שמנת חמוצה.
אפשרות נוספת שתשנה את המרקם מעט היא להגדיל את כמות מיץ התפוזים ל2/3 כוס (160 מ”ל) ולוותר על היוגורט.
בהצלחה😊
קניתי יוגורט טבעי. מה עושים?
אפשר להגדיל את כמות הסוכר ל3/4 כוס.😊
העוגה ניראת רכה וטעימה.
אני משתמשת בביצים אקס לארג -אני שמה עדיין 2 ביצים נכון?
ועוגות בחושות לא עדיף לאפות בחום 160? בכדי למנוע סדקים. למעלה?תודה רבה
היי,
את יכולה לשים 2 ביצים XL (בעוגות בחושות וכן עוגות גבינה לרוב אין בעיה להשתמש גם בביצים גדולות).
חום האפייה תלוי ביחס המרכיבים בעוגה. לכן יש פעמים שאכן מומלץ לאפות על 160 מעלות.
את יכולה גם כאן לאפות על 160-170 מעלות (שימי לב שזמן האפייה עשוי להתארך מעט), אך לא חייב😊
לעוגה בלי גלוטן,
איזה קמח מומלץ?
קונדיטור/קוקוס/שקדים/אורז
היי,
הכי מומלץ להשתמש בקמח רב תכליתי ללא גלוטן כמו קמח “תמי” או “כרגיל”.
אם אין לך אפשרות- אני מניחה שאפשר להשתמש ב3/4 כוס קמח שקדים+ 1/4 כוס קורנפלור+ 2 כפות קמח אורז.
אשמח שתעדכני אם את מנסה:) בהצלחה😊
אפרת, המתכונים שלך מככבים כבר הרבה זמן אצלנו, תודה רבה רבה לך! 2 שאלות – 1. איך אני הופכת את העוגה הזו לפרווה ועדיין טעימה? 2. שמתי לב שכשאת כותבת 2 כוסות, את כותבת בסוגריים 280 גרם, ולמעשה הכוס שאת משתמשת בה היא כוס של 240. אז יש כאן טעות או שאני לא הבנתי נכון? תודה.
היי איילה,
לעוגה פרווה אפשר להחליף את היוגורט במעדן סויה (בטעם טבעי או וניל).
אפשרות נוספת שתשנה את המרקם מעט היא להגדיל את כמות מיץ התפוזים ל2/3 כוס (160 מ”ל) ולוותר על היוגורט.
בהצלחה😊
ואז המרקם יהיה…? ומה לגבי השאלה השנייה? תודה.
המרקם עשוי להיות פחות רך וטיפה יותר פירורי.
לשאלתך השנייה- שימי לב לשוני בין מידת נפח- מ”ל ובין מידת משקל- גרם:
כוס אחת מכילה 240 מ”ל תמיד. לעומת זאת בשימוש במשקל- לכל חומר משקל אחר בגרמים עבור כוס אחת.
כך למשל, כוס סוכר= 200 גרם, וכוס קמח= 140 גרם, אך שתיהן שוות ל240 מ”ל.
או קיי, אז כשאת רושמת כוס, רבע כוס וכו’: פשוט לשים את החומרים בתוך הכוס עם הידית? כ-ל המתכונים הם לפי הכוס הזו?
נכון. גם כוס חד פעמית לשתייה חמה מתאימה.
שלום רב אפרת מה ניתן לשים במקום המיץ?האם ניתן לשים קמח תופח?תודה על המענה
היי,
אפשר לשים חלב/ חלב סויה/ מים מעורבבים עם כף לימון.
אפשר בהחלט להשתמש בקמח תופח.
בהצלחה😊
היי אפרת
האם יוגורט עם כף מייפל בתור היוגורט הממותק יתאים?
וקונה ביצים בגודל גדול(לאר’ג) איך לנהוג פה?
תודה .
היי עינת,
אין בעיה להשתמש ביוגורט מעורבב עם כף מייפל.
לגבי הביצים- אפשר להשתמש גם ב-2 ביצים L.
בהצלחה!😊