התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
שום דבר לא נמצא

מתכון לעוגיות בטעם תפוז טעימות ופריכות 

עוגיות תפוז

מצרכים (20-25 עוגיות תפוז):

כוס וחצי (210 ג') קמח לבן

חצי כפית (3 ג') אבקת אפיה

חצי כוס (100 ג') סוכר (*מי שאוהב מתיקות מעודנת יותר אפשר להסתפק בשליש כוס סוכר)

שליש כוס (65 ג') שמן

גרידת תפוז שלם (כ-2 כפות קליפת תפוז מגורדת בפומפיה דקה)

1 ביצה

1-3 כפות מיץ תפוזים סחוט טבעי




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים בעזרת כף את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה. את מיץ התפוזים מוסיפים בסוף, בהדרגה ולפי הצורך.

-פורשים נייר אפיה על משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעובי כחצי ס"מ (אם הבצק נדבק למערוך אפשר לפרוש נייר אפיה נוסף מעל הבצק ולרדד עליו). קורצים עוגיות בעזרת קורצן או כוס קטנה הפוכה ומסדרים במרווחים קלים בתבנית על נייר אפיה.

-אופים במשך 10-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות מתקשות לאחר קירור).

*שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר.

עוגיות תפוז

ראו גם
מתכון לטופו עם ירקות
פשטידת קישוא וגזר

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
חדווה (16:10 11.08.2019)

האם אפשר להחליף את המיץ תפוזים במיץ תפוזים של קריסטל

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:40 11.08.2019)

כן.

Avatar
שחף (22:08 21.07.2019)

יצא מעולה!!!!! טעים ובריא!
עשיתי עם קמח כוסמין,סוכר קוקוס,שמן קוקוס, יצא טיפה דביק אז הוספתי קמח עד שיצא כמו שצריך 🙂
תודה על מתכונים נפלאים וברורים וכמובן על ההיענות בתגובות!
הכנתי כבר כמה דברים ממך ויוצא מעולה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:36 21.07.2019)

מהמם 😍
תודה שחף!

Avatar
סמדר (20:06 28.02.2019)

היי אפרת, אפשר לקרוץ כדורים קטנים מהבצק ולהניח בתבנית או שחייבים לרדד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (06:17 1.03.2019)

כן. יש לשטח אותם לפני האפיה.

Avatar
נעה (15:45 28.02.2019)

קודם כל תודה רבה על כ"כ הרבה מתכונים קלים ומעולים.
הכנתי את העוגיות והן יצאו מצוינות,
בעיה היא שניסיתי לקרוץ מהן צורות משבלונות בצורות שונות לפורים והצורה לא ממש יצאה יפה. אולי בגלל שהן תפחו מידי הרבה.
אציין שהשבלונה בנויה בגבהים שונים, יש את הצורה הכללית בהיקף ויש את ההטבעה הפנימית בה כתוב פורים שמח והיא זו שלא יצאה ברור.
לפני הכניסה לתנור דווקא ראו היטב את הכיתוב.
אשמח אם יש לך מתכון אחר קליל וטעים לעוגיות שיתאימו יותר לשבלונות שלי (עדיפות למתכון בריא בלי מרגרינה)
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:38 28.02.2019)

היי נעה,
יש את המתכון של עוגיות ליצן. הן על בסיס שמן.

Avatar
שיר (14:57 22.02.2019)

מתכון נפלא, השתמשתי בחצי לבן וחצי כוסמין. תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:39 22.02.2019)

מעולה 🙂
תודה שיר ושבת שלום

Avatar
נחמי (18:17 5.09.2018)

שמתי 1 כף מיץ תפוזים וזה יצא נוח ודביק מספיק, צריך להוסיף עוד 2 כפות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 5.09.2018)

לא, אין צורך.

Avatar
ריקי (12:37 27.03.2018)

קל, מהיר וממש טעים!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:43 27.03.2018)

נראה מעולה!
תודה ריקי 🙂

Avatar
בלה (14:53 4.02.2018)

טעימים וממכרים. השתמשתי חצי קמח לבן וחצי מלא, וסוכר הרוב חום. עשיתי צורות עם הבן שלי, היה כיף.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:56 4.02.2018)

מהמם!
תודה בלה ושבוע נפלא 🙂

Avatar
אירה (12:41 9.01.2018)

יצא מושלם !!! פעילות כייפית עם הילדים…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:53 9.01.2018)

שמחה שנהניתם!
תודה אירה.
יום מקסים 🙂

Avatar
אלה (09:14 1.01.2018)

10 דק
מתכונים מעולים קלים והכי חשוב טעימים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:15 1.01.2018)

תודה אלה 🙂
יום מקסים

Avatar
עידית (17:55 26.12.2017)

יצא טעים מאוד וממש קל להכנה,
אני בעצמי אכלתי איזה 5 עוגיות, ממש ממכר 😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:16 26.12.2017)

נראה מעולה 🙂
תודה עידית, שמחה שיצא טעים.

Avatar
טוהר (20:42 13.12.2017)

וואו עוגיות מדהימות!
תודה רבה אני מאמצת את המתכון.
אני הכנתי טבעוניות בלי הביצה.לא הוספתי שום תחליף.מה שכן הוספתי זה קוקוס טחון וכף קרם קוקוס כי אני אוהבת את השילוב עם התפוזים.
שוב תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 13.12.2017)

מצוין!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
שרית (14:59 1.12.2017)

העוגיות יצאו טעימות. שמתי 3 כפות מיץ תפוזים והבצק יצא דביק. הוספתי עוד קמח וזה הסתדר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:28 1.12.2017)

שמחה שהסתדרת ושיצא טעים 🙂
תודה שרית ושבת שלום

Avatar
מיכל (20:26 23.11.2017)

הכנתי עם קמח מלא(של על המשקל) וסוכר חום ויצא נהדר! למי שמעוניין לנסות.
אני בעקרון לא אוהבת להכין עוגיות, אבל משום מה דוקא למתכון הזה אני חוזרת. ממש מוצלח, תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 23.11.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מיכל

Avatar
צביה. א. (10:34 2.11.2017)

תודה אפרת,הכנתי כרגע אחרי משמרת לילה.קל מהיר חומרים זמינים מה צריך יותר מזה.
חייל שלי צריך להגיע שישי שבת וחייבים לפנק אותו.אלך לישון מעט ואז אכין עוד דברים מהמתכונים המקסימים שלך.תודה לך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:45 2.11.2017)

תודה צביה יקרה 🙂
יום מקסים

Avatar
ואש (20:12 30.10.2017)

תודה על המתכון. יצא מוצלח וטעם התפוז מורגש. רציתי לשאול מה הכוונה לקליפת תפוז: רק החלק הכתום או גם הלבן הפנימי יותר? תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:29 30.10.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
הכוונה רק לחלק הכתום.

Avatar
נ (13:57 11.10.2017)

יצא מאוד טעים מתקון מעולה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:10 11.10.2017)

תודה 🙂
חג שמח

Avatar
לילי (14:54 28.08.2017)

אפשר לעשות בלי גלוטן? נגיד להחליף את הקמח בקמח תמי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:47 28.08.2017)

אני חושבת שכן.

Avatar
הדר (19:25 15.01.2018)

הכנתי את העוגיות ללא גלוטן עם קמח כרגיל וקמח אורז(שילוב), יצא מעולה !!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:47 15.01.2018)

נראה מעולה 🙂
תודה הדר.

Avatar
שיר (16:43 25.08.2017)

היי
אפשר לעשות עם המתכון הזה גם עוגיות תפוחים?
(עם תפוח מגורד ומיץ תפוחים?)
שבת שלום!
שיר

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:58 25.08.2017)

היי שיר,
נשמע מעניין. לגבי תפוח מגורד אני לא בטוחה כי להבדיל מקליפת תפוז הוא יותר לח ורטוב. לגבי מיץ תפוחים אני חושבת שאפשרי.
שבת שלום 🙂

Avatar
אתי (16:36 11.07.2017)

היי יש ברשותי קמח לחלה וקמח תופח באיזה מהם עדיף להשתמש למתכון ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:32 11.07.2017)

היי אתי,
עדיף קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה כמובן.

Avatar
מיטל (09:53 26.02.2017)

היי אפרת, יש גרסה טבעונית לעוגיות האלו? במה ניתן להחליף את הביצה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:51 26.02.2017)

היי מיטל,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאם תשימי סירופ מייפל במקום סוכר (בסביבות 4-5 כפות) אז זה יעזור להדביק את החומרים במקום הביצה.

Avatar
מירב (10:20 14.01.2018)

הי לא הבנתי. לשים גם סוכר וגם סירופ מייפל כאשר הסירופ מייפל מהווה תחליף לביצה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:58 14.01.2018)

היי מירב,
במקום הסוכר לשים 4-5 כפות סירופ מייפל (לוותר על הסוכר ולעל הביצה).

Avatar
Michal (16:48 19.02.2017)

Hey Efrat,
hier in Amsterdam wij use your site en the recepies!! we love it!!
Michal

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:00 19.02.2017)

🙂 !Thank you Michal

Avatar
הלית (19:40 18.02.2017)

היי
אפשר להחליף את השמן, בשמן קוקוס ? אוהבת את השילוב עם התפוז
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:59 18.02.2017)

כן בטח, אפשר לשים כשליש כוס שמן קוקוס מומס.

Avatar
מרים (17:17 8.02.2017)

אפרת, מודה לך על התשובה, הכנתי את הבצק ידנית והוא ממש היה שומני, מה יכולה לפי דעתך להיות הסיבה ?
אהבתי מאוד את טעמן ולכן אני רוצה להבין למה זה קרה לי. ועוד שאלה בבקשה, כשאת כותבת שהן יוצאות לאחר
האפייה רכות אבל מתקשות לאחר קירור, האם הן לא פריכות כמו בצק פריך ? מבקשת את עזרתך !

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:10 8.02.2017)

היי מרים,
באיזה כוס השתמשת? אני משתמשת בכל המתכונים בכוס בנפח של 240 מ"ל כמו זאת בתמונה בלינק המצורף – המרת מידות אפיה
לפעמים הבצק מרגיש שומני מידי כתוצאה מערבוב או התעסקות יתר כי אז הוא מתחמם.
העוגיות יוצאות במרקם בין קשה לפריך (לאחר שהן מתקררות כמובן).

Avatar
מרים (18:10 6.02.2017)

ערב טוב לך אפרת ! יש לך אתר כייפי וידידותי למשתמש, אני מכינה הרבה ממתכונייך.
הכנתי את העוגיות תפוז, הן טעימות מאוד, אבל רציתי לברר הבצק יוצא מאוד שומני,
אמנם לאחר האפייה לא מרגישים בשמן, ולמרות זאת ניראה לך שאולי אפשר קצת להפחית
מהכמות או ?????
האם העוגיות לאחר האפייה יוצאות פריכות או שהן מתקשות, אני שואלת זאת בגלל זמן האפייה.
אשמח לקבלת תשובות ממך ותודה !

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:13 6.02.2017)

היי מרים,
הבצק אמור לצאת קצת שומני אבל לא יותר מידי. שליש כוס שמן על כוס וחצי קמח זה בדר"כ בסדר.
אפשר להפחית קצת את הכמות אבל לדעתי זה יפגע בפריכות של העוגיות.
העוגיות לאחר האפיה יוצאות קצת רכות ומתקשות לאחר שהן מתקררות לגמרי.

Avatar
Sara (02:22 4.02.2017)

שלום לך ברצוני לציין כאן שהאתר שלך עם המתכונים שלך הוא האהוב עלי הכל וכל מתכון שם מהיר קל וטעים . תודה לך ושבת שלום

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:06 4.02.2017)

תודה שרה, כיף גדול לשמוע 🙂

Avatar
אנה (20:18 3.02.2017)

כמה עוגיות יוצאות בערך במתכון? מגש? שניים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:06 4.02.2017)

היי אנה,
אמורות לצאת בסביבות 20-25 עוגיות בגודל בינוני או 50 עוגיות קטנות.

Avatar
nan si (09:47 30.01.2017)

אני מאוד נהנית מהמתכונים שלך, הם תמיד יוצאים מוצלחים
רציתי לדעת האם יש תחליף לגרידת התפוז?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:21 30.01.2017)

היי,
במקרה הזה לא מומלץ לוותר על גרידת התפוז כי זה בעצם נותן את כל הטעם בעוגיות.

Avatar
ורדה (09:52 29.01.2017)

בקר טוב,
הכנתי את עוגיות התפוז, טעימות מאד!!…..תודה…
אבל הבצק היה רך מאד ולא הצלחתי לקרוץ צורות,
אולי שמתי יותר מדי מיץ תפוזים? שמתי 3 כפות…
יום נעים,
ורדה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:55 29.01.2017)

היי ורדה,
קרוב לוודאי שזה בגלל עודף נוזלים (מיץ תפוזים).
פעם הבאה תוסיפי את המיץ בסוף ובהדרגה. תתחילי בכף אחת של מיץ, לפעמים זה מספיק כדי לקבל בצק נוח לעבודה.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
עדי (18:52 19.05.2017)

אפשר בלי מימין? משהו במקום?

Avatar
עדי (18:53 19.05.2017)

מיצים

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:02 20.05.2017)

היי עדי,
אפשר לשים מים במקום אבל המיץ הוא מה שנותן טעם לעוגיות.

Avatar
Olga Donin (12:03 28.01.2017)

אפרת בוקר טוב. תודה רבה לך על האתר. עשיתי עוגיות – יצא מאוד טעים. יש לי שאלה. העוגיות יצאו קבדים לא כמו בדרך כלל יוצאים עוגיות מבצק פריך. זה בגלל שהחלפתי שמן ב-75 גרם חמאה מומסת או/ו שעשיתי עוגיות עובים מדי?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:37 28.01.2017)

היי אולגה,
לא כל כך הבנתי איך יצאו העוגיות.
החמאה משנה את מרקם העוגיות וגם אם מכינים את העוגיות עבות זה גם משפיע על המרקם.

Avatar
שני (19:10 26.01.2017)

אפשר להשתמש במתכון בקמח תופח במקום רגיל?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:28 26.01.2017)

היי שני,
המתכון מכיל פחות אבקת אפיה ממה שיש בקמח תופח (רק שליש מהכמות).
אני מניחה שאפשר אבל קחי בחשבון שהעוגיות עלולות לתפוח יותר. כמובן יש לוותר על אבקת האפיה.

Avatar
heli (19:32 26.01.2017)

תודה אפרת, הכנתי ויצא נהדר. במקום קמח לבן השתמשתי בקמח כוסמין ובמקום סוכר לבן השתמשתי בסוכר חום.הבעיה של העוגיות האלה שהן נגמרות עוד בטרם הגיעו לקופסה…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:33 26.01.2017)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
ליאורה (16:58 26.01.2017)

אפרת יקרה!!!
אני נהנת כל פעם לבחור משהו מהמתכונים שלך.
מהירים, קלים וכל כך טעימים!!!!
אף פעם לא התאכזבתי!!!!
ועכשיו בכלל שאת מגיעה אלי למייל כל יום חמישי,
פשוט כייף.
תודה רבה ושבת שלום
ליאורה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:06 26.01.2017)

תודה ליאורה! כיף לשמוע 🙂
שבת שלום

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.