זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק חד פעמית
400 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר
שכבת שוקולד לבן
100 גרם שוקולד לבן
⅔ כוס (160 מ”ל) שמנת מתוקה
שכבת שוקולד מריר
100 גרם שוקולד מריר
⅔ כוס (160 מ”ל) שמנת מתוקה
לציפוי:
רבע כוס (50 מ”ל) שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד מריר
-מניחים בקערה את כל מרכיבי שכבת השוקולד המריר ובקערה שנייה את מרכיבי שכבת השוקולד הלבן. ממיסים בנפרד כל קערה במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה.
-מניחים מחצית מפירורי הביסקוויטים בכל קערה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (200 גרם ביסקוויטים בכל קערה).
-יוצקים את תערובת השוקולד המריר בתחתית ומהדקים היטב לגובה אחיד בעזרת גב הכף. מעליה יוצקים את תערובת השוקולד הלבן ומהדקים.
-מכינים את הציפוי: מניחים בקערית שמנת מתוקה עם שוקולד מריר וממיסים במיקרוגל. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ויוצקים מעל העוגה.
-מכניסים למקרר ל-3 שעות לפחות לפני ההגשה. מוצאים וחותכים לפרוסות בעובי של 1.5-2 ס”מ.
View this post on Instagram
- חיתוכיות בייגלה |
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגה עם ציפוי קראנץ
האם צריך לקרר בין שכבה לשכבה?
אין צורך.
אפרת שבוע מבורך,
מישהי כתבה בדף הפייסבוק, שאפשר להמיר את הביסקוויטים בעוגיות יין ולהכין לפסח.
האם אפשרי לדעתך?
במידה וכן, מה הכמות הנדרשת של עוגיות היין (שהרי במקור 400 גרם ביסקוויטים)
תודה רבה😁
היי ניצן,
כן, אפשר🙂
400 גרם עוגיות יין.
תודה רבה לך.
שאלה נוספת – האם לדעתך ניתן להמיר את שכבת השוקולד הלבן בחלבה עם השמנת המתוקה?
או לחילופין יש לך הצעה אחרת? 🙂
אנחנו פחות אוהבים אותו.
לא ניסיתי אבל יש מצב שזה יכול לעבוד.
אבל נראה לי שכדאי להשתמש בממרח חלבה.
אפשר להשתמש בשמנת פרווה?
כן אפשר.
אם אני עושה חצי כמות מהביסקוויטים (250 גרם) וכל שאר המצרכים אותו דבר זה יהיה הבדל משמעותי במרקם? פשוט יש לי רק שרוול אחד.
זה ייצא נמוך.
בכל מקרה יש להפחית את יתר הכמויות בהתאם (לא רק של הביסקוויטים).
כמה זמן אפשר בהקפאה? תודה רבה!
ממליצה עד 3 שבועות כי אח”כ הטעם מתחיל להפגע.
הכנתי למנה אחרונה לשבת ויצא מעולההה!!! קל להכנה וטעים ממש!!!
תודה רבה!!!
תודה לך שחזרת לשתף🙂
האם אפשר להחליף את השמנת מתוקה בחלב?
בכל שכבה אפשר לשים כשליש כוס חלב + 25 גרם חמאה מומסת (במקום ⅔ שמנת).
תודה אלופה
זה יוצא אותו דבר?
אין הבדל משמעותי.
יצא טוב מאוד!
שמחה לשמוע🙂
היי תודה על המתכונים הנדירים!! ממש עוזרים לי במטבח❤️
האם אפשר להקפיא את העוגה בשביל שבת?
כן אפשר🙂
היי אפשר להכין את זה בגירסה פרווה? ואם כן איך? תודה על האתר המדהים הוא משמש אותי כול פעם שאני רוצה להכין משהו חדש וקל…
היי
קצת מורכב להכין פרווה כי יש כאן כמה מרכיבים חלביים,
אבל אפשר להשתמש בשוקולד לבן טבעוני ושמנת צמחית.
וזה נראלך יצא טעים פרווה?
כן(:
האם זה חייב קרור לפני ההגשה
רוצה להכין לשבת חתן ולסדר במנגטים האם מתאים?
היי
מומלץ מאד לא לוותר על קירור לפני.
ניתן לסדר במנג’טים ולהשאיר מחוץ למקרר כשעתיים שלוש.
היי. רציתי לשאול האם אפשר להמיס על הגז מאחר ואין ל מיקרוגל
היי
אפשר(:
איך לפורר את הביסקוויטים? אני לא יודעת איך לפורר ושזה יצא גס….
לשים בשקית ולדפוק עם מערוך.
זה לא יוצא אחיד. חלק יוצא גס וחלק דק. זה בסדר.
היי, ניתן להכין בתבנית גדולה יותר? מה הכמויות?
אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 30*20 ס”מ.
תודה רבה זה ממש טעים
שמחה לשמוע🙂
ממיסים את השוקולד עם השמנת והביסקווטים ביחד במיקרו?
או שממיסים את השוקולד והשמנת ואז שופכים על הביסקוויטים?
היי
ממיסים את השוקולד והשמנת בנפרד.
יואו ממש פצצה.
את אלופה אין אין על המתכונים שלך בשלוף ממש מומלצים.
תודה רבה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
איזה שוקולד מריר מומלץ לעוגות? עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו? או הפשוט המסורתי עם אחוז נמוך של קקאו?
היי
מומלץ להשתמש בשוקולד מריר עם 50-60% מוצקי קקאו וללא יותר(:
נראה מהמם! חייבת לנסות
שמחה שאהבת(:
איך הופכים לפרווה בנוגע לשוקולד הלבן?
משתמשים בשוקולד לבן פרווה/טבעוני.
את השמנת המתוקה להמיר בריצ’?
זה יוצא טעים??
אפשר, יצא טעים(: