זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 20-30 יח'
סוג: פרווה
מצרכים:
1 ק”ג קמח
50 גרם שמרים טריים בגרגירים (או 2 כפות שמרים יבשים)
½ כוס סוכר
3 כוסות מים פושרים
½ כפית מלח
סוכר לטבילה (מומלץ להוסיף לסוכר אבקת קינמון)
_
אופן הכנה:
- לשים יחד את כל החומרים ומתפיחים כ- 20 דקות.
- מחממים שמן לטיגון.
- בידיים רטובות עם מעט שמן יוצרים עיגולים עם חורים ומניחים בשמן החם עד שמזהיב.
- טובלים בסוכר ובתיאבון.
המתכון באדיבות “קופי האוס”, בית קפה מסעדה ובר, שד’ רוטשילד 21, ת”א.
*הערה: המתכון נמסר על-ידי המסעדה ואינו נבדק על ידי האתר.
ראו גם
אחרי 20 דק לא תפח בכלל. לקח איזה שעה וחצי.
כבר היה מאוחר אז שמנו במקרר וטיגנו למחרת. יצא טעים.
צריך קצת יותר סוכר
בחורף לוקח לזה יותר זמן לתפוח בגלל הקור.
העיקר שיצא טעים:)
יצא לי בצק חזק
מבאס ממש
מה זה חזק? הכוונה קשה/מוצק?
אפשר להוסיף עוד מים עד זה יוצר רך
צריך כמעט 3 וחצי כוסות מים.
באיזה מחבט להישתמש?
בסיר קטן, לא במחבת.
צריך סיר בינוני ולא מחבת.
היי אפרת,
מה הכמויות ל8-10 ספינג’ים? לא מעוניינת ביותר מדי..
כוס וחצי קמח לבן (210 גרם)
חצי כף שמרים יבשים (4 גרם)
2 כפות גדושות סוכר
קמצוץ מלח
שני שליש כוס מים פושרים (160 מ”ל)
*סוכר לציפוי
היי אפרת, אתר מעולה שאין דברים כאלו!
ממליצה להוסיף עוד כוס מים. ככל שיש יותר מים הספינג’ יוצא יותר אוורירי. יצא לי ממש מעולה. בנוסף, אין כל כך משמעות להוספת מלח לפני או אחרי לישה על שמרים יבשים, רק לידיעה:) חג שמח.
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
יש עוד דבר טעים שאולך אם זה
על מה חשבת?
אפשר להכין עוד מאכלי חנוכה כמו לביבות ואפשר גם להגיש עם עוד עוגיות או קינוח כוסות. גם סלט פירות מתאים.
חג שמח!
האם צריך להתפיח פעמיים או רק פעם אחת?
האם להוסיף את המלח לקראת סוף הלישה או שזה לא משנה?
היי,
אין צורך להתפיח פעמיים, את המלח תמיד טוב להוסיף באמצע הלישה ולא לפני.
שבוע טוב(:
האם אפשר לאפות את הספינג במקום לטגן?
האתר מוווושלם!!!!!!!!
היי אסתי,
זה כמובן לא יצא אותו דבר, אבל אפשר לאפות על 180 כרבע שעה- 20 דקות מכל צד.
היי
רציתי לשאול אם אני צריכה את זה ליום ראשון בבוקר ולא רוצה להתעסק עם זה על הבוקר יש פתרון?
תוכלי להכין לילה לפני להקפיא ולהפשיר לפני האכילה
אבל כמובן שהספינג’ הרבה יותר טעים ישר שיוצא מהסיר (:
ולהכין את הבצק לילה קודם ולהשאיר במקרר בבוקר להוציא ולהכין אפשרי??
אפשר רבקה:)
אפשר להכין את הבצק בערב ולשים במקרר עד הבוקר (לכסות את הקערה בניילון נצמד).
עוד מתכון מעולה!
תודה ורדה 🙂
שלום, יצא לי בצק מוצק.
האם זה אמור לצאת נוזלי, או שזה בסדר?
אמור לצאת בצק רך אבל לא נוזלי מידי.
תודה רבה!
הרטבתי מעט את הבצק ויצא לי בצק רך… יצא טוב:)
שמחה שיצא מוצלח גליה, שבוע נפלא❤️
שלום אפרת ,נכנסתי למטבח רק בזכותך הכל יוצא מושלם:)
תודה,
כמה זה 50 גרם שמרים אני משתמשת בשמרים יבשים,
והאם אפשר לשים קצת ערק (שיספוג את השמן)?
היי שיר 🙂
זה יוצא 2 כפות שמרים יבשים.
אפשר לשים קצת ערק.
היי אפרת,
לכמות של 50 איש כדאי להכפיל כמויות? כמה זמן התפחה מומלץ?
כדאי להכפיל כמויות ב-2 ולהתפיח כשעה.
כמה זה 50 גרם שמרים בכפיות?
את משתמשת בשמרים טריים או יבשים?
זה מתכון מצויין זה עשה לי טעים בבטן
תודה שי, שמחה לשמוע 🙂