זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 קופסאות טונה מסוננות משמן
חצי בצל בינוני קצוץ דק
2 מלפפונים חמוצים בינוניים קצוצים
חצי גמבה קצוצה
תיבול: כף וחצי מיונז, מלח לפי הטעם וקמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
מניחים את כל המרכיבים בקערה ומתבלים.
ראו גם
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט חסה חגיגי |
- מרק עשיר לחורף |
- לחמניות קוטג’ |
- שווארמה טבעונית |
- פסטה במיקרוגל
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
שלום,
כתוב על קופסאות הטונה של סטארקיסט: “יש לצרוך את מלוא התכולה עם הפתיחה”. האם באמת זה כך ואי אפשר לשים במקרר לכמה ימים? ואם זה לא, למה הם כותבים את זה? זה יכול לעשות בעיות בריאותיות?
היי,
לא מומלץ להשאיר טונה לאחר הפתיחה, זה לא טוב בריאותית. אפשר להשאיר טונה שנפתחה בקופסה אטומה במקרר ליום אחרי הפתיחה.
באחת התשובות למטה כתבת שאפשר לשים במקרר 3-4 ימים, אני קצת מבולבלת…
ההנחיות המעודכנות הן שמומלץ לצרוך טונה תוך יום-יומיים.
את יכולה לצרוך לאחר מכן אם הריח והטעם טובים- לשיקולך.
היי אפרת האם יתאים להוסיף לסלט הזה גם תירס משימורים?
היי,
כן, אפשר(:
אני חושב שזה טעים גם בלי מיונז!!! רק להוסיף:
תירס מתוק
מיץ לימון
כמון טרי
ושהבצל יהיה סגול ולא לבן וכן שהגמבה תהיה אדומה ולא בצבע אחר.
ואז הטעם פשוט גן עדן!!! תודה לך!!!
תודה על השיתוף😊
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך
מה אפשר במקום המלפפון חמוץ?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לוותר על המלפפון החמוץ אם לא אוהבים.
תודה
יש לך אולי מתכון לסלט פסטרמה
לא, אבל את יכולה להכין את המתכון לסלט עוף קר ולהמיר את העוף בפסטרמה.
טעים ומיוחד!!!
איזה רעיון קליל וטעים
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊
עשיתי כבר כמה פעמים. יוצא מושלםםם!!
איזה כיף! תודה על השיתוף😊
הכנתי את הסלט טונה יצא פשוט מדהים !!!!!!
מומלץ בחוםםםם
שמחה ממש שאהבת את המתכון🌺
מתכון ממש טעים אין דברים כאלה
תודה רבה
שמחה שאהבת! תודה לך רות😊
היי אפרת, רציתי להגיד שהוספתי ביצה קשה בצל ירוק כוסברה ועוד קצת מיונז ויצא ממש טעים, לא נשארה אפילו כפית. המתכון שלך טוב אבל אני חושבת שעוד קצת שדרוג ותוספות הופך אותו ליותר טעים ומעניין ודווקא זה שרשמת את המתכון הבסיסי, זה נותן מקום למחשבה ויצירתיות. אפשר להוסיף כל מיני דברים וכל פעם לנסות קצת אחרת ולשחק עם זה ויש מקום למקוריות ושדרוג, אז תודה לך שרשמת את המתכון הזה
היי ליאת,
שמחה שאהבתם את המתכון:) אין ספק שהכי טעים וכיף לשחק עם התוספות… תודה על השיתוף😊
אפרת היקרה
אני רוצה להכין לחמניות ממולאות בסלט טונה האם המתכון הזה מתאים ?
האם כדאי להוסיף או להוריד משהו כדי שיתאים?
תודה רבה
כן.
היי, יש לי טונה במים. האם צריך להוסיף שמן?
כן, שימי כף שמן.
היי אפרת, אני רוצה להכין את זה כדי לקחת לעבודה ולעשות שם סנדוויצים. כמה שאלות
1. כמה זמן זה מחזיק מעמד במקרר? אם מכינה בשבת לכמה ימי עבודה אוכל לקחת את זה?
2. אם לא רוצה את זה קר אז כמה זמן מראש להוציא את זה מהמקרר
3. כמה מלח וכמה פלפל לשים?
המון המון תודה
1. 3-4 ימים.
2. חצי שעה.
3. קמצוץ מלח ופלפל.
הי טעים מאד!!!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה ושבוע נפלא
היי האם משנה איזו גמבה וכן אם אין לי גמבה אפשר לוותר עליה?
אפשר גם פלפל צהוב או להכין בלי.
טעים מאוד תודה
תודה רעיה 🙂
מינימום עבודה מקסימום תוצאה!!!
יצא ממש טעים!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יצא טעים ביותר
תודה תיקי, שמחה לשמוע 🙂
חייב להשתמש במיונז פשוט אני לא אוהבת מיונז?
היי לירון,
אפשר לתבל בכף מיץ לימון, מלח ופלפל שחור. אם זה יבש אפשר להוסיף גם כף שמן.
החלפתי את המלפפון חמוץ וגמבה בתירס משימורים.
יצא מדהים!
גם בשבת כזו יש אוכל טעים…
מעולה 🙂
שבת שלום!
אני רוצה להכין את הסלט הזה לפסח מה אפשר במקום מיונז(אנחנו לא אוכלים קיטניות)
תודה
היי אהובה,
אפשר לתבל ב 1-2 כפות מיץ לימון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. אם זה יוצא יבש אפשר להוסיף גם כף שמן.
שלום לך
האם אפשר מלפפונים במלח?
תודה
כן, אפשר.
ממליצה להוסיף כמון זה משדרג את הטעם
תודה על אתר מקסים!! תמיד כשאני מחפשת מתכון למשהו מסוים,אני מוצאת כאן את המתכון הכי מהיר,פשוט בהכנתו והכי מוצלח!!
אני רוצה לכין את סלט הטונה מקופסה גדולה של נתחי טונה (זו כמות של פי 4 מקופסה קטנה) ואני רוצה להוסיף ביצים קשות. כמה ביצים כדאי,לדעתך, להוסיף לכמות הזאת?
היי מלי,
את יכולה להוסיף 3-5 ביצים קשות.
חג שמח ויום נפלא 🙂
היי. האם עליי לטגן לפני כן את הבצל החתוך דק?
לא, משתמשים בבצל כשהוא טרי.
היי, כמה זמן אפשר לשמור במקרר?
היי מיטל,
2-3 ימים.
יום מקסים 🙂
המתכונים פשוט נהדרים!!!
יש לי עוד מתכון לסלט טונה פשוט מעולה!
טעמתי בילדותי, ולבסוף הצלחתי למצוא את השילוב המדהים הזה.
*2 קופסאות טונה מסוננות משמן.
*גמבה קטנה חתוכה לקוביות קטנות.
*חצי כוס תירס מתוק מסונן.
*בצל לבן קטן חתוך דק.
*2 כפות גדושות של ממרח פסטו.
* 2 כפות של רוטב אלף האיים.
*מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מערבבים הכול ובתאבון!
יש אפשרות להוסיף קוביות של ביצה קשה
כן בטח 🙂
אפשר במקום כוסברה שמיר מאוד טעים יוצא
נשמע מעולה!
תודה על השיתוף ויום נפלא 🙂
לכמה סועדים זה מספיק, אם אני צריכה ל-35 סועדים איזה כמויות אני צריכה???
היי אביבית,
הכמות במתכון מספיקה ל 3-4 אנשים.
אם את מתכוונת להגיש מנות נוספות לצד סלט הטונה אני חושבת שמספיק שתכפילי כמויות ב 5-6.
היי, אין בעיה להכין ערב לפני נכון?
נכון 🙂
אם תוסיפו פלפל קלוי מוחמץ, ולרוחב תוסיפו מעט קטשופ וטבסקו לאוהבי ה פיקנטיות שתדרגו מאוד
רעיון מעולה, תודה חגית 🙂
אהבתי מאוד,אבל הוספתי ביצים ועגבניות שרי
יצא ממש טעים!!)))
רעיון מעולה 🙂
תודה אלינה ושבת שלום!
היי אלינה גם אני יוסיף טנקס
מעולה ממליצה להוסיף גם ביצה קשה ועגבניה…
יצא מעולה,תודה רבה!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
ואוו, מה זה טעים,נראה שהסוד טמון במינון הנכון של המרכיבים המצויים בכל בית .תודה.
אחלה
הסלט טונה היה מדהים!!!