שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 5-6 מנות

סוג: פרווה/חלבי

רכיבים

1 ק”ג תפוחי אדמה אדומים קלופים חצויים

2-3 כוסות מיקס להכנת פסטה ירוקה/ סגולה/ כתומה מסדרת “לה פסטה קולורטה” מתוצרת הטחנות הגדולות של א”י

2 כפיות מלח

2 כפות שמן זית או חלמון ביצה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מניחים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר חלקית ומבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך 30-40 דקות עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי. מעבירים לצלחת ומנגבים את תפוחי האדמה עם נייר סופג.

-מניחים לתפוחי האדמה להתקרר כמה דקות וכשהם עדיין חמים (אבל לא מאוד) מועכים אותם לפירה חלק בעזרת מועך פירה (רצוי להשתמש במועך פירה צפוף שנראה כמו כותש שום גדול).

-מוסיפים 2 כוסות מיקס בצבע שרוצים, שמן זית (או חלמון) ומלח ומעבדים את המרכיבים עד שמתקבל בצק אחיד ומעט קפיצי. מתחילים לערבב עם כף ולאחר מכן עם ידיים משומנות. אם הבצק דביק מידי -יש להוסיף עוד מיקס (אם אתם רוצים להכין מיקס משני צבעים על כל 500 ג’ פירה תשימו כוס מיקס בצבע אחר).

-מחלקים ל6 חלקים ומגלגלים כל חלק לנקניק בעובי כ-2 ס”מ.

-בעזרת סכין חדה או סכין שפכטל חותכים לכריות בעובי 2-3 ס”מ ומעבירים לצלחת מקומחת.

-מחממים מים בסיר עם שליש כפית מלח וכשהמים רותחים, מוסיפים את הניוקי ומבשלים במשך כ-2 דקות או עד שהניוקי צפים. כשהניוקי מוכנים מעבירים אותם ישירות למחבת עם הרוטב (יש להכין את הרוטב לפני בישול הניוקי).

טיפים והערות

רעיונות לרוטב לניוקי:

רוטב שמנת

רוטב רוזה

רוטב חמאה ומרווה

 

ראו גם
עוגת שמן זיתעוגת שמן זית
גלידת קרמל מלוח גלידת קרמל מלוח
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
יעל (12:13 31.07.2023)

איפה אפשר לקנות את המיקס הזה? זה נראה מדהים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:52 31.07.2023)

היי
ניתן להזמין באתר של הטחנות הגדולות של א”י😊

avatar
רימה (10:36 5.07.2023)

הי אפרת. נראה מאוד מפתה ומגרה, אבל תערובת המיקס לא זולה בכלל. חשבתי אולי אפשר להוסיף לעיסה (עם קמח רגיל) כמה כפות של מיץ סלק/גזר/תפוזים/עגבניות/עשבים ירוקים לקבלת הצבעוניות. מה דעתך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:50 5.07.2023)

היי רימה,
אפשר להוסיף מיץ אבל הוא לא יספיק כדי לתת צבע. תוכלי לנסות צבעי מאכל טבעיים.
בהצלחה!

avatar
אודליה (22:48 3.07.2023)

ערב טוב אפרת. כבר תקופה שאני מעוניינת להכין ניוקי ביתית. אם אין לי את המיקס ורוצה להכין ניוקי לבן רגיל, איזה שינויים אני צריכה לעשות למתכון? תודה רבה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:10 3.07.2023)

היי
אין שינוי, רק תתחילי מ-1.5-2 כוסות קמח ותוסיפי לפי הצורך.

avatar
אודליה (23:25 3.07.2023)

תודה רבה רבה!