שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 5-6 מנות

סוג: פרווה/חלבי

רכיבים

1 ק”ג תפוחי אדמה אדומים קלופים חצויים

2-3 כוסות מיקס להכנת פסטה ירוקה/ סגולה/ כתומה מסדרת “לה פסטה קולורטה” מתוצרת הטחנות הגדולות של א”י

2 כפיות מלח

2 כפות שמן זית או חלמון ביצה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מניחים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר חלקית ומבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך 30-40 דקות עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי. מעבירים לצלחת ומנגבים את תפוחי האדמה עם נייר סופג.

-מניחים לתפוחי האדמה להתקרר כמה דקות וכשהם עדיין חמים (אבל לא מאוד) מועכים אותם לפירה חלק בעזרת מועך פירה (רצוי להשתמש במועך פירה צפוף שנראה כמו כותש שום גדול).

-מוסיפים 2 כוסות מיקס בצבע שרוצים, שמן זית (או חלמון) ומלח ומעבדים את המרכיבים עד שמתקבל בצק אחיד ומעט קפיצי. מתחילים לערבב עם כף ולאחר מכן עם ידיים משומנות. אם הבצק דביק מידי -יש להוסיף עוד מיקס (אם אתם רוצים להכין מיקס משני צבעים על כל 500 ג’ פירה תשימו כוס מיקס בצבע אחר).

-מחלקים ל6 חלקים ומגלגלים כל חלק לנקניק בעובי כ-2 ס”מ.

-בעזרת סכין חדה או סכין שפכטל חותכים לכריות בעובי 2-3 ס”מ ומעבירים לצלחת מקומחת.

-מחממים מים בסיר עם שליש כפית מלח וכשהמים רותחים, מוסיפים את הניוקי ומבשלים במשך כ-2 דקות או עד שהניוקי צפים. כשהניוקי מוכנים מעבירים אותם ישירות למחבת עם הרוטב (יש להכין את הרוטב לפני בישול הניוקי).

טיפים והערות

רעיונות לרוטב לניוקי:

רוטב שמנת

רוטב רוזה

רוטב חמאה ומרווה

 

ראו גם
מתכון לשווארמהמתכון לשווארמה
גלידת קרמל מלוח גלידת קרמל מלוח
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
בת-עמי (14:11 7.12.2024)

וואו, לא האמנתי, מהגדול עד הקטנה, כולם ליקקו את האצבעות, עשיתי רוטב שמנת פטריות. פעם ראשונה שאני מכינה ניוקי לבד ויצא מושלם. תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:36 7.12.2024)

שמחה שיצא טעים❤️

avatar
יעל (12:13 31.07.2023)

איפה אפשר לקנות את המיקס הזה? זה נראה מדהים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:52 31.07.2023)

היי
ניתן להזמין באתר של הטחנות הגדולות של א”י😊

avatar
רימה (10:36 5.07.2023)

הי אפרת. נראה מאוד מפתה ומגרה, אבל תערובת המיקס לא זולה בכלל. חשבתי אולי אפשר להוסיף לעיסה (עם קמח רגיל) כמה כפות של מיץ סלק/גזר/תפוזים/עגבניות/עשבים ירוקים לקבלת הצבעוניות. מה דעתך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:50 5.07.2023)

היי רימה,
אפשר להוסיף מיץ אבל הוא לא יספיק כדי לתת צבע. תוכלי לנסות צבעי מאכל טבעיים.
בהצלחה!

avatar
אודליה (22:48 3.07.2023)

ערב טוב אפרת. כבר תקופה שאני מעוניינת להכין ניוקי ביתית. אם אין לי את המיקס ורוצה להכין ניוקי לבן רגיל, איזה שינויים אני צריכה לעשות למתכון? תודה רבה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:10 3.07.2023)

היי
אין שינוי, רק תתחילי מ-1.5-2 כוסות קמח ותוסיפי לפי הצורך.

avatar
אודליה (23:25 3.07.2023)

תודה רבה רבה!

avatar
ברכה (20:05 31.03.2024)

הי אפרת
מתכון מגרה! עושה חשק להכין…
אם אני רוצה לעשות אותו בפסח- אפשר להמיר את הקמח הרגיל בקמח תפו”א או במשהו אחר?
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:25 31.03.2024)

לא ניסיתי אבל אני יודעת שיש כאלה שמכינים מקמח ללא גלוטן (כמו קמח תמי, כרגיל וכו’) או מקמח תפו”א.

avatar
ברכה (22:30 22.05.2024)

ואוו אפרת! יצא מדהים!
נראה מעולה וטועם מעולה…
רציתי לשאול- אפשר להכין כמות של ניוקי ולהקפיא?
לפני הבישול או אחרי הבישול?
תודה רבה על עוד מתכון מדהים!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:15 23.05.2024)

שמחה שיצא טעים:)
לא בטוחה שניוקי עובר טוב הקפאה, גם לפני הבישול וגם אחרי.

avatar
ברכה (19:07 30.05.2024)

ואוו!
הכנתי את הניוקי הרגיל- לא צבעוני ויצא מדהים!
אין שום השוואה בין זה לניוקי קנוי
המתכון שלך לוקח בענק!

תודה אפרת!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:12 31.05.2024)

תודה ברכה❤️