זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 5-6 מנות
סוג: חלבי
רכיבים
10 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים למקלות בעובי כ-1 ס”מ (1 קילו)
תיבול: 6 כפות שמן זית, כפית גדושה שום כתוש, כפית שטוחה מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית תבלין טימין או פטרוזיליה
⅔ כוס גבינת פרמז’ן מפוררת
אופן ההכנה
-מניחים את מקלות הגזר בתבנית ענקית על נייר אפיה.
-מערבבים בקערית את חומרי התיבול: שמן זית, שום כתוש, מלח, פפריקה וטימין. שופכים מעל מקלות הגזר ומערבבים היטב.
-מחממים תנור ל-190 מעלות טורבו וכשהתנור חם מכניסים את התבנית ואופים במשך 10 דקות.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
-מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים על הגזרים גבינת פרמז’ן מפוררת ומחזירים לתנור למשך 15 דקות נוספות.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- סמבוסק דפי אורז |
- חביתה מגולגלת |
- כרובית אפויה בתנור |
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- שייק טרופי |
- סלט אנטיפסטי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים דיאטטיים
אפשר לוותר על הגבינה או להשתמש בסוג אחר?
אפשר להכין בלי או לפזר קצת גבינה צהובה/מוצרלה.
הכנתי בלי גבינה ויצא מדהים
תודה על המתכונים הנפלאים
יש איזה שהוא רעיון / מכשירלחיתוך קל של הירק לגפרורים/ מקלות?
תודה שרי
היי שרי,
אפשר לחתוך עם מעבד מזון (צריך רק להרכיב את דיסקית החיתוך הנכונה).
יש גם מכשיר שנקרא מנדולינה אבל הוא חותך לגפרורים שזה דק מידי למתכון הזה.
מתאים לעשות עם בטטה במקום גזר?
כן אפשר.