זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 10-15 מקלונים
סוג: חלבי
מצרכים:
2/3 כוס קמח מלא
1/3 כוס קמח רגיל
20 גרם חמאה
1 כף שמן קנולה
100 גרם גביע יוגורט/ גבינה לבנה/ קוטג’
1/4 כפית מלח
תבלינים לפי הטעם: פפריקה מתוקה, כורכום, זעתר.
ספריי שמן
אופן הכנה:
-מעבדים את כל חומרי הבצק (מלבד התבלינים וספריי השמן) עד לקבלת בצק אחיד (למי שיש זמן- רצוי לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר למנוחה כחצי שעה).
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מרדדים את הבצק לעלה מלבני דק בעובי של כחצי ס”מ וחותכים אותו בעזרת סכין לרצועות (ברוחב כ-1 ס”מ).
-מניחים את המקלות על נייר אפייה ומפזרים עליהם מעט ספריי שמן ואת התבלינים (ניתן לערבב את התבלינים יחד וניתן לפזר על כל מקל תבלין אחר).
-מחזיקים ביד אחת קצה רצועה וביד השנייה מסובבים אותה לצורת בורג. אופים כ-15 דקות עד שהמקלות מזהיבים.
מתכונים מקמח מלא, קמח מלא מתכונים
שלום,
האם אפשר להחליף במשהו את הקוטג’/יוגורט/גבינה?
תודה רבה.
היי,
אני לא בטוחה שיש תחליף טוב…
יש מתכון דומה לגריסיני- מקלות מלוחים.
אפשר רק מקמח מלא
היי שי,
פחות כדאי להשתמש רק בקמח מלא כי אז המרקם יוצא דחוס.
שלום,
כיף להשתמש באתר שלך, מציל אותי כל פעם מחדש!
רציתי לדעת אם יש מתכון פרווה באותו סיגנון.
תודה מראש!!
היי,
יש לי מתכון למקלות מלוחים (גריסיני).
האם אפשר להכין עם קמח רגיל ולא מלא?
כן בטח.
האם אפשר להשתמש בשמן בצפמקום חמאה ? תודה
היי אלייה,
אני מניחה שאפשר לשים 3 כפות שמן במקום החמאה.
תודה רבה על האפליקציה המשגעתת הזאתייי מצילה אותנו כל פעם מחדש🤩