היי מיכל,
אין מתכון באתר, אבל אני יכולה לכתוב לך כאן, זה די פשוט:
במעבד מזון טוחנים 2 כוסות עדשים מבושלות עם 3 כפות מיץ לימון, כפית מלח, כמון ופלפל שחור לפי הטעם, ושתי כפות שמן לעיסה חלקה . אם יש צורך מוסיפים קצת ממי הבישול של העדשים. וזהו!
אם רוצים אפשר לקשט לפני ההגשה בפטרוזיליה קצוצה, מעט שמן זית, צנוברים או כל תוספת שאוהבים😊
הטעם אמור לצאת מרוכז וזה בסדר כי בדר”כ שמים את זה בכמות קטנה בסנדוויץ או בטוסט.
אם הטעם יצא ממש חזק זה כנראה קשור בסוג הזיתים. השתמשת בזיתים מגולענים משימורים או זיתים רגילים?
אם יש לך סוג אחר של זיתים יותר עדינים אז אפשר להוסיף.
היי מלי,
את צריכה לזהות את המרכיב המריר ולהוסיף יותר מהמרכיב שהוא לא מר. תטעמי את האגוזים, הבזיליקום ושמן הזית.
השתמשת במקרה בגבעולים של הבזיליקום או רק בעלים?
היי תודה על התגובה המהירה 🙂
את הבזיליקום הכנתי ללא הגבעולים
אני חושבת שזה בגלל אגוזי המלך , טחנתי אותם כמו שהם לא קלויים
הייתי צריכה לקלות אותם לפני?
מה אפשר להוסיף כדי לאזן את המרירות ?
לא היה צריך לקלות את האגוזים אבל לפעמים יש אגוזים שהטעם שלהם מר.
אני לא חושבת שאפשר להפטר לגמרי המרירות אבל נסי להוסיף לחלק מהכמות 1-2 טיפות מיץ לימון ותטעמי.
היי רעות,
ניתן להקפיא. לגבי הפסטו מומלץ להקפיא בלי הגבינה.
הפשרה- בטמפ’ החדר או במקרר כל הלילה (לא על-ידי חימום).
במקום בזיליקום אפשר לשלב עלים טריים של פטרוזיליה וכוסברה אבל לדעתי עם בזיליקום יותר טעים.
יום מקסים 🌷
הי אפרת,
תודה על האתר כל מתכון אליפות!
מה הכמות שיוצא מהממרח פסטו?
האם ניתן להכין ללא גבינה?
פטרוזיליה מתאים במקום בזיליקום?
ושאלה אחרונה אגוז מלך יצא יטעים כמו עם צנוברים?
היי,
אני יודעת שצריך להשרות את השקדים במים כל הלילה. לאחר מכן מסירים את הקליפה.
שמים במעבד מזון עם כף שמן, כף דבש וכמה כפות מים שמוסיפים בהדרגה וטוחנים כמה דקות עד לתערובת חלקה.
בעגבניות מיובשות יש הרבה מלח ולי אסור
אז כמאלתר-חובב חוצה עגבניות רכות ומגרד גסות נותן דקות למי העגבניה להנגר במסננת ושותה אותם בכייף כ10 דקות במיקרו עוצמה גבוהה בכלי מתאים חובה עם כיסוי וצלחת כתחתית מקרר מערבב בשמן זית ופתוח לאילתורים אולי קצת חריפות אולי עלי כוסברה אולי תימין בזיליקום אולי זיתים ביתיים שיש לי כי זיתים בסופר רע שברע הנחה על לחם וכתיבול כראות עיני הטבח הביתי וכשאלה? היש עוד אפשרויות ליבש עגבניות ללא מלח
היי,
השיטה שלך נראת לי הפשוטה והמהירה ביותר 🙂
שיטה נוספת היא ליבש את העגבניות בתנור. לחתוך אותן לפרוסות (אם אלה עגבניות שרי אז לחצאים) ולהניח על נייר אפיה. אופים בתנור בטמפ’ של 100 מעלות במשך 2-3 שעות. לאחר מכן מוסיפים לעגבניות שמן זית ועשבי תיבול ושמים בצנצנת או שטוחנים במיקסר או בלנדר מוט ידני למחית.
היי מיכל,
עלי הבזיליקום הטריים תורמים למרקם ולטעם אבל אם אין לך אני מניחה שאפשר להוסיף כחצי כפית בזיליקום יבש. אם במקרה הממרח יוצא יבש אפשר להוסיף עוד קצת שמן זית.
היי רות,
ניתן לקנות עגבניות מיובשות מוכנות בתוך שמן. הן מגיעות בצנצנת או קופסה.
אם את רוצה להכין לבד מומלץ להשתמש בעגבניות שרי מסוג תמר. חוצים אותן ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מפזרים מעל מלח ואופים אותן בתנור שחומם ל100 מעלות במשך כ-3 שעות (זאת פעולה שמייבשת אותן). לאחר מכן, מכניסים אותן לקופסה או צנצנת ושופכים מעל כמות נדיבה של שמן (רצוי שמן זית).
תודה ספיר 🙂
אין באתר מתכון למטבוחה אבל יש מתכון לסלט טורקי אם מעניין אותך.
כדי שהתערובת לא תשרף מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון. חשוב לבשל על אש הכי נמוכה וכל הזמן להקפיד לערבב את התערובת. אם התערובת מתייבשת במחבת יש להוסיף לה כל פעם 2-3 כפות מים.
בהצלחה בפעם הבאה 😉
השתמשתי בקופסת בזיליקום די גדלה שלמה.(כפי שכתוב במתכון).
הוספתי כף שמן זית רביעית (אחת יותר ממה שכתוב במתכון)וכל פעם עצרתי והורדתי מהדפנות למטה לכוון הסכין. בסוף זה נטחן אבל לא למשחה חלקה כמו בתמונה שמצורפת למתכון.
עשית נכון מאוד. אני טחנתי למשחה מהכמות המצוינת במתכון אבל אם את אומרת שלא הצלחת אז כנראה שכדאי להשתמש ביותר עלים. בכל מקרה וליתר ביטחון אני אכפיל את הכמויות במתכון.
תודה ומצטערת שלא יצא כמו שצריך 🙂
הכנתי את רוטב הפסטו לפי המתכון ולדעתי יש שתי בעיות.
1. הכמות קטנה מדי למעבד מזון (אפילו מעבד קטן) וזה לא נטחן טוב. אפילו אחרי שהוספתי כף שמן זית נוספת זה לא נטחן מספיק טוב. צריך כנראה להכפיל את הכמויות.
2. 1/3 כפית מלח זה טיפה מלוח מידי שהרי גם הפרמזן מלוח למדי.
קודם כל תודה שחזרת לעדכן.
אני מניחה שהשתמשת בפחות עלים ממה שאני השתמשתי ומכאן המליחות החזקה והקושי לטחון.
בכל אופן, קיבלתי את הערתך ושיניתי במתכון לרבע כפית מלח (כי תמיד אפשר להוסיף יותר במידת הצורך).
איך התמודדת עם זה בסוף? הוספת כמות נוספת של עלים?
יש לך מתכון טוב ללחם? מקמח רגיל או כוסמין לבן?
היי,
יש מתכון ללחם כוסמין ולחם מהיר, ויש עוד הרבה מתכונים למאפים באתר בקטגוריית מאפים.
הי אפרת, יש לך מתכון לממרח עדשים כתומות (שיוצא כמו חומוס) או שחורות? תודה!!!
היי מיכל,
אין מתכון באתר, אבל אני יכולה לכתוב לך כאן, זה די פשוט:
במעבד מזון טוחנים 2 כוסות עדשים מבושלות עם 3 כפות מיץ לימון, כפית מלח, כמון ופלפל שחור לפי הטעם, ושתי כפות שמן לעיסה חלקה . אם יש צורך מוסיפים קצת ממי הבישול של העדשים. וזהו!
אם רוצים אפשר לקשט לפני ההגשה בפטרוזיליה קצוצה, מעט שמן זית, צנוברים או כל תוספת שאוהבים😊
לפסטו אפשר פטרוזיליה במקום בזילוקום?
אפשר להכין עם פטרוזיליה אבל יהיה לזה טעם של פטרוזיליה.
תודה אפרת על התגובה המהירה, מתה על האתר, המתכונים והאישיות שמאחורי.
❤️
לפעמים עדיף פטרוזליה זה יותר נעים לאכילה
הי נראה מעולה!
שאלונת,
יש לך אולי גם את המתכון ללחם הזה או שזה קנוי?
זה קנוי 🙂
חחח אוקי.
על כל פנים המטבלים נראים מעוליםםם
הפרמז’ן חובה?
לא חובה אבל זה מוסיף לטעם.
אפשר מוצרלה במקום פרמזן?
מוצרלה פחות מתאימה במקרה הזה.
הכנתי ממרח זיתים ירוקים בלי בזיליקום. הטעם יצא חזק מאוד ודומיננטי. ידוע לך על משהו שאפשר להוסיף כדי לעדן אותו? או סוג של זיתים עדינים?
הטעם אמור לצאת מרוכז וזה בסדר כי בדר”כ שמים את זה בכמות קטנה בסנדוויץ או בטוסט.
אם הטעם יצא ממש חזק זה כנראה קשור בסוג הזיתים. השתמשת בזיתים מגולענים משימורים או זיתים רגילים?
אם יש לך סוג אחר של זיתים יותר עדינים אז אפשר להוסיף.
השתמשתי בזיתים מגולעים משימורים
אפשר בממרח זיתים ירוקים במקום שחורים? ואפשר לוותר על הבזיליקום?
כן אפשר.
אפרת,הפסטו יצא לא פחות ממדהיםםםם!!!!!!!!!!!!!!
תודה מכל הלב…
שמחה לשמוע 🙂
האם אפשר להשתמש בזה לפסטו
תודה ויום נעים
כן אפשר.
היי אפרת,
האם אפשר להכין את כל המטבלים גם בנינגה?
אני חושבת שכן.
עוד שאלה…
יש לך מושג אם זה קיים בהכשרים מהודרים?
סורי, אני לא יודעת.
גם עגבניות מיובשות וגם פסטו- כן.
היי אפרת.
איפה אפשר להשיג עגבניות מיובשות?
בסופרים. זה מגיע ארוז בקופסה.
ניתן להכין לבד. יש הרבה מתכונים מעולים ברשת.יוצא מדהים.
מהם חיי הדף של הרטבים?
עד שבוע במקרר.
היי אשמח לעזרה
הכנתי את הפסטו עם אגוזי מלך וללא גבינה
והרוטב יצא מריר …
איך אפשר להציל?
היי מלי,
את צריכה לזהות את המרכיב המריר ולהוסיף יותר מהמרכיב שהוא לא מר. תטעמי את האגוזים, הבזיליקום ושמן הזית.
השתמשת במקרה בגבעולים של הבזיליקום או רק בעלים?
היי תודה על התגובה המהירה 🙂
את הבזיליקום הכנתי ללא הגבעולים
אני חושבת שזה בגלל אגוזי המלך , טחנתי אותם כמו שהם לא קלויים
הייתי צריכה לקלות אותם לפני?
מה אפשר להוסיף כדי לאזן את המרירות ?
לא היה צריך לקלות את האגוזים אבל לפעמים יש אגוזים שהטעם שלהם מר.
אני לא חושבת שאפשר להפטר לגמרי המרירות אבל נסי להוסיף לחלק מהכמות 1-2 טיפות מיץ לימון ותטעמי.
תודה רבה !
אין על המתכונים שלך 🙂
אני לא מצליחה תמיד להשיג בזיליקום טרי, יש מצב להכין פסטו מבזיליקום יבש?
(אני בטוחה שזה לא ישתווה לטרי, אבל בכל זאת..)
תודה
במקרה של פסטו לא.
הי האתר שלך אליפות… אני פותחת אותו כמעט כל יום…
את ממרח העגבניות ואת הפסטו אפשר להקפיא? ומה אפשר לשים במקום בזיליקום?
היי רעות,
ניתן להקפיא. לגבי הפסטו מומלץ להקפיא בלי הגבינה.
הפשרה- בטמפ’ החדר או במקרר כל הלילה (לא על-ידי חימום).
במקום בזיליקום אפשר לשלב עלים טריים של פטרוזיליה וכוסברה אבל לדעתי עם בזיליקום יותר טעים.
יום מקסים 🌷
שלום אפרת.
הפסטו מצוין, אבל משחיר מאוד מהר, עניין של דקות.
מדוע?
היי איציק,
שמת שמן זית? ואם כן, אולי לא שמת מספיק?
השתמשתי בשמן זית, אפילו בכמות מעט גדולה ממה שרשום במתכון
אולי זה סוג העלים שהשתמשת בהם שמתחמצנים מהר ולכן משחירים. פעם הבאה תוסיף כמה טיפות מיץ לימון טרי.
אנסה, תודה!
אחלה מתכונים אגב
היי אפרת,
לגבי הממרח פסטו. אני קוטף עלים מהעציץ בזיליקום שלנו. איך אדע כמה צריך?
האם ניתן לשים אגוז אחר? (שקדים למשל)
תודה.
לדעתי זה יוצא משהו כמו 3-3.5 כוסות דחוסות של עלים, בלי הגבעול.
אני חושבת שאפשר לשים שקדים. תתחיל משליש כוס שקדים.
הי אפרת,
תודה על האתר כל מתכון אליפות!
מה הכמות שיוצא מהממרח פסטו?
האם ניתן להכין ללא גבינה?
פטרוזיליה מתאים במקום בזיליקום?
ושאלה אחרונה אגוז מלך יצא יטעים כמו עם צנוברים?
היי אסתי,
זה יוצא בסביבות 3/4 כוס.
אפשר להכין בלי גבינה.
אפשר להכין עם פטרוזיליה אבל יהיה לך טעם של פטרוזיליה.
זה יוצא טעים גם עם אגוזי מלך.
אפרת היקרה!
הכנו את ממרח הפסטו ללא גבינה והוא יצא ממש מושלם!!
תודה רבה לך! את מעשירה ומגוונת לנו את המטבח וכולנו נהנים.
לאה
כיף לשמוע!
תודה לאה ויום מקסים 🌷
האם אפשר לקחת במקום בזיליקום כוסברה?
תודה מראש.
אפשר אבל הטעם יהיה אחר לגמרי. יהיה לזה טעם של ממרח כוסברה.
הי אפרת,
את הממרחים אפשר להכין גם עם בלנדר או בלנדר מוט? (אין לי מעבד מזון).
תודה!
כן אפשר.
הי אפרת, תוכלי לפרסם אולי מתכונים לממרחי קטניות שונים? מחפשת להכניס קצת יותר קטניות לתפריט 🙂
תודה!!
אוסיף בהמשך 🙂
מה אפשר לשים בעגבניות במקום בזיליקום/עלי תימין
מה יש לך כרגע? אני אגיד לך אם זה מתאים.
בוקר טוב.
אפשר להשתמש בממרח זיתים בטבעות זיתים ירוקים מקופסה?
תודה על אתר נהדר
כן אפשר.
קודם כל אני מאד נהנית מהמדור,
אשמח מאד שתכניסי מתכונים של גבינות מתובלות…
תודה מראש.
היי חוי,
אוסיף בהמשך.
יום מקסים 🙂
יש לך מושג, איך מכינים ממרח שקדים כמו שמוכרים בחנויות הטבע (100% שקדים)?
תודה רבה על המתכונים המעולים.
היי,
אני יודעת שצריך להשרות את השקדים במים כל הלילה. לאחר מכן מסירים את הקליפה.
שמים במעבד מזון עם כף שמן, כף דבש וכמה כפות מים שמוסיפים בהדרגה וטוחנים כמה דקות עד לתערובת חלקה.
תודה רבה
תודה רבה. נהנת ומתענגת כל פעם מחדש. פשוט קל וטעים.
תודה אילנית, כיף לשמוע 🙂
היי,
מתכונים ברורים ופשוטים להכנה.
הכנתי ממרח עגבניות מיובשות וממרח זייתים, יצא מושלםםםם!!!
תודה רבה!
תודה אורלי, שמחה לשמוע 🙂
במקום גבינת פרמזן איזו גבינה אפשר לשים במקום ?
היי מירב,
לא מומלץ להמיר את הפרמזן במשהו אחר. אם אין לך ואת ממש רוצה להכין אז פשוט תכיני בלי.
בעגבניות מיובשות יש הרבה מלח ולי אסור
אז כמאלתר-חובב חוצה עגבניות רכות ומגרד גסות נותן דקות למי העגבניה להנגר במסננת ושותה אותם בכייף כ10 דקות במיקרו עוצמה גבוהה בכלי מתאים חובה עם כיסוי וצלחת כתחתית מקרר מערבב בשמן זית ופתוח לאילתורים אולי קצת חריפות אולי עלי כוסברה אולי תימין בזיליקום אולי זיתים ביתיים שיש לי כי זיתים בסופר רע שברע הנחה על לחם וכתיבול כראות עיני הטבח הביתי וכשאלה? היש עוד אפשרויות ליבש עגבניות ללא מלח
היי,
השיטה שלך נראת לי הפשוטה והמהירה ביותר 🙂
שיטה נוספת היא ליבש את העגבניות בתנור. לחתוך אותן לפרוסות (אם אלה עגבניות שרי אז לחצאים) ולהניח על נייר אפיה. אופים בתנור בטמפ’ של 100 מעלות במשך 2-3 שעות. לאחר מכן מוסיפים לעגבניות שמן זית ועשבי תיבול ושמים בצנצנת או שטוחנים במיקסר או בלנדר מוט ידני למחית.
שלום
מה הכמות שיוצאת מכל אחד ממתכוני הממרחים ?
תודה רבה!
היי מירי,
בין 2/3 ל3/4 כוס של 240 מ”ל.
תודה רבה! אגב- אתר מעולה ובזכות התחלתי לבשל !
היי לגבי הממרח זיתים האם אפשר בלי בזיליקום או עם בזיליקום יבש אם כן מה הכמות?
תודה
היי מיכל,
עלי הבזיליקום הטריים תורמים למרקם ולטעם אבל אם אין לך אני מניחה שאפשר להוסיף כחצי כפית בזיליקום יבש. אם במקרה הממרח יוצא יבש אפשר להוסיף עוד קצת שמן זית.
מעולה
תודה
פורים שמח!!
מה הכמות שיוצאת במתכון של הממרח עגבניות?
בערך כמות של שני שליש כוס.
היי, ידוע לך אם אפשר לשמור ממרח זיתים בהקפאה? רוצה להכין מחר למשלוחי מנות ולא רוצה שיתקלקל עד פורים (יום ראשון)…
נראה לי שכן. אני לא רואה שום בעיה עם זה.
שבוע טוב,
האם אפשר להכין פסטו בלי הצנוברים?
האם אפשר ממרח זיתים עם זיתים ירוקים?
תודה
כן לשתי השאלות.
שבוע נפלא 🙂
שלום
ממש תודה על המתכונים הפסטו והזיתים יצאו מושלם. אני רוצה לנסות את העגבניות ואני לא ממש יודעת איזה עגבניות להשתמש, והאם אפשר ליבש אותן בבית.
היי רות,
ניתן לקנות עגבניות מיובשות מוכנות בתוך שמן. הן מגיעות בצנצנת או קופסה.
אם את רוצה להכין לבד מומלץ להשתמש בעגבניות שרי מסוג תמר. חוצים אותן ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מפזרים מעל מלח ואופים אותן בתנור שחומם ל100 מעלות במשך כ-3 שעות (זאת פעולה שמייבשת אותן). לאחר מכן, מכניסים אותן לקופסה או צנצנת ושופכים מעל כמות נדיבה של שמן (רצוי שמן זית).
שלום איך ניתן לעשות פסטו פרווה
חוץ מזה האתר מדהים אני מכינה כמעט תמיד רק ממנו
תזכי למצוות
היי אריאל,
שמחה שאת נהנית מהאתר.
אפשר לוותר על הפרמזן.
ערב נעים 🙂
הממרח זיתים
לכמה זמן הוא מחזיק במקרר?
היי,
הממרח זיתים נשמר במקרר 5-7 ימים.
ובמקפיא כמה ימים?
חודש עד חודשיים.
יצא טוב הפסטו. עם אגוזים. תודה רבה.
תודה משה 🙂
שלום וברכה!
ממש התלהבתי מהאתר,המתכונים כתוב בצורה ברורה ומחומרים בסיסיים ממש
ברור יפה ובטוחה שישמש אותי , הכל מעוצב ומושקע ברמה!!
המון תודה
תודה אסתי! שמחה שאהבת את האתר 🙂
יש לכם מתכונים מדהימים. יש לך אולי קישור לסלט מטבוחה ולתת לי טיפים על מנת שהסלט לא יישרף כיוון שהיום הוא נשרף לי:((
תודה ספיר 🙂
אין באתר מתכון למטבוחה אבל יש מתכון לסלט טורקי אם מעניין אותך.
כדי שהתערובת לא תשרף מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון. חשוב לבשל על אש הכי נמוכה וכל הזמן להקפיד לערבב את התערובת. אם התערובת מתייבשת במחבת יש להוסיף לה כל פעם 2-3 כפות מים.
בהצלחה בפעם הבאה 😉
בממרח זיתים הכי טוב.לא להוסיף מלח בכלל. המליחות מגיעה מהזיתים וזה מספיק
תודה הילה 🙂
השתמשתי בקופסת בזיליקום די גדלה שלמה.(כפי שכתוב במתכון).
הוספתי כף שמן זית רביעית (אחת יותר ממה שכתוב במתכון)וכל פעם עצרתי והורדתי מהדפנות למטה לכוון הסכין. בסוף זה נטחן אבל לא למשחה חלקה כמו בתמונה שמצורפת למתכון.
עשית נכון מאוד. אני טחנתי למשחה מהכמות המצוינת במתכון אבל אם את אומרת שלא הצלחת אז כנראה שכדאי להשתמש ביותר עלים. בכל מקרה וליתר ביטחון אני אכפיל את הכמויות במתכון.
תודה ומצטערת שלא יצא כמו שצריך 🙂
הכנתי את רוטב הפסטו לפי המתכון ולדעתי יש שתי בעיות.
1. הכמות קטנה מדי למעבד מזון (אפילו מעבד קטן) וזה לא נטחן טוב. אפילו אחרי שהוספתי כף שמן זית נוספת זה לא נטחן מספיק טוב. צריך כנראה להכפיל את הכמויות.
2. 1/3 כפית מלח זה טיפה מלוח מידי שהרי גם הפרמזן מלוח למדי.
קודם כל תודה שחזרת לעדכן.
אני מניחה שהשתמשת בפחות עלים ממה שאני השתמשתי ומכאן המליחות החזקה והקושי לטחון.
בכל אופן, קיבלתי את הערתך ושיניתי במתכון לרבע כפית מלח (כי תמיד אפשר להוסיף יותר במידת הצורך).
איך התמודדת עם זה בסוף? הוספת כמות נוספת של עלים?
האם לקלות את הצנוברים לפני הכנת רוטב הפסטו?
מדוע מומלץ להקפיא את רוטב הפסטו ללא הגבינה?
האם אפשר אחרי ההפשרה להוסיף את הפרמזן?
היי דורית,
כן, כדאי לקלות את הצנוברים.
אם מקפיאים את הרוטב עם הגבינה זה עלול לפתח טעם לוואי.
וכן, אפשר להוסיף את הגבינה אחרי ההפשרה.
יום נפלא 🙂
“אין עלייך”……………..
מהירות התגובה שלך לפניות הגולשים מדהימה!!!!!!!!!!!!!
נראה שכאילו כל מה שאת עושה זה רק לחכות לפניות הגולשים 🙂
המון תודה!
תודה דורית ובשמחה רבה! 🙂
היי לגבי הרוטב פסטו, האם אפשר להקפיא לאחר ההכנה ולהפשיר בשעת הצורך?
היי אורנה,
כן אפשר, מומלץ להקפיא בלי הגבינה. הפשרה- בטמפ’ החדר (לא ע”י חימום).
יום נעים 🙂