זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 8-10 מאפינס
סוג: חלבי
רכיבים
2 ביצים קטנות (S או M)
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל
שליש כוס (66 ג’) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) חלב + כפית מיץ לימון (אפשר להמיר בחצי כוס מיץ תפוזים)
כוס קמח (140 ג’) תופח (או כוס קמח לבן מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
50 גרם שוקולד לבן קצוץ
50 גרם שוקולד חלב קצוץ
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס מסיליקון או מקרטון (“קוקטים לאפיה”).
-מערבבים את כל החומרים, בעזרת מטרפה/כף, לפי הסדר בו הם רשומים (משאירים מחצית מכמות השוקולד לפיזור מעל המאפינס).
-יוצקים לתבנית שקעים משומנת, מפזרים מעל שוקולד קצוץ ואופים במשך 15-20 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית |
- עוגת פצפוצי שוקולד
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
הי אפרת.
האם צריך לקמח את השוקולדים שלא ישקיעו?
הקימוח עוזר לשוקולד לשקוע פחות, אז אפשר לקמח(:
היי תודה רבה על שלל מתכונים נהדרים
במידה ויש לי בבית ביצים גודל L המתכון שונה תוכלי לשלוח במידה וכן?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
את יכולה לשים 2 ביצים L, אבל עדיף לשים ביצה אחת ולהשתמש רק בחצי מכמות הביצה השנייה (לטרוף בקערית ולהשתמש בערך בחצי מהכמות).
היי אפרת!
במידה ואני רוצה לאפות את המאפינס כעוגה, אבל בתבנית 26, האם שילוש הכמויות יספיק?
תודה!
היי,
הכפלה של הכמויות פי 3 מתאימה לתבנית 26.
בהצלחה!
כמה למלא את הקאפקייקס?
תודה! יש לך מתכונים מעולים שתמיד מצליחים!
היי,
יש למלא בגובה 3/4 מהתבנית.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים❤
האם אפשר לשים שוקולד צ’יפס במקום השוקולד?
היי שירה,
אפשר😊
האם אפשר להקפיא?
כן, אפשר😊
לאחסן במקרר?
היי תמר,
אם זה למשך יותר מיום אז כן, לאחסן בקופסה סגורה במקרר:)
אפשר להשים תמצית וניל במקום הסוכר וניל?
מה הכמות?
אפשר להוסיף כף שטוחה סוכר + חצי כפית תמצית וניל.
יש תחליף לשוקולד או ניתן להוריד? אפשר להוסיף ביסקויטים שבורים של לוטוס או פתיבר במקום?
היי טל,
אין בעיה להחליף את השוקולד בביסקוויטים של לוטוס
תודה רבה באיזה כמות?, ואם אני לא הוסיף שוקולד או לוטוס זה אותו זמן?
בערך 3/4 כוס פירורי ביסקוויטים.
אין שינוי בזמנים.
היי, קודם כל, תודה על מתכונים מעולים וקלים!
אם אני רוצה לעשות את זה כעוגה ולא כמאפינס, איזה שינויים לעשות במתכון?
תודה
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק חד”פ. זמן אפיה עשוי להתארך ל-30 דקות.
אפשר לאפות את המאפינס במולטיקייק? אם כן, כמה זמן?
המתכונים שלך אלופים! תודה!
כן אפשר.
לגבי משך זמן, כדאי לקרוא את ההמלצות על גבי המכשיר. בדר”כ זה 7-10 דקות.
היי אפרת
הכנתי את המאפינס . יצאו טעימים
רק שלא הבנתי איך זה בתמונה יצא לך לבן . לי זה יצא חום. אני יציין שגירדתי במגרדת 50 גרם שוקולד לבן ו50 גרם שוקולד מריר.
היי רות,
אולי השוקולד המריר המגורד “צבע” את העוגה. אני קצצתי אותו עם סכין.
אפרת יקרה במילה אחת את אלופה המון המון תודה על מתכונים קלים ובעיקר טעימים 🙏🏼👍👌👏❤
תודה עופרה 💗
ככ טעים!!! תודה רבה אפרת על מתכון נוסף נהדר! יצאו 8 ונותרו 0 אחרי עשר דקות, ורק 3 אנשים אכלו 😃
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
תודה על המתכון, אפשר לעשות את זה בתבנית שקעים, עם מגנטים מנייר? או ישר בתוך השקעים?
אם זאת תבנית שקעים מסיליקון אפשר לשמן את השקעים ולשים ישירות בשקעים.
אם זו תבנית ממתכת אפשר לשים מנג’טים מנייר ולצקת לתוכם את הבלילה.
תודה על המתכונים המעולים! איך עושים את זה בעוגה שלימה ולא במאפינס?
אפשר לאפות בתבנית אינגליש קייק חד”פ. זמן אפיה עשוי להתארך ל30 דקות.
תודה רבה על המתכון.
האם אפשר להכין עם שוקולד צ’יפס?
כן אפשר.
היי אפרת, המתכון נראה מעולה, מתאים בול למתוק של אחרי הצום..
שאלות:
1. אני רוצה להכפיל כמויות, מתלבטת אם במאפינס או באינגליש קייק. לשנות משהו או פשוט כפול?
2. יש לי רק ביצים L, בכמה להשתמש אם אני מכינה את הכמות הרגילה, ובכמה אם אכפיל?
3. מה מוסיף מיץ הלימןן לעוגה? נשמע מוזר לשלב אותו עם חלב..
תודה! נילי
מתנצלת נילי, ראיתי עכשיו.
1. אפשר להכפיל כמויות ולהכין ב-2 אינגליש קייק חד”פ. זמן אפיה עשוי להתארך ל30 דקות.
2. כמות רגילה שימי 2 ביצים. כמות כפולה – 3 ביצים.
3. זה דווקא מוסיף למרקם אבל לא חובה.
תודה רבה אפרת. הכנתי את העוגה עוד לפני המענה, עם 3 ביצים L, בשתי תבניות אינגליש חד”פ.
העוגה מאוד מאוד טעימה ומומלצת בחום.
תודה רבה,
נילי
תודה נילי, שמחה שיצא טעים 🙂