זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
מס’ מנות: 12 מאפינס
סוג: פרווה/חלבי
תבנית שקעים
מצרכים:
2 ביצים
1/3 כוס (66 ג’) שמן קנולה
3/4 כוס (150 ג’) סוכר
2 כפות גדושות (66 ג’) של ממרח חלבה (ניתן להמיר ב1/2 כוס חלבה קצוצה)
1 כפית (5 ג’) תמצית וניל
3/4 כוס (180 מ”ל) מיץ תפוזים (ניתן להמיר בחלב/ שמנת מתוקה)
1.5 כוסות (210 ג’) קמח תופח
2 כפות (14 ג’) קוקוס
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים מעט את התבנית.
-מערבבים את כל המצרכים בקערה בעזרת מטרפה/כף לפי הסדר בו רשומים (את הקמח והקוקוס יש להוסיף בסוף ולערבב ערבוב קצר ומהיר).
-אופים במשך 15-20 דקות.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
עוגת חלבה בחושה, עוגת חלבה פרווה, מאפינס חלבה
איזה גודל ביצים?
M או L.
היי אפרת,
במה אפשר להחליף את הקוקוס? בן שלי לא אוהב לצערי:(
היי,
אפשר לוותר על הקוקוס.
היי אפרת,
האם אפשר לעשות את המתכון הזה בתור עוגה בתבנית אינגליש קייק? או שצריך לשנות את הכמויות או את זמן האפייה?
היי דניאל,
אפשר להכין בתבנית אינגליש. אם זו תבנית אינגליש קייק חד פעמית אז תכיני את הכמויות האלה:
2 ביצים
שליש שמן קנולה
חצי כוס סוכר
2 כפות ממרח חלבה (ניתן להמיר ב1/2 כוס חלבה קצוצה)
1 כפית (5 ג’) תמצית וניל
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים
כוס (140 ג’) קמח תופח
2 כפות קוקוס
– זמן האפייה עשוי להתארך ב5 דקות, כדאי בכל מקרה לבדוק עם שיפוד שיוצא יבש.
למה שזה יתארך ב5 דקות?
כי ככל שאופים בתבנית גדולה יותר זמן האפיה מתארך.
כמו כל המתכונים שלך יצא מ-ע-ו-ל-ההה!!
שמתי טחינה גולמית מלאה במקום ממרח חלווה,
הפחתתי בסוכר (1/3 כוס סוכר ו1/3 כוס שוקוצ׳יפס 70%)
והשתמשתי בקמח כוסמין מלא
יצא טעים ובמרקם מושלםםם
תודה רבה!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף אפרת😊
הי אפרת
אשמח לקבל מתכון ל3/4 אינגלישקייק ?
היי שירן,
הנה הכמויות:
2 ביצים M או אחת L
רבע כוס שמן קנולה
שליש כוס סוכר
כף וחצי ממרח חלבה (ניתן להמיר בשליש כוס חלבה קצוצה)
1 כפית (5 ג’) תמצית וניל
שליש כוס+ כף (90 מ”ל) מיץ תפוזים
3/4 כוס (105 ג’) קמח תופח
1.5 כפות קוקוס
היי אפרת רציתי לדעת אם יש אפשרות לשים במקום ממרח חלווה ריבת חלב ?
ואם אני מכינה במאפינס כמה לשים חצי או יותר ? בתבנית של פאפינס קטנה כי מסתבר שזה תופח
אני חושבת שכן.
תמלאי עד גובה של 3/4 מהשקע.
תודה רבה אפרת האתר שלך פשוט מושלם !
בשמחה🙂
שלום אפרת
קודם כל תודה על האתר הנפלא !
שאלה: במה אני יכולה להחליף את הקוקוס אם אני לא אוהבת קוקוס?
אפשר לוותר על הקוקוס.
בוקר טוב אפרת
קודם כל תודה על המתכון ועל האתר המופלא בכלל.
הבן שלי בן ה 4 בררן והכין אתמול עם אחיו ואכלו יפה מזה.
הכנתי עם טחינה וסילאן כמו שהוצע באחת התגובות
אבל הכנתי עם 70 אחוז קמח כוסמין
ולמען האמת הכנתי גם עם שמן אבוקדו יצא טעים.
ועם חלבכי לא היה לי מיץ
העיניין הוא שלמחרת אחרי לילה במקרר הם נהיו קשים מה אפשר לעשות שיהיו רכים שוב והכי קרוב לטריים .?
בתודה מראש ויום טוב.
היי עינת,
לא מומלץ לשמור אותם במקרר כי הם מתייבשים בקירור.
עדיף לעטוף היטב ולשמור במקום מוצל וקריר על השיש.
היי אפרת
כשאת רושמת -מערבבים את כל המצרכים בקערה בעזרת מטרפה/כף לפי הסדר בו רשומים הכוונה להוסיף רכיב ואז לערבב לערבב אחרי כל הוספת רכיב?
תודה מראש ויום טוב.
כן, לערבב אחרי כל רכיב.
היי אפרת
עם שמן זית גם ילך?
ורסק תפוחים במקום שמן?
תודה .
אם זה שמן זית בטעם מעודן אז אפשר, אחרת יכול להיות שהטעם יהיה מורגש קצת.
רסק אני ממליצה לשים במקום חצי מכמות השמן, לא להמיר את הכל.
בוקר אור אפרת
המאפינס שבתמונה יצאו כל כך יפים בעיניים
אפשר לשאול איזה סוג תבנית(מבחינת חומר גם ) השתמשת ובאיזו צורה שיצאו גם לי ככה ?
תודה מראש
ויום טוב.
תבנית מאפינס בצורת לבבות מסיליקון.
היי אפרתי,
מאוד רוצה להכין..יש לי שיערות חלבה האם זה מתאים?
יש לי תפוח אם ארסק ואוסיף לבלילה זה ישתלב?
אפשר לשים חצי כוס שערות חלבה קצוצות.
לדעתי התפוח ישתלט על הטעם ופחות ירגישו את החלבה.
יצא ממש טעים! החלפתי את הקמח בקמח כוסמין לבן, השתמשתי בסוכר חום, במקום חלבה השתמשתי בכמות שווה של טחינה גולמית וסילאן ולכן הוספתי טיפה יותר שמן, לא היה לי תמצית וניל אז שמתי שתי שקיות שקית וניל- גם כדי להוסיף מתיקות כי לא היה לי ממרח חלבה. יצא מושלם, במתיקות מעודנת.
נשמע מעולה 🙂
תודה סיון
היי אפרת יקרה,
שתי שאלות דחופות:
1 אני מעדיפה להכין בתבנית איגליש קייק, אפשר? ואם כן- בכמה תבניות?
2. יש לי רק קמח מלא בבית. אפשרי? ואם כן- להשאיר את אותן כמויות?
מחכה כבר להתחיל…
תודה!
1. אם זו תבנית אינגליש קייק לא חד פעמית אז הכמויות במתכון מתאימות לתבנית אחת. אם זו תבנית אינגליש קייק חד פעמית אז תכיני את הכמויות האלה:
2 ביצים
שליש שמן קנולה
חצי כוס סוכר
2 כפות ממרח חלבה (ניתן להמיר ב1/2 כוס חלבה קצוצה)
1 כפית (5 ג’) תמצית וניל
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים
כוס (140 ג’) קמח תופח
2 כפות קוקוס
2. אפשר לשים כוס קמח מלא + כפית אבקת אפיה אבל קחי בחשבון שהעוגה תצא דחוסה עם קמח מלא בלבד.
היי אפרת, תודה על המתכון, כמה שאלות:
– האם ביצים בגודל לארג’ זה בסדר?
– האם מיץ תפוזים מבקבוק שתיה קלה זה בסדר?
– אם מכינה בתבנית שקעים (תבנית אלומיניום שיש בה שקעים), האם המאפינס יצאו בקלות ובצורה יפה ולא יתפוררו? יש דרך אחרת אולי לכך שהם יצאו מאפינס יפים ולא מפוררים?
– איפה שומרים אותם וכמה זמן?
– לצורך תכנון זמנים כמה זמן מרגע היציאה שלהם מהתנור אפשר להגיש אותם?
-כן, לארג’ זה בסדר.
-כן לגבי המיץ
-יש לשמן היטב את השקעים ולהוציא רק אחרי שהמאפינס התקררו.
-שומרים בקופסה אטומה על השיש למשך 3-4 ימים.
-לאחר כ-20 דקות.
לא היה לי בבית ממרח חלווה.החלפתי ב2 כפות טחינה וכף סילאן יצא נהדר
רעיון מעולה 🙂
תודה שרי.
שלום,
אולי יש לך מתכון של עוגה בלי שמן ובלי מרגרינה?
אסור לי שומן,
מצורף מתכון לעוגה ללא שמן – מאפינס רסק תפוחים וקוואקר.
היי אפרת,
ראשית אומר שהאתר שלך מדהים וכיף לי להתנסות במתכונים שלך ולהנות מהתוצאות בכל פעם מחדש!
שנית, אם אני רוצה “לטבען” את העוגה, אפשר להמיר את הביצים ברסק תפוחים? אם כן, כמה?
ובלי קשר, האם אפשר להחליף את הקוקוס הטחון בקמח שקדים? האם זה משתלב? (אני מעדיפה שקדים על קוקוס)
היי נעמה,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר.
לגבי תחליף ביצים בעוגות, כעקרון אפשר להמיר כל ביצה ברבע כוס רסק תפוחים או חצי בננה מעוכה. יש עוגות שזה יוצא מוצלח ויש כאלה שפחות. זה משהו שצריך לנסות כדי לדעת.
אני חושבת שאת יכולה לשים 2 כפות קמח שקדים.
רציתי לספר לך שהכנתי את העוגה בגרסה הטבעונית עם בננה והטבעוניות במשפחתנו ממש התמוגגו.
במקביל הכנתי גם את הגרסה רגילה כדי שגם אני אהנה.
המתכונים שלך נפלאים כתמיד! תודה!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 💜
היי
האם מתאים למכשיר מולטיקייק?
היי לוטם,
אני מניחה שכן.
הכנתי עכשיו הכפלתי כמויות וזה מספיק ל 3 תבניות אינגליש קייק
שמתי רק 3 ביצים לארג’
יצא מצוייין תודה חג שמח ושנה טובה
תודה לך על המתכונים הנפלאים
מעולה!
תודה עופרה, חג שמח ושנה טובה 🙂
היי אפרת חמודה היכן אני מוצאת תבנית שקעים בצורת לב כמו שיש בתמונה? תודה
אני אוהבת את כל המתכונים שלך
היי עופרה,
אפשר למצוא את התבנית בחנויות לכלי מטבח (כולל באגף מוצרי המטבח של המשביר לצרכן, הום סנטר, ACE וכו’).
היום אפשר למצוא גם בחלק מחניות הכלים החד פעמיים.
ממליצה לקנות את התבנית לבבות מסיליקון כדי שיהיה ניתן לחלץ את העוגות בקלות.
יום מקסים 🙂
היי , אני מכינה קבוע את המתכונים שלך ללא גלוטן ובטעות ניכנסתי לכאן , האם אפשר להכין את המתכון הזה עם קמח ללא גלוטן ואם כן אז איזה? הקונדיטור , האורז, הטפיוקה?
תודה והאתר שלך מאוד כייפי אני מאוד נהנת כי הוא פשוט ולא מסובך … כמו שאני אוהבת .
היי לירון,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
חייבת לציין שלא ניסיתי אבל אם הייתי מנסה הייתי משלבת כוס קמח קונדיטור עם חצי כוס קמח אורז + כפית וחצי אבקת אפיה (כמובן שיש לערבב קודם את הקמחים ואבקת האפיה ולהוסיף לתערובת בסוף עם הקוקוס).
היי
אפשר להוסיף בננות רכות?
ובמה ניתן להמיר את השמן?
תודה גדולה
אין על האתר שלך!!
תבורכי.
אין סיכוי שאני מכינה משהו שדורש יותר מ 10 דקות ( :
היי שירי,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אפשר להמיר את השמן ב70 גרם חמאה/מרגרינה מומסת או בשליש כוס שמן קוקוס מומס.
לגבי הוספת בננה, לא ניסיתי אבל נשמע מעניין. את יכולה לשים בננה אחת בשלה מעוכה במקום ביצה אחת ולהפחית את כמות מיץ התפוזים ל2/3 כוס (במקום 3/4 כוס).
בהצלחה ואשמח לעדכון איך יצא 😉
אפשר קמח מלא או כוסמין במקום קמח לבן?
היי מיכל,
עדיף קמח כוסמין.
היי! נראה מדהיםםם ויש לי מלא חלבה בבית שמחכה שיעשו איתה משהו חוץ מנשנוש(:
אבל יש מצב למשהו במקום הביצים? (תחליף טבעוני)
תודה מראש ומתה על האתר שלך!
היי טל,
אולי כשליש כוס רסק תפוחים אבל אני מוכרחה לציין שלא ניסיתי בעוגה הזאת 🙂
הייי,
הכנתי את העוגה לתנור אבל הייתה יותר מידי בלילה לתבנית אינגליש קייק אחת והיא כבר 30 דק בתנור אבל רטובה בפנים…אכין שוב בלילה והפעם אחלק ל2 תבניות…
רק שאלה אלייך , יש לי ממרח שומשום מלא בטעם חלבה , זה טוב לעוגה הנ״ל ??
כנראה שזה לוקח יותר זמן בגלל עודף בלילה בתבנית. אני מקווה שהעוגה לא תצא דחוסה בגלל זה.
לא ניסיתי אבל אם הממרח מתוק ויש לו טעם של חלבה זה יכול להתאים.
עכשיו זה נראה כאילו יצאה לי פחות בלילה וגם פחות נוזלית כי שמתי ממרחב חלבה ולפני כן שמתי חלבה קצוצה אבל בכל זאת מילאתי 2 תבניות כי העוגה הראשונה יצאה דחוסה וגם לא מוכנה בפנים והיא הייתה על סף שירפון חחחח מחזיקה אצבעוווות
בהצלחה!
מחכה לשמוע איך יצא 😉
היי,
בינתיים הן 20 דק בתנור אך עדיין רטובות בפנים , לא יודעות מה עשיתי לא בסדר :/
חיממת את התנור מראש ל180? הכוונה שהתנור היה חם כשהכנסת את התבניות?
טוב ,
אני שמחה להגיד שהעוגות מוכנות 🙂 הכל מצויין סתם נבהלתי חחח
זה איזה משהו שצריך לשים מעלה או רק לפזר חלבה מגורדת ?
מעולה 🙂
אפשר לפזר אבקת סוכר או חלבה מפוררת מעל אבל רק אחרי שהעוגות מתקררות לגמרי אחרת הן יימסו על העוגה.
תודה רבה רבה רבה על הכל ועל ההגבות המהירות עכשיו אני הולכת להכין את הבצק פיצה שלך 🙂
יש לך אתר מדהים !!
בכיף! ותודה 🙂
היי,
אני בדיוק בהכנה אבל בתבנית אינגליש קייק , זה מכסה לי בגובה כמעט את כל התבנית וזה עוד אמור לתפוח .. זה בסדר או שאמורים לחלק את זה ל2 תבניות ??
היי נתלי,
יש לך תבניות מאפינס? אם כן אני ממליצה להעביר חלק מהבלילה לכמה תבניות כאלה.
הבלילה אמורה להגיע לגובה של כ2/3 (מקסימום 3/4) מתבנית האינגליש קייק.
הי, נשמע אחלה מתכון לאוהבי החלבה…האם ניתן להמיר את המיץ תפוזים ל3/4 כוס ריץ? והאם ניתן פשוט לקצוץ חלבה וכמה???
כן אביבה, אפשר להמיר את התפוזים בריץ’ ולקצוץ חלבה רגילה בכמות של חצי כוס דחוסה של חלבה קצוצה.
בהצלחה ויום נפלא 🙂
עשיתי שבוע שעבר במכשיר מולטיקייק ויצא מעולה….תודה על התגובה המהירה שבוע שעבר ועל האתר המדהים…סופ”ש מקסים
תודה אביבה, שמחה שיצא מוצלח 🙂
היי.
כמה זמן אפייה לתבנית אינגליש קייק במקום מאפינס?
והאם קמח רגיל זה 1.5 כוסות פלוס כפית וחצי אבקת אפייה?
היי אתי,
נכון, כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.
זמן אפיה 25-30 דקות.
שבת שלום 🙂
הי.
האם משנה גודל ביצים?
יש לי מדיום
תודה
לא משנה אתי, גודל M זה בסדר.
חג שמח 🙂
יצא מעולה! תודה.
ממרח חלבה הכנתי מכמות שווה של טחינה גולמית וסילאן.
רעיון מעולה!
תודה יעל שחזרת לעדכן 🙂
אין לי ממרח חלבה – חשבתי להחליף בטחינה גולמית. מה את מציעה?
היי שרון,
אם את מכינה מטחינה גולמית עדיף לא לקחת סיכון ולהכין את עוגת החלבה לפי המתכון הזה, שהוא עם טחינה במקום חלבה. אגב את יכולה גם אותה להכין בתבנית שקעים אם את רוצה.
היי, רציתי לדעת אם אפשר במקום ממרח חלבה, לשים שערות חלבה?
היי אור אל,
אני מניחה שכן, רק כדאי לקצוץ מעט לפני שמכניסים לתערובת.
יום נעים 🙂
יצא מעולה כמו כל המתכונים שלך! (הכנתי עם חלב במקום מיץ תפוזים, ובלי קוקוס)
תודה אסתי! שמחה לשמוע 🙂
יש אפשרות להמיר את המיץ בחלב סויה?
כן אפשר.
אם אני מכינה את המתכון באינגליש קייק, עדיין מדובר ב20 דקות אפיה?
היי הדס,
בין 20 ל30 דקות אפיה.
תודה על התגובה המהירה!
המאפינס יצאו מעולה! והחלפתי את ממרח החלבה בטחינה גולמית ודבש.
מעולה!
תודה איילת על העדכון 🙂
אפשר מלית חלבה במקום ממרח חלבה או שזה בעצם אותו דבר?
כן ענת, אפשר.
האם ניתן להמיר את הקמח לקמח ללא גלוטן (לא קמח תמי). אם כן אשמח לדעת לאילו קמחים ובאיזה יחס
תודה ושבוע טוב
הי אביב,
את העוגה הזאת לא יצא לי לנסות להכין בגרסה ללא גלוטן אבל בכל עוגה בחושה אני תמיד ממליצה לשלב קמח אורז עם קמח ללא גלוטן (שליש מכמות הקמח במתכון). במתכון הזה ספציפי הייתי ממליצה להמיר את הקמח התופח בכוס קמח קונדיטור + 1/2 כוס קמח אורז + כפית וחצי אבקת אפיה.
אשמח לעדכון במידה ותחליט לנסות 😉
שבוע נפלא!
שלום,
תודה רבה על האתר המדהים הזה .
אני הכנתי את העוגה בדיוק לפי ההוראות והיא יצאה מעולה .
בטוחה שאנסה מתכונים אחרים מהאתר
בשמחה רבה ותודה דורית!
אהלן, האם אפשר להשתמש במים במקום מיץ תפוזים?
תודה
הי דנה,
כן, אפשר אבל אם יש לך איזשהו תרכיז (לא מוגז ולא דיאט) להוסיף למים אז עדיף שתוסיפי כי זה מוסיף טעם.
יום נפלא ושבת שלום 🙂
תודה לך 🙂
הכנתי עם מים פושרים וקקאו
האם הטעם של הקוקוס מורגש? במקרה וכן יש רעיון למתחליף?
הי נוגה,
הטעם של הקוקוס מעודן אבל אם את לא אוהבת את יכולה להפחית את הכמות לכף אחת בלבד או לוותר בכלל על הקוקוס.
איזה כיף תשובה כל כך מהירה!! תודה רבה אני כבר בדרך למטבח להכין 😉
תודה רבה רבה
לא רגילה לתגובה כל כך מהירה. נהדר.
המאפינס בתנור ואני כבר שומרת לי את המתכון.
טובי
בשמחה רבה!
תהני מהמאפינס 😉
שלום לכם
המתכונים מצוינים, אבל למה אי אפשר להדפיס אותם? קשה לי קצת לסחוב את המחשב עד המטבח.
תודה וסוף שבוע נעים
טובי
הי טובי,
בתחתית כל מתכון בצד שמאל (ליד “מתכונים מומלצים נוספים”) יש אפשרות של הדפסה (בצבע ירוק)- “הדפס קובץ בPDF”. כדי שזה יבלוט יותר- העברתי כרגע את האייקון שיופיע מעל המתכון.
סופשבוע נפלא 🙂
מתכון טוב ומדהים החלפתי חצי כמות קמח לקמח מלא והוספתי נוזלים יצא ממש טעים וטוב!!
לחלק מהמאפיניסים יצקתי שוקולד נוטלה וממרח חלבה ויצא ממש טוב מאפינס חלבה עם הפתעה בפנים אני לא יכולה להפסיק לנשנש!!!!
אני ממש אוהבת את האתר הזה אין עליו !
אני ממש שמחה לשמוע!
אהבתי את הרעיון עם הנוטלה והממרח חלבה 😉
תמשיכי לעדכן..
אפשר גם עם תחתיות נייר כסף
הי רות, אם זה מיועד לאפיה אז אפשר.
היי
איך אפשר להכפיל כמויות ל2 עוגות אינגליש או תבנית מלבנית?
תודה
הי אילנה, פשוט להכפיל כמויות, זאת אומרת לשים 4 ביצים, 2/3 כוס שמן, כוס וחצי סוכר, 4 כפות גדושות ממרח חלבה, 2 כפיות תמצית וניל, 1.5 כוסות מיץ, 3 כוסות קמח תופח ו4 כפות קוקוס.
שבת שלום 🙂
יצא מעולה עם הבננה! אפשר לשים יותר מבננה אחת אפילו. השתמשתי בסוכר קנים חום ויתכן שהוא פחות מתוק אז האיזון עם החמצמצות של התפוזים השתנתה, אולי כדאי להשאר עם סוכר לבן.
תודה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי, חשבתי להוסיף לעוגה גם בננות וגם פחות אוהבת קוקוס, אפשר להחליף ביניהם?
מהי הכמות הרצויה של בננות למתכון הזה? והאם יש שלב מועדף להוסיף את הבננות המעוכות?
תודה
הי ליאת, לא ניסיתי עם בננה כך שאני לא יודעת להגיד בוודאות איך זה ייצא אבל שווה לנסות 🙂
מאחר ומדובר בכמות קטנה, הייתי ממליצה לשים בפעם הראשונה בננה מעוכה גדולה אחת (וחשוב שתהיה בשלה), ומומלץ להוסיף את הבננה לאחר הסוכר (ביצים, שמן, סוכר ובננה..)
אפשר להחליף את הבננה בקוקוס ואפשר לוותר בכלל על הקוקוס.
מחכה לעדכון איך יצא.. שבת שלום 🙂
יצא אחלה בעלי חיסל 🙂
מעולה 🙂
אם אין לי קוקוס?.. 🙁
לא נורא, תכיני בלי קוקוס ועדיין זה ייצא טעים 🙂
אלופים איזה תגובה מהירה..
יש לי עוד שאלה חחח קמח תופח זה קמח לבן רגיל,לא?
הי שרית,
תבנית אינגליש קייק זאת התבנית הארוכה והצרה.
אפשר לשים בתוך מאפינס מסיליקון (אפילו מומלץ). רק חשוב לשמן מעט את התבנית לפני שיוצקים את התערובת.
קמח תופח זה קמח שמעורבב עם אבקת אפיה, רשום עליו ‘קמח תופח’. אם אין לך קמח תופח תשימי 1.5 כוסות קמח לבן רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.
בהצלחה 🙂
מה זאת אומרת אינגליש קייק? כאילו התבניות העגולות? ואפשר גם לשים בתוך כוסות סיליקון של מאפינס??
תודה רבה 🙂
מוצלח מאוד!!! אוורירי לא מתוק מדי וממש טעים!
ולכל הרגישים למיניהם – שמתי חלב אורז במקום מיץ תפוזים – יצא מדהים 🙂
תודה עדי על הטיפ 🙂