זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 6 לחמניות קטנות
סוג: פרווה
4 כפות טחינה גולמית (יש לערבב את הטחינה לפני השימוש)
2 ביצים
כפית דבש
חצי כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח
1 שן שום כתושה
חצי כפית פטרוזיליה מיובשת
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לתערובת אחידה ורכה (מרקם המזכיר חומוס).
-משמנים תבנית מאפינס מסילקון (ניתן להכין בתבניות מאפינס חד פעמיות) ויוצקים את הבלילה באופן שווה ל-6 שקעים (הכמות נראית קטנה אבל אל דאגה, הלחמניות תופחות במהלך האפיה).
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-15 דקות, עד שהלחמניות מעט משחימות. מוציאים מהתנור ומניחים ללחמניות להתקרר לטמפ’ החדר.
הכמות במתכון מתאימה ל-6 לחמניות קטנות. לפני שאתם ממהרים להכפיל כמויות אני ממליצה קודם להכין את הכמויות שבמתכון, לטעום ולוודא שהמרקם והטעם לטעמכם.
אפשר להוסיף זיתים/תירס ?
חושבת שכן.
עד כמה הורדה של הדבש קריטי למתכון? אוהבת טעם נייטרלי!
ולכמה זמן נשמר במקרר? אם אין פטרוזיליה מיובשת אפשר טימין/רוזמרין?
הדבש מאזן את הטעם. עדיף כן לשים. אפשר להמיר בסילאן.
לגבי הטימין- אפשר.
נשמר 3-4 ימים.
ואם לא שמים אז איזה טעם יש לזה?
קשה לי להגדיר את הטעם.
בכל מקרה מומלץ לשים אבל את לא חייבת.
יעבוד עם עטרות בנייר בתבנית חד פעמית של מאפינס?
עד שאמצא מקרטון
כן
איך אפשר לגרום להן לצאת גדולות יותר ולא בקוטר של התבנית מאפינס?
אפשר פשוט לאפות בתבנית אינגליש קייק אחת.
כמו לחם טחינה? זה לא ייצא נמוך?
כן.
יכול להיות שייצא קצת נמוך
הלחמניות היו נראות נהדר ותפוחות ואז הן התפנצ’רו לי…למה זה קרה?
היי
הלחמניות מעט מאבדות מנפחן בסיום האפייה, אבל בכל מקרה חשוב לדייק בכמויות ולאפות למשך הדרוש ולא פחות.
לחמניות מקסימות!! כבר הכנתי כמה וכמה פעמים.
אני מכינה כמות ומקפיאה.
ומוציאה מהמקפיא לפני שרוצים לאכול עד שמפשיר (לא מחממת)
יוצא מעולה!!!!
תודה רבה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי,
נראה כמו מתכון מעולה.
בעלי בתזונה קטוגנית ולא אוכל דבש או שום דבר מתוק, וגם לא ממתיקים מלאכותיים.
האם הדבש קריטי לטעם? לא יהיה טעים פשוט בלי?
תודה מראש 🙂
היי,
הדבש חשוב לטעם, בלעדיו הטעם יהיה פחות מוצלח. אם אין שום ממתיק שניתן להשתמש בו אפשר לנסות להכין בלי.
אפשר להוסיף כף של חמאת בוטנים\שקדים למתיקות טבעית במקום כף טחינה
למה מה יהיה הטעם? נייטרלי זה טוב
תודה על המתכון.
רעיון לתחליף לפטרוזיליה מיובשת?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר לשים פטרוזיליה טרייה או לוותר עליה.
מכינה ת’לחמניות האלה כבר כמעט חצי שנה ניסינו כשהתחלנו תזונה קטוגנית
ניסיתי כל מיני מתכונים ותכלס זה הכי קל והכי טעים שיש!
תודה!
שאלה, אפשר להקפיא?
בגלל שאני מכינה אותן הרבה נחמד להכין כמות גדולה יותר בפעם אחת ולחסוך לאפות כל כמה ימים.
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראות מעולה!
אפשר להקפיא, אך אני חושבת שלאחר הקפאה המרקם ישתנה (יהיה רטוב ופחות נעים).
את יכולה לשמור במקרר למשך כיומיים-שלושה.
כמעט שום דבר אף פעם לא תופח לי, אבל הלחמניות האלה תפחו, ואוי, הייתי כל כך גאה בעצמי ;-; חחחח זה היה תענוג מהמראה
עכשיו אני חייבת להוסיף הערה: מי שלא אוהב טעם של טחינה, הלחמניות לא בשבילכם. כאילו, כן, זה די ברור מאליו, ועדיין הופתעתי, אני לא אוהבת טחינה ולכן זה לא היה טעים לי. אבל שאר המשפחה אכלו הכיף אז זה בכל מקרה משתלם 😉
אפרת, תודה רבה לך על כל המתכונים, אני כל כך אוהבת להכין דברים מהאתר הזה!
רציתי לשאול ברשותך, יש המלצות לעוד מתכונים בסגנון של זה? כאילו, אולי מאפים נוספים בלי ממתיקים וכדומה? אחי החליט לעשות הפסקה ממתיקים, ואני רוצה לתמוך בו ולהכין כל מיני נשנושים בריאים ונחמדים ובעיקר מאפים בסגנון של זה 🙂
(אבל לא בורקסים דוברים לא בריאים בסגנון…)
תודה רבה ויום נהדר!
היי,
שמחה שאהבתם את המתכון, תודה על השיתוף(:
יתכן ותאהבו את המתכונים הבאים:
המתכון ללחם כוסמין (ניתן לוותר על הסוכר), מלוואח מדפי אורז, כדורי תמרים ועוגיות בריאות.
האם לא צריך קמח מצה בתערובת?
לא(:
הכנתי ויצא טעים ומוצלח. השאלה איפה לשמור אותן, מקרר או בחוץ וכמה זמן? שוב תודה על האתר המעולה שלך. 🙂
וואו נראה מעולה! אפשר לשמור בקופסה אטומה במקום קריר אם מדובר במשך של יום, אבל עדיף במקרר.
תודה רבה🙂 אפיתי בטורבו, תפחו יפה.
יצא נהדר! תודה! 😊
נראה מעולה, שמחה שאהבת את המתכון!
חג שמח😊
הי אפרת, רציתי לשאול אם אפשר להחליף פטרוזיליה בשמיר יבש?
היי חיה,
לשמיר טעם שונה משל פטרוזיליה, אבל אם אוהבים את טעמו- אפשר להשתמש בו.
רגע זה בלי תחליף קמח?
נכון מאד, הביצים והטחינה יוצרים את המרקם של הלחם🙂
מדהים!
שמחה שאהבת😊
אפשר לדעת איזו טחינה בדיוק השתמשת? כדי שאקנה גם 🙂
יש מיליון סוגים וזה מבלבל
היי אורטל,
כל סוג טחינה אמור לעבוד כאן, אני עצמי מגוונת לפעמים בחברות הטחינה שאני קונה…😊
היי! במתכון נראה נהדר והתגובות מעוררות חשק רב! אפשר לקבל רעיון להחלפת הביצים? טבעונית.. ואם כן, באיזו כמות מהתחליף? תודה רבה!
היי עדי,
במתכון הזה קצת בעייתי להחליף את הביצים…
את יכולה לנסות לשים 2 כפות זרעי צ’יה טחונים + 5 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-15 דקות לפני השימוש.
הייתי מוסיפה גם שליש- חצי כוס קמח חומוס או עדשים כדי שהמרקם יתייצב.
אם את מנסה לטבען אשמח אם תעדכני בשביל כל הטבעונים שכאן😊
היי אפרת, אני סוכרתית טייפ 1 אז הדבש לא רעיון טוב, אפשר לוותר או חייב להחליף במשהו?
היי שני,
אני חושבת שאפשר להמיר בתחליף סוכר, ואם מותר לך- סירופ אגבה.
בהצלחה🌺
אפרתי, מה הכמויות לאינגליש קייק כדי שיצא לחם שלם? 🙏🏼
אוי, כבר ענית לי על זה, סליחה! תתעלמי😂💜
חח זה בסדר גמור😊 ערב מקסים!
ואווו מה זה הדבר המושלם הזה!!! פעם הבאה רק להכפיל כמויות!!!עשיתי את זה בתבנית אינגלייש קייק במקום מאפינס ואפיתי 25 דק כמו שרשמת באית התגובות . יכולה לאכול את הכל לבד מרוב שזה כזה טעים.תודה רבה אפרת!
נראה טעים! תודה על השיתוף עדי🌷
אם אני מכפילה כמויות,כמה זמן אפיה בתנור?
אם מכינים בתבנית אחת ולא כמאפינס זמן האפייה עשוי להתארך ב-10 דקות.
כמה זמן בתנור לתבנית אינגליש קייק
היי לידור,
זמן האפייה עשוי להתארך לכ-20-25 דקות.
הי אפרת, מה בעצם ההבדל בין המתכון הזה למתכון של הלחם טחינה? וגם- האם מתאים לשלב חמאת שקדים? תודה! מיכל
הלחמניות יותר מתובלות. אם את מתלבטת, לטעמי הלחמניות מומלצות יותר.
לגבי חמאת שקדים, לא ניסיתי אבל אפשר לנסות. אולי לשלב 2 חמאת שקדים + 2 כפות טחינה גולמית.
תודה! הכנתי את הלחמניות עם הטחינה ויצא ממש טעים!
שמחה לשמוע, תודה מיכל🙂
היי אפרת אהובה! אני אשמח לעדכון מתכון כמויות וכו’ כדי להכין מזה לחם בתבנית אינגליש חד”פ 🙂
היי שני,
יש להכפיל את הכמויות במתכון פי 2 לתבנית אינגליש קייק אחת:)
בהצלחה!
מלכה, תודה!
היי שוב! שאלה, קניתי תבנית כמו אינגליש אבל קטנה ללחם קטן, יודעת להתאים לי כמויות אליה?
המידות שלה הן:
עומק 5 ס”מ
אורך 7 ס”מ
רוחב 9 ס”מ
היי שני,
אני חושבת שמחצית מהכמויות במתכון מתאימות לתבנית כזו:)
מטורף.
תודה🌺
אפשר להשתמש בתבנית אינגליש קייק
היי חיה,
כדי שתצא כמות מספיקה לתבנית אינגליש יש להכפיל כמויות פי 2:)
תודה רבה!
שוב שאלה לי
האם אפשר סילאן במקום דבש?
כן אפשר.
ערב טוב אפרת
כמה זמן לחמם את התנור פה מראש גם למתכונים אחרים?
תודה.
ראיתי שהשבת לי בעבר
8-10 דקות מראש.
לא הבנתי מה מחזיק את המצרכים אם אין קמח. זה נראה שיש ושאולי חסר במתכון…. אשמח לתשובה
זה מתכון ללא קמח אבל עדיין יש לשים אבקת אפיה.
זה נשמע מתכון מעניין, את יודעת אולי כמה קלוריות זה יוצא?
(אני בדיאטה)
תודה על כל המתכונים!
90-100 קלוריות ללחמניה.
לחמניות הטחינה אין בהם קמח.רוב החומרים הם נוזליים.מה מחזיק את הבצק בבקשה?בתודה.דורית
זה מה שמיוחד במתכון 🙂 הביצים מעניקות את הנפח ותורמות מאוד למרקם.
מה עדיף במקום פיטרוזיליה מיובשת: פטרוזיליה טריה, בזיליקום מיובש או אורגנו? (וכמה?)
עדיף אורגנו. חצי כפית שטוחה.
ועוד משהו קטן
לחמם תנור מראש מספיק 8 דקות ? והאם למנוע השחמת קציצות (במתכונים אחרים שלך) יש רק להוריד טמפרטורה ב10 מעלות למשל? למרות כשמנמיכה מהטמפרטורה שאת רושמת תמיד יוצא לי לא אפוי.
בתודה .
8-10 דקות מראש.
את יכולה לנסות להתחיל בטמפ’ שרשומה במתכון ואחרי כמה זמן להנמיך ב-10 מעלות.
היי אפרת
תודה על התגובה
אז ממה שאני מבינה 100 אחוז שומשום טהור זה לא 100 אחוז שומשום מלא
ומה שיוצר מצב של טעים פחות זה שהשומשום לא קלוי? וטרום נבוטה? מה מהם או שניהם
אני מתכוונת לשימוש כחלק ממאפה ולחמניות וגם כממרח ביתי .
חשובה לי הבריאות אבל גם חשוב לי שילדיי יאכלו גם מה שמכינה מהמתכונים הנפלאים שלך .
בתודה מראש .
נכון.
אני חושבת שהשילוב, גם שזה לא קלוי וגם טרום נבוטה.
ילדים יותר מתחברים לטחינה הרגילה אז אם זה טחינה כמו שקנית או כלום עדיף לקנות להם טחינה רגילה (100 אחוז שומשום טהור).
היי אפרת
כרגע אני משתמשת מטחינה משמשום מלא לא קלוי לא אפרסם את שם החברה אבל רשום על הקופסה טחינה גולמית אמיתית טרום נבוטה וללא קלייה 100 אחוז שומשום מלא
( ברור שבעלת החברה טוענת שלאנשים זה טעים) אבל למען האמת נראה לי גם שהטעם דומיננטי עבורי ולא מעלה לי את המוטיבציה להכין טחינה גם כממרח זה לא יוצא אותו טעם כמו הטחינה בפלאפל למשל?
ממה שרשמתי שרשום על הקופסא מה עשוי לתרום לטעם החזק והפחות טעים עבורי לעומת טחינה בפלאפל למשל?
ומה כדאי לשים לב כשקונים טחינה למען הטעם
כדי להכין מהמתכונים שלךמאפינס לחמניות לחם וכדומה
וגם ממרח טחינה?
בתודה והמשך יום נפלא.
היי עינת,
מתנצלת על העיכוב, השאלה התפספסה לי.
לדעתי אם תכיני ממרח טחינה ייצא לזה טעם שונה מאשר טחינה רגילה.
טחינה רגילה (שרשום עליה 100% שומשום טהור) היא הכי טעימה.
יש טחינה 100% שומשום מלא שאמנם מכילה יותר סידן אבל הטעם שלה הוא יותר חזק ולא כולם מתחברים לטעם.
את גם קנית סוג שרשום עליו “טרום נבוטה וללא קלייה” ולכן זה פחות טעים (אבל בריא יותר).
היי, את יודעת אם האפייה פוגעת או מפחיתה סידן מהטחינה? תודה!😃
למיטב ידיעתי הסידן איננו נפגע בחימום.
יצא פשוט יאמיייייייייי
כמו הכללל
תודה טליה 🙂
אין לי פטרוזליה יבשה, אפשר בלי ?
אפשר להוסיף גרעיני דלעת וחמנייה?
כן אפשר לוותר.
אפשר להוסיף גרעינים.
וואו יצא מדהים!! עשיתי בדיוק לפני המתכון! ממש ממש טעיםםםםם.
המתכונים שלך אף פעם לא מאכזבים!!
תודה רבה
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה לך.
לא חסר במתכון קמח? לשם מה אבקת האפייה?
זה מתכון ללא קמח אבל עדיין יש לשים אבקת אפיה.
זה יצא לי יותר מדי מאוורר לא ככ מרקם של לחמניה רטוב מבפנים כאילו לא מספיק אפוי, מה אפשר לעשות?
יפות מבחוץ אבל רטוב מבפנים
היי לבנת,
הלחמניות לא נאפו עד הסוף.
כמה זמן חיממת את התנור לפני? כמה זמן הלחמניות נאפו בתנור?
הטחינה שיש לי יחסית נוזלית ככה שלא יוצא מרקם דמוי חומוס.. זה ישפיע על התוצאה? אם כן מה אפשר לעשות? אין טחינה אחרת…
זה בסדר.
היי אפרת
מה אפשר לשים במקום אבקת אפיה?
אולי אבקת סודה לשתיה.
מתכון מושלם!!! יצאו לחמניות טעימות מאוד!!!
במקום פטרוזיליה הוספתי אורגנו
מהמם 🙂
תודה אוריאנה
שלום
האם אפשר להשתמש בפטרוזליה רגילה טריה?
אפשר לשים כפית עלי פטרוזיליה קצוצים דק-דק.
אני יכולה להכין בלי תבנית מאפינס?
לא, כי התערובת רכה ודביקה.
אפשר להחליף את הביצה? הבת שלי אלרגית. או שיש לך מתכון ללחמניות כשרות לפסח ללא ביצים?
היי אירית,
במתכון הזה אי אפשר לוותר על הביצים.
אין לי מתכון ללחמניות כשרות לפסח בלי ביצים אבל אנסה להכין ואם ייצא לי מוצלח אפרסם.
אולי אפשרי להחליף ביצה בנוזל של חומוס שימורים?בדרך כלל תחליף מוצלח
לא יודעת, לא ניסיתי.
אשמח לדעת את היחסים
מה אפשר לשים במקום טחינה?
(אנחנו לא משתמשים בטחינה בפסח)
תודה
היי שיר,
מתנצלת אבל אין לי רעיון לתחליף שייתן תוצאה מוצלחת.
במקום טחינה אפשר להשתמש בממרח שקדים, יוצא מאוד מוצלח
תודה!
יצא נהדר. (אישית מעדיפה קצת פחות מלח) פעם ראשונה שמצליח לי.
שני מתכונים אחרים שניסיתי היו ממש לא מוצלחים
שמחה לשמוע 🙂
האם קמח קונדיטור מתאים גם לפסח
כן אבל צריך להיות רשום עליו שהוא כשל”פ.
מתכון מצוין. טעים וקל. בכלל- כל המכונים שלך מעולים, נעימים וטעימים. כל הכבוד. אני נהנית.
שמחה לשמוע ❤️
יצא ממש טעים! אולי אפשר להכין גירסה מתוקה עם בננה ופצפוצי שוקולד, כמובן בלי שום ופטרוזיליה. חשבתי על תוספת של יוגורט….
מעניין לנסות 🙂
היי במה אפשר להחליף את הדבש?
סירופ מייפל (עדיף) או סילאן.
יצא לי דחוס כזה ותפל.. אולי בגלל שהחלפתי את הדבש בממתיק סטיביה?
אני מניחה שזאת הסיבה.
מתכון קל ומצוין!
אפשר להקפיא?
לדעתי אפשר.
ואו אני בשוק שזה באמת יוצא דומה ללחמניות, בלי שום קמח
מעולה ממש
לא היה לי שקעים אז שמתי בתבנית כיכר קטנה והיה סבאבא
תודה תודה
רק מעניין האם זה טעים גם למחרת? (הכל נגמר…)
שמחה שיצא טעים 🙂
(אני לא יודעת איך זה למחרת כי גם אצלי זה התחסל באותו יום 🙂 )
אפשר לוותר על הפטרוזליה והשום?
כן.
יצא טעים! אני אוהבת שיש “תוספות” בפנים- אפשר להוסיף לבלילה גרעיני חמנייה? רעיון למשהו אחר?
כן אפשר להוסיף גרעיני חמניה.
אני מניחה שאפשר להוסיף גם אגוזים קצוצים או עגבניות מיובשות קצוצות או זיתים קצוצים.
אפשר להשתמש בפטרוזליה טריה?
אפשר לשים כפית עלי פטרוזיליה קצוצים דק-דק.
היי אפרת
מה אפשר במקום דבש
ומה אפשר במקום טחינה
פשוט מטעמי בריאות לצערי דבש וטחינה מחוממים זה לא כל כך מומלץ
תודה
אין לי רעיון לתחליף שיעבוד. הטחינה כאן הכרחית.
טחינה משומשום מלא גם יעבוד?
ואיך זה שאין גרגיר אחד של קמח מסןיים?
😉
היי אילנה,
זה יעבוד פשוט מבחינת טעם אולי זה ייצא דומיננטי וחזק מידי.
אין במתכון קמח. זה הקסם 🙂
מתכון מושלם…
במקום לשים פטרוזיליה יבשה שלא היה לי שמתי אורגנו מייבש.
אני חייבת לציין שהאתר והמתכונים שלך מושלימם… כשאין לי כלום…אני תמיד מוצאת פה מה להכין!!!
שמחה לשמוע!
תודה וחג שמח 🌺