זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 10-12 יחידות
סוג: חלבי
מצרכים:
חצי כוס מים
40 גרם חמאה או 3 כפות שמן
חצי כפית מלח
חצי כוס קמח מצה
1 ביצה גדולה
חצי כוס גבינות מגורדות לפי בחירתכם: צהובה, מוצרלה, פרמז’ן (מומלץ לשלב בניהן)
לקישוט: שומשום (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל200 מעלות (חשוב לחמם את התנור לפחות 10 דקות מראש).
-מניחים בסיר קטן את המים, החמאה או השמן והמלח ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים). *הערה: שימו לב שהחמאה נמסה במים.
-מכבים את האש, מוסיפים לסיר את קמח המצה ומערבבים היטב ובמהירות עד שהקמח נפרד מדפנות הסיר.
-מעבירים את תערובת הבצק שהתקבלה לקערה, מוסיפים ביצה ומערבבים במהירות (חשוב לערבב במהירות כדי שהביצה לא תתבשל מחום הבצק). מוסיפים את הגבינות וממשיכים לערבב לתערובת בצק אחידה (מתקבלת תערובת דביקה).
-בעזרת ידיים רטובות (אחרת הבצק ידבק לידיים) יוצרים 10-12 כדורים קטנים ומניחים במרווחים על נייר אפיה. מפזרים מעל שומשום (לא חובה) ומכניסים לתנור למשך כ-15 דקות.
אוהבת את האתר שלך. תודה!
האם אפשר להקפיא?
היי,
אפשר להקפיא אבל המרקם ישתנה מעט לאחר הפשרה.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר🙂
האם אפשר להחליף לקמח רגיל? ולא קמח מצה?
יש מתכון ללחמניות גבינה מקמח רגיל או חטיפי גבינה.
קל להכנה ופשוט טעים טעים טעים. פעם הבאה מכפילה כמויות
מהמם 😍
תודה מעיין וחג שמח!
הי אפרת, האם אפשר להחליף את הגבינות שציינת בגבינה מלוחה (בולגרית/צפתית)? תודה רבה. מיכל
כן אפשר. עדיף בולגרית.
שלום!
יש אפשרות ללחמניות שניתן לטגן אותן?
סורי, אין לי מתכון ללחמניות שאפשר לטגן.
אפרת בוקר טוב
אפשר להשים גבינה לבנה וקוטג ?
היי בתאל,
לא חושבת שזה מתאים במקרה הזה. עדיף גבינות שהן לא ממרח.
למה צריך להעביר לקערה?
אפשר להמשיך לערבב בסיר?
היי יפית,
הסיבה שמעבירים לקערה היא כדי שהתערובת תתקרר מעט. אם התערובת תהיה חמה מידי (הרי גם הסיר חם מאוד) אז הביצים עלולות להתבשל כשמוסיפים אותן.
היי, תודה על המתכון,
יש לי שאלה-
האם מתאים להוסיף זיתים?
נראה לי שכן. מומלץ לקצוץ אותם לחתיכות קטנות.
היי אפרת,
אפשר לאכול את הלחמניות גם למחרת האפייה או שהן טעימות רק באותו יום? אני מחפשת משהו שאפשר לקחת לטיול….
היי סמדר,
אני חושבת שאפשר. חשוב רק לעטוף אותן היטב.
היי.. נתקעתי בבית בלי ביצים, אפשר לוותר על הביצה?
היי תמר,
הביצה מעניקה אווריריות ללחמניות כך שאני לא יודעת איך הן ייצאו ללא הביצה.
היי אפרת ,
המכון שלך נהדר!!!!
קל להכנה ומאוד טעים:) בעיקר כשתמיד רעבים בפסח וכבר לא יכולים לראות מצות.
השארתי את הלחמניות עוד 10 דקות בתנור כפי שהמלצת, בתום האפייה והן יצאו נהדרות!
תודה רבה על המכון וחג פסח כשר ושמח!
ג’קי
שמחה לשמוע ג’קי 🙂
תודה על העדכון וחג שמח!
היי אפרת,
המתכונים שלך מדהימים! אני מוצאת את עצמי כל יום מטיילת באתר שלך ולומדת דברים חדשים!
ועכשיו לשאלה – האם אפשר להחליף את הגבינות השמנות (במלואן או בחלקן) בגבינות רזות?
אם כן – במה את ממליצה להחליף?
תודה מראש וחג שמח =]
תודה לורה! שמחה לשמוע 🙂
ממליצה לשים 2 כפות גבינה צהובה מגורדת ולהשלים בגבינות רזות (שאינן במרקם של ממרח) כמו בולגרית 5%, פטה וכדו’.
חג שמח!
היי ניקי יקרה,
האם ניתן להשתמש במתכון לחיסול חמץ,(פירורי לחם,במקום קמח מצה?)
כלומר,להמיר את הקמח מצה בפירורי לחם ?
היי שירן,
המתכון פחות מתאים לפירורי לחם (ואגב ניקי זה אתר אחר 🙂 )
חג שמח!
לחמניות מעולות!!!! בזכותן עברתי את הפסח בשלום- וכמה מחמאות!!!! תודה!!! 🙂
מומלץ בחום- גם קל להכנה, מעט ביצים ופשוט טעים!
תודה ענבר! שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא
עשיתי את הלחמניות, היו שתי בעיות, ראשית זמן האפייה היה ארוך ביותר מ-פי שניים מהאמור לעיל (למרות שהתנור חומם מראש כפי שרשום, ויחס החומרים היה כפי שמצויין).
שנית, גם אחרי זמן אפייה ארוך, הלחמניות בפנים יצאו בצקיות ולא הצליחו להתבשל בצורה אחידה (כלפי חוץ הם מוכנות, ואילו אף על פי זמן האפייה הממושך בפנים נשארה שכבה בצקית.
אגב, גם מתכון של לחמניות של פסח שניסיתי שמופיע באתר, הייתה לי בעיה זהה).
האם ישנם רעיונות?
תודה
תיקון : הכוונה למתכון אחר של לחמניות שנסייתי, הייתה בעיה דומה (שגם הוא של פסח).
היי משה,
אני מניחה שזה קשור בתנור שלך. כל תנור הוא שונה ויש תנורים חזקים יותר או פחות ולכן זמני האפיה אינם אחידים אצל כולם.
אני ממליצה פעם הבאה לנסות להשאיר את הלחמניות בתנור (כשהוא מכובה ועדיין חם) עוד 20 דקות כדי שהלחמניות יתייבשו גם מבפנים.
בהצלחה בפעם הבאה וחג שמח 🙂
יצא טעים טעים! ואני בטוחה שבפסח יהיה יותר טעים כי אז בקושי יש מה לאכול 🙂
אגב הוספתי גבינה בולגרית מפוררת, מומלץ.
מעולה! תודה על העדכון וחג שמח 🙂
אפרת ערב טוב!
לא מפסיקה להתפעל מהמתכונים הנהדרים שלך,
כבר הספקתי להכין מהאתר הרבה מתכונים טעימים ולא פחות חשוב- קלים להכנה!
המשיכי להפתיע אותנו כל פעם מחדש, יישר כח!
חג פסח שמח לך ולבני משפחתך (:
תודה רבה לירז היקרה!
שבוע נפלא וחג שמח 🙂