זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 75 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
2 בטטות בגודל בינוני
2 תפו”א גדולים
2 קישואים בינוניים
תיבול: 4 כפות שמן זית, 2 כפות דבש, כף מלאה חרדל דיז’ון, חצי כפית מלח, שן שום כתושה.
אופן ההכנה
-מניחים את הירקות בתבנית ענקית על נייר אפיה. מערבבים את חומרי התיבול בקערית ומתבלים את הירקות באופן אחיד.
-מכניסים לתנור ואופים בתוכנית טורבו ב180 מעלות (*קו עליון ותחתון ומאוורר באמצע). אופים במשך שעה-שעה ורבע, עד להשחמה יפה.
ראו גם
- תבשיל בטטה ופירות יבשים |
- תבשיל תפוחי אדמה וערמונים |
- ברוקולי אפוי |
- תפוחי אדמה בזעתר |
- אורז עם דלעת |
- אורז עם קישוא וגזר
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
אני לא מומחית בבישול ואפיה, ולא מכירה מונח תנור טורבו. האם זמן האפיה אותו דבר גם בתנור רגיל?
היי מאיה,
תכנית טורבו היא תכנית אפייה שקיימת בכל תנור ומסומנת במאוורר עם עיגול מסביבו. מתאימה בעיקר במצבים שרוצים לאפות כמה תבניות ביחד. המאכלים המומלצים במצב חום זה הם ירקות או עופות.
זמן האפייה עשוי להשתנות בין תכניות התנור השונות.
היי אפרת
אם אני משתמשת בגזר גמדי
מיני כרובית ומיני ברוקולי של סנפרוסט
כמה זמן לאפות אותם?
היי,
כ-45 דקות- שעה.
תודה בזכותך למדתי לבשל! היום כמעט כל מה שאני עושה זה מהאתר הזה 🙂
מתרגשת לשמוע! תודה יקירה:)
תודה ענקית על כל המתכונים!
האם אפשר להחליף דבש בסילאן?
בטח דבורה אין בעיה
שבוע נפלא
הי אפרת, מה שלומך?
האם ניתן להוסיף ירקות נוספים? ואם כן, אלו יתאימו מבחינת הזמן? או להוציא לפני?
אולי ברוקולי, כרובית, גזר, פטריות, עגבניות, בצל סגול
כל מה שהצעת מתאים.
היי אפרת,,
נראה ממש טעים!!
אפשר עם חרדל רגיל ?
שנה מבורכת עם שפע טעמים טובים כמו שיש רק במתכונים שלך!!
אני חושבת שאפשר לשים כפית חרדל רגיל.
תודה וחג שמח ❤️
צריך לכסות את הירקות?
אין צורך לכסות.
האם אפשר לוותר על כף מלאה חרדל דיז’ון?
כן.