זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
מס’ מנות: 2 מנות
סוג: חלבי
מצרכים:
ג’בטה קנויה
4 פרוסות גבינה צהובה (מומלץ עמק לייט עם זיתים)
ירקות לפי בחירה חתוכים לקוביות קטנות: קישוא, בצל, גמבה, בטטה, פטריות, חציל
עשבי תיבול טריים: עלי טימין ו/או עלי בזיליקום
שמן זית
מלח גס
אופן הכנה:
-מטגנים במחבת עם כף שמן זית את קוביות הירקות במשך 5-7 דקות עד שהירקות מעט מתרככים. מסירים מהאש.
-מחממים תנור ל190 מעלות.
-חוצים ג’בטה לאורך, מזליפים שמן זית בנדיבות. מניחים על כל חצי ג’בטה 2 פרוסות גבינה צהובה ומעל מפזרים באופן שווה את תערובת האנטיפסטי, עשבי תיבול ומלח גס.
-מניחים על נייר אפיה ואופים במשך 10-12 דקות, עד להזהבה.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
יתאים לפזר גבינה בולגרית מעל? ולטגן עגבניות עם פלפלים ושום זה אמור לצאת טוב?
היי,
כן לשתי השאלות(:
האם ניתן להכין את הברוסקטות יום לפני ההגשה? (בשישי ולהגיש בשבת). כמובן הכוונה להרכיב בשבת אבל לקלות את הלחם מראש?
היי דבורה,
ניתן להכין את הברוסקטות יום לפני ההגשה. לאחר קירור יש לשמור בקופסה סגורה על השיש.
רעיון נפלא! כל כך קל להכנה וטעים.
שמחה שאהבת
יצא לי סוףףףף הדרך ובאמת בכלום עבודה. תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
היי יוסי,
דווקא כל המצרכים באתר פשוטים ומוכרים.
היכן ראית “100 גרם גבינת עמק”? במתכון הזה רשום בבירור שמדובר בגבינה צהובה ובסוגריים יש המלצה לסוג גבינה צהובה שנקראת “העמק” שהיא עם זיתים. וזאת רק המלצה.
אשמח אם תפנה אותי למצרך באתר שהוא אינו מוכר לך.
אפשר להשתמש בלחמניות רגילות במתכון זה?
יש לי לחמניות במקפיא שאני רוצה לנצל אותן…
כן, אפשר.
יצא טעים מאוד. פתרון מצוין לארוחת ערב מהירה וקלילה.
שמחה לשמוע, תודה מור 🙂
שלום אפרת,
איך ניתן לעשות את ברוסקטה אנטיפסטי פרווה/בשרי? (ללא גבינה צהובה) מכיוון והתנור שלנו בחזקת בשרי.
תודה.
אני מרוצה מהאתר במיוחד שיש לי את הקטנטנים שנהנים מהעוגיות שאני אופה בזכות האתר שלך!! עלי והצליחי!!
תודה רבה רות! אני שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
כדי להפוך את המתכון לפרווה את יכולה לוותר על הגבינה הצהובה ולהכין באותו האופן.