שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

בצל קטן קצוץ

2 כוסות אפונה משקית קפואה (260 ג')

עגבנייה גדולה מגורדת

1 שן שום כתושה

2 כפות גדושות רסק עגבניות

כוס (240 מ"ל) מים רותחים

תיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מטגנים בצל בסיר עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את העגבנייה המגורדת ומבשלים כ-3 דקות.

-מוסיפים שום, רסק עגבניות ומים רותחים. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים אפונה, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-15 דקות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ להגיש על אורז לבן.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אורז עם ירקות
שעועית ירוקה מוקפצת

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
עינת (12:47 6.05.2020)

היי

במקום הרסק עגבניות יתאים 2 כפות מעגבניות מרוסקות מבקבוק קנוי?

בתודה מראש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:02 6.05.2020)

זה ייצא דליל גם מבחינת מרקם וגם טעם.
כדאי לשים לפחות כף רסק אחת.

Avatar
גלית (13:11 22.04.2020)

האם אפשר להקפיא אחרי הבישול?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:54 22.04.2020)

כן.

Avatar
ענת (19:01 31.03.2020)

היי אפרת,
אני רוצה להכין עם אפונה וגזר, אני משתמשת בסיר מיוחד לפסח אבל הוא לא יספיק לכמות שאני רוצה להכין. אפשר להכין את הרוטב גם בתנור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:23 31.03.2020)

לא בטוחה אם אפשר להכין בתנור. הרוטב עלול להתייבש. אם זו כמות גדולה מקסימום תכיני בפעמיים, זה לא הרבה זמן בישול.

Avatar
ענת (21:10 31.03.2020)

רעיון טוב. תודה לך
חג שמח

Avatar
אדר (07:03 29.03.2020)

היי, רוצה להכין אך אין לי עגבניה בבית. רק מיכל רסק ושימורים של עגבניות מרוסקות. האם יכולה לשים מהשימורים ואם כן מה הכמות שמחליפה עגבניה? תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:18 29.03.2020)

היי אדר,
אפשר לשים רבע כוס עגבניות מרוסקות.

Avatar
א (20:50 16.01.2020)

תתחדשי על האתר !! מהמם 🤩

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:53 16.01.2020)

תודה ❤️

Avatar
יונית (18:25 5.01.2020)

שלום, האם יש אפשרות להשתמש באפונה יבשה? אם כן מה צריך לעשות איתה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:06 6.01.2020)

היי יונית,
אם את משתמשת באפונה יבשה, תבשלי כוס אחת במים רותחים עד לריכוך ואז תכיני את המתכון.

Avatar
הילה (11:39 13.10.2019)

תודה רבה!אפשרי להוסיף אבקת מרק?אם כן כמה?ושוב תודה אתר מצויין:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:13 13.10.2019)

כן אפשר לשים כפית.
חג שמח 🌸

Avatar
הילה (00:07 13.10.2019)

שלום,רוצה להוסיף כשמונה בערך תפוחי אדמה בכמה צריך לעלות את כוסות המים ושאר המרכיבים? ומתי בדיוק להוסיף אותם לפי המתכון? תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:21 13.10.2019)

תוספי מים באופן כזה שיכסה את קוביות תפוחי האדמה (כדאי לחתוך לקוביות קטנות). לאחר מכן תטעמי ותוסיפי מלח ורסק לפי הטעם.
את תפוחי האדמה כדאי להוסיף לאחר העגבניה. זמן הבישול יתארך עד לריכוך תפו"א.

Avatar
רחלי (16:17 21.08.2019)

מכינה באופן קבוע את המתכון. טעים מאוד!!
תודה על האתר המופלא 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:02 21.08.2019)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
מיכל (12:14 6.03.2019)

האם ניתן להשתמש באפונה משימורים?(פשוט יש בבית ורוצה להשתמש…אם יש רעיון למשהו אחר גם ייתקבל)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:10 6.03.2019)

כן אפשר.

Avatar
ציפורה (15:26 3.02.2019)

כן
יש לי 3 קילו אפונה קפואה
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:04 3.02.2019)

כמויות:
3 בצלים גדולים קצוצים
3 קילו אפונה קפואה
10 עגבניות גדולות מגורדות
10 שיני שום כתושות
24 כפות גדושות רסק עגבניות (450 גרם)
12 כוסות מים רותחים (כ-3 ליטר)
תיבול: 6 כפיות פפריקה מתוקה, 4 כפיות מלח, חצי כפית פלפל שחור.
עד יום שני תשמרי במקרר.

Avatar
ציפורה (19:51 2.02.2019)

שבוע טוב!
אם אני מכינה את האפונה היום, איך אני יכולה לאחסן את זה עד יום שני בלילה?
ובכמה אני מכפילה את המתכון אם אני מכינה 3 קילו?
תודה רבה על האתר המוצלח!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 3.02.2019)

כן.
הכוונה ל 3 קילו אפונה קפואה?
שבוע נפלא 🙂

Avatar
בתשבע (12:21 6.12.2018)

תודה רבה על המתכון:) נהנתי מאד גם מהסבלנות שלך לתגובות .כל הכבודלך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:35 6.12.2018)

תודה ❤️
חג שמח!

Avatar
רחלי (23:15 2.10.2018)

הי אפרת לילה טוב
מה הכמויות אם רוצים לעשות שקית שלמה של אפונה קפואה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:32 3.10.2018)

היי רחלי,
אם שקית הכוונה ל800 גרם אלה הכמויות:
1 בצל גדול קצוץ
3 עגבניות מגורדות
3 שיני שום כתושות
6 כפות גדושות רסק עגבניות
3 כוסות (720 מ"ל) מים רותחים
תיבול: כפית וחצי פפריקה מתוקה, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
יום מקסים 🙂

Avatar
רוני (15:32 12.03.2018)

היי! כבר רבע שעה שהמים לא מתאדים.. הלכתי לפי ההוראות וכרגע זה על אש קטנה, אבל לא קורה כלום.. נשארים המון מים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:49 12.03.2018)

היי רוני,
המים לא אמורים להתאדות. זאת אפונה ברוטב אדום. שמת כוס מים אחת?

Avatar
רינת (21:31 11.01.2018)

תודה על התגובה
אוהבת מאוד את האתר
ומוצאת בו עיניין רב

Avatar
רינת (09:53 7.01.2018)

היי

אתר מעולה , מתכונים נהדרים.

שאלה: יש לך רעיון אולי איך להכין רסק עגבניות ביתי

כי אני עושה רסק עגבניות ביתי על ידי בישול עגבניות ובצל

אבל כמו במתכון הזה נדרשים גם עגבניות וגם רסק

ידוע לך איך עושים רסק עגבניות ביתי שיהיה הכי דומה לזה לרסק בסופר?

אבל קצת יותר בריא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:38 7.01.2018)

היי רינת,
אין לי מתכון לרסק ביתי אבל את יכולה לבשל עגבניות ובצל כמו שאת מכינה בדר"כ ולוותר על הרסק או להוסיף רק חצי כף בשביל הטעם.
רצוי להשתמש בעגבניות שרי מסוג תמר כי יש בהן מתיקות טבעית.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
שולי (14:30 8.12.2017)

היי אפרת,
האפונה יצאה מעולה וטעימה מאודה.
השתמשתי בגרגרי האפונה הקטנים. בגלל האתר שלך חושבים שאני סופר בשלנית.:-)
תודה ושבת שלום,
שולי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:45 8.12.2017)

שמחה לשמוע!
תודה שולי ושבת שלום🌺

Avatar
מיכל (15:30 13.10.2017)

היי
האם צריך להפשיר את האפונה לפני הבישול ברוטב או להוסיף אותה כשהיא קפואה עדיין? אני רואה שלא שאלו את השאלה אז כנראה שרק לי יש בעיה בהבנת המתכון אבל אני מארחת וחשוב לי שיצא טעים…
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:48 13.10.2017)

היי מיכל,
אפשר להוסיף את האפונה כשהיא עדיין קפואה.

Avatar
גל (10:42 27.09.2017)

היי אפרת

איך אפשר להכין אפונה ללא רוטב עגבניות ושיצא טעים? הבן שלי לא אוהב עגבניות

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:06 27.09.2017)

היי גל,
אפשר לטגן בסיר בצק קטן קצוץ (אם הוא לא אוהב בצל אז אפשר לוותר), להוסיף 3 כוסות אפונה משקית קפואה, כרבע כוס מים ולתבל בכפית אבקת מרק, מלח ומעט פלפל שחור. לבשל 5-10 דקות.

Avatar
גל (13:03 1.10.2017)

תודה רבה ואם כבר מדברים על אפונה הכנתי את המרק אפונה שלך. יצא טעים ביותר
הוספתי גריסים לקראת הסוף ,אפשר להוסיף במקום גריסים קינואה? אם כן, זה גם לקראת הסוף או שצריך יותר זמן בישול?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:04 1.10.2017)

היי גל,
שמחה שהמרק יצא טעים 🙂
אפשר להוסיף למרק קינואה אבל את הקינואה יש לבשל יותר זמן מאשר הגריסים. אם לא רוצים לטחון את הקינואה אז אפשר לבשל את האפונה במשך כ-15 דקות ולטחון ואז להוסיף קינואה ולבשל 15-20 דקות נוספות, עד שהקינואה רכה למאכל.

Avatar
גל (13:36 15.10.2017)

היי אפרת
חוזרת לעדכן שהוא אהב ולהגיד
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:41 15.10.2017)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

Avatar
רון (12:00 21.11.2016)

לכמה מנות זה מספיק? ואם צריך להגדיל במות מה עושים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:21 21.11.2016)

היי רון,
אמורים לשים את זה על אורז ואז זה מספיק לכ-4 מנות.
אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2.

Avatar
אילנית (11:47 11.10.2016)

תודה על אתר מצוין ש"מציל" כל פעם מחדש מתלמדת שכמותי…
האם לטגן את הבצל בשמן זית או קנולה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:09 11.10.2016)

היי אילנית,
שמחה שאת נהנית מהאתר.
אפשר לטגן בשמן זית או קנולה, מה שבא לך 🙂
גמר חתימה טובה!

Avatar
אפרת גרשי (13:56 13.09.2016)

לרוטב הנ“ל ניתן לזרוק כדורי בשר?
תודה מראש!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:57 13.09.2016)

היי אפרת,
אני חושבת שכן, רק כדאי להכין כמות כפולה או משולשת (של הרוטב עצמו) כדי שיהיה מספיק רוטב.

Avatar
נעמי (12:09 13.09.2016)

תודה על המתכון!
האם אפשר לוותר על העגבניה (אין לי…)?
ואם כן- צריך לשנות בכמות של המים?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:56 13.09.2016)

היי נעמי,
העגבניה מוסיפה לטעם אבל אם אין לך את יכולה לוותר. אין צורך לשנות את כמות המים.

Avatar
עמנואל (12:55 18.07.2016)

איך לגרד את העגבנייה? עם הקליפה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:56 18.07.2016)

חוצים את העגבניה לחצי ומגרדים בפומפיה רק את החלק הפנימי עד שבסופו של דבר נשארת לך ביד רק הקליפה ואותה זורקים.

Avatar
עמנואל (12:26 18.07.2016)

לגרג את העגבניה עם הקליפה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:35 18.07.2016)

היי עמנואל,
לחתוך את העגבניות לחצי ולגרד. בקליפה לא להשתמש.
בהצלחה 🙂

Avatar
עמנואל (12:56 18.07.2016)

תודה

Avatar
יולי (17:23 1.07.2016)

הייי יש לי אפונה וגזר בשימורים זה אותו הדבר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:41 1.07.2016)

היי יולי,
זה בסדר, רק כדאי לשטוף את האפונה והגזר ולסנן לפני שמוסיפים לתבשיל.
שבת שלום 🙂

Avatar
חן (14:23 26.04.2016)

מהמם! בישלתי אפונה בפעם הראשונה לפי המתכון הזה ויצא נהדר.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:27 26.04.2016)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה על העדכון וחג שמח!

Avatar
אבי (13:15 31.03.2016)

פשוט וטעים!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:30 31.03.2016)

תודה אבי, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
גילית (19:37 29.11.2015)

היי אפשר לשים אפונה יבשה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:42 29.11.2015)

היי,
יש לבשל לפני את האפונה במים רותחים עד לריכוך ואז להכין איתם את המתכון.
בהצלחה 😉

Avatar
גילית (19:51 29.11.2015)

אותה כמות של אפונה?
איזה כיף שהמענה מהיר אתר פשוט מעולההה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:04 29.11.2015)

תודה 🙂
לדעתי כוס אחת של אפונה יבשה אמורה להספיק כי אחרי בישול הכמות גדלה כי האפונה מתנפחת. ליתר ביטחון שימי כוס ורבע.

Avatar
טירונית במטבח (14:53 14.10.2015)

שלום, הכנתי ויצא מאוד טעים רק שהבן שלי אוכל את האפונה וגזר ומוציא את חתיכות הבצל. האם ניתן להכין ללא בצל? תודה רבה וכל הכבוד על האתר המדהים

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:39 14.10.2015)

כן, אפשר להכין גם ללא הבצל או לטחון אותו (במקום לקצוץ אותו) וכך הוא מוסיף טעם אבל לא רואים ומרגישים אותו 🙂

Avatar
טירונית במטבח (14:43 20.08.2015)

היי, אחלה אתר!
אשמח לקבל כמויות מדויקות של התיבול בשביל טירונית במטבח כמוני. תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:11 20.08.2015)

היי,
שימי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית שטוחה פלפל שחור וחצי כפית מלח. אח"כ תטעמי ותוסיפי עוד מלח לפי הטעם והצורך.
בהצלחה 😉

Avatar
ישראלית (21:00 25.05.2015)

מכינה עכשיו! אוהבת מאוד את המתכונים באתר

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:44 25.05.2015)

מעולה! בהצלחה 😉

Avatar
מירב (12:23 16.01.2015)

שאלה … כמה זה בערך 2 כפות גדושות רסק עגבניות בגרמים?
תודה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:59 16.01.2015)

הי מירב,
כ100 גרם.
שבת שלום 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.