שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

אורז עם קוביות תפוחי אדמה – קל להכנה, פשוט וטעים

אורז עם תפוחי אדמה

מצרכים (כ-5 מנות):

1 בצל גדול קצוץ

2 תפוח אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות (עד 1 ס"מ)

2 כוסות אורז לבן

3 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלח, כפית שטוחה אבקת מרק, קמצוץ כורכום, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק) עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים אבל לא לגמרי.

-מוסיפים את האורז, מתבלים בכפית מלח, כפית שטוחה אבקת מרק, קמצוץ כורכום ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.

אורז עם תפוחי אדמה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
בולונז טונה
מאפינס דבש וקינמון

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
עינת (10:35 17.06.2020)

היי
רוצה לשאול גם האם למנה אחת לחלק הכל בחצי 1 כוס אורז 1 תפוח אדמה חצי בצל 1וחצי כוס מים חצי כפית מכל תבלין ? או ששיטה זו תגרום לטעם אחר ועדיף שלא?

בתודה .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:25 17.06.2020)

כן.

Avatar
עינת (10:32 17.06.2020)

בוקר טוב אפרת

כמה זמן רצוי להשרות את האורז? אורז בסמטי מתאים?
למדתי שיטה להפחתת הארסן על ידי השריית האורז והרתחתו במים עד שמתרכך.
כיצד את ממליצה לי לשלב שיטה זו האם נגיד להרתיח את האורז 5 דקות ואז להוסיף למתכון ולקצר את ה5 דקות מה20 דקות למשל? ? או פיתרון אחר שיהיה על פי המתכון המקורי

בתודה ויום נפלא.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:25 17.06.2020)

כדאי להשרות במים לפחות כשעה.
באורז בסמטי יש כמות קטנה של ארסן לכן מספיק לשטוף את האורז כמה דקות מתחת לברז (עם מסננת) ואח"כ להשרות כשעה במים.

Avatar
ניקול192 (16:17 4.06.2020)

היי אפרת, האם אפשר לשלב את המתכון הזה עם המתכון של האורז עם הגמבה והחזה עוף? אם כן אז להוסיף סויה והכל כמו שרשום במתכון ההוא? ואם אי אפשר לשלב אז לא.. תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:38 4.06.2020)

אני חושבת שכן. אפשר להוסיף לאורז עם הפלפלים קוביות תפוחי אדמה קטנות. להוסיף אותן אחרי טיגון הבצל במשך 7 דקות ואז להוסיף את הפלפלים ולהמשיך במתכון רגיל.

Avatar
אביגיל (14:12 26.05.2020)

הכנתי את האורז עם התפוחי אדמה יצא מדהים תודה רבה🌹 עכשיו אני מכינה את הכדורי שוקולד אני אגיד בהמשך איך יצא
תודה רבה ויום טוב🌷
אביגיל😘

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:09 26.05.2020)

נראה מעולה! 💜

Avatar
זוהר (14:22 7.12.2019)

לאפרת תודה. הוספתי בשביל הצבע בטטה וגם גזר. איפה אפשר לרכוש הספר שלך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:45 7.12.2019)

מעולה 🙂
הספר אזל במלאי אבל בקרוב תצא סדרה חדשה של ספרי מתכונים. אעדכן באתר כשזה יהיה רלוונטי.

Avatar
שני (08:31 6.12.2019)

שוב תודה על מתכון נהדר! הכנתי עם בטטה במקום תפ"א, יצא פשוט וטעים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:15 6.12.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

Avatar
יוסי (11:00 27.07.2019)

היי במה אפשר להשתמש במקום סילאן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:29 27.07.2019)

אין סילאן במתכון.

Avatar
שריאל (13:34 4.07.2019)

שלום, אני מעוניינת להכין עם אורז מלא וכוס אחת. תוכלי לרשום לי כמויות בבקשה? של מים ושל תפוח אדמה בעיקר.
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:05 4.07.2019)

היי שריאל,
1 בצל בינוני קצוץ
2 תפוח אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות (עד 1 ס"מ)
כוס אורז מלא
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים רותחים
תיבול: כפית (לא מלאה) מלח, כפית שטוחה אבקת מרק, קמצוץ כורכום, קמצוץ פלפל שחור
זמן הבישול – 40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.

Avatar
אבי (14:25 24.04.2019)

פעם ראשונה שהכנתי אוכל לבד ואני חייב להגיד שזה לא כל כך מפחיד חח נגמר מהרר

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:05 24.04.2019)

שמחה שנהנית 🙂
חג שמח

Avatar
נוי (07:15 15.04.2019)

אין עליך, יצא טעים מאוד!!!!! הכנתי עם זה גם את החזה עוף בסילאן וסויה, שילוב מושלם ומתוק❣
תודה שאת מלמדת אותי!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 15.04.2019)

נראה מצוין 🙂
תודה נוי 🌷

Avatar
שרון (20:23 17.03.2019)

יש דרך שייצא קצת יותר קריספי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:16 17.03.2019)

אפשר לתבל את קוביות תפוחי האדמה ב2-3 כפות שמן זית, מעט מלח ולאפות ב-190 מעלות 25-30 דקות, עד הזהבה ואז להוסיף לאורז.

Avatar
לירון (19:54 31.12.2018)

התפוחי אדמה לא מופיעים בגרסה להדפסה 🙁 . הכנסתי אותם אחרי שהוספתי מים לאורז. מקווה שייצא בסדר

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 31.12.2018)

ממש מוזר 😐 אני כן רואה שהם מופיעים כשאני לוחצת על הדפסה. אולי השורה נמחקה בטעות.

Avatar
לירון (23:13 31.12.2018)

תודה על התגובה המהירה. נראה לי שיצא מצויין, מחר נשמע מהאורחים 🙂

Avatar
רוני (11:32 26.11.2018)

אפשרי בלי בצל

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:14 26.11.2018)

כן.

Avatar
לאה (09:51 23.11.2018)

עשיתי את זה פעם אחת.יצא מושלם טעים ברמות!
תודה רבה.
אני גרה בחו"ל (שליחה של הרבי) ואני לא ככ יכולה למצוא מתכונים שיש לנו בהם את כל החומרים.
בעיקר הקינוחים וכל החלבי.
אבל זה ספציפית יש לנו כמובן.. חומרים בסיסיים. יצא טעים ברמות. תודה רבה!!
אתר מעולה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:08 23.11.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה לאה.
שבת שלום ❤️

Avatar
שלמה (18:28 22.11.2018)

היי
מה אפשר לתבל במקום האבקת מרק?
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:32 22.11.2018)

אם אתה אוהב כמון אפשר להוסיף חצי כפית. אם לא תכין רגיל רק בלי אבקת מרק.

Avatar
אפריל אוברלידר (10:31 11.11.2018)

נשפו לי התפוחי אדמה והבצל חחחחחח
מישהו יודע למה ואיך לתקן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:13 11.11.2018)

היי,
באיזה סוג סיר השתמשת? זה בדר"כ קורה כשמשתמשים בסיר כמו נירוסטה. יכול להיות גם שבישלת על אש/להבה גבוהה מידי.

Avatar
משולם תמר (16:03 2.11.2018)

המתכון מאד מוצלח.את תפו"א מבשלת עשרים דקות.מעולה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:00 3.11.2018)

תודה תמר 🙂

Avatar
אסתי (16:01 9.10.2018)

את התפוח אדמה מבשלים 10 דקות בלי מים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:12 9.10.2018)

נכון בלי מים. יש להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק. אם במקרה התחתית מתייבשת ותפוחי האדמה נדבקים לתחתית יש להוסיף כרבע כוס מים ולהמשיך לבשל.

Avatar
חניתה (09:00 8.10.2018)

האתר מקסים. תודה.
רק מה הכמות המדוייקת של המים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:29 8.10.2018)

היי חניתה,
3 כוסות מים =720 מ"ל.
מה שחשוב זה להשתמש באותה כוס למדידת האורז והמים כדי לשמור על איזון.

Avatar
עקיבא (12:14 31.08.2018)

אפשר להחליף את התפו"א בבטטה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:02 31.08.2018)

כן אפשר.

Avatar
מיטל (09:30 23.08.2018)

הי, אני רוצה להוסיף אפונה ועדשים ירוקות. כמות המים תגדל ובכמה?
ובאיזה שלב כדאי להוסיף את העדשים?
תודה.
האתר נפלא ויעיל

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:53 23.08.2018)

כמות המים נשארת כמו שהיא. חשוב רק שהאפונה והעדשים יהיו מבושלים. אפשר להשתמש בשקית קפואה. אפשר להוסיף לפני שמוסיפים את האורז.
יום מקסים 🙂

Avatar
דנה (22:30 20.08.2018)

פשוט טעים! תודה רבה🤗

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:47 20.08.2018)

תודה דנה 🙂

Avatar
בחורה מהממת (23:49 12.07.2018)

האורז יצא שיגעון!!!
נקוה שישאר מה להגיש בשבת…:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:54 13.07.2018)

שמחה לשמוע 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:36 6.07.2018)

כן, רצוי.

Avatar
אור (15:18 6.07.2018)

להשרות את האורז במים ולסנן אותו לפני שמוסיפים לסיר?

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.