רכיבים
- 5 דפי בצק פילו מופשרים (רצוי לילה לפני במקרר)
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1/4 כרוב חתוך לרצועות
- 1 גזר גדול מגורד גס
- 1 קישוא בינוני מגורד גס (לא חובה)
- 1 שן שום קצוצה
תיבול:
- 1/2 כפית אבקת מרק, 2 כפיות רוטב צילי מתוק, 1 כפית רוטב סויה, מלח, פלפל שחור\
לשימון:
לקישוט:

אופן ההכנה
- מומלץ לקרוא לפני ההכנה: איך עובדים עם בצק פילו.
- מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית במחבת עד להזהבה. מוסיפים את שאר הירקות, מתבלים ומבשלים תוך כדי ערבוב קל כ-5 דקות עד שהירקות מעט מתרככים. מסירים מהאש ומצננים לטמפ’ החדר.
- מחממים תנור ל 190 מעלות.
- פורשים דף פילו שלם על משטח עבודה. מתיזים על מחצית מהדף תרסיס שמן של פאם ומקפלים לשני חלקים שווים.
- חותכים את המלבן שנוצר לשני חלקים שווים ומתיזים מעל תרסיס שמן.
- מניחים כף גדושה מהמלית במרכז כל חלק (ובצד שבו מתחילים את הקיפול), מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של סיגר.
- מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מתיזים על החלק העליון תרסיס שמן ומפזרים שומשום לקישוט. אופים 20-25 דקות עד להזהבה יפה.
*ניתן להכין כמות כפולה (פשוט להכפיל את הכמויות המצוינות במתכון).
*טיפ: ניתן לחסוך את זמן העבודה ולהשתמש בשקית כרוב וגזר חתוכים מוכנה (ניתן להשיג בכל סופר).