מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות קינמון

עוגיות קינמוןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 10, 2014
Last modified:אפריל 30, 2019

Summary:

עוגיות קינמון על בסיס שמן ב-5 מרכיבים בלבד!

עוגיות קינמון

(כמות: 20-25 עוגיות קטנות)

מצרכים:

כוס ושליש (185 ג') קמח תופח

שליש כוס (80 מ"ל) שמן

⅔ כוס (133 ג')  סוכר

1 כפית אבקת קינמון

1 ביצה גדולה (או 2 ביצים קטנות)

לקישוט: 2 כפיות סוכר + חצי כפית אבקת קינמון (לערבב)

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים יחד (למעט חומרי הקישוט) עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק יוצא דביק, יש להוסיף קמח. אם הבצק יבש ומתפורר, יש להוסיף מעט מים.

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מקמחים היטב משטח עבודה ובעזרת מערוך מקומח מרדדים את הבצק. קורצים צורות ומסדרים על נייר אפייה. מפזרים מעל קינמון וסוכר (ראו חומרים 'לקישוט').

-אופים בתנור במשך כ 10-12 דקות, עד שהעוגיות מעט מזהיבות. מוצאים מהתנור ומצננים לגמרי (העוגיות ממשיכות להתקשות בחוץ).

עוגיות קינמון

עוגיות קינמון פרווה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

209 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר לנסות לשים כרבע כוס קוואקר, אני רק מקווה שזה לא ישנה את המרקם.

  1. אהה עוד שאלה…
    אני מעדיפה בלי סוכר אני אשמח לדעת אילו מהתחליפים יתאימו..
    סוכר קוקוס
    דבש
    סוכרזית
    תודה!

    1. אם את אוהבת את הטעם של סוכר קוקוס אז אפשר לשים כחצי כוס או לשלב 2 כפות דבש עם סוכר קוקוס (בסביבות רבע-שליש כוס).
      *אם את שמה דבש לא כדאי לשים טחינה כי זה ירטיב את הבצק.

  2. היי, בוקר טוב.
    אני הכנתי את העוגיות האלו פעם והן יצאו אווריריות וגבוהות ויפות!!!
    אני רוצה להכין אותן שוב ובא לי טיפה לשדרג אותם.
    מה מתאים. קוואקר? טחינה? אשמח לדעת מה מתאים וכמויות…
    תודה רבה ויום טוב!!

  3. הכנתי!
    הבצק יצא טוב!!
    עשיתי עם קמח 80% כי הכוסמין נגמר ואפילו לא ידעתי..חח..
    ועשיתי עם ביצה m וחצי…
    ויצא – אליפווווווווות!!
    וגם מהממות בטירוף!!
    יצאו לי עיגולים מעלפים!!
    יצא רך מבפנים וקריספי מבחוץ..
    בקיצור.. מושלם!!
    תודה רבה על המתכון!! יום טוב!!

  4. וואו..!!
    איזה תשובה מהירה!!-לא ציפיתי…
    תודה רבה!!
    בעז"ה אכין ואעדכן איך עשיתי ומה יצא…
    תודה! תודה! תודה!

  5. היי, הכנתי את זה כבר פעם אחת והבצק יצא לא נח לעבודה בכלל, ועשיתי עיגולים עם הידיים במקום קורצנים.
    אני מודה שהטעם היה נפלא ביותר!!
    אבל אני רוצה להכין שוב ואשמח לדעת מה הבעיה. (השתמשתי בכוס 240 מ"ל)

    אני קונה ביצים M כמה לשים אחד או שנים?

    אפשר סוכר חום כהה?

    אפשר קמח 80% או כוסמין לבן?

    תודה רבה רבה!! ויום טוב ומבורך!!

    1. היי תהילה,
      תטרפי 2 ביצים M בקערית ותוסיפי 3/4 מהבלילה (ביצה וחצי). אם הבצק יוצא עדיין קצת מתפורר, תוסיפי את יתרת הבלילה.
      אפשר סוכר חום כהה אבל קחי בחשבון שירגישו בבצק גבשושיות סוכר לאחר האפיה כי הוא יותר גרגירי.
      מבחינת טעם עדיף כוסמין לבן.
      יום מקסים 🙂

  6. תודה על מתכונים מעולים!!
    הכנתי את הבצק ולא הספקתי להכין עם הילדים היום.. יהיה נורא להשאיר את זה עד מחר/שלישי במקרר? במקפיא??
    תודה מראש

    1. אפשר לעטוף את הבצק היטב בניילון נצמד ולשמור במקרר.
      להוציא החוצה כמה דקות לפני ההכנה כדי שהבצק יתרכך.

  7. כמה זמן אפשר להכין מראש את העוגיות והן עדיין ישארו טעימות ופריכות? ואיך/איפה לאחסן?
    והאם המתכון מתאים לעוגיות בצורה של אותיות? (מבחינת התפיחה)

    1. היי אלמוג,
      העוגיות נשמרות בקופסה סגורה מחוץ למקרר כ-5 ימים.
      אם מכינים כאותיות כדאי לשים כוס ושליש קמח רגיל מעורבב עם חצי כפית אבקת אפיה (במקום הקמח התופח).

  8. היי אפרת

    הרגע הוצאתי מהתנור (בצק 70 אחוז כוסמין )

    האם רצוי לתת להן להץקרר בכלי פתוח או עדיף כלי סגור פיירקס למשל

    מה עדיף למען הפריכיות ?

    1. היי רעות,
      רשמתי שאם הבצק מתפורר יש להוסיף עוד מים. יכול להיות שגם היתה חסרה ביצה.
      בכל מקרה, חבל שטעים זה לא מספיק.

  9. היי, הבצק בהתחלה יצא מתפורר אז הוספתי מים ואז יצא ממש דביק אז הוספתי קמח. עדייו נשאר דביק, וכשרידדתי את הבצק הכל התפורר. יש סיבה למה?

    1. היי מור,
      יכול להיות שהבצק התפורר בגלל ההוספה של המים והקמח. היה כדאי להניח לו לנוח מעט ואז לנסות לרדד.

    1. היי ניקול,
      אפשר לערבב כוס ושליש קמח רגיל עם כפית ורבע אבקת אפיה.

  10. אני רוצה להוסיף את העוגיות למשלוח מנות. הם יהיו טובות לאכילה גם אחרי כמה שעות?

  11. גם את העוגיות הטעימות האלה הכנתי היום עם בני הקטן. במקום קמח רגיל שמתי קמח כוסמין ובמקום סוכר שמתי סוכר קוקוס. יצא מוש….מקווה שהילדים לא יחסלו וישאירו משהו לשבת… (-:

    1. כן, אפשר. צריך לקחת בחשבון שהסוכר החום פחות מתוק (אפשר פשוט לשים קצת יותר).

  12. היי,
    הכנתי את המתכון הנפלא הזה פעמיים, אשמח לטיפ מדוע הבצק מתפורר לי בזמן הרידוד?

    הוא היה יחסית דביק כגוש בצק ולא מתפורר אבל בזמן הרידוד יש קושי לקרוץ עוגיות כי מתפורר,

    תודה על המתכונים הפשוטים והנפלאים!

    1. היי אפרת,
      כמה ביצים שמת?
      נסי פעם הבאה לרדד בין שני ניירות אפיה.
      חג שמח 🙂

    1. היי מירב,
      אפשר לרדד עם מערוך ולקרוץ עיגולים עם כוס קטנה הפוכה או לחתוך בסכין לריבועים ולהניח במרווחים על נייר אפיה.
      שבת שלום 🙂

  13. שאלה באופן כללי- אם המתכון זה אומר שצריך כוס פראיים או שקדים ואין לי אני עדיין יכולה להכין את העוגה? אשמח אם תוכלי לענות לי בקרוב….
    אגב האתר הזה ממש עוזר לי ישפה מתכונים פצצה!!!!!

    1. היי אביה,
      זה תלוי מה זה המתכון. בדר"כ אפשר לוותר אבל לא תמיד כי לפעמים זה יכול לשנות את המרקם.
      אם תרצי רשמי לי את המתכון ואני אגיש לך אם אפשר או לא.
      בהצלחה ושנה טובה 🙂

    2. אז אני מניחה שאפשר לוותר על השקדים בהנחה ולא מדובר באבקת שקדים או קמח שקדים.

    1. הי, תודה, ראיתי את התגובה אחרי שהכנתי.
      שמתי 5 שקיות + שקית נוספת לציפוי. יצא במתיקות עדינה מאוד. אפשר לשים קצת יותר למי שאוהב מתוק. סה"כ עוגיות חמודות ביותר…

  14. עשיתי עם בן שלי. גם פעילות כייפית וגם טעים בטירוף. לא נשאר פירור!
    בעלי רוצה שאני אכין אותם כל הזמן

  15. הייי הכנתי עכשיו, הורדתי קצת מהסוכר, ריחות מושלמים של הקינמון בכל הבית. קל פשוט וטעים!!!
    איזה כייףף!! מי עומדת מאחוריי המתכונים המושלמים האלה? ( העוגיות קצח מככבות אצלי בבית כל הזמן!!!)

    1. היי ליטל,
      שמחה שיצא טעים!
      המתכונים באתר הם שלי (ראי באודות) 🙂
      תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום

    1. היי טליה,
      אפשר להמיר את השמן ב80 גרם חמאה. עדיף רכה בטמפ' החדר (כך העוגיות יהיו יותר פריכות).
      במקום קמח תופח אפשר לשים כוס ושליש קמח מלא + כפית אבקת אפיה.
      בהצלחה 🙂

  16. הכנתי את העוגיות עם הילדה שלי והן יצאו מעולות! האם מתאים לשדרג אותן עם שוקולד צ'יפס? או לעשות מהן עוגיות סנדוויץ'?
    תודה על האתר המקסים 🙂

    1. שמחה לשמוע קרן 🙂
      כן, אפשר לקשט אותן בשוקולד צ'יפס (לאחר שאת יוצרת את העוגיות אפשר לנעוץ בהן שוקולד צ'יפס או להוסיף את השוקולד צ'יפס לתערובת הבצק עצמה ואז ליצור את העוגיות).
      לא אמורה להיות בעיה גם להכין מהן עוגיות סנדוויץ' ולאחר האפיה למלא בכל מילוי/ממרח שאוהבים.
      בהצלחה ושבוע נפלא!

    1. היי,
      אפשר לשים כוס ושליש קמח רגיל מעורבב עם כפית מלאה אבקת אפיה.

  17. הכנתי את העוגיות ויצא מעולה! קריספי טעים ויפה. הבצק בתחילה יצא לי קצת מתפורר אז הוספתי טיפה מים אח"כ הוספתי עוד בערך שתי כפות קמח ואז הוא יצא מצוין- תודה רבה!
    באופן כללי הכנתי כבר כמה מתכונים של עוגיות מהאתר הזה ותמיד יוצא מוצלח מאוד- תודה רבה!!!

    1. היי חגית,
      אני חושבת שאפשר אבל עדיף שזו תהיה שיבולת שועל דקה.
      יש להפחית בכמות הקמח בהתאם, לדוג' לשים כוס קמח+ שליש כוס שיבולת שועל.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    2. יצא מוצלח גם עם השיבולת שועל..והאמת שמתי 1/3 כוס ובקושי הורגש..
      מתכון מוצלח!

  18. הי, מאוד אוהבת את האתר! ניסיתי את העוגיות האלו בפעם השנייה והבצק יוצא ממש ממש דביק. הוספתי קמח כמובן, בכמויות אדירות ועדיין היה דביק 🙂

  19. היי, עשיתי את המתכון והבצק היה ממש דביק אז הוספתי המון קמח, ואחרי הרבה הוספות של קמח הכנסתי את העוגיות והן יצאו קשות מבפנים. יכול להיות בגלל שהשתמשתי ביותר מדי קמח? האם אפשר לעשות משהו אחר כדי שהבצק לא יהיה יותר מדי דביק? אני אציין שהשתמשתי בביצה בגודל מדיום ולא לארג'

    1. היי,
      שמת בהתחלה כוס ושליש קמח ושליש כוס שמן?
      באיזה כוס השתמשת?

    2. כן, כוס ושליש קמח רגיל+ כפית א.אפייה ושליש כוס שמן. כוס רגילה כזו של שתייה, לא ספל.

    3. מוזר שיצא כל כך דביק.
      פעם הבאה כדאי לטרוף את הביצה בכלי נפרד (ושוב להשתמש בביצה קטנה) ולהוסיף את הבלילה בהדרגה בסוף עד שמתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה. חשוב לשים לב שהבצק לא צריך להיות יבש או פירורי אלא די גמיש ונוח לעבודה.

    1. תודה אסתי 🙂
      אפשר להשתמש בכוס ושליש קמח רגיל ולהוסיף כפית אבקת אפיה.

  20. מתכון ממש טעים מוצלח ומומלץ כמו כל המתכונים!!והאתר יחסית חדש לי.. עשיתי כבר כמה פעמים אבל שמתי 1/3 כוס סוכר ובמקום ביצה שמתי 1/4 כוס גדושה רסק תפוחים (ניתן להכין ע'י ריסוק כ-2 תפוחים קלופים וללא ליבה בבלנדר/מעבד מזון וחימום כ- 2 דק' במיקרו, או לרכך קודם במיקרו ואח'כ לטחון) יוצא לי כך ממש טעים ומושך.. תודה רבה!!

  21. הכנתי כמה פעמים ויצא מדהים!
    אבל הפעם אין לי ביצים… ניתן להכין גם בלי?
    תודה רבה אשמח לתשובה מהירה:)

    1. היי,
      הביצה מחברת בין החומרים אז אני לא בטוחה איך זה ייצא בלי.
      לא ניסיתי אבל אפשר לנסות לשים במקום 2-3 כפות דבש ולהוריד את כמות הסוכר לחצי כוס סוכר.

  22. טעים מושלם וקל כמו כל מתכון פה. רק חיכיתי בסבלנות עד שקניתי קוראי עוגיות אבל הם לא שמרו על צורתם כשהרמתי אותם מהבצק המרודד ובסוף עשיתי סתם עיגול רגיל. רעיון איך אצליח להשתמש בקורצים?

    1. היי הילה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      למה העוגיות לא שמרו על צורתן? הבצק נדבק לקורצן? אגב הבצק היה נוח לעבודה או דביק?

    2. בהתחלה הוא היה קצת דביק אז הוספתי קמח כמו שכתוב, עד שהוא היה סבבה, רידדתי וכשניסיתי להרים את הבצק החתוך זה התפקשש לי כזה..

    3. אז יכול להיות שהבצק היה קצת יבש ולכן זה קרה. הבצק צריך להיות לא דביק מידי אבל גם לא יבש מידי, משהו באמצע ואז תצליחי לקרוץ צורות בקלות.

  23. המתכון האהוב עלי!!! אני בת 12 ועל הפעם הראשונה שהכנתי אותו הוא יצא חלומי!אפשר גם לשים חצי כוס סוכר במקום שני שליש. הוספתי גם קצת שוקולד צ'יפס מעל יצא מעדן

    1. בוקר טוב בינת,
      שימי כוס ושליש קמח רגיל + כפית מלאה אבקת אפיה.
      שבת שלום 🙂

  24. שלום!
    הרבה זמן חיפשתי מתכון לעוגיות קינמון עד שמצאתי את המתכון שלכם ופשוט נדלקתי עליו, קל להכנה מהיר וטעעעעעעעעייים!!תודה רבה, שווה לכולם לעשות!

    1. היי,
      העוגיות צריכות להזהיב ממש מעט. ממליצה להוציא אותן אחרי 12 דקות.

    1. היי עידו,
      במקרה הזה עדיף לקרוץ לעוגיות לפני האפיה מאחר ואם תאפה את הבצק כחתיכה אחת, אני חוששת שהבצק לא יאפה באופן שווה ובאמצע זה אפילו לא יהיה פריך.

    1. היי שבות,
      אני חוששת שהעוגיות לא יאפו באופן שווה ולא כולן יהיו פריכות, אז אולי שווה להתאמץ קצת במקרה הזה 😉

  25. יצאו טעים מאוד אחרי 20 דקות כבר התחילו להישרף..כנראה שכל תנור זה אחרת אבל הריח והטעם מושלם!!! שבת שלום 🙂

    1. היי נופר,
      היה צריך לאפות אותן 10-12 דקות בלבד 🙂
      בכל אופן, אני שמחה שהן יצאו טעימות.
      שבת שלום!

    1. היי נטע,
      אפשר אבל זה יכול לשנות מעט את המרקם. לדעתי עדיף לשלב דבש וסוכר.
      שבוע טוב 🙂

  26. וואי!!!
    כמה שזה טעים!!
    עשיתי את כל כמות הקמח מקמח מלא בלבד.
    יצאו גם שחומים יותר, טעימים יותר ובריאים יותר!!
    יישר כוח!! 🙂

    1. מעולה! אין כמו שילוב של בריאות וטעם 😉
      תודה אילנה על העדכון ושבוע נפלא

    1. הי בת שבע,
      העוגיות נשמרות לאורך זמן בתנאי שמאחסנים אותן בקופסה אטומה.
      תסתכלי בקטגורית מתכוני עוגיות – רוב העוגיות המבוססות על שמן נשמרות לאורך זמן בקופסה סגורה. כמובן שבהמשך יעלו מתכונים נוספים 😉
      סופשבוע רגוע ונעים 🙂

  27. היי
    אני רוצה להכין את העוגיות כי אני אוהב קינמון ובגלל שאמור לצאת בצק אני לא יודע עם להשתמש ב וו גיטרה או ב וו לישה של בצק ???

    1. היי ניב,
      אין צורך להשתמש בוו בכלל. פשוט תערבב בקערה עם כף ואחרי זה מעט עם הידיים (הערבוב הוא די פשוט ומהיר).
      אם הבצק דביק פשוט תוסיף עוד קצת קמח ואם הוא פירורי תוסיף מעט מים.
      אם אתה רוצה ליצור עוגיות בעזרת הידיים (ולא באמצעות שימוש בקורצן) והבצק נדבק מעט לידיים, פשוט תרטיב את הידיים לפני.
      בהצלחה 😉

  28. זה לא יצא לי ממש בצק, כלומר לא יכולתי לרדד אותו.מה הייתי צריכה לעשות?
    בכל מקרה הם עדיין יצאו מעולות. מתכון חבל"ז!!ותודה שפירטת ממש איך לעשות זה כ"כ עוזר…איפה יש עוד מתכונים שלך?

    1. היי ספיר,
      זה תלוי מדוע לא הצלחת לרדד את הבצק ומה היה המרקם שלו. אם הוא היה דביק מידי אז היה צריך להוסיף לו קמח ואם יבש ומתפורר היה צריך להוסיף לו מים. גם אם לא רידדת בסוף זה בסדר גמור כי אפשר להכין את העוגיות האלה גם ללא רידוד.
      בכל מקרה, אני שמחה שהעוגיות יצאו טעימות! וכל המתכונים באתר הם שלי 😉

    1. הי איה,
      אפשר להקפיא את הבצק ועדיף שההפשרה תעשה במקרר.
      גמר חתימה טובה 🙂

  29. היי עוגיות מצויינות וטעימות קלות להכנה

    אני הכנתי עם ביצים יצא מעולה!

    והכנתי ללא ביצים וגם יצא טעים וקראנצ'

    1. הי תהילה,
      אם את אוהבת ויש לך קוקוס תוסיפי כרבע עד שליש כוס. זה גם מוסיף טעם וגם יסמיך מעט את הבצק.
      אם לא, תרטיבי את הידיים ותנסי ליצור עוגיות בעזרת הידיים ולהניח על נייר אפיה.
      אשמח לקבל עדכון 🙂

  30. האתר מעולה
    ישנם מתכונים מעולים לחמניות ללא שמרים פשטידת תירס, פטריות ובטטה עוגת שוקלד וחלבה אבל העוגיות האלה טעימות אבל דביקות לא הצלחתי ליצור עוגיות יצרתי תחתית לעוגה היה דביק מידי

    1. הי יוכי,
      שמחה שאת אוהבת את המתכונים 🙂
      לגבי העוגיות האלה, ניסית להוסיף קמח לתערובת?

    1. הי סיגל,
      לצערי במקרה הזה אני לא מוצאת תחליף לביצים שמטרתם ל"קשור" את הבצק.
      נשתדל להעלות בקרוב לאתר גם מתכוני עוגיות טבעוניות.
      ערב נעים 🙂

  31. האם יש אפשרות להחליף את הביתים במשהו אחר? יש לי בת טבעונית והייתי שמחה להכין עוגיות שגם היא תאכל.
    תודה (:

  32. היי

    היי הבצק יצא לי דביק, לא הצלחתי לעשות צורות, הוספתי עוד קצת קמח אך לא ידעתי כמה בדיוק ועדיין נשאר דביק. מה אני צריכה לעשות בפעם הבאה?
    עשיתי צורות פשוטות בעזרת כף.

    1. הי ליאת,
      ואיך יצאו העוגיות?
      יכול להיות שהשתמשת בביצים גדולות? במידה שהבצק יוצא דביק מידי צריך להוסיף קמח בהדרגה. כל פעם כף אחת ולערבב. השאלה כמה דביק הוא היה כי בסופו של דבר זה בסדר שהבצק יוצא מעט דביק לכן יש צורך לקמח את המערוך ואת משטח העבודה לפני הרידוד.

  33. היי:-)
    באיזה גודל אמורות לצאת העוגיות?
    יש לי קורץ בצק בצורת לב אך אני חושבת שהוא גדול מידי וכך יצא לי פחות עוגיות.

    1. הי דליה,
      העוגיות בתמונה הן בגודל 3X4 ס"מ אבל אם זה הקורץ היחיד שיש לך תשתמשי בו.

    1. הי מיכל,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר, רק כדי שהעוגיות יצאו אווריריות מומלץ להשתמש רק בחצי כוס והשאר להשתמש בקמח רגיל. אם תחליטי לנסות, אשמח לעדכון 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר