מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

תפוח אדמה ובטטה בפרמזן

תפוח אדמה ובטטה בפרמזןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 31, 2016
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

פלחי תפוח אדמה ובטטה בתנור עם טימין ופרמזן

תפוח אדמה ובטטה בפרמזן

מצרכים( כ-4 מנות):

4 תפו"א בינוניים (או 6 תפו"א קטנים) חתוכים לפלחים דקים

2 בטטות בינוניות (או 4 בטטות קטנות) חתוכות לפלחים דקים

4 כפות שמן זית

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

2 כפיות עלי טימין (קורנית)

50 גרם גבינת פרמזן מפוררת (כשליש כוס)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

מניחים את פלחי תפוחי האדמה בצלחת (רצוי מזכוכית), מכסים ומכניסים למיקרוגל למשך 6 דקות על העוצמה הגבוהה ביותר (מתחילים ב-3 דקות. עושים הפסקה של 30 שניות ומפעילים ל-3 דקות נוספות). ניתן גם לבשל במים רותחים במשך כ-10 דקות, עד לריכוך חלקי. מנגבים את פלחי תפו"א משאריות נוזלים ומעבירים לתבנית.

-מוסיפים את פלחי הבטטה ומתבלים היטב בשמן זית, מלח ופלפל שחור. מפזרים מעל עלי טימין ואופים בתנור במשך כ-25 דקות, עד שהפלחים נעשים רכים. מפזרים מעל גבינת פרמזן ואופים במשך 5 דקות נוספות. אם תפוחי האדמה והבטטות עדיין לא רכים לגמרי, יש להמשיך לאפות 10-15 דקות נוספות עד לריכוך ורק אז לפזר את גבינת הפרזמן (הבדיקה- בעזרת נעיצת מזלג, אם הוא ננעץ בקלות בירקות).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

27 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת,
    שוב מתכון קל למנה שיוצאת טעימה.
    לטובת הטבעונים שבמשפחתי חילקתי לשתי תבניות, אחת עם פרמז׳ן ואחת ללא, וכולם נהנו.
    תודה 😊

    1. היי לימור,
      אני מתכוונת לעלים הטריים אבל אם אין לך אפשר להשתמש גם בתבלין ולשים כחצי כפית.

  2. חוזרת לעדכן על מס מתכונים..
    קודם כל זה לא 10 דקות זה הרבה פחות!
    שתי דקות והכול בתנור..אין עלייך!!!!
    רציתי לשאול לפעם הבאה אם אעשה בלי קליפה זה יפגע בפריכות..מפחדת שיתפרקו.. פשוט הבעל לא מחבב קליפה
    תודה רבה על המענה המהיר והיחס הלבבי כיף להיכנס כל פעם מחדש:)

    1. עוד מעט יצאו, הם מריחים נפלא! זה מנחם ואני לוקחת חזרה את התגובה הקודמת המאוכזבת שלי… תודה אפרת

    1. אני חושבת שאפשר לפזר מעל תערובת של גבינה צהובה מפוררת עם מעט בולגרית מפוררת.
      חג שמח 🙂

  3. כמה פשוט – ככה טעים.
    אני דווקא חושבת שלא מומלץ לוותר על הפרמז'ן ולהסתפק בצהובה. יש משהו במליחות ובמרקם העדין של הפרמז'ן שמשדרג מאוד את המנה. גבינה צהובה סתם תכביד על המנה ותהפוך אותה למנה לא אלגנטית…

  4. וואו עשיתי כמה פעמים ויצא ממש טעים .
    בעלי מאד אוהב .
    ובכלל האתר הזה מושלם . אני נשיאה טריה , ובזכותך אני מכינה המון דברים מפה וגם ממליצה לחברות .

    תודה רבה רבה!!!

    1. היי אילנית,
      את יכולה לשים רוזמרין טרי או לפזר קצת תבלין יבש של בזיליקום או אורגנו.
      חג שמח 🙂

  5. ניסינו ונהנינו מאד, רק במקום פרמזן שלא היה לי באותו רגע פיזרתי מוצרלה מגוררת 🙂

  6. היי אפרת
    נראה לך שאפשר להקפיא (בלי הפרמזן כמובן) ואחרי ההפשרה להכניס קצת לתנור עם פרמזן?

    1. היי דורית,
      לא מומלץ להקפיא תפוחי אדמה בכלל. המרקם שלהם אחרי הפשרה נפגע והם לא טעימים.
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר