מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

תפוחי אדמה ובטטות בתיבול פיקנטי

תפוחי אדמה ובטטות בתיבול פיקנטיFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 28, 2018
Last modified:פברואר 28, 2018

Summary:

מתכון לפלחי תפוחי אדמה ובטטות בתיבול פיקנטי של צ'ילי חריף

תפוחי אדמה ובטטות בתיבול פיקנטי

מצרכים (כ-4 מנות):

3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לפלחים (אפשר להכין עם הקליפה או לקלף)

1 בטטה גדולה חתוכה לפלחים

תיבול: 4 כפות שמן זית, כשליש כפית מלח, חצי כפית תבלין צ'ילי חריף

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מניחים את פלחי תפוחי האדמה והבטטות על נייר האפיה ומתבלים בשמן זית, מלח ותבלין צ'ילי חריף. מערבבים עם הידיים עד לתיבול אחיד.

-אופים בתנור במשך כ-45 דקות, עד שתפוחי האדמה והבטטות מתרככים מבפנים ומעט זהובים מבחוץ.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

30 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת, בתקווה שתוכלי לענות כבר היום.
    אם אני מוסיפה גזר, יש צורך לרכך אותו קודם בבישול?
    תודה ושבת שלום

    1. אם את חותכת את הגזר אז אין צורך לבשל אותו קודם.
      שבת שלום 🌷

  2. היי אפרת
    אני רוצה להכין תפו"א עם בטטות בתנור.
    הרבה פעמים כשאני מכינה, הבטטות יוצאות רכות ומתרסקות ופחות קריספיות.
    זה אומר שהן צריכות עוד אפיה?
    או שעדיף לאפות עם קליפה?
    או משהו אחר?
    תודה רבה רבה

    1. זה המרקם של בטטות. אפשר לנסות לאפות עם הקליפה ולשמן אותן יותר.

  3. אפרת שלום.
    לא הולך לי 😒.
    אחרי 45 דקות היו עדיין קשים כמו אבן.
    יש לי בתנור 3 מדפים עליונים ושלושה תחתונים.בהתחלה שמתי בעליון מבין התחתונים ולא התבשל.
    אח"כ בתחתון מבין העליונים ועל 200 מעלות ועוד כמעט שעה ואז התנשל.
    שמתי רבע כוס צילי מתוק + מעט פפריקה חריפה ושמן ומלח כפי שאמרת.
    התפודים יצאו חוורים ולא טעימים במיוחד.

    1. היי שלמה,
      התנור שלך גדול יחסית ולכן יכול להיות ש 45 דקות לא מספיקים לריכוך הירקות. פעם הבאה אני ממליצה לרכך לפני במיקרוגל או לבשל במים עד לריכוך חלקי (לאחר שחתכת אותם לפלחים) ורק אז לתבל ולאפות בתנור (לשים במרכז בחום עליון וחום תחתון).

    1. רגיל.
      אפשר לשים בתבנית ולכסות אותה בנייר כסף ולחמם על הפלטה לפני ההגשה.

    1. כן אפשר.
      זמן האפיה לא אמור להשתנות בתנאי שאת חותכת את הסלק למקלות או לפלחים יחסית דקים.

  4. יצא מדהיםם!
    הכנתי לאירוע משפחתי ויצא מטורףף! כולם נהנו ושיבחו את המתכון… אז כאן זו הזדמנות להוקיר לך תודה מעומק הלב על המתכון ובכלל על כל המתכונים שאת מפיצה באתר הזה!
    יום מקסים!

  5. הי,
    אשמח לדעת מה ניתן לשים במקום הצ'ילי החריף?
    אני לא אוכלת חריף, וגם צריכה הפעם שלא יהיה במנה גלוטן (יש לי אורחים שרגישים לגלוטן ואני לא יודעת מה קורה עם הצ'ילי החריף בנושא)

  6. אהלן. צריך לכסות את התבנית בנייר כסף? אם לא אז באיזה שלב לשים אותה בתנור. תמיד שאני עושה הם סתם נשרפים ולא מתבשלים עד הסוף?

    1. היי דריה,
      בגדול אין צורך לכסות אבל אם בתנור שלך הם נשרפים עוד לפני שהם מתרככים מבפנים אז כדאי שתכסי את התבנית בחצי שעה הראשונה ואז תסירי את הכיסוי ותמשיכי לאפות כחצי שעה נוספת.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר