מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

תפוחי אדמה ברוזמרין

תפוחי אדמה ברוזמריןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 4, 2014
Last modified:פברואר 7, 2016

Summary:

תפוחי אדמה ברוזמרין

מצרכים:

שקית תפו"א קטנים עם הקליפה- "תפוחי אדמה למיקרוגל" (750 גרם)

4 כפות גדושות שמן זית

2 שיני שום כתושות

עלי רוזמרין

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

מערבבים היטב את כל החומרים בקערה, מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות כ-30 דקות עד שתפוחי האדמה נעשים רכים וזהובים.

 

מתכון לתפוחי אדמה בתנור, תפוחי אדמה אפויים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

77 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום.
    זה ייצא טעים אם אוסיף גם בזיליקום או אורגנו?
    מה עדיף? או לא להוסיף?
    אפשר שמן קנולה/סויה? שוב מה עדיף?
    אשמח לתשובה

    1. אפשר להוסיף כפית פפריקה מתוקה (לצבע אדום) או שליש כפית כורכום (לצבע צהוב).

  2. האם לאפות על טורבו או רגיל?
    ובאופן כללי המתכונים שלך… כשאת כותבת האם את מתכוונת לטורבו?

    האתר הכי שווה שיש!!!

    1. היי ליאת 🙂
      אני תמיד מתכוונת לתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון).

  3. היי אפרת,
    בתור אחת שסובלת מהפרעת קשב ויכוז אני משתעממת מהר, וזה תקף גם בקטע של הכנת אוכל..
    פעם ראשונה אין לי בעיה להכין כל מתכון כי זה מעניין אבל פעם שנייה זה כבר מאבד עניין אצלי
    בנוסף לזה אני גם סווווופר עצלנית וכל מה שדורש טיפונת השקעה לא ממש יתפוס אצלי מעבר לפעם האחת
    אז בשביל שמישהי עצלנית עם הפרעת קשב וריכוז תתמיד במתכון צרכים להיות בו שני מרכיבים מנצחים: הוא צריך להיות סופר פשוט וקל (עם מינימום כלים לשטוף) + התוצאה הסופית צריכה להיות ממש ממש ממש טעימה
    וזה בדיוק מה שהמתכון הזה עבורי, סופר קל וסופר טעים.
    כבר מעל לחצי שנה שבכל ארוחת שישי התפוחי אדמה האלה נוכחים והם אף פעם לא נמאסים, לא בטע של ההכנה ולא בקטע של האכילה
    מתכון סופר טעים וסופר פשוט (אומנם מחליפה את השום הקצוץ הטרי בכתוש קפוא ואת הרוזמרין ברוזמרין יבש, בכל זאת עצלנית)
    תודה שסגרת לי את הפינה של איזו תוספת להכין לשישי בערב
    נ.ב היום תיזמנתי כמה זמן זה לוקח לי להכין מהרגע שכנסת למטבח ועד שהם בתנור – ויצא 6 דקות על השעון (זה אפילו פחות מעשר דקות)

  4. אני תמיד קונה שום כתוש קפוא הזה שבא בקוביות במקפיא.. לצערי היום לא היה בסופר וקניתי במכולת שום כתוש בצנצנת ששומרים בקרור ולא בהקפאה. יש הבדל בין שום קפוא לשום ממקרר מבחינת ההשפעה על המתכון?

  5. הגבתי מקודם אבל משום מה לא רואה את התגובה שלי…
    רוצה להכין את המתכון הזה ויש לי כמה שאלות:
    1. במקום שום טרי יש לי במקרר שום כתוש – האם אפשר להשתמש בו? אם כן כמה כפיות לשים?
    2. אני לא טובה בלקצוץ עשבי תיבול. רוצה לשים רוזמרין יבש מצנצנת תבלינים – כמה לשים? ההאם יש יפגע משמעותית בטעם?
    3. בתור בשלנית מתחילה רציתי לשאול כמה מלח וכמה פלפל גרוס לשים?
    4. כמה מנות יוצאות מהמתכון הזה?
    תודה!!!!

    1. ראי את התשובות שלי בתגובה קודמת. רק לגבי שאלה 3 – מומלץ לשים כשליש כפית מלח וקמצוץ פלפל גרוס.

  6. רוצה להכין את המתכון ויש לי כמה שאלות:
    1.כמה מנות זה יוצא בערך?
    2. אם במקום שתי שיני שום כתוש אני רוצה לשים שום כתוש מוכן מצנצנת שיש לי במקרר האם זה אפשרי ואם כן כמה לשים?
    3. אני גרועה בלקצוץ תבלינים!האם אפשר לשים רוזמרין יבש במקום טרי ואם כן כמה לשים? האם זה יפחית משמעוית מהטעם?
    תודה על אתר מדהם עם מתכונים טעימים ופשוטים

    1. היי,
      1. בהנחה ומגישים את זה כתוספת זה יוצא כ-4 מנות.
      2. אפשר לשים כפית שום.
      3. אפשר לשים כחצי כפית רוזמרין יבש.

    2. תודה על התשובות!
      לצערי התחלתי להכין לפני שענית לי ושמתי שתי כפיות שום וכפית אח של רוזמרין. מקווה שזה לא יהרוס את המתכון. מקסימום אדע לפעם האה.
      ולגבי פעם הבאה – מבחינת הטעם כמה זה קריטי שום טרי ולא כתוש מצנצנת במקרר? וכמה זה קריטי רוזמרין טרי ולא יבש? כמה זה משנה את הטעם?
      תתודה על מתכון נפלא!!!!

    3. לא נורא. הטעמים יהיו חזקים יותר. אולי אפילו ייצא יותר טעים ככה, מי יודע? 🙂
      אין בעיה להשתמש בשום כתוש קפוא (אני משתמשת בו המון). לגבי הרוזמרין, בעלים טריים הטעם חזק יותר אבל זה טעים גם עם תבלין מיובש.

    4. אז שמתי יותר שום ויותר רוזמרין ויותר פלפל והאמת שיצא פשוט מושלם.. נגמר ברגע
      תודה על מתכון מהמם

    5. אוי ואבוי נראה לי שהגזמתי קמ עם המלח ועם הפלפל.. לא נורא ככה לומדים

  7. עשיתי את המתכון ויצא מושלם. רוצה להכין שוב אבל כמות כפולה. האם אני צריכה להכפיל את כל הרכיבים (תפוחי אדמה, שמן, שום, רוזמרין)?
    בנוסף האם זמן האפייה וחום התנור משתנים או שזה עדיין 200 מעלות 30 דקות?
    תודה על מתכון נפלא!

    1. היי ענת,
      כן, צריך להכפיל את כל הרכיבים.
      זמן האפיה והטמפ' אינם משתנים.
      שבוע נפלא 🌷

  8. הכנתי כעת עם שניצלונים, כמובן שיצא טעים אין מילים,שוב תודה לך, לפני כשבועיים הכרתי את האתר שלך ומאז אנשי הבית התחילו לאכול….

    1. היי נעמה,
      אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 45-60 דקות, עד שתפו"א מתרככים. ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג.
      בהצלחה 🙂

  9. שלום, אם אין לי פלפל שחור גרוס אפשר פשוט עם טחון רגיל או שפוגם בטעם הסופי? תודה על כל המתכונים באתר וחג פסח כשר ושמח.

    1. היי שרה,
      כנראה שזה קשור בסוג תפוחי האדמה. יש כאלה שלוקח להם יותר זמן להתרכך.

  10. בס"ד

    מעדן!!!
    עשיתי מתפו"א רגילים וכן קילפתי וחתכתי קוביות והוספתי גזר ובטטה ופשוט מעדן!

    אני כל היום במטבח בגללך! אני שהיתה לי אלרגיה למטבח! המתכונים שלך עושים חשק לבשל ולאפות והכל טעים!!! יש לך סיעתא דשמיא ב"ה
    תודה תודה תודה

    1. היי,
      עדיף להכין כמה שעות לפני (כי אם מכינים לילה לפני צריך לשמור במקרר והטעם קצת נפגע) ולפני ההגשה לחמם בתנור.
      חג שמח 🙂

    1. היי שיר,
      אפשר לקלף את תפוחי האדמה ואין צורך לכסות בנייר אלומיניום.
      אם תפוחי האדמה גדולים מומלץ לחתוך אותם לפלחים.
      יום נפלא 🙂

    1. אני ממליצה בין 1/3 ל- 1/2 כפית מלח ומעט פלפל שחור (עד 1/4 כפית).
      זה עניין של טעם 😉

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר