מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

טבעות תפוחים מטוגנות

טבעות תפוחים מטוגנותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 25, 2016
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

מתכון לטבעות תפוחים מטוגנות עם ציפוי טעים ופריך – יש להן טעם של סופגניות ממולאות בתפוחים. 

טבעות תפוחים מטוגנות

מצרכים (כ-20 יחידות):

3 תפוחים בינוניים קלופים

לבלילה:

כוס קמח תופח

2 כפות מלאות סוכר

1 ביצה

3/4 כוס מיץ תפוזים / חלב

חצי כפית אבקת קינמון (לא חובה)

אופן הכנה:

-חותכים את התפוחים הקלופים לפרוסות עגולות בעובי של עד חצי ס"מ (לא מומלץ לחתוך עבה יותר). קורצים באמצע בעזרת חותכן עגול קטן או פקק של בקבוק (ניתן להעזר גם בסכין) לקבלת צורה של טבעת.

-מערבבים את חומרי הבלילה בקערה עד לקבלת בלילה חלקה (מומלץ להשתמש במטרפה ידנית).

-מחממים סיר קטן/בינוני בשמן עמוק (גובה השמן לפחות 3-4 ס"מ). טובלים כל טבעת תפוח בבלילה משני הצדדים וכשהשמן חם, מוסיפים בזהירות לשמן, מנמיכים לאש בינונית ומטגנים כדקה וחצי-שתיים מכל צד, עד להשחמה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

הערה: מומלץ לטגן עד 3-5 יחידות בכל פעם (זה תלוי בגודל הסיר, צריך שיהיה מקום לכולם לצוף מעל השמן).

הצעות להגשה: לפזר מעל אבקת סוכר, לערבב כף סוכר עם חצי כפית אבקת קינמון ולטבול משני הצדדים מיד לאחר הטיגון, לזלף מעל סירופ מייפל.

איך בודקים אם השמן מספיק חם? זורקים חתיכה קטנה מהבלילה לשמן. אם החתיכה שוקעת – השמן עדיין לא חם מספיק. אם החתיכה צפה במהירות ומיד משחימה- השמן חם מידי ואז רצוי להסיר את הסיר מהאש ולהמתין שהשמן יתקרר מעט או להוסיף קצת שמן קר.

טבעות תפוחים מטוגנות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

49 תגובות

הוסף תגובה
  1. יצא מוצלח ומדהים!! ניסיתי עם פירות נוספים,כמו בננה,ויצא הכי טעים שיש!!!
    תודה רבה וחנוכה שמח

  2. בסוף עשיתי את המתכון הזה וזה יצא פשוט טעיםםםםם!!!!!
    אז שוב תודה אפרת
    והיכן עדיף לשמור אותן?

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      אם זה להיום בערב אפשר לשמור בחוץ עטוף בנייר כסף.
      אם זה למחר, מחרתיים אז לשמור במקרר.

    1. ניסיתי את המתכון עם תפוח עץ ועם תפוח אדמה ואני חייבת להגיד שהרבהההההה יותר טעים התפוח אדמה. אפילו אחותו של חבר שלי שלא אוהבת כלום ואף פעם לא טועמת דברים, טרפה את זה לגמרי.
      ממליצה לנסות עם תפוח אדמה בלי הקינמון יוצא מושלם!!!!

    1. היי,
      יכול להיות שאפשר לוותר על הביצה. חייבת רק לציין שלא ניסיתי.

  3. חייבת לומר שעד שלא הכרתי את האתר שלך שנאתי אפייה לא הייתי בכלל יצירתית חשבתי שכל הדבר הזה שקוראים לו מטבח ממש אבל ממש לא בשבילי כי הייתי נזק…אבל אז נכנסתי במקרה לאתר שלך כי חיפשתי משהו לא זוכרת מה ומאז התמכרתי הכל מופשט ומוסבר מאוד יפה ויש גם סירטונים ואין יותר טוב מזה! בשביל מי שהייתה נזק ולא ראתה את עצמה במקום שקוראים לו מטבח גרמת לי להתאהב מחדש ואני ממש נהנת
    תודה לך ביג ביג לייק.

  4. שלום,
    האם אפשר להכין את הטבעות הללו לפני שבת, ולהגיש בשבת?
    נראה לי מאד מוצלח להגיש לכיבוד שאחרי הסעודה.

    1. היי רותי,
      האמת שהן הכי טעימות מיד לאחר ההכנה אבל אם את מכינה אותן באותו יום כמה שעות לפני, אני מניחה שזה בסדר. רק כדאי יהיה להוציא אותן מהנייר הסופג ולהניח אותן על רשת או לפחות על צלחת רגילה כדי שהאדים לא ירככו אותן יותר מידי.

  5. אני מהנות לקבל מתכונים כל שבוע ,ניסיתי כמה פעמים מהמתכונים ,יצא טוב וטעים ,אין עליכם .

  6. ראשית תודה על המתכונים המושלמים והקלים שלך כל הכבוד!
    רציתי לשאול עם חייב קמח תופח או שאני יכול לטגן את התפוחים גם עם קמח רגיל?

    1. היי זיו,
      אפשר לערבב כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה. אם אין לך אבקת אפיה, אני מניחה שאפשר להכין רק עם קמח רגיל אבל אז הציפוי יהיה פחות תפוח.
      חג שמח 🙂

  7. רציתי לעדכן שהכנתי אתמול ושמתי מיץ ענבים במקום מיץ תפוזים שלא היה לי והשתמשתי בקמח מלא
    יצא מושלםםםםם

    ממש טעים וטוב
    הכיף שזה בריא

    תודה ענקית

  8. היי
    אם אני רוצה את המתכון פרווה ואין לי מיץ תפוזים- האם יש משהו אחר לשים במקום?
    תודה מראש!

    1. היי אסתי,
      את יכולה לשים 3/4 כוס מים מעורבבים עם כף מיץ לימון + כפית סוכר.

  9. מתכון שנראה כל כך פשוט ושונה כאחד!
    את חושבת שיש אפשרות "להבריא" אותו? (אפייה במקום טיגון, סוכר חום במקום סוכר רגיל וכו'…) ואם כן אשמח להמרת כמויות ביחס לחומרים הנוכחיים.

    תודה. (:

    1. היי אור,
      אני לא בטוחה אם זה יוצא מוצלח באפיה. זה בטוח לא יוצא כמו בטיגון אבל היה מעניין לנסות (חבל באמת שלא ניסיתי 😐 ).
      לגבי הסוכר, אין בעיה להמיר בסוכר חום ולשים 2 כפות גדושות.
      יכול להיות שאפשר גם להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום הקמח הלבן, באותה כמות.

  10. טבעות תפוחים במקום לטרוח עם בצק שמרים דביק?!מבריקה. את פשוט מבריקה. כייף לקבל השראה ממך.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר