

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור, הכי טעימים שיש! קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים.
שקית תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה – "תפוחי אדמה למיקרוגל" (750 גרם)
תיבול: 5 כפות שמן זית, 2 שיני שום כתושות, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
לפיזור מעל: מעט מלח גס, עלי תימין או רוזמרין.
-מניחים את תפוחי האדמה בסיר ומכסים במים. מכסים באופן חלקי (מכסה חצי פתוח) ומחממים על אש גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית וממשיכים לבשל במשך 20-30 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים אבל לא מאוד (עד שמזלג ננעץ בהם בקלות). מסננים ומנגבים את תפוחי האדמה.
-מניחים את תפוחי האדמה על נייר אפיה ומועכים בעזרת כוס זכוכית הפוכה עד שהם מתבקעים והקליפה נסדקת (לא לשטח יותר מידי).
-מערבבים בקערית שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל שחור ויוצקים באופן אחיד מעל תפוחי האדמה. מערבבים מעט עם הידיים. מפזרים מעל מעט מלח גס ועלי תימין או רוזמרין.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך כ-30 דקות עש שתפוחי האדמה מזהיבים.
אהבתם? שתפו
שבוע טוב!
שוב עשיתי ומאד אהבו.
תודה!
שבוע טוב!
תודה דבי 🙂
יצא מושלם!!
לא נשאר כלום כמעט… זה התחסל תוך שניות!!
תודה רבה שעשית לאחיינים שלי ארוחת צהריים מפנקת ותעסוקה נחמדה (הם התלהבו למעוך את התפו"א…)
שירה
שמחה שכולכם אהבתם 🙂
תודה שירה
מעולה ממש
בבקשה יותר מתכונים.ממש יהיה נחמד לבקר יותר באתר אם יהיה יותר מתכונים
אקח לתשומת ליבי 🙂
הכנתי לסוכות ויצא פשוט מעולה!
מתכון פשוט ומיוחד בטעמו!
רציתי לצלם ולהעלות תמונה אבל לא הספקתי עם כל העומס של החגים. בכולופן, יצא ממממממש טעיםםםם!
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה תקווה
מתכון פשוט כמו שאני אוהב. יצא מדהים
נראה מצוין 🙂
תודה אלון
היי
לגבי התפוא המעוכים אם אין לי תימין או רוזמרין,אפשר לוותר על זה ושישאר טעים, או מה אפשר לשים במקום? אתר מקסים ומתכונים מעולים
תודה שרה
אפשר להוסיף כפית שטוחה תבלין מיובש פטרוזיליה או כוסברה או להכין בלי.
אפרת הי,
מומלץ מאד להשתמש במועך פירה במקום כוס הזכוכית.
אורי
תודה אורי 🙂
אפרת יקרה
הכוס נשברה לי ביד. עברתי למועך פירה ובא לציון גואל. המתכון מעולה כמו כל קודמיו שאימצתי. מועדים לשמחה
אוי 😮 מקווה שלא נפצעת.
שמחה שיצא טעים בסופו של דבר 🙂
אפרת היי
יופי של מתכון. קל ופשוט וטעים מאד.
יישר כוח.
אורי
שמחה שאהבת 🙂
מועדים לשמחה!
יצא מעולה!!! מומלץ מאד!!!
הצטערו שלא עשיתי יותר.
הורדתי מכמות השמן ויצא מצוין פלוס!
כבר מכינה שוב להערב רק שמקוביות גדולות של תפו"א.
תודה רבה לך!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רבה
יצא יפה וגם טעים.
שמחה לשמוע 🙂
תודה ויקטור
איפה קונים את הטימין והרוזמרין ?
תודה
עלי טימין (נקרא גם "קורנית") ורוזמרין אפשר למצוא בכל סופר. זה נמצא במקרר ליד עלי הפטרוזיליה.
אפרת האלופה!!
אין כמו האתר שלך, כמה קל ככה טעים🤗
לא תמיד אני זוכרת לחזור ולדווח אבל את התפוחי האדמה האלה נסיתי מיד, והספקתי לצלם רגע לפני שנגמר…
טעימים מאוד!!
תודה רבה♥️
נראה מעולה! 😍
תודה טובי.
שבת שלום וחג שמח ❤️
היי אפרת,
תודה רבה רבה על כל המתכונים הטעימים וההסברים המפורטים 🙂
שאלה קטנטנה, יש אפשרות להשתמש בתפו"א רגילים? לא קטנים? אם כן כמה?
תודה וגמר חתימה טובה!
כן אפשר.
750 גרם יוצא בסביבות 4 תפוחי אדמה בגודל בינוני. אפשר להכין יותר ולהגדיל את כמות התיבול.
שנה טובה וגמר חתימה טובה 🌺
הי אפרת, האם אפשרי לחמם את שקית תפו"א 10 דקות במיקרו במקום הבישול בסיר מים? לחסוך בזמן וכלים..
כן אפשר לרכך את תפוחי האדמה במיקרו.
נראה טוב. איך אוכליים עם הקליפה?
כן, זה טעים עם הקליפה 🙂
היי אפרת. לא הבנתי מדוע לבשל בסיר סגור חלקית ולא לגמרי לפני האפיה. זה לא פסטה שתגלוש. בבישול כזה הריכוך לא אחיד ומה שבתוך המים מתרכך קודם. זו המטרה?
הריכוך יוצא אחיד כי כל תפוחי האדמה מכוסים במים.
כאשר מחממים על אש גבוהה המים גולשים החוצה כאשר הסיר מכוסה לגמרי. אם רוצים לכסות את הסיר לגמרי כדאי להנמיך את האש.