מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

תפוחי אדמה מעוכים

תפוחי אדמה מעוכיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 3, 2019
Last modified:אוקטובר 3, 2019

Summary:

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור, הכי טעימים שיש!  קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים. 

תפוחי אדמה מעוכים

מצרכים:

שקית תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה – "תפוחי אדמה למיקרוגל" (750 גרם)

תיבול: 5 כפות שמן זית, 2 שיני שום כתושות, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

לפיזור מעל: מעט מלח גס, עלי תימין או רוזמרין.

אופן הכנה:

-מניחים את תפוחי האדמה בסיר ומכסים במים. מכסים באופן חלקי (מכסה חצי פתוח) ומחממים על אש גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית וממשיכים לבשל במשך 20-30 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים אבל לא מאוד (עד שמזלג ננעץ בהם בקלות). מסננים ומנגבים את תפוחי האדמה.

-מניחים את תפוחי האדמה על נייר אפיה ומועכים בעזרת כוס זכוכית הפוכה עד שהם מתבקעים והקליפה נסדקת (לא לשטח יותר מידי). 

-מערבבים בקערית שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל שחור ויוצקים באופן אחיד מעל תפוחי האדמה. מערבבים מעט עם הידיים. מפזרים מעל מעט מלח גס ועלי תימין או רוזמרין.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך כ-30 דקות עש שתפוחי האדמה מזהיבים.

תפוחי אדמה מעוכים תפוחי אדמה מעוכים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

20 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת יקרה
    הכוס נשברה לי ביד. עברתי למועך פירה ובא לציון גואל. המתכון מעולה כמו כל קודמיו שאימצתי. מועדים לשמחה

  2. מועדים לשמחה!

    יצא מעולה!!! מומלץ מאד!!!

    הצטערו שלא עשיתי יותר.

    הורדתי מכמות השמן ויצא מצוין פלוס!

    כבר מכינה שוב להערב רק שמקוביות גדולות של תפו"א.

    תודה רבה לך!

    1. עלי טימין (נקרא גם "קורנית") ורוזמרין אפשר למצוא בכל סופר. זה נמצא במקרר ליד עלי הפטרוזיליה.

  3. אפרת האלופה!!
    אין כמו האתר שלך, כמה קל ככה טעים🤗
    לא תמיד אני זוכרת לחזור ולדווח אבל את התפוחי האדמה האלה נסיתי מיד, והספקתי לצלם רגע לפני שנגמר…
    טעימים מאוד!!
    תודה רבה♥️

  4. היי אפרת,
    תודה רבה רבה על כל המתכונים הטעימים וההסברים המפורטים 🙂
    שאלה קטנטנה, יש אפשרות להשתמש בתפו"א רגילים? לא קטנים? אם כן כמה?
    תודה וגמר חתימה טובה!

    1. כן אפשר.
      750 גרם יוצא בסביבות 4 תפוחי אדמה בגודל בינוני. אפשר להכין יותר ולהגדיל את כמות התיבול.
      שנה טובה וגמר חתימה טובה 🌺

    1. היי אפרת. לא הבנתי מדוע לבשל בסיר סגור חלקית ולא לגמרי לפני האפיה. זה לא פסטה שתגלוש. בבישול כזה הריכוך לא אחיד ומה שבתוך המים מתרכך קודם. זו המטרה?

    2. הריכוך יוצא אחיד כי כל תפוחי האדמה מכוסים במים.
      כאשר מחממים על אש גבוהה המים גולשים החוצה כאשר הסיר מכוסה לגמרי. אם רוצים לכסות את הסיר לגמרי כדאי להנמיך את האש.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר