מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

תפוחי אדמה ופטריות בתנור

תפוחי אדמה ופטריות בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 30, 2014
Last modified:ספטמבר 25, 2016

Summary:

תפוחי אדמה עם פטריות, בצל ושום מתובלים ואפויים בתנור

תפוחי אדמה ופטריות בתנור

מצרכים:

3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות בינוניות

1 סלסלת פטריות שמפיניון (ניתן להשאיר את הפטריות שלמות או לחתוך לחצי, לפי גודל הפטריות).

5 שיני שום שלמות קלופות

1 בצל גדול חתוך ל-8 חלקים

תיבול: 3 כפות שמן זית, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית כורכום, כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה תבלין פטרוזיליה (ניתן להשתמש בעלי פטרוזיליה טריים קצוצים),  פלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

-מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומתבלים היטב.

-מעבירים לתבנית גדולה ומכניסים לתנור ב180 מעלות למשך כ-45 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים ומזהיבים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

51 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפשר להוסיף לתיבול מעט רוזמרין?
    אצלנו במשפחה אוהבים להוסיף להרבה תבשילים את התבלין המיוחד הזה כי אוהבים את הטעם שלו…
    אם אפשר להוסיף, אז לשים רוזמרין טרי או מיובש?
    וכמה מעלות? 180?

  2. הי אפרת, רציתי לדעת האם התפו"א צריכים להיות מכוסים?
    כ"כ האם אפשר לוותר על הפטרוזיליה (אני ממש לא סובלת את הדבר הזה)?

  3. אפרת שלום.
    הפעם למדתי מהטעויות שלי ושמתי ישר על 200 מעלות.
    שמתי פטריות משמורים.
    התפוא יצאו פריכים וטעימים.
    הפטריות קצת מלוחותץ כנראה כיון שהם באים כבר עם מלח.
    תודה לך.של

  4. שלום אפרת, כיצד לחתוך את הבצל? אני חתכתי לשמונה חלקים, אך כל חלק יצא כחתיכה עבה אחת ולא התפרק לשכבות ולכן הבצל לא ממש התערבב עם תפוא.

    1. היי תמרה,
      חתכת מצוין. לאחר האפיה את אמורה לערבב את הבצל עם תפוחי האדמה 🙂

  5. היי יקירה!
    קניתי פפריקה מתוקה והסתבר שהיא חריפה!!!
    מסכן הקטן כשטעם את המרק שהכנתי אתמול 🙁
    אם אין לי פפריקה מתוקה , מה עלי להוסיף?
    תודה

    1. אוי מסכן 😐
      במתכון הזה את יכולה לוותר על הפפריקה המתוקה.
      יום נפלא ומתוק 😉

  6. שאלה לי ….הבצל חתוך לשמונה חלקים ,מה אופן החיתוך .והאם השיני שום נכנסות לתערובת שלמות וגם באפייה?

    1. היי עדן,
      חותכים את הבצל לחצי וכל חצי חותכים ל-4 חלקים.
      שיני השום נשארות שלמות גם באפיה.
      בהצלחה 😉

  7. יצא ממש מעדן אכלתי חצי מגש עשיתי את תפוחי אדמה ופטריות יחד עם קציצות בשר ארוחה ממש מושלמת טעימה קלה ומריחה נהדר שווה לנסות ולפי המלצת האתר הוספתי רבע כוס מיים וזה יצא פריך וקריספי תודה לכם תבורכו.

  8. לגבי המתכון של תפוחי אדמה אפויים אני עושה כעת והריח נהדר אך זה בתנור יותר משעה והתחיל להתרכך מעט רציתי בבקשה לדעת אם צריכים להוסיף מיים או להשאיר את זה ככה.
    לתשובתכם אודה
    עלי לציין שהמתכונים אותם אתם מפרסמים נהדרים

    1. היי בתיה,
      אין צורך אבל אם זה נראה לך יבש מידי את יכולה להוסיף כרבע כוס מים, גם כדי שתפוחי האדמה יתרככו יותר מהר.
      בהצלחה וערב נעים 🙂

  9. שלום. רציתי לשאול אם אין לי פטרוזיליה בשום צורה, מה לעשות? אפשר לוותר או אולי לשים רוזמרין מיובש שיש לי…אני מכינה את זה עכשיו..

  10. אם אני מכין תפוחי אדמה עם בטטה יחד והבטטה נאפת יותר מהר, ניתן לרכך קודם את התפוד במיקרוגל? אם כן כמה זמן לתת לו?

    1. היי דור,
      אני בדר"כ מכינה אותם ביחד ופשוט חותכת את תפוחי האדמה לקוביות מעט קטנות יותר.
      אם בכל זאת אתה רוצה לרכך קודם את תפוחי האדמה במיקרוגל, תקלף אותם ותחתוך לקוביות ושים אותם 4-5 דקות.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר