מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

תיקון תקלות בבישול ואפיה

תיקון תקלות בבישול ואפיה

תקלות באפייה ובבישול?  איך לתקן?

תקלות באפייה ובבישול

 

גם אם מדובר במתכון שכבר הכנתם עשרות פעמים, כולנו טועים לרוב כתוצאה מחוסר תשומת לב של שניות בודדות שיכולות לגרום לבישול יתר, שריפה, טעמים חזקים מדי או לא מאוזנים… אז במקום לזרוק לפח את כל העבודה שהשקעתם, יש לא מעט טעויות באפייה ובבישול שניתן לתקן…

 

חוסר איזון בטעמים

אם התבשיל או הרוטב יצא לכם מתוק מדי, חריף מדי, מלוח מדי או חמוץ מדי, יש מה לעשות…

  • מלוח מדי – כל מה שצריך זה לבחור באחת משתי האפשרויות הבאות: במקרה של תבשילים, להוסיף מעט מים ובמקרה של רטבים לאזן את הטעם עם מוצרים פשוטים כמו סוכר, מייפל, דבש או סילאן.
  • מתוק מדי – אם הוספתם למתכון יותר מדי דבש או סוכר ולא מדובר בעוגה, כל מה שאתם צריכים לעשות זה לאזן את הטעם המתוק עם מעט מיץ לימון טרי או מעט חומץ לאחר הבישול.
  • חמוץ מדי – לאיזון טעמים חמוצים כל מה שצריך זה להוסיף ממש מעט של סודה לשתייה או מעט סוכר שיאזן את הטעם החמצמץ.
  • חריף מדי- אם מדובר בתבשילים אותנטיים ממקור מקסיקני, סיני או דרום אמריקאי ניתן לאזן את הטעם החריף עם הוספה של רוטב או ממרח כמו למשל ממרח אגוזים, חמאת בוטנים או חלב קוקוס. אפשרות נוספת היא להוסיף עוד ירקות או עוד פחמימה שיספגו את הטעם החריף ויאזנו אותו.

 

הפסטה בושלה יתר על המידה

אם שכחתם להוציא את הפסטה בזמן מהבישול במים והפסטה שלכם בושלה יתר על המידה, כל מה שאתם צריכים לעשות זה לחמם מחבת ולהקפיץ את הפסטה עם מעט שמן זית.

 

אורז דביק או יבש יתר על המידה

לא תמיד יוצא לנו אורז מושלם. אם האורז שלכם יצא יבש מדי, הוסיפו מעט מים והמשיכו לבשלו עוד מספר דקות. אם הוא דביק מדי הוסיפו קצת שמן וערבבו עם מזלג עד לקבלת המרקם הרצוי.

 

הירוקים ״הלכו לישון״

מכירים את זה שאתם שוטפים סוגים שונים של עלים וירוקים במטרה להכין  סלט טרי ועשיר אך שוכחים את העלים והם בינתיים מתעייפים ו״הולכים לישון״. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להשרות את העלים ואת החסה במים קרים והרבה קרח ל- 10-20 דקות וכנראה שתצליחו לאושש אותם.

 

עוגה שאינה סמטרית, עוגה שבורה או שרופה מלמעלה

במידה והעוגה שלכם נאפתה בתנור בצורה שאינה שווה, קפלו נייר מגבת לשניים, הניחו על ה"גבעה" ולחצו בעדינות כשעוגה עדיין חמה. אם עדיין יש גבעה, ניתן לבצע יישור של החלק העליון בעזרת סכין ולהוסיף שכבה של ציפוי, קרם שוקולד או כל קרם אחר. אם החלק העליון של העוגה נחרך או נשרף, פשוט חתכו את השכבה העליונה עם סכין משוננת ואם צריך גם את החלקים השרופים מהצדדים, הכינו רוטב שוקולד או ציפוי סמיך אחר ומרחו את העוגה.

 

בצק מלוח או מתוק מדי

גם זה יכול לקרות לכל אופה מוכשר. כל מה שצריך לעשות זה פשוט להכין כמות נוספת של הבצק ללא המלח או ללא הסוכר ולחבר לבצק הקודם. אם נשאר לכם בצק, תמיד אפשר להקפיא.

 

ירקות מבושלים יתר על המידה

אם בישלתם את הירקות שלכם יותר מדי, תוכלו פשוט לשנות את המתכון ולהפוך אותם למרק ירקות עשיר וסמיך. כל מה שצריך לעשות זה להוסיף קצת עשבי תיבול, אבקת מרק ומים ולרסק אותם בעזרת מעבד מזון ידני.

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

22 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי, בוקר טוב!
    אפיתי פשטידת תפו"א והיא יצאה טפלה מידי (כנראה לא הוספתי מספיק מלח), יש דרך להציל אותה?
    תודה מראש.
    אני מאוד נהנית מהאתר!!

    1. היי יוכי,
      בגלל שזו פשטידה והטעמים מרוכזים בפנים אני לא בטוחה שאפשר לעשות משהו בשלב זה.

  2. רציתי להתייעץ: כשאני מכינה פשטידות בתנור, תמיד הן יוצאות שחומות ויפות ומוכנות מבחוץ, אבל לא אפויות מספיק מבפנים.. מה עושים?

    1. היי הילה,
      פשטידות יש לצנן לגמרי לפני שפורסים אותן. הן מתייצבות רק לאחר קירור מוחלט ולעיתים אפילו מומלץ להכין אותן יום לפני ולשמור במקרר.
      בנוסף, זה יכול להיות גם מעודף נוזלים בתערובת. כדאי תמיד לסחוט את הירקות מנוזלים לפני שמוסיפים אותה לתערובת.

  3. צהריים טובים אפרת
    יש לי נקנקיות מרגז חריפות רציתי לשאול אם יש לך רעיון מה אפשר לעשות איתן שלא יהיו חריפות?
    תודה

    1. היי יערית,
      בגלל שהנקניקיות כבר מתובלות מבפנים אין כל כך הרבה מה לעשות עם החריפות.

  4. שלום אפרת,
    אנא עזרי לי…
    הכנתי סלומון בתנור עם רוטב סויה ויצא עם יותר מדי טעם של סויה. זה גורם לטעם לוואי מודגש.
    מה אפשר לעשות כדי לאזן?
    תודה ענקית!

    1. היי לאה,
      תנסי לשים מעל קצת דבש או סילאן ולבדוק אם זה משפר את הטעם. תנסי קודם בדג אחד.

  5. אפיתי מאפינס עם מספר גבינות וקמח כוסמין. אפיתי 20 דקות הוצאתי וסובבתי התבנית לעוד 5 דקות אפיה. כיביתי התנור והשארתי לעוד 5 דקות בתנור חם.
    המאפינס נראה נאפה ולמרות הכל נראה לי שהמאפינס יצא קצת לח.
    יכול להיות שזה נדמה לי או אולי בגלל שיש הרבה סוגי גבינה?

    1. היי אתי,
      מאפינס שעשוי מגבינות יכול לצאת לח מבפנים. לרוב הוא מתייצב לאחר קירור. טעמת את המאפינס כשהם עוד היו חמים או לאחר שהתקררו?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר