מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

תחליפי ביצים

תחליפי ביצים

תחליפי ביצים – המרת ביצים באפיה ובבישול (לטבעונים ולרגישים לביצים)

תחליפי ביצים

לפני שממירים ביצים במתכון מסוים חשוב להבין מה תפקידן של הביצים. אחד התפקידים העיקריים הוא לקשור בין החומרים. הביצה בעצם מדביקה ומאחדת בין החומרים בין אם מדובר בעוגה, עוגיות, קציצות או פשטידות. תפקיד נוסף ועיקרי הוא להעניק נפח ואווריריות.

כאשר מחפשים תחליף לביצים במתכון מסוים צריך קודם כל להתאים את התחליף לסוג המתכון, לטעמים של הרכיבים האחרים שיש באותו מתכון ולתפקיד שהביצה ממלאת בו.

ההמלצה שלי היא לא לנסות להמיר ביצים במתכונים המכילים יותר מ-2 ביצים. התוצאה תהיה פחות מוצלחת.

 

תחליפי ביצים המתאימים לעוגות, מאפינס, עוגיות, לחמים ופנקייק.

1 ביצה = חצי בננה מעוכה + רבע כפית אבקת אפיה (עוגיות, לחמים, פנקייק, מאפינס)

1 ביצה = רבע כוס רסק תפוחים לא ממותק  (לחם, עוגות, מאפינס)

1 ביצה = רבע כוס יוגורט על בסיס סויה + רבע כפית אבקת אפיה (עוגות מסוימות)

1 ביצה = 2 כפות טחינה גולמית (בעיקר עוגיות וחטיפי בריאות. עוגות מסוימות)

1 ביצה =  כף זרעי צ'יה + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-15 דקות לפני השימוש (עוגות, עוגיות, לחם, מאפינס)

1 ביצה = 2.5 כפות פשתן טחון + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-10 דקות לפני השימוש (עוגות שוקולד בעיקר, עוגיות וחטיפי בריאות)

*ניתן להכין מראש תערובת ולשמור בצנצנת אטומה במקרר: 3/4 כוס קמח טפיוקה + כוס קמח תפו"א + 2 כפות אבקת אפיה. ביצה אחת שווה לכפית וחצי מהתערובת + 2 כפות מים (התערובת מתאימה לעוגות, מאפינס, לחמים ופנקייק).

טיפ: אם רוצים להוסיף אווריריות למאפה/עוגה – מומלץ להוסיף לתערובת כף חומץ תפוחים/רגיל + כפית אבקת סודה לשתיה + כף מים.

 

תחליפי ביצים המתאימים לפשטידות, קציצות ולביבות:

1 ביצה = חצי כוס גרגירי חומוס או שעועית מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בשעועית או חומוס מקופסת שימורים)

1 ביצה = חצי כוס מחית תפו"א בטמפ' החדר או קרה.

1 ביצה = 2-3 כפות קמח תפו"א או קמח חומוס או קורנפלור מעורבבים עם 1-2 כפות מים.

 

תחליפי ביצים שנועדו להעניק צבע או להדבקה על מאפים (כמו ציפוי בבצק עלים או בצק שמרים): 

-שמן קנולה.

-כף סילאן מהולה ב 1-2 כפות מים (מתאים למאפים מתוקים ולחלות).

-חלב אורז/שקדים/סויה (מתאים למאפים מתוקים ומלוחים).

 

צריך לקחת בחשבון שחלק מהתחליפים ייצאו מוצלחים במתכונים מסוימים וחלקם פחות. זה עניין של ניסוי וטעייה.

אם יש לכם רעיונות לתחליפים נוספים מוזמנים לשתף בתגובות 🙂

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

27 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי, מה יכול להחליף חלמונים וחלבונים בעוגת גבינה אפויה,כדי שתצא אוורירית וקלילה? ניסיתי עם מי חומוס שהוקצפו נפלא עם קורנפלור ולימון ובכל זאת העוגה יצאה דחוסה.

    1. זה בעייתי עם עוגת גבינה כי הגבינה היא "כבדה" ואין תחליף אחר שיכול לגרום לה לצאת אוורירית.

  2. היי לא קשור לביצים פשוט יש לי מתכון של עוגה בטעם חלבי אבל לא חבלי ובמתכון רשום להוסיף למעלה ריבת אוכמניות או משהו דוצה ובעלי ממש לא אוהב ריבות. השאלה שלי אם אני יכולה להחליף את זה בשוקולד חלבי או מריר? אם כן תוכלי לומר לי איך? תודה רבה רבה!

    1. היי ציפי,
      זאת עוגה בחושה לבנה? אם כן, אני מניחה שאת יכולה לשים ממרח שוקולד במקום הריבה או להמיס שוקולד עם כף שמן ו2 כפות מים.

    2. היי תודה על המענה! אני כ"כ נהנית מהאתר מהמתוכנים!
      זו עוגה עם בסיס בסקוויטים+ מרגרינה ומעל יש עיסה מרסק אננס קמח ועוד ואז מעל צריכים לשים את הריבה ולאפות עוד מעט זמן..
      יעזור אם אשלח את המתכון?

    3. אני לא מכירה את העוגה הזאת אבל בגדול נשמע שממרח שוקולד או שוקולד מומס יכולים לעבוד במקום הריבה.
      אם את רוצה תשובה יותר מדויקת אז תשלחי לי את המתכון.

  3. היי אפרת .

    אם יש לי מתכון של מאפינס ירקות ויש בו 2 ביצים וגם תפוח אדמה האם אפשרי שהתפוח אדמה ישמש כדבק במקום הביצים בלי להוסיף תחליף לביצים?

    1. תפוח האדמה מבושל ומעוך לפירה? היא תצא פחות יציבה מאשר עם ביצים אבל זה אמור לתפוס את התערובת.

  4. היי אפרת

    האם במקום 2 ביצים עליי להוסיף במאפינס חצי כוס רסק תפוחים?

    כמו כן קראתי שאם משתמשים ברסק תפוחים במאפינס צריך להוסיף סודה לשתייה בשל החמיצות

    האם זה הכרחי ?

    ובכלל אני רוצה להכין מאפינס הכי רוצה להמנע משימוש באבקת אפייה קמח תופח וסודה לשתייה האם זה אפשרי במאפינס ובכלל? במאפינס עם ביצים או בלי.

    מה יצא מזה ?

    1. היי עינת,
      במקום 2 ביצים אפשר לשים חצי כוס רסק תפוחים.
      אני חייבת לציין שיש מאפינס שזה ייצא מוצלח יותר ויש כאלה שזה ייצא מוצלח פחות.
      סודה לשתיה בשילוב רסק תפוחים מעניקה אווריריות לעוגה. אפשר להוסיף, לא חובה.
      אם תמנעי גם מאבקת אפיה העוגה תצא דחוסה ו"כבדה".

  5. כדאי לעדכן את הרשימה לגבי מיי הבישול של חומוס, אשר משמשים תחליף לביצה במרנג ואפילו להכנת מיונז.

  6. תודה אפרת אין עליך!
    תודה רבה על כל המתכונים המעולים והמדורים ובמיוחד מדור הבריאות החדש.
    עוד עשרות טבעוניים שחשפתי אותם לאתר המדהים שלך שמחו לגלות עוד אתר שמתאים את עצמו גם לטבעוניים עם מתכונים מוצלחים!
    אתר מושלם עם מנהלת אתר מושלמת!
    תודה.

  7. חומוס מבושל מעוך (כמות של קופסת שימורים) לפשטידות מכל סוג כולל פטריות ובצל או ירקות מתקבל טעים ביותר

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר