מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קינוח שכבות תות, וניל ושוקולד

קינוח שכבות תות, וניל ושוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 27, 2018
Last modified:מרץ 27, 2018

Summary:

מתכון לקינוח שכבות קל להכנה, טעים וקוצר מחמאות (ניתן להכין בגרסה חלבית או פרווה)

קינוח שכבות תות, וניל ושוקולד

מצרכים (20 כוסות אישיות קטנות או 10 כוסות בינוניות):

קרם שוקולד

2/3 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (165 מ"ל)

2/3 חבילת שוקולד מריר (65 גרם)

קרם וניל

2/3 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (165 מ"ל)

רבע כוס חלב קר (לפרווה ניתן להשתמש בחלב סויה או חלב קוקוס)

2 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל

קרם תותים

2/3 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (165 מ"ל)

כוס תותים חתוכים גס (כ-130 גרם)

2-3 כפות מלאות אבקת סוכר (תלוי במתיקות של התותים)

כף מלאה אבקת אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:

קרם שוקולד

-ממיסים במיקרוגל את קוביות השוקולד המריר עם 2 כפות שמנת ומערבבים עד לתערובת חלקה. מצננים לטמפ' החדר.

-מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה, מוסיפים את השוקולד המומס בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם שוקולד יציב.

-יוצקים את הקרם לתחתית כוסות אישיות (מומלץ לזלף בעזרת שקית זילוף).

קרם וניל

-מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה, מוסיפים חלב ופודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

-יוצקים את הקצפת מעל לתחתית קרם השוקולד.

קרם תותים

-טוחנים את התותים למחית אחידה (אפשר באמצעות בלנדר, מעבד מזון או בלנדר מוט ידני).

-מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה, מוסיפים את מחית התותים, פודינג וניל ואבקת סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם ורוד יציב.

-יוצקים את קרם התותים מעל לקרם הוניל.

-עוטפים את הכוסות בניילון נצמד ומעבירים למקפיא.

*מוציאים מהמקרר 5-10 דקות לפני ההגשה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

37 תגובות

הוסף תגובה
    1. לא מדובר במטרפה ידנית נכון?
      לא יצא לי להקציף במקצפת ידנית אבל זה אמור להצליח. כדאי להכניס את מיכל השמנת למקפיא כרבע שעה לפני ההקצפה שיהיה קר מאוד (זה עוזר להקצפה).
      כן, המתכון יכול להתאים בתנאי שמגישים אותו מיד מהמקרר.

  1. שלום וברכה!
    2/3 במתכון הכוונה לכוסות? או לחבילות?
    כתבת 2/3 שמנת מתוקה וגם 2/3 חבילת שוקולד? מה הכוונה? אשמח לתשובה

  2. אני רוצה לשים מלית תותים במקום התותים חתוכים, כמה צריך?
    האם ניתן להחליף את השוקולד בקפה? אם כן כמה קפה?
    תודה רבה

    1. אפשר להכין מלית תותים ולטחון: כוס תותים חתוכים דק עם כרבע כוס מים וכף אבקת סוכר.
      אני ממליצה להוסיף לתערובת השוקולד כפית אבקת נס קפה.

    1. כן אבל כדאי לשים אותה בתחתית.
      במקום חלב אפשר לשים 4 כפות מים קרים.

    1. היי רבקה,
      החלב מעשיר את הטעם אבל אפשר לשים 3 כפות מים קרים במקום רבע כוס חלב.

  3. היי אפרת ,
    מתכון מעניין ורוצה להכין לגבי הקצפת של התותים ראיתי אינסטנט פודינג בטעם תותים איך להכין עם זה את הקצפת בטעם תות?
    תודה רבה על המתכונים.

    1. היי קרינה,
      עדיין לא יצא לי להשתמש בפודינג הזה אבל אני מניחה שמכינים אותו רגיל. פשוט תוסיפי 2-3 כפות לקצפת.
      חג שמח 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר