מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

תותים עם קצפת

תותים עם קצפתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 23, 2015
Last modified:נובמבר 21, 2017

Summary:

קינוח תותים עם קצפת 

קינוח תותים עם קצפת

חלבי/ פרווה

כוסות אישיות

מצרכים (8-12 מנות אישיות):

סלסלת תותים שטופים ויבשים

מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ"ל)

2 כפות אינסטנט פודינג וניל (אפשר לוותר ולשים כף שטוחה אבקת סוכר)

כפית גדושה אבקת סוכר (לסירופ תותים)

אופן הכנה:

-חותכים את התותים לקוביות קטנות ומניחים בתחתית כל כוס (1-2 תותים גדולים בכל כוס)

-מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

-יוצקים בעזרת כף או שקית זילוף את הקצפת מעל שכבת התותים.

-מכינים סירופ תותים (לא חובה): טוחנים 5-6 תותים גדולים בבלנדר / מוט ידני ומוסיפים כפית אבקת סוכר (מומלץ לטעום ולהוסיף עוד אבקת סוכר במידת הצורך). מזליפים בעזרת כף מהסירופ מעל הקצפת.

-שומרים במקרר עד להגשה.

*יש להכין ביום ההגשה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

66 תגובות

הוסף תגובה
  1. אין לי כרגע לא אינסטנט פודינג ולא אבקת סוכר האם אפשר להשתמש בסוכר וניל או סוכר לבן עם תמצית וניל?

    1. הפודינג גם מסמיך את הקצפת אבל אם אין לך שימי שקית וחצי סוכר וניל.

  2. היי,
    מעוניינת להכין את הקינוח אך לעשות שכבות רק עם רוטב תותים וקצפת ומעל השכבה האחרונה לפזר שברי מרנג. מה דעתך זה ישתלב טוב? או מתוק מידי? ובכללי זה טעים רק רוטב תותים וקצפת? כי אני רוצה להכין כמה ימים לפני החג ולהקפיא .
    תודה רבה

  3. בוקר טוב.
    אני רוצה להכין את המתכון הזה ולשלב ג'לי עד חצי הכוס כאשר התותים בתוך הג'לי.
    אני אוכל להכין ביום רביעי את זה וזה יחזיק עד שבת?
    תודה

    1. היי אמיר,
      מצרפת מתכון מתאים – קינוח ג'לי תותים וקרם גבינה. אם לא רוצים קרם גבינה אפשר לוותר על הגבינה בקרם. לקינוח פרווה אפשר להשתמש בקצפת צמחית במקום שמנת מתוקה ובחלב סויה במקום רגיל.
      אפשר להכין ביום רביעי ולשמור במקרר עד שבת.
      יום נפלא 🙂

  4. מה שלומך?
    רציתי לשאול בבקשה, האם אין צורך לשים סוכר יחד עם השמנת מתוקה + אינסטנט פודינג?
    אני מתכוונת להכין, פרווה, ובלי הסירופ.
    אשמח לעזתרך
    תודה מראש

    1. היי רותי,
      בדר"כ המתיקות של הקצפת הצמחית והפודינג וניל מספיקה. אני ממליצה שתטעמי בזמן ההקצפה. אם לטעמך חסרה מתיקות אפשר להוסיף אבקת סוכר ולהמשיך להקציף.
      המשך יום מקסים 🙂

    2. אפרת, המון תודה על התייחסותך!
      אשמח לקבל ממך מתכונים חדשים.
      יום נעים גם לך

  5. היי
    ראיתי שכתבת בתגובות שאפשר להכין יום לפני ההגשה ולהקפיא.. זה לא הורס את המרקם של התותים?

    1. עדיף כמובן להמנע מהקפאה אבל אם אין ברירה אז אפשר להקפיא לכמה ימים בודדים.

  6. המתכון יצא מושלם – תודה!
    שאלה, במקרה ואין לי את החומרים להכנת קצפת, אני יכולה להכין עם קצפת מוכנה כמו של ריץ׳? ואם כן, עדיין ניתן להקפיא ולהגיש יום אחרי?
    תודה

  7. שלום אפרת 🙂
    המתכוני קינוחים שלך עם תותים ושוקולד וקצפת אפשר להכין יום לפני שבועות ולהקפיא ואז להוציא למקרר?
    כי אני נוסעת עם בעלי שבת להורים שלו וזו נסיעה של שעה בערך. לכן שואלת.
    תודה ושבת שלום ומבורכת.

    1. כן אביה, אפשר.
      בנסיעה תקחי את זה כשזה קפוא מהמקפיא וכשתגיעי תכניסי למקרר.
      שבת שלום 🙂

    1. היי לירון,
      מי קוקוס לא ניתן להקציף. אם התכוונת לקרם קוקוס אז אפשר אבל מומלץ לשים אותו במקפיא לילה לפני ולהקציף רק את החלק השומני.
      חג שמח 🙂

  8. היי המתכון נשמע פצצה אני פעם ראשונה מכינה אותו ורציתי לשאול האם ישנה אפשרות לעשות אותו יום לפני ארוחת החג ורגע לפני אכילתו להוסיף את התותים מלמעלה ?
    ואם כן האם לשמור במקפיא או במקרר?

  9. הי

    טחנתי תותים ושמתי כשכבה ראשונה.
    האם אפשר ככה?
    ואם אני שמה חתיכות תותים מעל ממש לפני ההגשה, אפשר להכין יום מראש?

    תודה רבה!
    מרים

  10. הכנתי את זה וזה נראה ממש יפה וטעים. לא פעם ראשונה שמשתמשת במתכונים פה וממש נהנת.. תודה רבה על המתכונים!!!!

  11. היי פעם ראשונה מנסה את מתכונייך לפי התגובות בטוח נהנה.
    אפשר להכין כמה שעות לפני..עקב הכנות לשבת שנכנסת אי אפשר להכין שעה קודם עקב שמירת שבת

    1. היי ליאת,
      אבקת סוכר זה סוכר לבן שהוא טחון לאבקה. קונים את זה מוכן.
      אם אין לך, אפשר להשתמש בסוכר לבן רגיל.

  12. שלום וברכה
    סליחה על האי הבנה-
    אם אין לי קקאו,ניתן להמיר רק בשוקולית או שחייבים גם שוקולד?
    תודה מראש!

  13. היי קודם כל אני ממש נהנית מכל המתכונים! ורציתי לשאול כדאי להשתמש בתותים קפואים אם לא הצלחתי להשיג טריים ואני לא ממש אוהבת שילוב של פירות אחרים..

  14. היי! אז הכנתי את המתכון והפכתי אותו לפרווה והשתמשתי בפודינג שוקולד ויצא מעולה !! במקום תותים שמתי פיצפוצי שוקולד ושוקולד צ'יפס לבנים והכול פרווה ויצא ממש מושלם בתור קינוח לאחר הארוחה בערב סוכות:)אז תודה רבה!!

  15. הי, איזה אתר נפלא!!! שאלתי יש לי כמות גדולה של תותים ובננות שהקפאתי מה אני יכולה להכין מהם? האם ברגע שהם יופשרו צורתם תשתנה לגבי הבננה אני כבר בטוחה מפני שהיא שינתה את צבעה אודה לתשובה עם קישורים למתכונים. תודה מראש

    1. תודה שושי 🙂
      לגבי התותים- את יכולה להשתמש בהם למתכון הזה.
      לגבי הבננות- הן אכן משנות את מרקמן לאחר הקפאה והכי מומלץ להכין מהן גלידה – פשוט לטחון בבלנדר/מעבד מזון עד למרקם של גלידה. אפשר להוסיף לזה 1-2 כפיות דבש או אבקת סוכר אם זה לא מספיק מתוק. בנוסף אפשר להוסיף לבננות הקפואות יוגורט מתוק (לא חמוץ) ולטחון ביחד. על כל שתי בננות קפואות תשימי חצי מיכל יוגורט. זה יוצא ממש טעים. עוד יותר טעים זה לטחון בננות קפואות עם תותים קפואים ולהוסיף יוגורט.
      אני חושבת שאפשר גם להכין עם הבננות הקפואות עוגת בננות. יש להפשיר את הבננות ולמעוך אותן ואז להשתמש בהן לתערובת העוגה. מצרפת 2 מתכונים לעוגת בננות- עוגת בננות ועוגת בננות ושוקולד.
      בהצלחה וחג שמח !

    1. כן חן, למה לא 🙂
      אפשר לשים למעלה מעט סירופ מייפל או סירופ מנגו (לטחון קוביות של מנגו בבלנדר/מוט ידני).
      אפשר גם לוותר בכלל על הסירופ.
      בהצלחה ויום נפלא!

    1. היי גילי,
      אפשר לשים בננות אם אוהבים. אפשר לפזר מעל אגוזי פקאן מסוכרים או ביסקוויטים מפוררים. זה משתלב מעולה עם הקצפת והבננות 🙂

  16. רציתי להגיד לך שהמתכונים שלך מככבים אצלי תודה.. שאלה לי, אפשר במקום תותים לשים פטל קפואים, קניתי ואין לי מושג מה לעשות איתם.

    1. איזה כיף לשמוע 🙂
      אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהפטל חמצמץ אז אם אוהבים שילוב מתוק-חמוץ, זה יכול להיות טעים.
      אפשרות נוספת היא להכין ארטיק פטל: כוס פטל, 200 מ"ל יוגורט ו 1-2 כפות אבקת סוכר/דבש, לטחון הכל יחד ולהעביר לתבניות ארטיק או להכין גלידת מוס: מרסקים/טוחנים פטל עם 2 כפות אבקת סוכר או דבש עד למחית. מקציפים שמנת עד לקצפת יציבה ומערבבים בתנועות קיפול עם מחית הפטל ומקפיאים.
      בהצלחה ושבת שלום!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר