מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

תבשיל קינואה

תבשיל קינואהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 10, 2017
Last modified:אוקטובר 23, 2017

Summary:

מתכון לקינואה עם גזר, קישוא, חמוציות ועשבי תיבול –

ניתן להכין כמנה צמחונית בפני עצמה או כתוספת לארוחה.

תבשיל קינואה

מצרכים (כ-4 מנות):

1 כוס קינואה

כפית מלאה מלח

5 כוסות מים

1 בצל בינוני קצוץ

2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות

1 קישוא גדול קלוף חתוך לקוביות קטנטנות

כוס חמוציות (*רצוי ללא תוספת סוכר)

שני שליש כוס פטרוזיליה קצוצה

שני שליש כוס כוסברה קצוצה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

*חצי כפית כמון (לא חובה)

אופן הכנה:

בישול הקינואה: מחממים סיר עם 5 כוסות מים וכפית מלאה מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים כוס קינואה ומבשלים במשך כ-20 דקות עד שהקינואה מכפילה נפחה ונעשית רכה לאכילה (יש לערבב מידי פעם במהלך הבישול). מעבירים את הקינואה למסננת.

-מחממים מחבת רחבה או סיר רחב עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר והקישוא, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך כ-10 דקות, עד שהירקות מתרככים (יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים את הקינואה, החמוציות, הכוסברה והפטרוזיליה ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. ניתן להוסיף חצי כפית כמון מי שאוהב.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


44 תגובות

הוסף תגובה
  1. תודה על המתכון!
    נשמע מעולה ואני הולכת "בחרדת קודש" להכין פעם ראשונה קינואה…
    האם אפשר לבשל כמות גדולה יותר של קינואה ולהקפיא אותה, בלי התבלינים והירקות?

  2. היי, אצלנו קצת פחות אוהבים עלים מכל הסוגים ושמנו חצי כוס חמוציות במקום כוס שיהיה קצת יותר דל, והוספנו גמבה ועגבניה בנוסף לשאר הדברים – יצא ממש מעולה! כמו שכתבו למעלה נעלם טעם הלוואי של הקינואה.
    שאלה קטנה – צריך לשטוף את הקינואה לפני כמו אורז או שלא צריך?

    1. היי אורן,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      אם מבשלים את הקינואה במים (כמו שמבשלים פסטה) אין צורך לשטוף את הקינואה לפני כי היא נשטפת במי הבישול. כמו במתכון הזה.
      אם מכינים את הקינואה בצורה כזו שכל המים נספגים בקינואה (כמו שמבשלים אורז) מומלץ לשטוף אותה כדקה מתחת לברז ולסנן.

  3. מתכון טעים ובריא!!
    תודה רבה לך!
    בלי קשר תודה על כך שאת עונה תמיד בסבלנות ובפתיחות להמלצות של מגיבים.

    1. היי איה,
      אפשר לשים כשני שליש כוס צימוקים. אם לא אוהבים, תכיני בלי.

  4. שלום
    ואוווווווווו אחד הדברים הטעימים שאכלתי !!
    מעדן נדיר !!
    הכנתי בערב שיהיה למחר לאחה"צ – אבל…בטעות טעמנו..ו..לא נשאר כלום !!
    תודה רבה
    תבורכי משמים 🙂

  5. הי אפרת, המתכון נראה נהדר. מיד אגש להכינו.
    שאלה: אין לי קישואים. אפשר לשים במקום זה בטטה ופטריות? זה יילך יחד עם יתר הירקות והתיבול?
    תודה,
    איילת
    חג שמח!

    1. היי איילת,
      פטריות קצת פחות הולכות עם חמוציות אבל אפשר להכין עם בטטה.
      חג שמח 🙂

  6. יצא מעולה!!! הוספתי גם גרעיני חמנייה ואפונה.
    בגדול לדעתי אפשר לשחק בתבשיל הזה עם כל ירק, הכל מוסיף ובריא..

  7. לא היה לי כוסברה, פטרוזיליה וקישואים..
    אז המרתי תבלינים במה שיש בגינה – אורגנו, זעטר (אזוב מצוי) וקורנית, והוספתי קצת ג'ינג'ר – ותחליף לקישואים.. קצת נבטי שעועית.. כמו שהמליצו כאן גם קצת סילאן.. אחלה..

  8. היי אפרת, רוצה להכין השבוע (פעם ראשונה שאכין קינואה!) – אבל שאלה בבקשה: אני פחות אוהבת חמוציות, כוסברה ופטרוזיליה בתבשילים כאלה, האם במקום אפשר לשים עוד ירקות (בנוסף לקישוא וגזר שאני מאוד אוהבת 🙂 )? אולי גמבה, פטריות, בטטה וכו'? אני רוצה שהמנה תהיה עשירה בירקות ולא רק לוותר על דברים בלי להחליף במשהו אחר. ומה דעתך להוסיף תרד במידה ויש לי רק קפוא? תודה רבה מראש ושבוע טוב ומבורך 🙂

    1. היי אודליה,
      את לא מבינה כמה העלים והחמוציות מוסיפים במקרה של קינואה 🙂
      בכל מקרה, אם את ממש לא אוהבת אז תעשירי את התבשיל בהמון ירקות. כל מה שהצעת יכול ללכת- גמבה, פטריות, בטטה. תרד לדעתי פחות מתאים.
      שבוע נפלא!

      1. חחח יכול להיות שאת צודקת, ואולי יום אחד אנסה, אבל כרגע בשבילי חמוציות זה נשנוש שאוכלים עם פיצוחים, וכוסברה ופטרוזיליה אצלי הולך רק במרקים, דגים וקציצות, זה הראש שלי חח 🙂 אכין עם כל הירקות ואעדכן 🙂 תודה רבה!!

  9. אפרת, יצא ממש מעולה. אני לא אוהבת קינואה בד"כ, אבל השיטת בישול שלה מוציאה ממנה את טעמי הלוואי. כמו שכבר אמרתי… אלופה.

    1. אם את משתמשת במחבת עם ציפוי שאינו נדבק אז בדר"כ אין צורך. כמובן שאם התבשיל מתייבש יש להוסיף כרבע כוס מים.

  10. אתמול בישלתי קינואה בשינויים ולזה הוספתי
    1/2 פלפל אדום; 1/4 כרוב לבן רצועות
    צ'לי מוכן כמו שמוכרים תופסת לג'חנון
    2 כפות רוטב סויה דל נתרן
    1 כף סילאן
    לא הוספתי קישוא כי לא היה לי.
    יצא לי טעים טעים

  11. היי אפרת,
    על כוס אחת של קינואה צריך חמש כוסות מים? זאת לא טעות?
    כשאני מכינה קינואה אני מוסיפה כוס וחצי מים על כוס קינואה אחרת זה יצוא מאוד בצקי

    1. היי צילה,
      אפשר להכין את הקינואה בשתי דרכים: אחת כמו שמכינים אורז – כמו שהצעת עם כוס וחצי מים. השניה היא כמו שמכינים פסטה- מרתיחים 5 כוסות מים, מבשלים את הקינואה עד לריכוך ומסננים את הקינואה מעודפי המים.

      1. עדיפה דרך זו של בישול הקינואה משום שחשוב בסוף לסננה ו/או לשוטפה מחומרים נילווים פחות טובים לטעם ולבריאות…

    1. היי דבי,
      מבשלים את הקינואה בנפרד ומעבירים למסננת.
      בסיר נפרד מבשלים את הבצל הגזר והקישוא. אח"כ מוסיפים את הקינואה, החמוציות, עשבי תיבול ומתבלים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר