מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

תבשיל קינואה

תבשיל קינואהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 10, 2017
Last modified:אוקטובר 16, 2017

Summary:

מתכון לקינואה עם גזר, קישוא, חמוציות ועשבי תיבול – ניתן להכין כמנה צמחונית בפני עצמה או כתוספת לארוחה.

תבשיל קינואה

מצרכים (כ-4 מנות):

1 כוס קינואה

כפית מלאה מלח

5 כוסות מים

1 בצל בינוני קצוץ

2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות

1 קישוא גדול קלוף חתוך לקוביות קטנטנות

כוס חמוציות (*רצוי ללא תוספת סוכר)

שני שליש כוס פטרוזיליה קצוצה

שני שליש כוס כוסברה קצוצה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

*חצי כפית כמון (לא חובה)

אופן הכנה:

בישול הקינואה: מחממים סיר עם 5 כוסות מים וכפית מלאה מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים כוס קינואה ומבשלים במשך כ-20 דקות עד שהקינואה מכפילה נפחה ונעשית רכה לאכילה (יש לערבב מידי פעם במהלך הבישול). מעבירים את הקינואה למסננת.

-מחממים מחבת רחבה או סיר רחב עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר והקישוא, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך כ-10 דקות, עד שהירקות מתרככים (יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים את הקינואה, החמוציות, הכוסברה והפטרוזיליה ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. ניתן להוסיף חצי כפית כמון מי שאוהב.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


7 תגובות

הוסף תגובה
  1. אתמול בישלתי קינואה בשינויים ולזה הוספתי
    1/2 פלפל אדום; 1/4 כרוב לבן רצועות
    צ'לי מוכן כמו שמוכרים תופסת לג'חנון
    2 כפות רוטב סויה דל נתרן
    1 כף סילאן
    לא הוספתי קישוא כי לא היה לי.
    יצא לי טעים טעים

  2. היי אפרת,
    על כוס אחת של קינואה צריך חמש כוסות מים? זאת לא טעות?
    כשאני מכינה קינואה אני מוסיפה כוס וחצי מים על כוס קינואה אחרת זה יצוא מאוד בצקי

    1. היי צילה,
      אפשר להכין את הקינואה בשתי דרכים: אחת כמו שמכינים אורז – כמו שהצעת עם כוס וחצי מים. השניה היא כמו שמכינים פסטה- מרתיחים 5 כוסות מים, מבשלים את הקינואה עד לריכוך ומסננים את הקינואה מעודפי המים.

      1. עדיפה דרך זו של בישול הקינואה משום שחשוב בסוף לסננה ו/או לשוטפה מחומרים נילווים פחות טובים לטעם ולבריאות…

    1. היי דבי,
      מבשלים את הקינואה בנפרד ומעבירים למסננת.
      בסיר נפרד מבשלים את הבצל הגזר והקישוא. אח"כ מוסיפים את הקינואה, החמוציות, עשבי תיבול ומתבלים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »