מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

תבשיל עדשים ועוף

תבשיל עדשים ועוףFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 26, 2016
Last modified:יוני 7, 2017

Summary:

תבשיל עדשים עם קוביות חזה עוף ברוטב אדום – מומלץ להגיש על אורז לבן

תבשיל עדשים ועוף

מצרכים (3-4 מנות):

400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות

1 בצל קטן

כוס וחצי עדשים ירוקות משקית קפואה

1 שן שום קצוצה

2 עגבניות בינוניות מגורדות (בלי הקליפה)

2 כוסות מים רותחים

כף גדושה רסק עגבניות

תיבול: כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, חצי כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים חזה עוף ומטגנים כדקה מכל צד (עד שמשנה צבעו ללבן).

-מוסיפים את השום והעגבניות המגורדות, ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים במשך כ-2 דקות.

-מוסיפים את העדשים, שופכים מים רותחים ומתבלים ברסק עגבניות, פפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-40 דקות (מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב).

*מומלץ להגיש על אורז לבן.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

48 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי…נראה מתכון מעולה..מבשלת כרגע את העדשים לאחר השריה..
    נתקעתי בלי עגבניות..מה אפשר לשים במקומם?
    יש לי רסק מרוכז ושימורים של קוביות עגבניות..או משהו טחר?
    תודה

  2. מושלם !!!!! תודה רבה
    לא ידעתי לבשל וכעת אני כל יום מבשלת את התבשילים המדהימים והמדוייקים שלך 🙂
    כולם מלקקים את האצבעות -תודה רבה

  3. היי, תודה על עוד מתכון בריא ומעולה!
    אפשר להשתמש ב2 כוסות עדשים מבושלות בערך (אולי 2 וחצי)? רוצה כמות גדולה של עדשים, לכל המשפחה.

  4. היי אפרת!
    ראשית את אלופה!! אנחנו מאוד נהנים מהמתכונים שלך, וגם הסגנון שלך הוא (כך אני מרגישה) די בריא, שזה מעולה..
    שנית, שאלה עם העדשים, אחרי הבישול הקליפה מתנתקת מהעדש ומעכירה את המרק. יש לך פתרון לזה?

    1. היי לימור,
      קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
      לגבי קליפות עדשים, כנראה שזה תלוי בסוג כי זה לא תמיד קורה. השתמשת בעדשים משקית קפואה או עדשים יבשות?

  5. Excellent, my tomatoes were sour so I added 1 TB of silan, it worked well. I think I am obsessed with this website, in one month I think I did 20 recipes, I subscribed immediately after the first one that came out delicious (lemon chicken ) but from some reason I am not getting new recipes,thank you so much Efrat

    1. Hi Orit,
      glad you enjoy the recipes 🙂
      As for the newsletter, if you do not receive this Thursday please let me know
      Thanks and a wonderful week

  6. היי האם אפשר לוותר על העוף? מה משתנה בבישול? והאם יש לך מתכון לעדשים ברוטב ללא בשר? תודה

    1. היי רוני,
      אפשר פשוט לוותר על העוף. מעבר לזה אין לשנות דבר.

  7. היי:)
    לא זוכרת אם כבר כתבתי את זה אבל יצא מדהים!!!!!!
    האם יש אפשרות להוסיף לסיר גם תפוח אדמה?
    תודה!!

  8. היי,התכונים שלך מושלמים.
    שאלה?יש לי עדשים ירוקות משקית של סוגת סגור.
    איך מכין אותם ומשרה אותם לתבשיל.
    תודה רבה !

    1. היי אלירן,
      מומלץ להשרות את העדשים במי ברז כשעתיים לפני ההכנה (לא חובה).
      יש לבשל בנפרד את העדשים במים רותחים כחצי שעה- להניח בסיר כוס עדשים יבשות, לכסות במים ולהביא לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן להנמיך לאש בינונית ולבשל חצי שעה. לסנן ולהשתמש בכוס וחצי עדשים מבושלות מסוננות למתכון.

    2. תודה רבה על הכול יצא מושללםםם!!! אין עלייךך באמת שזכיתי להיות בשלן מושלם בזכותך.

  9. שלום, תודה על המתכונים הנפלאים שלך…..
    רציתי לשאול אם אפשרי במקום עדשים לשים שעועית ירוקה או שעועית לבנה ? האם יש צורך לבשלה לפני ?
    תודה רבה

    1. היי מיטל,
      אפשר לשים במקום שעועית ירוקה חתוכה או שעועית לבנה.
      אם יש לך שעועית משקית קפואה זה עדיף. קחי בחשבון ששעועית ירוקה מתבשלת מהר ושעועית לבנה צריכה יותר זמן עד שהיא מתרככת לגמרי (גם כשהיא קפואה).

    1. כן אפשר אבל מומלץ לבשל אותה לפני במים רותחים עד לריכוך כמעט מלא.

  10. היי אפרת

    קודם כל רציתי לומר שהמתכונים שלך נפלאים וקלים להכנה.
    האם אפשר לבשל את העדשים מבלי להשרות אותם לפני ?

    תודה

    1. אני חושבת שכן. צריך רק לקחת בחשבון שהעדשים הכתומות מתפרקות בבישול.
      יש לשטוף את העדשים היטב במים לפני השימוש.
      יכול להיות שהעדשים הכתומות יספגו יותר מים כך שאם התערובת במקרה מתייבשת יש להוסיף מים לפני הצורך ולשפר תיבול.
      שבת שלום 🙂

  11. השתמשתי בעדשים יבשות לאחר השריה.
    יצא ממש טעים ומזין!
    תודה על המתכונים הנהדרים.

    1. כן, אפשר. אם זאת שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה, מומלץ להוסיף אותה כמו שהיא.
      אם זאת שעועית ירוקה שלמה, מומלץ לחתוך ל 2-3 חלקים.

    1. היי טל,
      לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. ממליצה לחתוך את הטופו לקוביות קטנות ולטגן כדקה מכל צד, עד להזהבה קלה (בדומה לאופן ההכנה של חזה העוף).

    1. היי יפעת,
      אפשר אבל קחי בחשבון שהעדשים הכתומות מתפרקות בבישול.
      יום מקסים 🙂

  12. לא הבנתי מה כמות העדשים היבשים להשרות .?
    לא מעונינת להשרות חבילה שלמה ולהקפיא לאחר מכן ,רוצה רק עבור המנה הזאת.
    תודה.

    1. היי כרמלה,
      אפשר להשתמש בעדשים יבשות. מומלץ להשרות אותן כשעתיים לפחות במים. לאחר מכן לבשל אותן במים בנפרד כ-25 דקות ואז להשתמש בכמות של כוס וחצי למתכון (את השאריות ניתן לשמור בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה).
      יום מקסים 🙂

  13. בוקר אור!

    עדשים ירוקים קפואים או אפונה?

    נראה לי שלא כתבת מתי להוסיף את זה.

    האם רואים את העגבניה? כי יש לי מי שלא יואכל אם יראו.

    הכמון לא קריטי. נכון?

    תודה רבה!

    1. בוקר טוב 🙂
      עדשים משקית קפואה (אם אוהבים אצלך יותר אפונה, את יכולה להכין עם אפונה).
      תיקנתי במתכון.
      העגבניה היא מגורדת ולא אמורים לראות אותה (גרדי אותה דק).
      את יכולה לוותר על הכמון.
      יום נפלא!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר